Singha Specials - Tips voor in Sri Lanka

We helpen je graag optimaal op weg in het door ons geliefde Sri Lanka en doen je nog een aantal tips aan de hand. Laat je ons weten als er een activiteit bij staat die je graag wil opnemen in je reis? We plannen deze dan vooraf in je rondreis in. We vinden het leuk om je reis verder op maat te maken en kijken er naar uit om je als gast in Sri Lanka te mogen ontvangen.

Negombo op de fiets verkennen

Tijdens een door een enthousiaste gids begeleide fietstocht door Negombo maak je kort na je aankomst (of voor je vertrek) op een leuke manier kennis met de vissersplaats Negombo. Om 8.00 en 13.30 uur start dagelijks een tour van vier uur met bezoek aan een tempel, de vismarkt, het levendige centrum en de beroemde ‘Dutch canals’. Je krijgt een verfrissing mee en als je wilt zijn er fietshelmen. Onderweg stoppen we om een snack te eten. Je fiets ongeveer 10 km over vlak land en als je in Nederland gewent bent aan fietsen in de stad zal de tocht je niet voor al te fikse uitdagingen plaatsen. Wij adviseren vanaf 10 jaar!

Voor wie?
Deze excursie is voor iedereen met een ‘gewone’ conditie goed te doen. Families komen eigenlijk altijd enthousiast terug, het wordt als goede start van een rondreis gezien.

Waar in te plannen?
Aan het begin van je reis als Negombo je eerste stop is. De starttijden liggen vast en je dient op tijd aanwezig te zijn.

Kosten?
€ 18,00 p.p.

Kennismaken met een klein plattelandsdorpje

Singha reizen sponsort met behulp van gids Kumara in een klein dorpje bij Mawanella de plaatselijke school. Je kunt dit ‘Singha’ dorp bezoeken tijdens een dagexcursie. In het dorp maak je kennis met de bewoners, de wijze waarop men hier leeft en werkt en wat de rol van de kleine dorpstempel is in het dagelijkse leven. Samen met je gids overleg je wat goed bij je past. Kookles, helpen op het land, een mooie trekking rondom het dorp of misschien wel mediteren met de monnik? Je lunch, bij mensen thuis of aan de rivier, is inbegrepen. Doordat hier alleen gasten van Singha reizen komen is dit een authentieke ervaring. Onze gasten waarderen deze excursie hoog!

Voor wie?
Ben je op zoek naar een leuke dag op het platteland en wil je weg van het toerisme dan is dit de excursie voor jou.

Waar in te plannen?
‘Ons’ dorpje’ ligt op een uur rijden van Kandy. Je kunt het vanuit Kandy bezoeken als je daar een dag voor opneemt. Aanbevolen is een overnachting in een leuk guesthouse/homestay dicht bij het dorpje in de buurt. Greenview homestay, het heeft zelfs een zwembad en een fijne Ayuverdische spa. Nog meer lokale ontmoetingen? Plan nog een dag hier en combineer met ‘Fietsen en wandelen door kleine dorpjes’.

Kosten?
€ 20,00 p.p.

Op familiebezoek in Sri Lanka

Op een half uur rijden van het sterfort in Galle ligt het kustplaatsje Telwatta. Hier bezoek je het Tsunami foto museum. Vervolgens ga je op familiebezoek bij een vissersfamilie in het dorp waarbij je een heerlijke Sri Lankaanse lunch krijgt aangeboden. Moeder ‘Chooty’ spreekt Engels en kan je veel vertellen over het leven in het dorp. Na de lunch neemt ze je mee in de tuktuk en brengt ze je naar haar dochter Dilky die een homestay runt in het kustplaatsje Hikkaduwa. De kamers in het huis van dochter Dilki zijn nieuw en schoon en je hebt een eigen badkamer. Je verblijft bij een jong gezin met twee kinderen. Ga je met het gezin naar de tempel of neem je een kijkje in de keuken? In Hikkaduwa is aan de kust voldoende keuze uit leuke restaurantjes.

Voor wie?
Voor mensen die het leuk vinden om lokaal te gaan lunchen en graag een keer bij een lokaal gezin willen slapen. Dilki kan een beetje Engels, voldoende om veel te lachen en evt. samen iets te ondernemen.

Waar in te plannen?
Bijvoorbeeld na je strandverblijf aan de zuidkust of na je overnachting in het Galle fort als extra overnachting op weg naar Negombo/luchthaven. Je kunt ook kiezen om na je overnachting met de trein naar Colombo te reizen waar je chauffeur je weer opwacht.

Kosten?
€ 62,00 p.p.

