Sri Lanka in de winter is een slimme keuze

Wil je op Sri Lanka rondreis deze winter en wil je verblijven in goede middenklasse hotels? Dan is deze winter special de reis voor jou! Je gaat 16 dagen op reis en verblijft in goede middenklasse hotels. Je kiest zelf wat je van te voren geregeld wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld het gemak van inbegrepen diners en/of entrees? Boek dan eenvoudig het pakket. Je bent dan verzekerd van vrijwel geen kosten ter plaatse. Alleen de lunches, drankjes, fooien en je persoonlijke uitgaven resteren. Wil je meer vrijheid? Reserveer dan alleen de Sri Lanka rondreis. Met de Sri Lanka rondreis aanbieding voor deze winter ga je voordelig naar Sri Lanka en verblijf je in leuke hotels die speciaal door de Sri Lanka rondreizen specialist Singha reizen voor jou zijn geselecteerd.

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je rondreis door Sri Lanka begint met de vlucht naar Sri Lanka. Hier kom je de volgende dag aan. De vluchten vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Wij bieden je graag een voordelig vliegticket aan maar je kan het ook zelf online kopen. Je boekt dan alleen het landarrangement bij ons.

Dag 2 Korte transfer naar het strandhotel in Negombo.

Tijdens de landing zie je het tropische eiland steeds dichterbij komen. De vakantie in Sri Lanka is nu echt begonnen. De chauffeur staat in de ontvangsthal op je te wachten en heeft een naambordje met je naam erop bij zich. Je kan hem niet missen. Na het hartelijke ontvangst en de kennismaking rijden jullie naar het visserdorpje Negombo. Negombo ligt op zo'n half uur van de luchthaven direct aan de zee. Je verblijft hier in een leuk hotel direct aan het strand. Hier kan je heerlijk relaxen na de lange reis. De rest van de dag kan je naar eigen zin invullen.

Dag 3 Je verkent Negombo op de fiets en verblijft aan het tropische strand van Kalpitiya.

Na het ontbijt verken je met een lokale gids de omgeving van Negombo. Tijdens de fietstocht bezoek je het centrum, een boeddhistische tempel, de vismarkt en de groente en fruitmarkt. Het proeven van de verschillende soorten vruchten hoort hier natuurlijk ook bij. Na de fietstocht rijden we in ongeveer drie uur naar het bijzondere schiereiland Kalpitiya. Kalpitiya ligt ten noorden van de hoofdstad Colombo. Door een enorme laguna wordt het gescheiden van het vasteland. Het hotel ligt bij de zee direct aan het strand en het is een mooie plek om te verblijven.

Prachtige zonsondergang in Sri Lanka<br>
Prachtige zonsondergang in Sri Lanka

Dag 4 Dolfijnen spotten in Kalpitiya

Voor de kust van Kalpitiya leven tijdens de wintermaanden grote groepen dolfijnen. Deze kan je spotten tijdens een bootexcursie die vandaag vroeg op de planning staat. Met een beetje geluk spot je de blauwe walvis! Je maakt vandaag ook kennis met de Hindu cultuur tijdens een bezoek aan een Shiwa tempel.

Dag 5 Kalpitiya - Habarana

Het is vandaag ongeveer 3 uur rijden naar het hotel in de plaats Habarana. Onderweg naar Habarana stoppen we bij het Boeddahbeeld van Aukana. Het hotel is gelegen in het centrum van wat men in Sri Lanka de culturele driehoek noemt. Het is een gebied met prachtige oude bezienswaardigheden. Apen zal je waarschijnlijk onderweg al langs de weg gezien hebben! Let je wel op dat je niets buiten op je balkon laat liggen, ze zijn er dol op.

Dag 6 Na het beklimmen van de leeuwenrots in Sigiriya verken je de oude stad Polonnaruwa op de fiets.

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

We zeiden het al, je zit hier dicht in de buurt van een aantal bijzondere oude plekken. Een bezoek aan aan Polonnaruwa en Sigiriya staat vandaag op het programma. In de ochtend bezoek je de leeuwenrots in Sigiriya als het nog niet zo heel warm is. Tijdens de klim naar boven kan je prachtige fresco’s bewonderen en vanaf de top is het uitzicht spectaculair. In de middag rijden we verder naar de tweede koningsstad Polonnaruwa. Polonnaruwa staat bekend om de mooie tempels en de boeddhabeelden die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehakt. Om het extra leuk te maken bezoek je de oude koningsstad op de fiets.

