Sri Lanka familie rondreis 2024

Tijdens deze Sri Lanka familie rondreis ga je heel veel zien van Sri Lanka. Gedurende twee weken geniet je met het hele gezin van tropisch Sri Lanka. Je start relaxed aan het strand, bezoekt eeuwenoude tempels in een tuk tuk. En dat is nog niet alles. Je gaat ook op zoek naar luipaard en olifanten tijdens een jeep safari in het Udawalawe national park, BBQ'en in de natuur en als je iets meer tijd hebt walvissen spotten aan de oostkust.

- Met de tuk tuk naar de oude koningsstad Polonnaruwa
- Plattelandsverkenning met gids
- Raften op de rivier
- Prachtige rit per trein door berggebied
- Jeep safari en BBQ
-
Oostkust verlenging mogelijk

De route van de familierondreis
De route van de familierondreis

Dag 1 Vertrek Sri Lanka

Je Sri Lanka familie rondreis gaat beginnen. Je kunt kiezen van welke luchthaven je het liefst vertrekt. Wij zorgen altijd dat je een fijne aansluiting hebt als je overstapt. Je hoeft dus nooit erg lang op het volgende vliegtuig te wachten. Vaak stap je over in het midden oosten, dat is al een avontuur op zich.

Dag 2 Je eerste hotel ligt dicht in de buurt van de luchthaven

Op de luchthaven staan vaak meer chauffeurs op hun gasten te wachten. Die van jou herken je aan het bord met je naam erop. Samen loop je naar zijn auto. De rit naar je eerste hotel in Negombo duurt vaak nog geen half uur. Je verblijft hier de eerste twee nachten direct aan zee. Het hotel ligt op een goede locatie in Negombo en de verschillende bezienswaardigheden liggen op loopafstand

Dag 3 Dag om heerlijk te ontspannen in Negombo

Op de zee voor je hotel is het 's morgens vaak erg druk met vissersboten. In Negombo kan je heerlijk ontspannen om in alle rust de bijzondere sfeer van Sri Lanka op je in te laten werken. Alle tijd vandaag om lekker een duik te nemen in het zwembad dat direct aan de zee ligt.

Vissersboten op het strand <br>
Vissersboten op het strand

Dag 4 Naar Sigiriya waar je de leeuwenrots beklimt

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

We rijden naar Sigiriya. Onderweg is er genoeg te zien, je komt langs rijstvelden en soms deel je de weg met een verdwaalde buffel. Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw. Deze leeuwenrots is een enorme berg die zo’n 200 meter boven de jungle uitkomt. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top waar ooit het kasteel van koning Kassapa stond. Je hotel ligt te midden van de rijstvelden en heeft een fijn zwembad.

Dag 5 Met de tuk tuk ga je vandaag naar de oude koningsstad

Vandaag ga je niet met de auto op pad maar met de tuk tuk! De tuk tuk chauffeur brengt je naar Polonnaruwa om de oude tempels en beelden te bekijken. Je rit erheen duurt ongeveer een uur. In Polonnaruwa bezoek je de overblijfselen van het koninklijke paleis, The Gal Viharaya. Polonnaruwa is bekend vanwege de enorme Boeddhabeelden die in de rotsen zijn uitgehakt. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van apen. Pas op, ze kunnen soms wat brutaal zijn.

Bij de tempel<br>
Bij de tempel

Dag 6 Van Sigiriya rijden we naar Kandy

Tempel van de Tand in Kandy
Tempel van de Tand in Kandy

Onderweg naar Kandy stoppen we bij de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka. Je bezoekt in Dambulla ook de rotstempel! In de middag komen we in Kandy aan. Aan het stadsmeer ligt de belangrijkste tempel van het land, De Tempel van de Tand. Hier is iedere avond een ceremonie en kun je langs een gouden piramide lopen met daaronder een tand van Boeddha. Je zult zien dat je niet de enige bent die dat wil doen, er zijn iedere dag bedevaartgangers uit alle hoeken van het eiland. Morgen brengen we je naar deze tempel. Je verblijft in een hotel buiten Kandy.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 7 Je bezoekt de Tempel van de Tand en de rest van de dag is ter eigen invulling

Vandaag hoef je je niet snel te vervelen, in Kandy is er namelijk genoeg te beleven. Je kunt wandelen door het levendige centrum door de smalle straatjes en langs winkeltjes. Een bezoek aan een lokale markt is ook een aanrader. Verder ben je met een tuk tuk zo in de botanische tuin. Hier kun je wel enkele uren verblijven!

In augustus is er voorafgaand aan de volle maan altijd een processie optocht. Niet zomaar één trouwens maar de grootste van heel Azie. Gedurende tien dagen trekt er een alsmaar groter wordende optocht door de stad. Olifanten, dansers, muziek en vuur! Iedere avond is er veel te zien.

