Leuke Sri Lanka bouwstenen | Blog by André

Ik kom al vele jaren verschillende keren per jaar in Sri Lanka en gedurende die trips is veel contact gelegd met de lokale bevolking. Soms ga ik er zelf in de tuk tuk op uit om de omgeving te verkennen. Samen met de lokale gezinnen zijn enkele exclusieve Singha Reizen excursies bedacht waarbij je als gast kennis maakt met de lokale bevolking. We delen ze graag met je en vinden het leuk om je Sri Lanka reis zo tot een echte maatwerkreis en bijzondere ervaring te maken.

In enkele van onze zomeraanbiedingen zijn ze standaard al inbegrepen. Vraag je naar de mogelijkheden?

Op Sri Lanka verkenning in de tuk tuk <br>
Op Sri Lanka verkenning in de tuk tuk
Op familie bezoek, lunch bij Chooty<br>
Op familie bezoek, lunch bij Chooty

Waar in te plannen?

Bijvoorbeeld na je strandverblijf aan de zuidkust of na je overnachting in het Galle fort als extra overnachting op weg naar Negombo/luchthaven.Je kunt ook kiezen om na je overnachting met de trein naar Colombo te reizen waar je chauffeur je weer opwacht.

Op familiebezoek in Sri Lanka

Op een half uur rijden van het sterfort in Galle ligt het kustplaatsje Telwatta. Hier bezoek je het Tsunami fotomuseum. Vervolgens ga je op familiebezoek bij een vissersfamilie in het dorp waarbij je een heerlijke Sri Lankaanse lunch krijgt aangeboden. Moeder ‘Chooty’ spreekt Engels en kan je veel vertellen over het leven in het dorp. Na de lunch neemt ze je mee in de tuktuk en brengt ze je naar haar dochter Dilki die een homestay runt in het kustplaatsje Hikkaduwa. De drie kamers in het huis van dochter Dilki zijn nieuw en schoon en je hebt een eigen badkamer. Het is kleinschalig, ze kunnen maximaal zes gasten tegelijk verwelkomen. Je verblijft bij een jong gezin met twee kinderen. Ga je met het gezin naar de tempel of neem je een kijkje in de keuken? In Hikkaduwa is aan de kust voldoende keuze uit leuke restaurantjes.Voor wie?
 Voor mensen die het leuk vinden om lokaal te gaan lunchen en graag een keer bij een lokaal gezin willen slapen. Dilki kan voldoende Engels, en haar dochter Dinuki leert het graag, voldoende om veel te lachen en evt. samen iets te ondernemen.Fietsen en wandelen door kleine dorpjes

Op ongeveer een uur rijden van Kandy kun je verblijven in een leuk guesthouse dat zelfs over een klein zwembad beschikt. In de zomerperiode tref je er vaak Singha reizen gasten. Hier kun je met gids het niet toeristische achterland verkennen. Je doet dit een dagdeel op één van de met hulp van Singha reizen gekochte mountainbikes waarna je rond de lunchtijd weer terug bent in het guesthouse waar je de traditionele lunch zelf bereid en er van gaat genieten.
In de middag loop je met je gids naar een klein dorpje en bezoek je daar de op een rots gelegen tempel. Eenmaal terug in het guesthouse kun je genieten van een traditionele Ayuverdische massage of stoombad (optioneel). Een leuke manier om Sri Lanka nog beter te leren kennen.

 Waar in te plannen? Voor of na je bezoek aan Kandy.

De omgeving verkennen op de fietrs<br>
De omgeving verkennen op de fietrs

Voor wie? 
Ben je op zoek naar een leuke dag op het platteland weg van het toerisme dan is dit de excursie voor jou. Tijdens het fietsen zul je klimmen en dalen en vaak ga je ook nog een stukje met een lokale tuk tuk terug naar de homestay.In Hikkaduwa kun je ook een kijkje nemen in het tsunami museum<br>
In Hikkaduwa kun je ook een kijkje nemen in het tsunami museum

Waar in te plannen?
 In Jaffna, Dambulla, Kandy, Ella, Trincomalee of Hikkaduwa.

Ontmoet de lokale bevolking tijdens een traditionele lunch of diner

Op verschillende plaatsen in Sri Lanka bieden wij je de mogelijkheid om te lunch en of dineren bij mensen thuis. Dit doen wij in samenwerking met een Nederlandse organisatie die lunch of diner bij locals over de gehele wereld aanbiedt. Zij doen dat vanuit sociaal ondernemerschap. Je draagt met je lunch bij aan het welzijn van het gezin. We plannen je lokale etentje graag in tijdens je reis en je wordt keurig gebracht en gehaald. In Sri Lanka kunnen wij je deze lokale ervaring van harte aanbevelen in Jaffna, Kandy, Ella en Telwatta.

Voor wie? Eigenlijk voor iedereen die een keer authentiek wil eten en die een leuke kennismaking wil met een Sri Lankaans gezin en het dagelijkse leven.