Algemene reisinformatie over Sri Lanka

Reisbescheiden voor je Sri Lanka rondreis

Als wij de tickets voor je boeken wordt je ticket elektronisch bevestigd. Je ontvangt van ons een link naar de maatschappij waarmee je vliegt en kunt al ver van te voren je reisschema inzien en eventueel maaltijd voorkeur opgeven.

Van het land arrangement ontvang je na volledige betaling ruim voor vertrek van je rondreis naar Sri Lanka een voucher van Singha reizen. In Sri Lanka is dat geen voucher voor ieder hotel. De Singha reizen chauffeur met wie je op reis gaat heeft ook al zijn informatie al ontvangen tijdens een zorgvuldige briefing. Hotels zijn al door ons voldaan.

Een gangbaar straatbeeld tijdens je Sri Lanka rondreis
Een gangbaar straatbeeld tijdens je Sri Lanka rondreis

Visum voor Sri Lanka

Voor een verblijf korter dan 1 maand is voor Sri Lanka een visum vereist. Je vraagt je visum voor je reis van te voren (online) elektronisch aan. Dit visum voor je Sri Lanka rondreis kan verkregen worden via de website www.eta.gov.lk. De kosten voor dit visum bedragen op dit moment $35,00 per persoon en het is geldig voor 30 dagen. De aanvraag voor het visum wordt binnen 24 uur afgehandeld en betaling kan alleen online per creditcard (Visa, Mastercard en American Express) gemaakt worden. Op de luchthaven van Sri Lanka kun je eveneens een visum kopen. Daar staat wel vaak een rij, is het duurder en kan het wat langer duren. Er zijn ook andere bureau's of websites waar je het visum kunt kopen zoals e-visum.nl. Die verdienen aan je aanvraag. Singha reizen adviseert je om het online te regelen via bovengenoemde website. Voor een langer verblijf dien je een visum aan te vragen bij de Sri Lankaanse ambassade in Den Haag.

Meldingstijd luchthaven

Wij adviseren je minimaal twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Op intercontinentale vluchten wordt in verband met de toegenomen drukte en veiligheidscontroles 3 uur geadviseerd. Dat lijkt veel maar geeft je ook de rust om ontspannen aan je vlucht te beginnen.

Bagage

Alle vluchten zijn rookvrij. Het maximale toegestane bagage gewicht is doorgaans 20 kg. Vlieg je met Emirates dan mag je zelfs dertig kilo meenemen op je reis. Ook mag je 1 stuk handbagage meenemen. Check voor het uiteindelijk toegestane gewicht de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Sri Lanka vliegt.

Tijdverschil met Sri Lanka

Sri Lanka en Nederland kent een tijdsverschil van 4,5 uur in de winter en in onze zomertijd is het 3.5 uur later.

De betaling van je Sri Lanka rondreis

Na boeking dien je na ontvangst van de factuur omgaand een aanbetaling te voldoen van 20% van de totale reissom met een minimum van € 75,00. Deze betaling ontvangen wij graag uiterlijk binnen 8 dagen na de factuurdatum. Het restant van de reissom dient dan 6 weken voor de dag van vertrek in bezit te zijn van Singha Reizen. Bij boeking binnen 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom omgaand na ontvangst van de factuur te worden voldaan. Voor het verkrijgen van de voordeligste tarieven verlangen luchtvaartmaatschappijen omgaand of uiterlijk binnen enkele dagen na boeking een volledige betaling van het ticket. Tickets dienen daarom altijd omgaand, na ontvangst van je factuur, betaald te worden aan Singha reizen. Voor het overige deel van je reis gelden de onder 3.A genoemde voorwaarden. (zie onze algemene leveringsvoorwaarden artikel 3) Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je, na volledige betaling, de voucher en overige reisinformatie in de vorm van een handig document met informatie over Sri Lanka, gewoontes en de reis zelf.

Verzekeringen

Indien je een reis met Singha Reizen boekt ben je verplicht een reis en ongevallenverzekering af te sluiten voor de duur van je arrangement. Wij adviseren je dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Onze aanbod van zo'n dertig verschillende Sri Lanka rondreizen is nog slechts één klik verwijderd.