Sri Lanka budget guesthouse tour

Tijdens deze Sri Lanka rondreis verblijf je in B&B's en guesthouses. Diners organiseer je eenvoudig zelf. Entrees kun je als je wilt vooraf bij ons regelen. De reis kun je uitbreiden naar 18 dagen met enkele stranddagen in Nilavelli aan de oostkust.

- Je betaald de prijs op de website!
- Inclusief unieke Singha dorpsexcursie
- Avontuurlijk raften door de jungle
- Jeep safari met kans op luipaarden
- Treinreis door bergen en theeplantages
- Afsluiten in houten cabana's op het strand
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van de budgetreis met mogelijkheid voor verlenging aan de oostkust
De route van de budgetreis met mogelijkheid voor verlenging aan de oostkust

Dag 1

Je Sri Lanka budget rondreis begint op de luchthaven. Je komt trouwens altijd de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Een korte rit naar je eerste hotel

Je Sri Lanka rondreis is begonnen! Onze chauffeur wacht je op de luchthaven Bandaranaike op en brengt je vervolgens naar Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een vissersplaats. Je start je reis best wel luxe in een kleinschalig hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Je hotel ligt vlak naast de beroemde Dutch canals. Deze kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd in Negombo.

Kleurige marktkooplieden

Dag 3 Op weg naar de culturele driehoek

De leeuwenrots Sigiriya zie je al van verre liggen
De leeuwenrots Sigiriya zie je al van verre liggen

We rijden je naar de culturele driehoek. Als je ook de excursies boekt maak je een rit op een ossenkar door een klein dorpje. De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver. Het is best een stevige klim maar gelukkig is er voldoende te zien op weg naar de top. Wat dacht je van een grot met muurschilderingen uit de 5e eeuw en een trap langs de rotswand die tussen twee leeuwenpoten begint. Je guesthouse met zwembad ligt op korte afstand van de rots verstopt in de jungle.

Dag 4 Polonnaruwa bezoek je in een tuk tuk

Het is ruim een uur rijden naar Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude koningsstad zelf. Dit doe je per tuk-tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In het uitgestrekte gebied liggen de verschillende tempels en beelden verspreid de oude stad. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het is een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden goed bewaard zijn gebleven. Je overnacht weer in je guesthouse bij Dambulla.

Polonnaruwa bezoek je in een tuk tuk

Dag 5 Dambulla - Kandy

Bijzondere muurschilderingen in Dambulla
Bijzondere muurschilderingen in Dambulla

Je Sri Lanka rondreis gaat verder met een bezoek aan de grootste fruit en groentemarkt in Sri Lanka. Hier is het dag en nacht druk. In Dambulla ligt ook een rotstempel met enorme Boeddhabeelden en imposante rotsschilderingen. In de grotten kun je meer dan 150 muurschilderingen bewonderen. In de loop van de dag kom je aan in Kandy. Je guesthouse ligt op loopafstand van de Tempel van de tand. Je bezoekt de tempel in de vooravond als de ceremonie aan de gang is.

Dag 6 Vandaag verken je Kandy deels zelf

Vandaag een vrije dag in Kandy. Een levendige stad waarvan je het centrum makkelijk zelf kunt verkennen. Reserveer je vooraf de entrees bij ons dan is een bezoek aan de botanische tuin met je chauffeur inbegrepen. Ook deze nacht verblijf je in Kandy.

De botanische tuin is de plek waar menig Sri Lankaans koppel zich laat vereeuwigen
De botanische tuin is de plek waar menig Sri Lankaans koppel zich laat vereeuwigen

Dag 7 Een bezoek aan het echte platteland

Samen met je gids op pad in Illukgoda
Samen met je gids op pad in Illukgoda

Illukgoda ligt midden in de groene jungle. Je gaat met een gids die hier woont de omgeving verkennen en maakt kennis met het echte Sri Lankaanse plattelandsleven. Tijdens deze unieke Singha reizen tour zul je niet snel andere toeristen tegenkomen! Je bezoekt de rubberplantage en krijgt letterlijk een kijkje in de keuken in dit plattelandsdorp. Je traditionele lunch is vandaag inbegrepen. Vaak gaan we langs de rivier zitten, neem je ook je zwembroek mee? Het leuks vinden veel van onze gasten de kennismaking met de dorpskinderen. Je verblijft in een homestay in de buurt van het dorp.

Dag 8 In Kitulgala staat in de middag raften gepland

We rijden je naar Kitulgala. Hier verblijf je naast de rivier in boomhutten of een houten chalet. In de middag ga je op pad en staat raften gepland. Het is best een avontuur en als er veel water staat kan het ook snel gaan. Toch is dit is voor jong en oud goed te doen. Je vaart dwars door de groene jungle.

Raften in Kitulgala
Raften in Kitulgala

Dag 9 We rijden je de bergen in naar Nuwara Eliya

We rijden je naar Nuwara Eliya waar we in de middag aankomen. Onderweg is voldoende te zien. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek en leert er alles over breakfast tea, silvertips en black tea. Nuwara Eliya's hoogtepunten zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer. Het ligt allemaal dicht bij elkaar en op loopafstand van je knusse guesthouse.

Dag 10 bezoek aan Horton Plains en met de trein naar Ella.

Baden onder de waterval
Baden onder de waterval

Vroeg op vandaag, het is een volle dag! Je wordt naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Dicht bij Nuwara Eliya ligt het station van Nanu Oya. Hier vertrekt je trein naar Ella. De rit voert langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Ook passeer je het hoogst gelegen station van Sri Lanka.

Dag 11 We verlaten de bergen en rijden naar het wildpark Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Olifanten komt je hier regelmatig tegen, maar er zijn ook buffels, beren, krokodillen en herten te zien. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Yala is één van de wildparken waar je luipaard kunt spotten
Yala is één van de wildparken waar je luipaard kunt spotten

Dag 12 Op naar het tropische strand van Tangalla

Zo tropisch kan je verblijf zijn!
Zo tropisch kan je verblijf zijn!

Je verblijft in Tangalla op het strand tussen de palmbomen. Vanuit je chalet stap je zo met je bloten voeten op het strand. Dineren doe je bij kaarslicht aan de zee. Voor je hotel ligt een natuurlijk zwembad in zee. Doordat de rotsen de branding breken kun je hier het hele jaar de zee in. Dit is tropisch genieten in optima forma!

Dag 13 Tangalla

Strandverblijf in Tangalla.

Dag 14 Onderweg naar Negombo bezoek je het sterfort in Galle

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Via straatjes met Oudhollandse namen struin je naar de oceaan. Vervolgens rijden we je naar Negombo waar je nog een laatste avond hebt voordat we je morgen naar de luchthaven rijden, klaar om te vertrekken.

Koloniaal genieten in het sterfort in Galle
Koloniaal genieten in het sterfort in Galle

Dag 15 Negombo - Luchthaven

Je stapt nog één keer in bij je chauffeur. Op de luchthaven van Sri Lanka nemen jullie afscheid en begin je aan je terugvlucht.

Verlenging oostkust
Deze Sri Lanka rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende de zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er rond Pigeon Island snorkelen en duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> Toch liever meer luxe? Budget of middenklasse, je vindt ze hier
Visser in het oosten van Sri Lanka
Visser in het oosten van Sri Lanka