Wat maakt een rondreis door Sri Lanka zo mooi?

Voor ons is een keuze voor een Sri Lanka rondreis een uitgemaakte zaak, maar jij bent je wellicht nog aan het oriënteren. We leggen graag uit waarom je vakantie aan Sri Lanka zo de moeite waard is en helpen je graag met het maken van een keuze uit onze rondreizen.

Op het relatief kleine oppervlak (Sri Lanka is ongeveer zo groot als de Benelux) liggen alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Prachtige tropische stranden, veel Boeddhistische en Hindoeïstische tempels, woeste berglandschappen, beschermd tropisch regenwoud, wildparken en niet te vergeten eindeloze theeplantages. Bezoek tijdens je Sri lanka rondreis de grot tempels van Dambulla, ervaar de mystiek van Mihintale, beklim Sigiriya, de berg met de wonderschone fresco’s en dwaal rond in de oude koningssteden Polonnaruwa of Anuradhapura. Dit alles maakt dat je rondreis in Sri Lanka je zeker zal bevallen.

Sigiriya Fresco's - Singha reizen
Sigiriya Fresco's - Singha reizen
De altijd drukke Tempel van de Tand in Kandy - Singha reizen
De altijd drukke Tempel van de Tand in Kandy - Singha reizen

Wellicht één van de mooist gelegen steden ter wereld is Kandy, het spirituele hart van Sri Lanka dat tijdens de meeste rondreizen aangedaan wordt. Hier bevindt zich de belangrijkste tempel van het land, de Tempel van de Tand (van Boeddha). De stad ligt in een dal tussen de bergen. Over de stad waakt op één van omliggende bergen een enorme witte boeddha. Vrijwel alle rondreizen van Singha Reizen bezoeken daarom de tempel. Adams Peak de heilige berg en de echte sportieveling zal zeker de verleiding niet kunnen weerstaan om samen met de veelal aanwezige pelgrims naar boven te klimmen.

Nuwara Eliya roept daarentegen de sfeer op van het Brits koloniale Ceylon. Je kunt er zelfs golfen. In het Yala National park leven diverse wilde diersoorten, een groot deel van het park is opengesteld voor toeristen. Ook de parken Udawalawe, Wilpattu en Mineriya national zijn je bezoek zeker waard en in de meeste zul je zeker olifanten spotten. Een rondreis Sri Lanka zonder safari is bijna niet denkbaar. Horton plains is een uitgestrekt natuurgebied hoog in de bergen. Hier werd in het verleden door de Britten op luipaarden gejaagd. De kusten kenmerken zich door werkelijk fantastische stranden. In onze zomer zijn die het rustigst en het mooist aan de oostkant. In onze winter is het zuiden en de westkust 'the place to be'.

Na je rondreis kun je relaxen op tropische stranden
Na je rondreis kun je relaxen op tropische stranden