Sri Lanka familie rondreis 2017

Tijdens deze Sri Lanka familie rondreis ga je heel veel zien van Sri Lanka. gedurende twee weken geniet je met het hele gezin van tropisch Sri Lanka. Je start relaxed aan het strand, bezoekt eeuwenoude tempels in een tuk tuk. En dat is nog niet alles. Je gaat raften op de rivier en op zoek naar luipaard en olifanten tijdens een jeep safari. BBQ'en in de natuur en als je iets meer tijd hebt walvissen spotten aan de oostkust.

- Boottocht op de lagune bij Negombo
- Spannende ossenkarrit
- Raften op de rivier
- Markt bezoek en kookles in Kandy
- Prachtige rit per trein door berggebied
- Jeep safari en BBQ
-
Oostkust verlenging mogelijk

De route van je familie rondreis
De route van je familie rondreis

Day 1 Vertrek Sri Lanka

Je Sri Lanka familie rondreis gaat beginnen. Je kunt kiezen van welke luchthaven je het liefst vertrekt. Wij zorgen altijd dat je een fijne aansluiting hebt als je overstapt. Je hoeft dus nooit erg lang op het volgende vliegtuig te wachten. Vaak stap je over in het midden oosten, da's al een avontuur op zich.

Day 2 Je eerste hotel ligt dicht in de buurt van de luchthaven

Op de luchthaven staan vaak meer chauffeurs op hun gasten te wachten. Die van jou herken je aan het bord met je naam erop. Samen loop je naar zijn auto. De rit naar je eerste hotel in Waikkal duurt vaak nog geen half uur. Je verblijft hier de eerste twee nachten direct aan zee. Het laatste stukje naar je hotel zul je met de pont moeten, het hotel ligt op een landtong in de mangrove.

Day 3 Bezoek aan Negombo en lekker relaxen

Op de zee voor je hotel is het 's morgens vaak erg druk met vissersboten. We laten je vandaag Negombo zien waar je een vismarkt bezoekt en een boottocht maakt op de lagune. IN de middag is er nog tijd om lekker een duik te nemen in het zwembad dat direct aan de zee ligt.

Sri Lanka - Negombo

Dag 4 We rijden je naar Sigiriya waar je 's middags de rots beklimt

Bovenop Sigiriya heb je zicht op de jungle
Bovenop Sigiriya heb je zicht op de jungle

We rijden naar Sigiriya. Onderweg is er genoeg te zien, je komt langs rijstvelden en soms deel je de weg met een verdwaalde buffel. Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw. Deze leeuwenrots is een enorme berg die zo’n 200 meter boven de jungle uitkomt. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top waar ooit het kasteel van koning Kassapa stond. Je hotel ligt hier midden in de Jungle van Sigiriya en heeft een fijn zwembad.

Dag 5 Na je dorpsbezoek ga je op excursie in Polonnaruwa

Je bezoekt een klein dorpje en maakt er een rit op een ossenkar. Ook ga je het meer op met een vlot. Lunchen doe je bij een lokale familie. 's Middags ga je met een tuktuk, een driewiel taxi, op pad om de tempels en beelden bij Polonnaruwa te bekijken. Je rit erheen duurt ongeveer een uur. In Polonnaruwa bezoek je de overblijfselen van het koninklijke paleis, The Gal Viharaya. Polonnaruwa is bekend vanwege de enorme Boeddhabeelden die in de rotsen zijn uitgehakt. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van de apen. Pas op, ze kunnen soms wat brutaal zijn. Het wel even opletten welke tuk-tuk ook al weer die van jullie was.

Sri Lanka - Tempel

Dag 6 Van Sigiriya rijden we naar Kandy

Tempel van de Tand in Kandy
Tempel van de Tand in Kandy

Onderweg naar Kandy stoppen we bij de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka. Je bezoekt in Dambulla ook de rotstempel! In de middag komen we in Kandy aan. Aan het stadsmeer ligt de belangrijkste tempel van het land, De Tempel van de Tand. Hier is iedere avond een ceremonie en kun je langs een gouden piramide lopen met daaronder een tand van Boeddha. Je zult zien dat je niet de enige bent die dat wil doen, er zijn iedere dag wel bedevaartgangers uit alle hoeken van het eiland. Je slaapt twee nachten in een oude koloniale bungalow aan de rand van Kandy. Je verblijft er bij de familie die er woont.

Dag 7 Marktbezoek, kookles en in de middag sightseeing in Kandy

Je gaat met de eigenaar van de Kandyan Manor op pad. Soms maak je nog een extra rondje over hun rijstvelden om daarna naar de markt te gaan om uit te kiezen wat jij lekker vindt. Daarna kook je met zijn vrouw de heerlijkste rice and curry! Na de lunch ga je met je chauffeur de stad in. In de namiddag bezoek je de ceremonie in de Tempel van de tand.

