Sri Lanka: Land van Thee 2024

Op zoek naar een leuke rondreis door Sri Lanka waarbij je kennis maakt met de cultuur en natuur van het land en meer leert over een belangrijk product van Sri Lanka namelijk: Thee. Sri Lanka staat ook wel bekend als het land van de thee, je hebt hier diverse theeplantages en theefabrieken. Tijdens deze 21-daagse reis kun je genieten van de hoogtepunten uit de culturele driehoek en heerlijk ontspannen aan het strand.

- Verblijf in leuke en kleinschalige hotels
- Inclusief Negombo fietstocht met gids
- Overnachting in het Galle Fort
- Jeepsafari in het Yala National Park
- Bezoek aan theeplantage en theefabriek
- Uniek: Overnachting in een oude theefabriek

Ontdek het land van de Thee
Ontdek het land van de Thee

Dag 1 Vlucht naar Sri Lanka

Je rondreis naar Sri Lanka begint met een vlucht naar Sri Lanka. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel voor een vlucht, wil je liever zelf de vluchten boeken dan is dit ook mogelijk.

Dag 2 Transfer naar Negombo

Op de luchthaven in Sri Lanka staat de chauffeur je al op te wachten, je kunt hem herkennen aan het bordje met je naam erop. Hij brengt je naar het eerste hotel van de rondreis in Negombo. Deze stad ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het vliegveld. Na aankomst in je hotel heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt een bezoek brengen aan de beroemde ‘Dutch Canals’ of een van de leuke winkeltjes en restaurants.

De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo op het strand<br>
De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo op het strand
Negombo
Negombo

Dag 3 Fietsen in Negombo en transfer naar Sigiriya

Vandaag ga je de stad Negombo verkennen op de fiets. Een avontuurlijke manier om de stad te verkennen. Er gaat een gids met je mee en samen verken je de Dutch Canals, het Nederlandse Fort, de vismarkt en een tempel. Hierna brengt de chauffeur je naar de eerste stop in de culturele driehoek, namelijk Sigiriya.

Dag 4 Bezoek aan Polonnaruwa en de leeuwenrots

In de ochtend breng je een bezoek aan de koningsstad Polonnaruwa. De stad is vroeger een van de hoofdsteden geweest van Sri Lanka. Daarom zijn er in een uitgestrekt gebied van de stad diverse tempels en beelden te zien. Hierna breng je een bezoek aan de beroemde leeuwenrots. De rots is een behoorlijke klim, maar je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op de omgeving.

Polonnaruwa<br>
Polonnaruwa
De tempel in Dambulla<br>
De tempel in Dambulla

Dag 5 Via de rotstempel in Dambulla naar Nilaveli

Vandaag reis je naar de oostkust van Sri Lanka naar Nilaveli. Maar onderweg maken we eerst een stop in Dambulla. Hier bezoek je een tempel met een grote hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotstempels. Daarna brengen we je naar het hotel waar je kunt genieten van de zee en het strand.

Dag 6 Stranddag in Nilaveli

Je kunt vandaag een dagje ontspannen aan het strand in Nilaveli.

Het strand in Nilaveli<br>
Het strand in Nilaveli

Dag 7 Transfer naar het Knuckles gebergte

Je reist vandaag verder richting het Knuckles gebergte. Je ziet de omgeving en landschap om je heen veranderen hoe dichterbij je komt. Je komt steeds meer terecht in een mooi berglandschap. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor mooie foto’s. In de avond overnacht je in een luxe tent in het gebergte.

Je overnacht op een luxe tentenkamp in Knuckles<br>
Je overnacht op een luxe tentenkamp in Knuckles

Dag 8 Wandeling door het Knuckles gebergte

Na het ontbijt bij je tent ga je samen met een gids op pad voor een wandeltocht in een Knuckles gebergte. Het gebergte dankt zijn naam aan de vorm van de knokkels van een hand. Samen met je eigen gids kun je afstemmen hoe lang en intensief de wandeling mag zijn. Onderweg kan je je ogen uitkijken naar de omgeving en kom je ook langs enkele theeplantages.

Dag 9 Transfer naar Kandy

Vandaag verlaat je het berglandschap en reis je met de chauffeur naar een van de bekendste steden van Sri Lanka, namelijk Kandy. In deze grote stad is genoeg te beleven en zijn diverse winkels en eetgelegenheden te vinden. Aan het einde van de middag bezoek je de Tempel van de Tand tijdens een ceremonie. Dit is een echt spektakel, want de tempel is uitermate belangrijk omdat hier de tand van Boeddha ligt.