Ontmoet de lokale bevolking tijdens een traditionele lunch of diner

Op verschillende plaatsen in Sri Lanka bieden wij je de mogelijkheid om te lunch en of dineren bij mensen thuis. Dit doen wij in samenwerking met de Nederlandse organisatie Resirest die lunch of diner bij locals over de gehele wereld aanbiedt. Net als Singha reizen houdt Resirest van kwaliteit en sociaal entrepreneurschap. Je draagt met je lunch bij aan het welzijn van het gezin. We plannen je lokale etentje graag in tijdens je reis en je wordt keurig gebracht en gehaald. In Sri Lanka kunnen wij je deze lokale ervaring van harte aanbevelen in Jaffna, Kandy, Ella en Telwatta.

Voor wie?
Eigenlijk voor iedereen die een keer authentiek wil eten en die een leuke kennismaking wil met een Sri Lankaans gezin en het dagelijkse leven.

Waar in te plannen?
In Jaffna, Kandy, Ella, Trincomalee of Hikkaduwa.

Kosten?
Lunch/Diner incl. transfer* € 12,50 p.p.
* Transfer inbegrepen indien gelegen op je route.

Fietsen en wandelen door kleine dorpjes

Op ongeveer een uur rijden van Kandy kun je verblijven in een leuk guesthouse dat zelfs over een klein zwembad beschikt. Hier kun je met gids het niet toeristische achterland verkennen. Je doet dit een dagdeel op één van de nieuwe mountainbikes waarna je rond de lunchtijd weer terug bent in het guesthouse waar je de traditionele lunch zelf bereid en er van gaat genieten. In de middag loop je met je gids naar een klein dorpje en bezoek je daar de op een rots gelegen tempel. Eenmaal terug in het guesthouse kun je genieten van een traditionele Ayuverdische massage of stoombad (optioneel). Een leuke manier om Sri Lanka nog beter te leren kennen.

Voor wie?
Ben je op zoek naar een leuke dag op het platteland weg van het toerisme dan is dit de excursie voor jou. Tijdens het fietsen zul je klimmen en dalen en vaak ga je ook nog een stukje met een lokale tuk tuk terug naar de homestay.

Waar in te plannen?
Voor of na je bezoek aan Kandy. Nog meer lokale ontmoetingen? Plan nog een dag hier en combineer met de ‘Kennismaken met een klein plattelandsdorpje’. Je hebt dan twee lokale ervaringen en twee geheel verschillende dagen op het platteland.

Kosten?
Excursie: € 26,00 p.p.
Spa: € 20,00 p.p.
Overnachting: ongeveer € 40,00 p.p.

Een unieke thee ervaring op drie wielen

Tijdens een dagexcursie ga je in een tuk tuk (de lokale driewieltaxi) de berggebieden met theeplantages verkennen. We brengen je naar Lipton seat’s waar je van het zelfde uitzicht kunt genieten als Sir Lipton (jawel van de gelijknamige thee). De rit erheen door heuvelachtig en met theeplantages bedekte bergen in de tuktuk is al een avontuur. Je bezoekt een theefabriek en kunt een wandeling maken tussen de theeplantages. Ook je lunch is vandaag inbegrepen.

Voor wie?
Voor gasten die graag een dag in het groen vertoeven en op zoek zijn naar een avontuurlijke dagexcursie die je meeneemt de bergen in.

Waar in te plannen?
Als extra dag als je verblijft in Ella, Bandarawela of haputale.

Kosten?
€ 32,50 p.p.

Het Galle sterfort door de ogen van een bewoner

Galle is in de maanden juli en augustus de uitvalsbasis van Singha reizen en we kennen het sterfort, de rijke VOC geschiedenis en de mensen die daar wonen dan ook goed. Sterker nog, in deze maanden wonen we zelf in het fort! Gedurende een uitgebreide rondwandeling nemen we je dan ook graag mee naar de meest bijzondere plekken van het sterfort en wordt je in het Nederlands bijgepraat over de rijke VOC geschiedenis en de gebruiken en de bewoners van deze UNESCO wereldwonderplek. Een stop om een verfrissend drankje te drinken met zicht op de oceaan maakt onderdeel uit van dit arrangement. Combineer je jouw bezoek aan Galle met een overnachting (In juli en augustus bijvoorbeeld in onze ‘eigen’ authentieke villa Aurora) dan geniet je ’s avonds van de rust van het fort én de vele leuke restaurantjes.

Voor wie?
Deze excursie is voor iedereen die het leuk vind om met een Nederlandse gids (in juli/augustus) de mooiste plekken van het Nederlandse sterfort te bezoeken.

