Overnachten in een oude theefabriek | Blog by Leanne

Sri Lanka staat onder andere bekend om de indrukwekkende theeplantages, ongerepte tropische stranden en de gastvrije mensen. De Engelsen hadden al vroeg door dat Sri Lanka het ideale klimaat heeft om thee te verbouwen. Al heel veel jaren wordt hier dan ook de wereldberoemde Ceylon thee geproduceerd. Een bezoekje aan een werkende theefabriek staat daarom ook altijd op de planning bij onze gasten. Maar wist je dat je ook in een theefabriek kunt overnachten?


Heritance Tea Factory

Op een hoogte van 2000 meter omringd door theeplantages is het bijzonder overnachten in Heritance Tea Factory. Deze voormalige theefabriek is in 1996 omgebouwd tot hotel. Laat je hier meenemen terug in de tijd en ervaar de koloniale charme tijdens je verblijf. Er is nog een kleine theefabriek in gebruik waar de thee voor het hotel wordt geproduceerd. Een bezoekje hieraan kan natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen is het bijzonder overnachten in Heritance Tea Factory maar het is ook bijzonder dineren. In de avond kun je namelijk dineren in een oude treinwagon waar de butler je op je wenken zult bedienen.

Tea & Experience Factory

Nog zo’n bijzondere overnachtingsplek is de Tea & Experience Factory hotel. Deze theefabriek stamt uit 1860 en is nog niet zo lang geleden omgebouwd tot hotel. Tea & Experience Factory neemt je mee in het proces van thee maken. Tijdens je verblijf in dit hotel ga je onder begeleiding van een thee expert je eigen thee maken. Het plukken, wegen, sorteren en verpakken hoort er allemaal bij. Natuurlijk mag je je eigen gemaakte thee meenemen naar huis. Het hotel heeft daarnaast een prachtig zwembad waar het goed vertoeven is na een middag thee maken.


Heb ik je al enthousiast gemaakt over een over een overnachting in een oude theefabriek? Bekijk dan onze rondreis: ontdek het land van de thee

Neem gerust contact op, met mij of met één van mijn collega’s voor een vrijblijvend reisvoorstel naar dit unieke land. We helpen je graag!

Graag tot ziens, Leanne

P.s. Nog een laatste leuke tip voor bijzondere overnachting op Sri Lanka. Thotalagala is dan wel geen theefabriek maar hoort wel echt thuis in deze blog! Sir Thomas Lipton van de Lipton thee heeft hier namelijk vaak in overnacht. In de plantage naast de bungalow plantte hij zelf de thee en is de term Ceylon thee bedacht. Hier overnacht je in Britse koloniale luxe met een spectaculair uitzicht.