Sri Lanka budget guesthouse tour

Tijdens deze Sri Lanka rondreis verblijf je in B&B's en guesthouses. Diners organiseer je eenvoudig zelf. Entrees kun je als je wilt vooraf bij ons regelen. De reis kun je uitbreiden naar 18 dagen met enkele stranddagen in Nilavelli aan de oostkust.

- Je betaalt de prijs op de website!
- Verblijf in een homestay
- Lunch bij gezin thuis inbegrepen in prijs
- Plattelandsverkenning inbegrepen in prijs
- Bezoek koningsstad in tuk tuks
- Jeep safari met kans op luipaarden
- Treinreis door bergen en theeplantages
- Afsluiten in houten cabana's op het strand
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van de guesthouse tour 2019<br>
De route van de guesthouse tour 2019

Dag 1 Sri Lanka, here we come!

Je Sri Lanka budget rondreis begint op de luchthaven. Je komt trouwens altijd de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Een korte rit naar je hotel

Je chauffeur wacht je op de luchthaven Bandaranaike op en brengt je vervolgens naar Negombo. Je start je reis best wel luxe in een kleinschalig hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Je hotel ligt vlak naast de beroemde Dutch canals en heeft zelfs een lekker zwembad. De kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd in Negombo.

Op de markt in Sri Lanka<br>
Op de markt in Sri Lanka

Dag 3 Op weg naar de culturele driehoek

De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver
De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver

Vroeg op vandaag! We rijden je in zo'n drie en een half uur naar de culturele driehoek. Als je ook de excursies boekt maak je een rit op een ossenkar door een klein dorpje. De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver. Het is best een stevige klim maar gelukkig is er voldoende te zien op weg naar de top. Wat dacht je van een grot met muurschilderingen uit de 5e eeuw en als finale een trap aan de rotswand beginnend tussen twee leeuwenpoten. Je guesthouse met zwembad ligt op korte afstand van de rots verstopt in de jungle. Ook hier met zwembad!

Dag 4 Polonnaruwa bezoek je in een tuk tuk

Het is ruim een uur rijden naar Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude koningsstad zelf. Dit doe je (als je onze excursie boekt) per tuk-tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In het uitgestrekte gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het is een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden goed bewaard zijn gebleven. Je overnacht weer in je guesthouse bij Dambulla.

Polonnaruwa bezoek je in een tuk tuk

Dag 5 Via Dambulla rijden we je naar Mawanella

Bijzondere muurschilderingen in Dambulla
Bijzondere muurschilderingen in Dambulla

Je Sri Lanka rondreis gaat verder met een bezoek aan de grootste fruit en groentemarkt in Sri Lanka. Hier is het dag en nacht druk. In Dambulla ligt ook een rotstempel met enorme Boeddhabeelden en imposante rotsschilderingen. In de grotten kun je meer dan 150 muur schilderingen bewonderen. In de loop van de middag kom je aan bij de homestay in Mawanella. De homestay ligt verscholen in het groen en heeft een zwembad.

Kies je voor het entreepakket dan is er een ayurvedische massage inbegrepen vanavond.

Dag 6 Vandaag ga je het platteland verkennen op de fiets en lopend

Je gaat vandaag de omgeving van Mawanella verkennen op de fiets. Je fietst ongeveer 2,5 uur door een prachtige groene omgeving. Hierna ga je terug naar de homestay waar je meehelpt met het bereiden van de traditionele lunch. In de middag maak je een wandeling waarbij je het eerste stuk door de rijstvelden loopt. Onderweg zie je rubber en thee plantages. De gids verteld tijdens de wandeling hoe de thee en rubber wordt gemaakt. We sluiten de dag af bij de dorps tempel en vanaf hier word je met de tuk tuk terug naar de homestay gebracht.

Dit is een Singha reizen special! Een unieke plattelands ervaring die we samen met de eigenaar van de homestay hebben samengesteld. Zo weet je zeker dat je het nog niet ontdekte Sri Lanka verkent.