Dag 8 Je verkent het platteland van Mawanella

Mawanella is de ideale omgeving om het plattelandsleven te verkennen. Tijdens een dorpswandeling bezoek je de lokale tempel en ontmoet je mogelijk zelfs de monnik. Je gaat ook een traditioneel Singhalees gerecht bereiden tijdens een kookles bij mensen thuis. Dit gerecht zal goed smaken tijdens de picknick in de groene omgeving rondom het dorp. In het dorp is ook een schooltje. Als deze open is wordt deze tijdens de wandeling bezocht. Zo kun je ook een kijkje nemen in het dagelijks schoolleven van de kinderen.

Dit is een unieke Singha special! Het dorp is authentiek en niet toeristisch. Singha reizen ondersteund de dorpsschool met het geven van het beste onderwijs aan de dorpskinderen. Je bezoekt draagt hieraan bij.

Tja..  als de verkoopster je zo lief aankijkt koop je wel mango natuurlijk!
Tja..  als de verkoopster je zo lief aankijkt koop je wel mango natuurlijk!

Raften op de rivier <br>
Raften op de rivier

Dag 9 Op naar Kitulgala waar je gaat raften op de rivier

We vervolgen de rondreis en rijden de jungle in naar Kitulgala. De omgeving van Kitulgala staat bekend vanwege de vele outdoor mogelijkheden. Je gaat de rivier op voor het raften. Het raften is goed te doen voor gezinnen en het ligt aan de waterstand hoe wild het water is. Je overnacht vannacht in een eenvoudige houten kamer dichtbij de rivier. Vaak is er in de avond een barbecue bij het hotel.

Dag 10 De bergen in naar koloniaal Nuwara Eliya

We verlaten Kitulgala en rijden verder de bergen in. Onderweg kom je door kleine dorpjes en als je wilt stoppen we daar even zodat je bijvoorbeeld kunt kijken bij een kleine dorpstempel. Hoe dichter je in de buurt van Nuwara Eliya komt hoe meer theeplantages er komen. We bezoeken op één ervan een theefabriek. In Nuwara Eliya zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer de niet te missen highlights.


Theegebied <br>
Theegebied

Dag 11 Je maakt een prachtige treinreis naar Ella

Ook de locals gaan graag met de trein <br>
Ook de locals gaan graag met de trein

Voor de vroege vogels bieden wij de optie om Horton Plains te bezoeken. Je wordt dan naar de hoogvlakte gebracht waar je al vroeg een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Vroeg zodat je de meeste kans hebt vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vanaf Nanu Oya vertrekt je trein naar Ella. Het is een populaire treinreis zowel van toeristen als locals en het kan zijn dat je tussen de gezellige bevolking moet staan tijdens de rit langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Je chauffeur neemt de bagage mee en wacht je in Ella weer op.

Dag 12 Vandaag kun je naar eigen zin invullen in Ella

Vandaag is de keuze aan jou! Relaxen met een boek of ga je de omgeving verkennen? Het is hier weelderig groen met afwisselend bergen en theeplantages. Bezoek Ella Rock, Ravanna Caves of wandel naar Little Adam's Peak. Ook de wandeling waarbij je over een spoorwegbrug loopt is erg mooi om te maken. In Ella zelf heb je veel kleine restaurantjes, het is hier ingesteld op de backpacker.

Een wandeling naar Little Adams Peak?<br>
Een wandeling naar Little Adams Peak?

Dag 13 Een Sri Lanka rondreis zonder safari is geen echte rondreis

Je komt dicht in de buurt van de olifanten
Je komt dicht in de buurt van de olifanten

We verlaten Ella en volgen de kronkelende weg naar beneden de bergen uit. Udawalawe national park is een park dat in de uitlopers van het berggebied ligt en een heuvelachtig landschap kent rondom een groot meer. Hier tref je vast en zeker olifanten. Vlak bij het hotel is ook een centrum dat gevangen of gewonde dieren terug de natuur in begeleid. Als we tijd hebben bezoeken we dat ook. In ieder geval ga je op jeep-safari in het park. Je overnacht in safari-tenten. 's Avonds is er vaak een BBQ bij de rivier en zit je tot laat bij het kampvuur.

Dag 14 Galle, dineren bij locals en overnachten in Unawatuna

Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort. In het fort kom je veel dingen tegen die herinneren aan de tijd dat Nederlandse VOC medewerkers hier leefden. In de kerk loop je letterlijk over Nederlandse geschiedenis. Straatnamen herinneren aan Amsterdam en Akersloot. In de avond ga je op bezoek bij een Sri Lankaans gezin en eet je mee. Je kunt een kijkje nemen in de keuken en gaat een traditionele rijst en curry eten. Je hotel ligt in Unawatuna en je verblijft hier 2 nachten aan het strand.


Het Nederlandse Fort in Galle <br>
Het Nederlandse Fort in Galle

Dag 15 Unawatuna

Ontspannen dag aan het strand van Unawatuna.

Dag 16 Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.

Verlening stranddagen oostkust

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust in Nilaveli. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 6 t/m 9 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen daarna het programma als bovenstaand vermeld.

Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven
Sri Lanka - In de zomer is het aan de oostkust goed toeven
> Een Sri Lanka rondreis met verblijf in je eigen villa? Klik dan hier!