Sri Lanka homestay and guesthouse tour 2024

Tijdens deze Sri Lanka rondreis verblijf je in de mooiste homestays en guesthouses. Diners organiseer je eenvoudig zelf. Entrees kun je als je wilt vooraf bij ons regelen. De reis kun je uitbreiden naar 18 dagen met enkele stranddagen in Nilaveli aan de oostkust.

- Verblijf in sfeervolle homestays en guesthouses
- Lunch bij gezin thuis inbegrepen in prijs
- Plattelandsverkenning inbegrepen in prijs
- Bezoek koningsstad in tuk tuks
- Jeep safari met kans op luipaarden
- Treinreis door bergen en theeplantages
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van de guesthouse tour<br>
De route van de guesthouse tour

Dag 1 Sri Lanka, here we come!

Je Sri Lanka budget rondreis begint op de luchthaven. Je komt trouwens altijd de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Een korte rit naar je hotel

Je chauffeur wacht je op de luchthaven Bandaranaike op en brengt je vervolgens naar Negombo. Je start je reis in een kleinschalig hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Het hotel is rustig gelegen en heeft zelfs een lekker zwembad. Een fijne plek om je rondreis te beginnen.

Op de markt in Sri Lanka<br>
Op de markt in Sri Lanka

Dag 3 Op weg naar de culturele driehoek

De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver
De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver

Vroeg op vandaag! We rijden je in zo'n drie en een half uur naar de culturele driehoek. Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw en het is een beschermde UNESCO site. Bovenop de rots vind je overblijfselen van een koninklijk kasteel. Je kunt de leeuwenrots tijdens je verblijf bezoeken. Als je ook de excursies boekt maak je een rit met een veel gebruikt vervoersmiddel In Sri Lanka, namelijk in een kar die voortgetrokken wordt door een mini tractor. Tijdens de excursie bezoek je een klein dorpje en maak je een boottocht op het meer. Je guesthouse ligt op korte afstand van de leeuwenrots en wordt omgeven door een tropische tuin.

Dag 4 Polonnaruwa en Pidurangala bezoek je in een tuk tuk

Het is ruim een uur rijden naar Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude koningsstad zelf. Dit doe je (als je onze excursie boekt) per tuk-tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In het uitgestrekte gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het is een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden goed bewaard zijn gebleven.

In de namiddag word je met de tuk tuk opgehaald bij het hotel voor de korte transfer naar de Pidurangala rots. Je gaat deze rots beklimmen! Het is een flinke klim naar boven die wordt beloond door een prachtig uitzicht op de leeuwenrots.

Polonnaruwa bezoek je in een tuk tuk

Dag 5 Via Dambulla rijden we je naar Mawanella

Bijzondere muurschilderingen in Dambulla
Bijzondere muurschilderingen in Dambulla

Je Sri Lanka rondreis gaat verder met een bezoek aan de grootste fruit en groentemarkt in Sri Lanka. Hier is het dag en nacht druk. In Dambulla ligt ook een rotstempel met enorme Boeddhabeelden en imposante rotsschilderingen. In de grotten kun je meer dan 150 muur schilderingen bewonderen. In de loop van de middag kom je aan bij de homestay in Mawanella. De homestay ligt verscholen in het groen en heeft een zwembad.

Dag 6 Vandaag ga je het platteland verkennen

Je bezoekt het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de bijzondere ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dit is een Singha reizen special! Een unieke plattelands ervaring die we samen met de lokale gids Kumara hebben samengesteld. Zo weet je zeker dat je het nog niet ontdekte Sri Lanka verkent.

Wandeling Mawanella <br>
Wandeling Mawanella

Dag 7 Lokale lunch en bezoek Tempel van de Tand

Een korte blik op de Tand van Boeddha<br>
Een korte blik op de Tand van Boeddha

Kandy ligt op een uur rijden van Mawanella en je komt hier voor de lunch aan. De lunch is vandaag inbegrepen en je luncht bij een gezin thuis. Er is tijd genoeg om ook door het levendige centrum te lopen dat je eenvoudig zelf verkent vanuit je homestay. In de namiddag neemt de chauffeur je mee naar de ceremonie in de Tempel van de Tand. Dit is, niet alleen voor de Sri Lankaanse bevolking maar voor veel Boeddhisten een heilige plek. Je homestay waar je vannacht slaapt heeft uitzicht op de langste rivier in Sri Lanka.

Dag 8 De bergen in naar koloniaal Nuwara Eliya

We rijden je naar Nuwara Eliya waar we in de middag aankomen. Onderweg is voldoende te zien. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek (zondag's gesloten) en leert er alles over breakfast tea, silvertips en black tea. Nuwara Eliya's hoogtepunten zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer.

We stoppen onderweg bij een theefabriek<br>
We stoppen onderweg bij een theefabriek

Dag 9 bezoek aan Horton Plains (optie) en met de trein naar Ella.

Baden onder de waterval nabij Ella
Baden onder de waterval nabij Ella

Vroeg op vandaag als je er voor kiest om Horton Plains te bezoeken*! Je wordt naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval.

Dicht bij Nuwara Eliya ligt het station van Nanu Oya. Hier vertrekt je trein naar Ella. De avontuurlijke treinreis voert langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Ook passeer je het hoogst gelegen station van Sri Lanka.

* Niet iedereen wil om vier uur opstaan voor een wandeling op Horton Plains. Dit is derhalve optioneel en extra te reserveren.

Dag 10 Een vrije dag in Ella

Vandaag heb je een vrije dag in Ella. Het groene landschap is hier bergachtig en er zijn veel theeplantages. Beklim Ella Rock, Litlle Adam's Peak of bezoek de grotten van Ravana. Je kunt ook een wandeling maken over het spoor op de Negen Bogen Brug. De sfeer in dit backpackers dorp is erg gezellig en er zijn voldoende eetgelegenheden

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 We verlaten de bergen en rijden naar het wildpark Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide safari. Olifanten komt je hier regelmatig tegen, maar er zijn ook buffels, beren, krokodillen en herten te zien. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Spot jij ook een luipaard?<br>
Spot jij ook een luipaard?

Dag 12 Op naar het tropische strand van Mirissa

De chauffeur brengt je vandaag naar Mirissa waar je twee nachten aan zee verblijft. Je verblijft op steenworp afstand van het centrum van Mirissa. Het hotel heeft een fijn zwembad en een gezellig restaurant.

Dag 13 Mirissa

Je verblijft vandaag ook aan het strand in Mirissa

Dag 14 Vandaag bezoek je het Nederlandse sterfort in Galle en ga je Sri lankaans lunchen

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar het oude Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Via straatjes met Oudhollandse namen struin je naar de oceaan. Na de wandeling brengt de chauffeur je naar Telwatta. Hier bezoek je het Tsunami foto museum en ga je op familiebezoek bij een vissersfamilie. In de middag geniet je van een Sri Lankaanse lunch. Je overnacht binnen de muren van het fort.

Koloniaal genieten in het sterfort in Galle
Koloniaal genieten in het sterfort in Galle

Dag 15 Negombo - Luchthaven

Je stapt nog één keer in bij je chauffeur. Op de luchthaven van Sri Lanka nemen jullie afscheid en begin je aan je terugvlucht.

Verlenging oostkust
Deze Sri Lanka rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende de zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er rond Pigeon Island snorkelen en duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> Liever meer luxe? Budget of middenklasse, je vindt ze hier
Visser in het oosten van Sri Lanka
Visser in het oosten van Sri Lanka