De tempel van de Tand in Kandy<br>
De tempel van de Tand in Kandy
De Botanische Tuin nabij Kandy<br>
De Botanische Tuin nabij Kandy

Dag 10 Botanische tuin en lokale lunch

Je bezoekt vandaag de botanische tuin die gelegen is nabij Kandy. Deze tuinen staan vol met palmbonen, grote bamboe, orchideeen en diverse andere planten en bomen. De tuin stamt nog uit de tijd van de Engelse tuinen, en hebben daarom ook veel weg van een Engelse tuin. In de middag breng je een bezoek aan een Sri Lankaanse familie voor een typisch lokale lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11 Transfer naar Tea and Experience Factory

Vandaag laten we de drukke stad Kandy achter ons en reis je door een mooi landschap, namelijk het theelandschap. Je ziet om je heen steeds meer theeplantages. Je overnacht vanavond op een unieke plaats namelijk in een omgebouwde theefabriek.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 12 Wandeling door theegebied

Je gaat vandaag samen een gids op pad en maakt een wandeling door het theegebied. Tijdens de wandeling krijg je meer uitleg over de verschillende soorten thee en mag je ook zelf proberen thee te plukken. Een unieke wandeling door een schitterende omgeving.

Dag 13 Op naar Hatton

De chauffeur brengt je naar de volgende bestemming van deze reis, namelijk Hatton. Deze plaats is omgeven door het mooie theelandschap. In de middag maak je samen met een gids een fietstocht door dit landschap. Als je goed oplet spot je wellicht zelf theeplukkers.

De omgeving ligt vol met theeplantages<br>
De omgeving ligt vol met theeplantages

Dag 14 Treinreis naar Ella

Treinreis door de theeplantages<br>
Treinreis door de theeplantages

Je stapt vandaag op de trein in Hatton en reist door naar Ella. Onderweg in de trein is er voldoende te zien, zoals de lokale bevolking in de trein maar ook de theeplantages waar je doorheen reist. Bij aankomst maak je een wandeling door Little Adam’s Peak. Dit mooie natuurgebied. Je hebt vanuit hier een mooi uitzicht op imposante bergen en heuvels. Een van de mooiste uitzichten die je kunt vinden in Sri Lanka. Hierna brengt de chauffeur je naar de eindbestemming van vandaag: Ella.

Dag 15 Bezoek aan Lipton Seat

Vandaag breng je een bezoek Lipton Seat, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de omliggende theeplantages. Vanaf hier start je met een wandeling door de theeplantages. Vaak is het ook mogelijk dat je zelf meedoet met het thee plukken. Op de terugweg loop je vaak tussen de thee pluksters die weer naar huis gaan. Na afloop brengen we je naar een heerlijke High Tea waar je kan nagenieten van het theelandschap.

Lipton Seat<br>
Lipton Seat
Jeepsafari in Yala National Park<br>
Jeepsafari in Yala National Park

Dag 16 Jeepsafari in Yala National Park

We verlaten het theelandschap en je reist door naar Yala National Park. Dit nationale park is het bekendste van Sri Lanka. Het park ligt dichtbij de oceaan en is veel laag begroeid. Dit vergroot de kans om wild te spotten. Je maakt samen met een ranger een jeepsafari, het is goed opletten want wellicht spot je wel een luipaard.

Dag 17 Bezoek aan Galle

Vandaag reis je naar Galle en hier ga je op verkenning. Je brengt een bezoek aan het bekende Galle Fort en samen met een gids ga je hier op verkenning. Hij kan je daarnaast meer vertellen over de leuke winkels en eetgelegenheden. Je overnacht vandaag ook binnen de muren van het Galle Fort, zo kun je ook na de wandeling door Galle de bijzondere sfeer van de stad opdoen.

Een van de dieren die je tegen kunt komen in het regenwoud van Sinharaja<br>
Een van de dieren die je tegen kunt komen in het regenwoud van Sinharaja

Dag 18 Het Sinharaja regenwoud

Je bezoekt vandaag het regenwoud van Sinharaja. Samen met een gids maak je in de middag een trekking door het regenwoud. In de middag heb je de meeste kans om dieren te spotten in het regenwoud. Er zijn hier diverse dieren, zoals vele verschillende soorten vogels. Maar ook reptielen worden hier gespot. De gids die meegaat tijdens de trekking kan je waarschijnlijk ook veel informatie vertellen over de diverse vogels.

Dag 19 Transfer naar Bentota

Na het ontbijt verlaat je Sinharaja en brengt de chauffeur je naar het laatste hotel van deze reis. Je komt in de middag aan in Bentota. In de middag kun je de stad bekijken of relaxen aan het strand.

Dag 20 Ontspannen dag aan het strand in Bentota

Vandaag kun je nog genieten van je laatste dag in Sri Lanka aan het strand in Bentota.

Het strand van Bentota<br>
Het strand van Bentota

Dag 21 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door het mooie Sri Lanka er weer op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.