Wandeling Mawanella <br>
Wandeling Mawanella

Dag 7 Lokale lunch en bezoek Tempel van de Tand

Een korte blik op de Tand van Boeddha<br>
Een korte blik op de Tand van Boeddha

Kandy ligt op een uur rijden van Mawanella en je komt hier voor de lunch aan. De lunch is vandaag inbegrepen en je luncht bij een gezin thuis. Er is tijd genoeg om ook door het levendige centrum te lopen dat je eenvoudig zelf verkent vanuit je guesthouse. In de namiddag neemt de chauffeur je mee naar de ceremonie in de Tempel van de Tand. Dit is, niet alleen voor de Sri Lankaanse bevolking maar voor veel Boeddhisten een heilige plek. Je homestay waar je vannacht verblijft ligt op tuk tuk afstand van het centrum van de stad

Dag 8 We rijden de bergen in

We rijden je naar Nuwara Eliya waar we in de middag aankomen. Onderweg is voldoende te zien. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek (Zondag's gesloten) en leert er alles over breakfast tea, silvertips en black tea. Nuwara Eliya's hoogtepunten zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer. Het ligt allemaal op loopafstand van je knusse family run guesthouse.

We stoppen onderweg bij een theefabriek<br>
We stoppen onderweg bij een theefabriek

Dag 9 bezoek aan Horton Plains (optie) en met de trein naar Ella.

Baden onder de waterval nabij Ella
Baden onder de waterval nabij Ella

Vroeg op vandaag als je er voor kiest om Horton Plains te bezoeken*! Je wordt naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Dicht bij Nuwara Eliya ligt het station van Nanu Oya. Hier vertrekt je trein naar Ella. De rit voert langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Ook passeer je het hoogst gelegen station van Sri Lanka.
* Niet iedereen wil om vier uur opstaan voor een wandeling op Horton Plains. Dit is derhalve optioneel en extra te reserveren.

Dag 10 We verlaten de bergen en rijden naar het wildpark Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Olifanten komt je hier regelmatig tegen, maar er zijn ook buffels, beren, krokodillen en herten te zien. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Spot jij ook een luipaard?<br>
Spot jij ook een luipaard?
Het langgerekte strand van Tangalle <br>
Het langgerekte strand van Tangalle

Dag 11 Op naar het tropische strand van Tangalla

De chauffeur brengt je vandaag naar Tangalle waar je twee nachten aan zee verblijft. Je verblijft in een cabana op het strand tussen de palmbomen. Het hotel heeft een fijn zwembad en een gezellig restaurant.

Dag 12 Tangalla

Je verblijft vandaag ook aan het strand in Tangalle

Dag 13 Via de zuidkust naar Galle waar je in het fort verblijft

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar het oude Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Via straatjes met Oudhollandse namen struin je naar de oceaan. Er is veel gerestaureerd en prachtig opgeknapt de laatste jaren. Je hebt alle tijd om het fort te ontdekken want we reserveren een klein guesthouse binnen de muren van het fort, de sfeer in het fort is 's avonds als de dag toeristen weg zijn erg bijzonder.

Koloniaal genieten in het sterfort in Galle
Koloniaal genieten in het sterfort in Galle

Dag 14 We rijden je vandaag terug naar Negombo

Via de westkust rijden we je vandaag terug naar Negombo waar je Sri Lanka rondreis begon. Onderweg is nog genoeg te zien. In de loop van de middag kom je in Negombo aan waar verblijft in het hotel waar je ook de eerste nacht sliep.

Dag 15 Negombo - Luchthaven

Je stapt nog één keer in bij je chauffeur. Op de luchthaven van Sri Lanka nemen jullie afscheid en begin je aan je terugvlucht.

Verlenging oostkust
Deze Sri Lanka rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende de zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er rond Pigeon Island snorkelen en duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> Liever meer luxe? Budget of middenklasse, je vindt ze hier
Visser in het oosten van Sri Lanka
Visser in het oosten van Sri Lanka