Tja..  als de verkoopster je zo lief aankijkt koop je wel mango natuurlijk!
Tja..  als de verkoopster je zo lief aankijkt koop je wel mango natuurlijk!

Dag 8 Vandaag staat in het teken van olifanten en avontuur op het water

Via Pinawella rijden we vandaag naar Kitulgala. Pinawella is bekend vanwege het olifantenweeshuis. Tegenwoordig zijn het er wel 60! Vaak zijn er jonge dieren en het baden van de olifanten in de nabijgelegen rivier is een spektakel. De dieren worden gewassen, spelen met elkaar en duiken de jungle aan de andere zijde van de rivier in. Vaak is het er druk en zijn er ook bussen met Sri Lankaanse kinderen die op schoolreis zijn. Je rijdt door naar Kitulgala waar je eco resort direct naast de rivier ligt. Hier gaan jullie raften! Afhankelijk van de waterstand ontspannend tot spannend!

Sri Lanka - Pinnawela

Dag 9 Vandaag de bergen in en een treinreis naar Ella

Jonge monniken  onderweg naar Nuwara Eliya
Jonge monniken onderweg naar Nuwara Eliya

We verlaten Kitulgala en rijden verder de bergen in. Onderweg kom je door kleine dorpjes en als je wilt stoppen we daar even zodat je bijvoorbeeld kunt kijken bij een kleine dorpstempel. Hoe dichter je in de buurt van Nuwara Eliya komt hoe meer theeplantages er komen. We bezoeken op één ervan een theefabriek. In de middag neem je de trein naar Ella. Daar kom je in de namiddag aan! Je verblijft er twee nachten in één van de weinige hotels met zwembad. Een prachtig uitzicht hebben ze allemaal.

Dag 10 Vandaag kun je naar eigen zin invullen in Ella.

Vandaag is de keuze aan jou! Wil je vroeg op om naar de hoogvlakte Horton Plains te gaan dan sta je al voor vier uur op voor het beste uitzicht. Wil je wel wandelen maar niet zo vroeg opstaan dan kan dat in Ella. Een leuke wandeling gaat naar Little Adam's Peak en een uitdagende naar Ella Peak! Uiteraard kun je ook lekker relaxen bij het zwembad en gaan lunchen in het backpackers dorpje.

Little adam's Peak kun je vanaf het terras van je hotel al zien!
Little adam's Peak kun je vanaf het terras van je hotel al zien!

Dag 11 Een Sri Lanka rondreis zonder safari is geen echte rondreis

Je komt dicht in de buurt van de olifanten
Je komt dicht in de buurt van de olifanten

We verlaten Ella en volgen de kronkelende weg naar beneden de bergen uit. Udawalawe national park is een park dat in de uitlopers van het berggebied ligt en een heuvelachtig landschap kent rondom een groot meer. Hier tref je vast en zeker olifanten. Vlak bij het hotel is ook een centrum dat gevangen of gewonde dieren terug de natuur in begeleid. Als we tijd hebben bezoeken we dat ook. In ieder geval ga je op jeep-safari in het park. Je overnacht in safari-tenten. 's Avonds is er vaak een BBQ bij de rivier en zit je tot laat bij het kampvuur.

Dag 12 op naar de goudgele stranden van Mirissa

Op naar de zuidkust! We rijden je vandaag naar Mirissa aan de mooie zuidkust van Sri Lanka. Mirissa is een klein vissersdorpje. Direct aan de zee liggen hier een paar kleinschalige accommodaties. Op het strand houten hutjes die verbouwd zijn tot restaurants en die heerlijke verse vis aanbieden wel! Als je denkt aan een tropische baai dan beantwoordt Mirissa aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee. Je hotel hier is één van de grotere hotels met veel voorzieningen.

Sri Lanka - Mirissa

Dag 13 Mirissa

Ontspannen dag aan het strand van Mirissa.

Dag 14 Via Galle rijden we je naar Waikal of Colombo

In Galle fort lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan
In Galle fort lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan

Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort. In het fort kom je veel dingen tegen die herinneren aan de tijd dat Nederlandse VOC medewerkers hier leefden. In de kerk loop je letterlijk over Nederlandse geschiedenis. Straatnamen herinneren aan Amsterdam en Akersloot. Een half uur ten noorden van Galle ligt het tsunami foto museum bij Telwatta. Het museum is met hulp van Nederlanders tot stand gekomen. In het museum foto's van net na de ramp, van de wederopbouw en tekeningen van de kinderen uit het dorp. Jij mag kiezen. Wij boeken standaard een stadshotel in het levendige Colombo. Als je liever nog een nacht aan het strand zit van Waikal kun je dat opgeven!

Dag 15 Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.

Verlening stranddagen oostkust

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust in Nilaveli. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen daarna het programma als bovenstaand vermeld.

Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven
Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven
> Liever een Sri Lanka rondreis met verblijf in je eigen villa? Klik dan hier!