Met het hele gezin - Go Sri Lanka

Het valt je direct op als je uit het raampje kijkt tijdens het landen, Sri Lanka is groen! Meer dan een derde van het eiland is bos, jungle of regenwoud.

Er zijn grote nationale parken die allemaal hun eigen flora en fauna hebben. Zoals Yala, met zijn zandduinen en savanne gebieden, ideaal voor een luipaard safari. Of Udawalawe, met een enorm stuwmeer en heel veel wilde olifanten. Of het enorme Wilpattu, waar je naast luipaarden en olifanten ook beren kan spotten. Safari’s in Sri Lanka zijn echt fantastisch en omdat er niet gejaagd wordt op deze dieren heb je een hele grote kans om ze daadwerkelijk te zien! Tijdens onze Sri Lanka zomeraanbiedingen bezoek je altijd wel één van deze prachtige wildparken.

Met de hele familie op jeepsafari<br>
Met de hele familie op jeepsafari

Raften met het gezin in Sri Lanka
Raften met het gezin in Sri Lanka

Grote gedeeltes van de kust bestaan uit mooie zandstranden. Waar je heerlijk kan zwemmen of snorkelen bij de mooie koraalriffen. De heerlijke watertemperatuur van 28 graden draagt daar zekerpositief aan bij. Verder het binnenland in zijn de rijstvelden, de natuur en de bergen. Geschikt om lekker actief te gaan fietsen, wandelen of om ruige trektochten maken door de bergen. In de bergen kan je raften, dat gaat lekker ruig, maar is bijna altijd geschikt voor het hele gezin. Stel je het eens voor met een raft over de rivier, dwars door de jungle heen! Het kan tijdens deze 16 of 19 daagse rondreis en we kunnen het ook altijd toevoegen aan een andere reis die je leuk vindt..


Bovenstaand zou al voldoende zijn om de meeste reizigers te overtuigen om Sri Lanka te bezoeken, maar Sri Lanka biedt veel en veel meer. Laten we eens gaan kijken naar de geschiedenis van dit unieke land. Die begon 2400 jaar geleden in het gebied rond Anuradhapura. Hier vindt je enorme tempelcomplexen, gigantische pagoda’s en mystieke bouwwerken. Je voelt je Indiana Jones als je door de klooster ruïnes van Ritigala loopt, oude gebouwen, vol met aapjes en grotendeels begroeid door de jungle. Waar ligt die schat?

Naast de oude Singhalese boeddhistische monumenten zijn er middeleeuwse Portugese kerken, Nederlandse VOC forten en Engels koloniale gebouwen. Het mooiste voorbeeld van een VOC fort vindt je in Galle. Dit grote middeleeuwse fort bevat een Nederlandse kerk, veel koloniale gebouwen en diverse enorme VOC pakhuizen. Het is een belevenis om door de nauw straatjes te lopen, de kantelen te beklimmen en uit te kijken over de zee. In de zomer zijn er vaak zelfs Singha gidsen die je in het Nederlands over het fort kunnen vertellen! Het is één van onze Singha specials.


Vaak tref je hele schoolklassen aan die graag met je op de foto gaan<br>
Vaak tref je hele schoolklassen aan die graag met je op de foto gaan

Met de Galle vuurtoren op de foto<br>
Met de Galle vuurtoren op de foto
Een bezoek aan een klein plattelandsdorpje<br>
Een bezoek aan een klein plattelandsdorpje

Wist je dat Singha reizen ook eigen projecten heeft in Sri Lanka. In een klein plattelandsdorpje dragen zij bij aan beter onderwijs voor zo'n 150 leerlingen. Dit kleine dorpje kun je ook exclusief met je gezin bezoeken onder begeleiding van een lokale gids. Het is niet toeristisch en al jaren wordt het tot de leukste excursie van de reis genoemd. En dat ondanks dat tot nu toe de Sri Lankaanse kinderen altijd gewonnen hebben met cricket spelen. Voor andere toeristen hoef je niet bang te zijn, hier komt alleen Singha Reizen. Bijvoorbeeld tijdens de Best of Sri Lanka of de Familiereis 2020

Er is dus heel veel te doen en te zien in Sri Lanka. Singha Reizen kan jullie reis helemaal op maat maken. Zo wordt jullie reis echt dé droomreis!

Ik wil graag afsluiten met een stukje over hygiëne, medische voorzieningen en bevolking. Als je met kinderen reist wil je toch dat alles goed is.

Sri Lanka is voor Aziatische begrippen een schoon land. Voedsel wordt in schone keukens vers bereidt met veel kruiden waarbij rekening gehouden wordt dat toeristen meestal niet zo heel scherp eten. Al vinden de meeste Sri Lankanen het wel leuk als je de originele rice & curry probeert. Westers eten is in alle grotere restaurants en hotels te krijgen.

Sri Lankanen zijn echt dol op kinderen, zoals eigenlijk alle mensen in Azië. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam en gaan graag een praatje met je aan. De medische voorzieningen zijn over het algemeen zo goed dat er zelfs medisch toerisme van Europa naar Sri Lanka gaat. De privé klinieken behoren tot de top in Azië. Daarnaast behoort Sri Lanka tot één van de veiligste landen op aarde.

Sri Lanka is een ideaal land voor een fantastische familiereis. Neem gerust contact op, met mij of met één van mijn collega’s voor een vrijblijvend reisvoorstel naar dit unieke eiland. We helpen je graag!

Graag tot ziens, Taco!

Paalvisser in het avondzonnetje aan de zuidkust<br>
Paalvisser in het avondzonnetje aan de zuidkust

Tropische stranden rondom<br>
Tropische stranden rondom