Sri Lanka informatie van de specialist

Sri Lanka betekent letterlijk 'mooi eiland' en ligt als een druppel onder India in de Indische Oceaan. Er zijn diverse koloniale invloeden terug te vinden uit de tijd van de Nederlanders en de Engelsen. De bevolking is veelal boeddhistisch met daarnaast Hindoes, moslims en Burghers (nazaten van de kolonialisten). Tot 1972 stond Sri Lanka bekend als Ceylon.

Op de volgende pagina's lees je meer over reizen in Sri Lanka. Indien je van plan bent om een vakantie te boeken of een rondreis te maken door Sri Lanka, zal de informatie je zeker van pas komen.

Wat maakt een rondreis door Sri Lanka zo mooi?

Rondreis in Sri Lanka

Waarom zou je een rondreis naar Sri Lanka maken en wat maakt het zo'n fantastisch vakantieland? Singha reizen geeft je graag antwoord op die vraag. Lees hier wat je allemaal kunt zien op Sri Lanka en waarom we er zo veel rondreizen hebben.

Meer over Rondreis in Sri Lanka

Algemene reisinformatie over Sri Lanka

Reisinformatie

Algemene reisinformatie over de ontvangst van je reisbescheiden en de benodigde documenten. Hoe het zit met de bagage en welke verzekeringen voor je rondreis naar Sri Lanka aan te bevelen zijn.

Meer over Reisinformatie

Ontdek de bezienswaardigheden van  Sri Lanka

Sri Lanka highlights

We hebben enkele van de highlights in Sri Lanka voor je op een rijtje gezet. Plaatsen maar ook natuurgebieden en tempels of gebieden. We weten dat we hierbij niet compleet zijn! Kun je nagaan hoeveel moois Sri Lanka nog meer te bieden heeft. Tijdens de meeste rondreizen in Sri Lanka met Singha Reizen doe je meerdere van deze highlights aan.

Meer over Sri Lanka highlights

Overnachten in hotels in Sri Lanka

Hotels

Sri Lanka hotels zijn er in alle soorten en maten. Bij Singha reizen kun je ze bijna allemaal boeken. Uit oogpunt van kwaliteitsnormen boeken wij alleen niet de allereenvoudigste guesthouses. De genoemde hotels zijn slechts een bloemlezing van wat er bij Singha reizen in Sri Lanka mogelijk is.

Meer over Hotels

De beste reisperiode voor Sri Lanka

Reisperiode, klimaat en weer

Sri Lanka kent het hele jaar door tropische temperaturen. De periode december- maart is vaak het hoogseizoen. In de kustgebieden is het overdag vaak rond de 30°C. In de berggebieden ligt de temperatuur tussen de 15-25°C, 's nachts koelt het daar ook meer af.

Meer over Reisperiode, klimaat en weer

Vliegen naar Sri Lanka

Vliegen

De ticketprijzen die wij aanbieden zijn inclusief luchthaven belastingen, brandstoftoeslagen en veiligheidsheffingen. Tickets boeken wij alleen als service voor gasten die bij ons een landarrangement reserveren. Je kunt dus niet een los ticket bij ons kopen.

Meer over Vliegen

Praktische reisinformatie over Sri Lanka

Praktische info

Praktische informatie over inentingen, geld en transfers in Sri Lanka. Bij de specialist Singha Reizen krijg je de meeste informatie over Sri Lanka

Meer over Praktische info