Waar in te plannen?
Als tussenstop als je vanuit Negombo/Colombo/Bentota op weg gaat naar de zuidkust, Als tussenstop als je vanuit het zuiden naar Negombo/Colombo/Bentota reist en het meest relaxed als combinatie met een overnachting in het VOC sterfort.

Kosten?
Galle excursie: € 18,50 p.p.
Overnachting Villa Aurora: ongeveer € 62,50 p.p.

Lunchen bij een bijzonder Nederlands project in Sri Lanka

Dicht bij de zuidkust en de badplaats Mirissa ligt op een klein stukje rijden van de kust het ‘Metta Daycare Centre’. Dit met veel inzet door de Nederlandse stichting Carelanka gerunde dagopvangcentrum voor kinderen met down of een autismespectrum stoornis is één van de projecten die Singha reizen graag ondersteund. Regelmatig bezoeken gasten van Singha reizen Metta en dragen op die manier niet alleen financieel iets bij maar ook door hun aanwezigheid. De kinderen kijken uit naar de bezoeken en de activiteit maakt ook deel uit van het leerproces van de kinderen. Je bezoekt het dagopvang centrum rond de lunch. Samen met de kinderen geniet je van een traditionele Sri Lankaanse rice and curry maaltijd.

Voor wie?
Wil je tijdens je vakantie ook een project bezoeken en kennis maken met wat een Nederlandse stichting voor verschil kan maken dan ga je zeker lunchen in Metta. Met je bezoek draag je bij aan het project.

Waar in te plannen?
Verblijf je in Mirissa dan ligt Metta bijna om de hoek. Reis je langs de zuidkust van Yala naar Galle of andersom dan is een lunch in Metta vaak in te passen in je reis. Eenmaal ingepland kijken de kinderen uit naar je komst!

Kosten?
€ 8,00 p.p.

Bijzonder vervoer tijdens je reis

Als bijzonder onderdeel van je Sri Lanka reis kun je een niet alledaags vervoersmiddel kiezen. Wat denk je van een tocht op een Catamaran op zee. In onze zomer kun je nabij Trincomalee/Nilaveli tochten reserveren op zee. Een ballonvlucht boven de groene jungle van Dambulla en Sigiriya. Voor ballonvluchten is nov – april de beste periode. Je kunt de hoofdstad Colombo verkennen in een open legerjeep. Wat denk je van een deel van je rondreis afleggen in een klein vliegtuig. Op een enkel traject kan dit zelfs in een watervliegtuig zijn. De meest gekozen vluchtroutes zijn Kandy – zuidkust/Yala of Trincomalee – Colombo. Laat je ons weten als je ook zo’n bijzondere excursie aan je rondreis wilt toevoegen?

Voor wie?
Voor avontuurlijke stellen of families die iets bijzonders willen en daarvoor ook iets ‘meer’ willen uitgeven.

Waar in te plannen?
Zie bovenstaande beschrijving.

Kosten?
Prijzen op aanvraag.

Restaurants

NEGOMBO
In Negombo zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Zelf vinden we er twee uitspringen. kleinschalig en typisch Sri Lankaans is HONKY TONKY TWO. Het is een echt familiebedrijfje. LORD’S is een fijn restaurant waar je zowel Sri Lankaans als Thais en westers kunt eten. Het is er vaak druk en reserveren kan helpen om zeker te zijn van een tafeltje.

ELLA
In Ella is de uitschieter CAFE CHILL. Hier kun je terecht voor borrel, lunch of diner. Het is er altijd gezellig druk en levendig. In het achterste gedeelte is een open keuken en op het dakterras is het heerlijk genieten van een drankje.

TANGALLE
Beach club en Bar THE SOCIAL is een hippe plek voor een lunch of dagverblijf in een club met lekkere maaltijden en een relaxte sfeer.

UNAWATUNA
Eten met je voeten in het zand doe je bij KINGFISHER aan de baai van Unawatuna. Een leuke plek met goede producten en fijne bediening. Ga je voor diner dan is rond het weekend reserveren aan te raden. Later op de avond is er muziek en wordt en gedanst.

GALLE
In het sterfort zijn veel leuke restaurantjes waarbij er enkele uitspringen. FORT PRINTERS is een fijn restaurant in het hogere segment waar je bij mooi weer op de veranda of bij het zwembad kunt zitten. A MINUTE BY TUK TUK ligt op een mooie plek in het Dutch hospital met zicht op de haven. Een ontspannen bediening brengt toppers als Unawatuna burger, verse tonijn en een heerlijke garnalen curry op tafel.