Best of Sri Lanka zomer 2017

Wil je in de zomer 2017 voordelig op rondreis naar Sri Lanka en wil je de highlights absoluut zien? Kies deze aanbieding dan als rondreis! Je bezoekt de culturele driehoek en maakt een mooie treinreis en een safari. Je kunt ook nog uitbreiden met enkele stranddagen in Nilavelli aan de oostkust.

- Vaste prijs, je betaald de website prijs!
- Verblijf in goede middenklasse hotels
- Twee nachten in een leuke homestay
- Unieke Singha dorpsverkenning
- Tropisch verblijf op het strand
- Slapen en fietsen in het Galle sterfort
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van Singha reizen Best of Sri Lanka rondreis
De route van Singha reizen Best of Sri Lanka rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Sri Lanka rondreis begint met vertrek vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. In Sri Lanka kom je altijd pas de volgende dag aan. Je ticket kun je zelf boeken of het door ons laten doen, die keus is aan jou.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

Je chauffeur verwelkomt je op de luchthaven Bandaranaike en op een half uur rijden ligt Negombo. Negombo ligt direct aan zee. Nadat je je opgefrist hebt ga je vandaag ook met je chauffeur het centrum van Negombo bekijken en bezoek je daar de levendige winkelstraatjes. Je maakt een boottocht op de lagune achter de haven van Negombo. Je verblijft in een hotel dat direct aan het strand ligt. Vanuit je hotel iedere ochtend direct zicht op de vissers op het water.

De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel
De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo gewoon op het strand voor je hotel

Dag 3 Wat is een Sri Lanka rondreis zonder Sigiriya?

Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!
Een high five bovenop Sigiriya leeuwenrots!

De eerste stop is nog enigszins Nederlands. Je bezoekt het Dutch Village. Hier maak je kennis met de zorg voor ouderen in Sri Lanka. Een bijzonder kijkje in de Sri Lankaanse cultuur. In de namiddag, als de zon al begint te zakken, bezoek je de leeuwenrots Sigiriya. De beklimming is best een uitdaging! Gelukkig is er ook onderweg naar boven al voldoende te zien.

Dag 4 Vandaag bezoek je de koningsstad Polonnaruwa

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Je bezoekt de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad. Het is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is al enige jaren een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.

Polonnaruwa - Sri Lanka rondreizen Singha reizen

Dag 5 Op weg naar je home-stay in het groene binnenland

Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka
Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka en een rotstempel met een enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en vele honderden boeddha beelden aan. In de buurt van Pinnawela ligt een leuke home-stay midden in het groen. Het is je uitvalsbasis om morgen een klein plattelandsdorpje te gaan bezoeken. Je verblijft deze Sri Lanka rondreis twee nachten in deze gezellige home-stay met eigen Ayuverdische spa.

Dag 6 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking.

Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpskenner is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de (bijzondere) ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak langs de rivier dus neem je je zwempak mee?

Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen
Een bijzondere ontmoeting met de dorpskinderen

Dag 7 Het is maar een uurtje rijden naar Kandy waar we je vandaag heenrijden

Tempel van de tand - Kandy

Illukgoda ligt dicht bij Kandy. Je hebt daardoor vandaag tijdens je Sri Lanka rondreis een groot deel van de dag om zelf te bepalen hoe je die in wilt vullen. Lekker bij het zwembad of vast het centrum verkennen. Bij de Tempel de liggen de straatjes met de winkels. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. Aan het eind van de middag neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We zullen daar op tijd te zijn voor de avondceremonie.

Dag 8 Via de botanische tuin en een theefabriek bezoek op weg naar Nuwara Eliya

In Perediniya, bij Kandy, breng je een bezoek aan de Botanische tuin. Je rijdt door naar Nuwara Eliya waar je in de middag aankomt. Onderweg is veel te zien. Je zult merken dat het landschap snel veranderd in een landschap met alleen plantages. Op één van de plantages bezoek je ook een theefabriek en leer je er veel over de verschillende theesoorten. Nuwara Eliya's ligt hoog in de bergen en er zijn diverse plekken die aan de Engelse stichters doet denken zo zijn er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park en een stadsmeer om bootje te varen.

Nuwara Eliya post office
Nuwara Eliya post office

Dag 9 Nuwara Eliya - Horton Plains - Ella

Treinreis naar Ella

Vroeg op weg vandaag naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je een wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's. De eerste is een uitzichtpunt en de tweede een waterval. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans om vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vervolgens vanaf Nanu Oya met de trein naar Ella. De rit gaat door theeplantages, langs watervallen en door groen berggebied. Stel je in op een volle dag vandaag. Het is vaak druk in de trein en soms sta je gezellig tussen de locals.

Dag 10 Op weg naar het Yala national park

Het Yala National Park is één van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het ligt dicht bij de oceaan en het overgrootte deel van het park is veelal laag begroeid. Dat maakt de kans om wild te spotten lekker groot! Je gaat met een jeep het park in en maakt een mooie tocht door Yala national park. Het is één van de parken in Sri Lanka waar je luipaarden kunt zien. Luipaarden zijn helaas lastiger te vinden, ze laten zich niet makkelijk spotten maar we horen regelmatig dat gasten toch een luipaard zagen tijdens hun Sri Lanka rondreis.

Op jeep safari in Sri lanka
Op jeep safari in Sri lanka

Dag 11 Lekker relaxen aan een langgerekt tropisch strand

Tangalla is een vissersdorpje aan de zuidkust. Lagoon Paradise beach waar je verblijft ligt direct aan zee. Om de zee te bereiken steek je de brug over de laguna over. Het heeft een zwembad en een leuk restaurant direct op het strand. Als je denkt aan een tropische stranden dan beantwoord Tangalla aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee.

Het langgerekte strand van Tangalla
Het langgerekte strand van Tangalla

Dag 12 Tangalla stranddag

Strandverblijf in Tangalla.

Dag 13 Een verkenning van het sterfort in Galle

Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht
Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht

Aan het einde van de ochtend kom je aan bij het Nederlandse sterfort in Galle. Daar wacht je gids op je en ga je op de fiets het fort en de directe omgeving verkennen. Een bijzondere excursie en ook handig want zo weet je direct waar de leukste restaurantjes zitten. Je verblijft namelijk een nacht in het sterfort! Zo heb je alle tijd om ook de leuke winkeltjes te verkennen en de bijzonder sfeer van het fort te proeven.

Dag 14 We rijden je terug naar Negombo

We rijden je terug naar Negombo waar je de laatste nacht verblijft. Met o.a. Nederlandse steun is in Telwatta veel werk verricht. Het kleine tsunami museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een goed beeld van de post tsunami periode en laat het herstel zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van kinderen. Ook bezoek je een zeeschildpad opvang project. In de middag kom je aan bij het hotel waar ook je reis is begonnen

Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum
Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum

Dag 15 Negombo - Luchthaven

Je stapt de laatste keer in bij je chauffeur tijdens deze Sri Lanka rondreis. Op de luchthaven nemen jullie afscheid en vangt je terugtocht aan.

Verlenging aan de oostkust

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> Verblijf je liever in budget hotels? Je vindt die Sri Lanka rondreis hier.
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka