In Sri Lanka op reis | Blog by André

Wij zijn helemaal gek van Sri Lanka en dat delen we graag met je. Als één van onze Singha reizen collega's weer eens op pad gaat naar Sri Lanka (en dat is best wel vaak het geval) nemen ze de mooiste verhalen mee terug. Op dit weblog schrijven we erover en delen we onze ervaringen met onze gasten. De ene keer schrijven we over een leuk restaurant of super ervaring in een prachtig hotel. De andere keer gaat het over het weer of delen we een ervaring tijdens een treinreis met je. Die van Nanu Oya naar het backpackers dorpje Ella wordt veel genoemd als de allermooiste.

Zou Sigiriya in één van de top drie's staan?<br>
Zou Sigiriya in één van de top drie's staan?

Afgelopen zomer bezocht ik zelf (ik sta niet op de foto, dat zijn gasten van Singha Reizen;) bij Sigiriya in de buurt het Kaudulla national park. Het is één van de wildparken in Sri Lanka waar je enorme kuddes olifanten kunt aantreffen. Bezoek je in augustus of september dit park (of het nabijgelegen Mineriya park) dan heb je kans op kuddes van wel 200 olifanten. Een prachtig gezicht en erg indrukwekkend. Op onze Sri Lanka highlights pagina kun je meer informatie vinden over drie andere wildparken. Yala, Udawalawe en Gal Oya.

Het bezoek aan Kaudulla deze zomer kon ik makkelijk maken tijdens een korte tour in het binnenland. Ik verbleef namelijk juli en augustus in het Galle sterfort in onze 'Singha Villa' om daar de vele gasten van Singha reizen te verwelkomen. Samen met een collega liepen we ook met veel van de gasten door het oude Nederlandse sterfort. Deze Nederlandstalige excursie over de geschiedenis van het fort, de roerige VOC tijd en het leven van de families in het fort was voor veel van onze gasten één van de hoogtepunten van hun reis. Leuk dat deze Singha Special het zo goed doet. En dat is nog maar één van de redenen om naar Sri Lanka te gaan.


Het Galle sterfort uit de lucht gezien<br>
Het Galle sterfort uit de lucht gezien
De Wetlands bij Bentota<br>
De Wetlands bij Bentota

Ik krijg wel eens de vraag wat mijn top tien is van mooiste plekken in Sri Lanka. Best een lastige keuze want het zijn er zoveel. Omdat iedereen die bij Singha reizen werkt vaak al meerdere keren in Sri Lanka is geweest levert het ook bij ons op kantoor boeiende gesprekken op en halen we mooie herinneringen op aan de highlights of mooie hotels waar we verbleven. Hoewel ik er niet voor insta dat deze Sri Lanka top 10 niet regelmatig veranderd , kun je vast genieten van mijn Sri Lanka top 10.

Het weer in Sri Lanka is wel vaak een onderwerp dat ik met gasten bespreek. Veel zorg gaat uit naar de moesons en de invloed die dit op een Sri Lanka vakantie kan hebben. Alleen aangeven dat er twee moesons zijn is naar mijn mening niet genoeg. Ze verschillen namelijk beide best wel qua intensiteit, nog los van dat de ene moeson de oostkust aandoet en de andere de zuid en westkust. Op de website staat een interessant artikel over het weer in Sri Lanka!

Paalvisser in het avondzonnetje aan de zuidkust<br>
Paalvisser in het avondzonnetje aan de zuidkust