Dag 7 Transfer naar Kandy waar je in de avond de tempel van de tand bezoekt

We verlaten deze bijzondere plek en rijden door naar Kandy. Kandy wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg naar Kandy brengen we een bezoek aan de rotstempel in Dambulla. Het is een flinke klim maar het uitzicht over de jungle is spectaculair. In de rotstempel bevinden zich enorme hoeveelheden Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen aan.De chauffeur neemt je in de avond mee naar de Tempel van de Tand. Volgens de verhalen wordt hier een tand van Boeddha bewaard en het is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. We zijn hier op tijd voor de avond ceremonie.

Dag 8 Je verkent het plattelandsdorpje Illukgoda

Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen<br>
Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het plattelandsdorpje Illukgoda. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijks leven van de vriendelijke bevolking. Je loopt langs de eenvoudige huisjes en er is vaak de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dag 9 We rijden de bergen in naar Nuwara Eliua

Na het ontbijt rijden we de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg bezoek je op een werkende plantage een theefabriek. Hier krijg je uitleg over de verschillende soorten en het hele proces van thee maken. Wist je dat de thee in Sri Lanka ooit als vervanging voor koffie is gekomen. Na een allesverwoestende ziekte in de koffieplanten zocht men een vervanging. Het werd thee! Een kopje thee proeven tijdens het bezoek aan de theefabriek hoort er ook bij.

Dag 10 Met de trein het theegebied in naar Ella

Hoog in de bergen ligt de hoogvlakte Horton Plains. Je maakt er een
wandeling langs de waterval Bakers Falls naar het uitzichpunt World's End. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans op een prachtig vergezicht over het lager gelegen oosten van Sri Lanka. In de middag neem je de trein naar Ella. De treinreis wordt door veel van onze gasten als een hoogtepunt van de Sri Lanka rondreis gezien. Het is een mooie treinreis en het is erg leuk om tussen de lokale bevolking de reis te maken. Je verblijft vannacht in Ella.

Dag 11 Je kunt vandaag naar eigen zin invullen.

Vandaag is de keuze aan jou! Relaxen met een boek of ga je de omgeving verkennen. Het is hier heel groen met afwisselend bergen en theeplantages. Bezoek Ella Rock, Ravanna Caves of maak een mooie wandeling naar Little Adams Peak.

Dag 12 Ella - Udawalawe

We verlaten Ella en rijden de bergen uit naar het heuvelachtige Udawalawe. Dat verlaten van de bergen gaat overigens vrij abrupt, ineens zit je in een vlak landschap met veel rijstvelden. In Udawalawe word je in de namiddag bij het hotel opgehaald door een ranger. Samen met hem ga je in de jeep op safari in het Udawalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten te spotten.

Met een beetje geluk komen de olifanten in Udawalawe dicht in je buurt
Met een beetje geluk komen de olifanten in Udawalawe dicht in je buurt

Dag 13 Een paar ontspannen dagen aan het strand.

We rijden verder naar de zuidkust waar je de laatste nachten in Sri Lanka verblijft. Onderweg naar het strandhotel bezoek je Galle. In Galle ligt een van de mooist bewaard gebleven Nederlandse sterforten. De sfeer binnen het fort is bijzonder. De Nederlands Hervormde kerk geeft je een goed beeld van de Nederlanders die hier leefden.

Dag 14 Relaxen bij het tropische strand van Unawatuna.

Een ontspannen strandverblijf in Unawatuna.

Dag 15 Strandverblijf Unawatuna

Een tweede ontspannen stranddag in Unawatuna

Dag 16 Transfer naar de Luchthaven

Je Sri Lanka rondreis zit er op en we rijden je vandaag naar de luchthaven terug. Vertrekt de vlucht later op de dag dan is het mogelijk om de hoofdstad Colombo te bezoeken.

Speciale toeslagen in december

Tussen 15 december en 15 januari hanteren een aantal hotels speciale toeslagen. Ook zijn er extra toeslagen voor het kerstdiner en nieuwjaarsavond. De verschillende toeslagen voor de kerstperiode worden verder beschreven in het reisvoorstel.

Je kunt deze speciale winteraanbieding ook boeken met verblijf in de betere middenklasse hotels of in luxe hotels.