Lekker eten in Sri Lanka | Blog by André

Je kunt overal wel lekker eten in Sri Lanka

Lekker eten in Sri Lanka, da's niet zo moeilijk en kan op heel veel plekken. Het is voor mij maar één van de redenen om al meer dan vijftien jaar steeds terug te komen in Sri Lanka, soms wel drie keer per jaar. In Colombo en Galle heb je de luxere restaurants maar ook nog steeds de kleine lokale eettentjes. Een klassieker in Sri Lanka is de rice and curry!

Ook kun je op diverse plekken een kookcursus volgen. Vaak ga je eerst naar de markt´én ook dat is een happening in Sri Lanka. Alleen het raspen van een kokosnoot is al een hele klus.. maar verse kokos is écht anders dan uit een blikje. Een kookles maakt ook onderdeel uit van een bezoek aan het Singha dorp, bijvoorbeeld tijdens´één van de zomeraanbiedingen.

Tijdens enkele van onze reizen ga je picknicken in Sri Lanka<br>
Tijdens enkele van onze reizen ga je picknicken in Sri Lanka

Verwennerij in de tuin van Fort Printers<br>
Verwennerij in de tuin van Fort Printers

Fort Printers - Centraal aan Pedlar street gelegen luxer restaurant met een bescheiden
kaart maar met lekkere gerechten. Wil je een keer écht uit eten, een goed glas wijn en wit tafellinnen dan is dit je plek. TIP! Reserveer een
tafeltje in de binnentuin bij het zwembad.


Lekker eten in Galle

Lekker eten in Galle kan op veel plekken. Ik zal je op weg helpen met wat tips. Tussen de tips zitten luxe restaurants en ook kleine familierestaurantjes. In de kleine straatjes van het VOC fort van Galle zul je trouwens genoeg eetgelegenheden aantreffen. Het is er vaak gezellig druk.

A Minute by TukTuk - Al jaren is hier de dagschotel verse tonijn, én vers is ie! De keuken is niet erg uitgesproken en uitschieters zijn de eerder genoemde Tonijn of de Prawn curry. Fikse pré van het restaurant is de ligging op de kop van het Dutch Hospital met zicht op de haven.

Evita / Bastille - Twee kleine lokale restaurantjes. Evita ligt vlak bij de klktoren en Basitille in Pedlar street, de 'hoofdstraat'. Zelf ben ik een fan van de tweede. Je kunt er heerlijke spicy vis eten en de sfeer is lekker relaxed.

Lekker eten bij een lokale familie

Op verschillende plekken in Sri Lanka kun je heerlijk eten bij locals. De lokale gezinnen waar je gaat eten zijn met zorg geselecteerd door Resirest, dit is een Nederlandse organisatie die samenwerkt met Nederlandse projecten in Sri Lanka. Lokale families hebben zo een extra inkomen en de projecten worden er ook beter van. Verwacht geen "haut cuisine" maar een heerlijke authentieke maaltijd. Dineer je bijvoorbeeld in het binnenland zul je wellicht een rice and curry krijgen. Bij een vissersfamilie aan de kust zal het menu vast uit vis bestaan.



Singha Reizen heeft haar eigen projecten en één ervan betreft de school in een klein plattelandsdorpje. Bezoek de dit dorpje dan zul je daar ook lunchen.

Je wordt hartelijk welkom geheten.<br>
Je wordt hartelijk welkom geheten.

Soms betreft het een kookles en soms een picknick aan de rivier. In het laatste geval kun je de rice and curry vanaf een bananenblad eten terwijl je daarna een duik neemt in de rivier.

Naast de Sri Lankaanse keuken ben ik een fan van de keukens van de bestemmingen van onze reis zusje s en broertjes.