Sri Lanka all the way

Met deze winteraanbieding verken je Sri Lanka all the way en verblijf je bijzondere middenklasse hotels. Je bezoekt het onontdekte noorden, maakt prachtige wandelingen in het theegebied en het Knuckles gebergte en gaat op safari in het bekende Yala national park!


- Verblijf in unieke middenklasse zoals een omgebouwde theefabriek en een luxe tentenkamp
- Je bezoekt de belangrijkste highlights
- Twee keer tropisch strandverblijf
- Je bezoekt Jaffna in het noorden

De route van je rondreis door Sri Lanka
De route van je rondreis door Sri Lanka

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je vertrekt vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Colombo. Laat je ons weten naar welke luchthaven je voorkeur uit gaat? We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka.

Dag 2 Ontvangst op de luchthaven en korte transfer naar Negombo

Op de luchthaven van Sri Lanka word je hartelijk verwelkomt door de chauffeur. Hij staat met een naambordje op je te wachten. Samen reizen jullie naar het eerste hotel in het vissersdorpje Negombo. De rest van de dag kun je uitrusten bij het hotel of alvast op verkenning gaan.

Dag 3 Je verkent Negombo op de fiets en maakt een boottocht

Je verkent Negombo in de ochtend op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de ‘Dutch canals’ en het Nederlandse fort. Op de fiets leer je Negombo op een leuke manier kennen. In de namiddag een boottocht op de lagoon.

Kanalen in Negombo<br>
Kanalen in Negombo
Spot jij een luipaard?<br>
Spot jij een luipaard?

Dag 4 Op safari in het Wilpattu national park

Je reist vandaag het binnenland in naar het Wilpattu national park. Het is ongeveer 4 uur rijden en na de lunch kom je hier aan. Het Wilpattu national park is één van de twee parken in Sri Lanka waar je kans hebt om luipaarden in het wild te spotten. In de namiddag ga je op jeepsafari in het park. Je overnacht vannacht in een mooie lodge in het groen.

Dag 5 Met de trein naar Jaffna

De chauffeur brengt je naar het treinstation in Anuradhapura voor de treinreis naar het noordelijke Jaffna. De treinreis duurt ongeveer 4 uur en onderweg passeer je veel kleine dorpjes en landerijen. Op het treinstation in Jaffna staat de chauffeur op je te wachten en je reist samen naar het hotel in de stad. De rest van de dag kun je zelf verder inplannen.

Je bezoekt prachtige Hindoe tempels<br>
Je bezoekt prachtige Hindoe tempels

Dag 6 Sightseeing tour in Jaffna

Je bezoekt vandaag Point Pedro, de meest noordelijk gelegen stad in Sri Lanka. Deze streek staat bekend om de kantoen productie en de enorme zandduinen langs de kust. In Jaffna bezoek je de Nagadipa Vihara. Een heilige boeddhistische plek waarvan er zestien zijn Sri Lanka. Ook bezoek je Jaffna fort dat door de Portugezen is gebouwd en later door de Nederlanders is gerenoveerd.

Dag 7 Via de tempel Thanthirimale naar de oude koningsstad Anuradhapura

Je vervolgt de rondreis met de transfer naar de oude koningsstad Anuradhapura. Onderweg stoppen we bij een mooie tempel in Thanthirimale. Hier zie je een prachtige stupa en een uit de rotsen gehakt Boeddhabeeld.

Stupa in Anuradhapura<br>
Stupa in Anuradhapura

Dag 8 Sightseeing Anuradhapura met de tuk tuk en naar Sigiriya

Anuradhapura verkennen met de tuk tuk <br>
Anuradhapura verkennen met de tuk tuk

Je maakt een sightseeing tour door de oude koningsstad met de tuk tuk en bezoekt enkele stupa’s en tempels. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond. Hierna reis je naar de culturele driehoek. Je verblijft in een hotel in Sigiriya.

Dag 9 Je beklimt de leeuwenrots en bezoekt Polonnaruwa

Een actieve en culturele dag vandaag! Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya. De beklimming naar de top van de rots wordt beloond door een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel van koning Kassapa. Na de lunch brengt de chauffeur je naar Polonnaruwa. Hier vind je de andere koningsstad. Dit UNSECO werelderfgoed dateert uit de 11e en 12e eeuw na Christus. Je bezoek de diverse gebouwen zoals de Gal Vihara op de fiets. Deze heeft een unieke maansteen en diverse uit de rots gehakte Boeddha beelden.

