Top 5 activiteiten in de omgeving van Ella - Blog by Malou

Een plek die je tijdens een rondreis door Sri Lanka zéker niet mag missen, is het relaxte Ella. Hier vind je schitterende natuur, sfeervolle hotels en guesthouses en een leuk centrum met talloze kleine winkeltjes en restaurants. De relaxte sfeer in Ella maakt het ook een zeer geliefde plek voor backpackers. Wij zijn dol op Ella en delen graag onze favoriete activiteiten met je!

1. De treinreis tussen Ella en Kandy.

Wat ons betreft een absolute nummer 1! Je hebt er vast wel eens van gehoord, de treinreis tussen Ella en Kandy. De gehele treinreis duurt gemiddeld zo’n 7 tot 8 uur, maar als je het ons vraagt is het mooiste gedeelte van de treinreis het gedeelte tussen Nuwara Eliya (station Nanu Oya) en Ella. Dit deel duurt ongeveer 3 tot 4 uur en is een mooie lengte voor een treinreis. Onderweg kom je langs theeplantages en reis je door het dichte bos van nationaal park Horton Plains. Opstappen kan in Ella en Nuwara Eliya.

Treinreis
Treinreis


In de trein heb je, net zoals in Nederland, verschillende klassen. De 1e klas coupés zijn voorzien van airco , zijn over het algemeen erg schoon en hebben alleen maar gereserveerde plekken. De kaartjes voor de 1e klas kunnen ongeveer een maand van tevoren geboekt worden. In de 2e klas heb je een combinatie van wel en niet gereserveerde coupés. Hier is geen airco aanwezig maar hierdoor kunnen de ramen wel open. De zitplaatsen zijn iets krapper. Verder heb je ook nog de 3e klas plekken. Hier zit je op een bankje en is het wat knusser en minder comfortabel dan reizen in de 2e klas. Ook hier heb je een combinatie van wel en niet gereserveerde coupés.

Zelf kiezen wij meestal voor reizen in de 2e klas omdat dit een mooie middenweg is tussen comfortabel reizen en een lokale ervaring hebben.

2. De theeplantages van Lipton’s Seat

Lipton's Seat<br>
Lipton's Seat

De naam Lipton komt je vast bekend voor van de theedoosjes uit de supermarkt. Deze thee is inderdaad afkomstig uit Sri Lanka. Lipton’s Seat heeft een hele geschiedenis, maar het komt erop neer dat de naam afkomstig is van Sir Thomas Lipton. Vanaf het uitzichtpunt Lipton’s Seat kijk je uit over zijn gehele rijk met vele theeplantages.

In de buurt van Lipton’s Seat kun je ook een van de vele theefabrieken bezoeken. Hier zie je hoe de werknemers nog steeds gebruik maken van de oude apparatuur en leer je meer over het proces van thee.


Een leuke tip om in stijl Lipton’s Seat te bezoeken is per tuktuk! Een echte Singha Special die je optioneel bij je reis kunt bijboeken. Ben jij helemaal gek op thee? Dan is misschien de rondreis ‘Ontdek het land van de thee’ iets voor jou!

3. Wandelen naar Ella Rock

Ga met gids, op eigen gelegenheid, wandelen naar Ella Rock. Een wandeling van gemiddeld vier tot vijf uur waarbij je uitkijkt op Little Adam’s Peak en de vallei van Ella. Wij vinden dat je te voet de omgeving het beste leert kennen en de natuur van Ella Rock is te mooi om over te slaan!

Tip! Voor het mooiste uitzicht begin je de tocht vroeg in de ochtend.
Ella
Ella

4. Lokaal lunchen of dineren

Dineren bij de locals<br>
Dineren bij de locals

Wij houden van het traditionele Sri Lankaanse eten en waar kun je dit nou het beste proeven als bij de locals thuis? In samenwerking met Resirest bieden wij deze lokale dineren of lunches aan. De gezinnen worden van tevoren goed gecheckt en worden goed geïnformeerd. Soms dien je een beetje met je handen en voeten te communiceren maar dit maakt de ervaring des te leuk. De heerlijke Sri Lankaanse curry kun je vast en zeker niet weerstaan.


Tip. Kijk eens op de website van Resirest naar de verschillende locaties waar je een lokale lunch of diner kunt reserveren.

5. Wandelen naar Little Adam’s Peak

Een iets minder lange wandeling (gemiddeld zo’n twee uur) als de wandeling naar Ella Rock, maar zeker niet minder mooi! Little Adam’s Peak is niet te vergelijken met de heilige Adam’s Peak, wat de meeste mensen vaak denken. Niet heel gek als je de naam hoort natuurlijk.

De heuvel Little Adam’s Peak ligt erg centraal ten opzichte van Ella en geeft je een prachtig uitzicht. Je kunt de wandeling ook goed combineren met het uitzichtpunt Nine Arch Bridge. Voor wat avontuur kun je ook met de zipline naar beneden!

Ella
Ella

Op zoek naar een rondreis waarin je Ella bezoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze Sri Lanka rondreizen. We hebben voor ieder budget wat wils!

Wil je meer tips voor je rondreis door Sri Lanka? Hier lees je de top 10 Sri Lanka tips van André.