Dag 10 Naar Knuckles gebergte, overnachting in een luxe tent

Onderweg naar het Knuckles gebergte zie je het landschap langzaam veranderen. Het groene laagland verandert in een woest berglandschap. De weg naar gebergte toe is prachtig en onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor een korte wandeling of voor het maken van foto’s. Je overnacht vannacht in een luxe tentenkamp in het gebergte.

Luxe kamperen in het Knuckles gebergte <br>
Luxe kamperen in het Knuckles gebergte

Dag 11 Je wandelt vandaag in de bergen

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de bergen ga je met een lokale gids een wandeltocht maken. Het Knuckles gebergte dankt de naam aan de corm van de knokkels van een hand. Het is een bijzonder natuurgebied met een eigen biodiversiteit. Met de lokale gids bespreek je vandaag hoelang je wilt wandelen en hoe intensief de wandeling mag zijn. Tijdens de wandeling passeer je ook een paar kleine bergdorpjes en enkele theeplantages.

Dag 12 Je bezoekt de tempel van de tand in Kandy

Na het uitchecken verlaat je het ruige berggebied en brengt de chauffeur je naar de bekendste stad van het land, Kandy. In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. De dagelijkse ceremonie is een spektakel om te zien en je kunt tijdens de ceremonie de gouden piramide bewonderen waar de tand van Boeddha in ligt.

Dag 13 Een unieke Singha reizen plattelandsverkenning

Je verkent het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de bijzondere ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Plattelands verkenning in Illukgoda <br>
Plattelands verkenning in Illukgoda

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 14 Overnachten in een omgebouwde theefabriek

Ook vandaag staat een bijzondere overnachting op de planning! Na het ontbijt verlaat je de drukke stad Kandy en reist naar Mandaram Nuwara. Onderweg is er veel te zien. Je zult merken dat het landschap snel veranderd in een landschap met alleen maar theeplantages. Op één van deze plantages overnacht je vandaag in een omgebouwde theefabriek.

Theeplantages<br>
Theeplantages

Dag 15 Wandelen in het theegebied

Met de gids maak je een wandeling in het theegebied. Je leert tijdens de wandeling veel over de verschillende theesoorten en kunt ook zelf proberen thee te plukken. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige natuur en ontmoet de vriendelijke theepluksters.

Dag 16 Met de trein door de bergen naar Ella

De chauffeur brengt je naar het treinstation in Nanu Oya en vanaf hier ga je met de trein naar Ella. De treinreis door wordt vaak genoemd als een hoogtepunt van de vakantie. Je reist door theeplantages, over oude houten bruggen en door spoorwegtunneltjes door de bergen. Je komt op een klein station hoog in de bergen en hebt prachtige vergezichten. Wij reizen zelf het liefste in de 3e of 2e klasse. Het contact met de lokale bevolking is open en leuk. Vaak wordt muziek gemaakt of wordt eten met elkaar gedeeld.

Met de trein door Sri Lanka <br>
Met de trein door Sri Lanka
In het Yala kan je luipaarden spotten!<br>
In het Yala kan je luipaarden spotten!

Dag 17 Tijd om Ella zelf te verkennen. Transfer naar Yala

In de ochtend kun je Ella zelf nog verder verkennen. Misschien een bezoek aan de bekende Nine Arches Bridge? In de middag reis je het berggebied uit naar het bekende Yala national park

Dag 18 Jeepsafari en transfer naar het strandhotel

Vroeg op vandaag! Nog voor het ontbijt ga je op safari in het Yala national park. Het Yala national park is een van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst aan de oceaan en het overgrote deel is laag begroeid. Je gaat met een jeep het park in onder begeleiding van een erkende ranger. Olifanten, beren, krokodillen en herten kun je hier tegenkomen. Het is ook een van de parken waar je luipaarden kan spotten. Na de jeepsafari reis je naar Mirissa waar je de laatste nachten in een fijn strandhotel verblijft.

Paalvissers in Sri Lanka<br>
Paalvissers in Sri Lanka

Dag 19 Sightseeing in het Nederlandse fort van Galle

Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort met een lokale gids. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven in Galle. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. In de middag ben je weer terug in het hotel in Mirissa en kun je heerlijk genieten van het tropische strand

Dag 20 Ontspannen dag aan het strand van Mirissa

Ontspannen dag aan het strand in Mirissa. Mirissa ligt een prachtige tropische baai. Er heerst een ontspannen sfeer en er zijn leuke restaurants en winkels.

Tropische kust <br>
Tropische kust

Dag 21 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie is voorbij. De chauffeur brengt je in ongeveer 2,5 uur naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.