Sri Lanka in de winter is een slimme keuze

Wil je op Sri Lanka rondreis deze winter en wil je verblijven in goede middenklasse hotels? Dan is deze winter special de reis voor jou! Je gaat 16 dagen op reis en verblijft in goede middenklasse hotels. Je kiest zelf wat je van te voren geregeld wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld het gemak van inbegrepen diners en/of entrees? Boek dan eenvoudig het pakket. Je bent dan verzekerd van vrijwel geen kosten ter plaatse. Alleen de lunches, drankjes, fooien en je persoonlijke uitgaven resteren. Wil je meer vrijheid? Reserveer dan alleen de Sri Lanka rondreis.

De route van deze rondreis<br>
De route van deze rondreis

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je rondreis door Sri Lanka begint met de vlucht naar Sri Lanka. Hier kom je de volgende dag aan. De vluchten vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Wij bieden je graag een voordelig vliegticket aan maar je kan het ook zelf online kopen. Je boekt dan alleen het landarrangement bij ons.

Dag 2 Korte transfer naar het strandhotel in Negombo

Negombo
Negombo

Tijdens de landing zie je het tropische eiland steeds dichterbij komen. De vakantie in Sri Lanka is nu echt begonnen. De chauffeur staat in de ontvangsthal op je te wachten en heeft een naambordje met je naam erop bij zich. Je kan hem niet missen. Na het hartelijke ontvangst en de kennismaking rijden jullie naar het visserdorpje Negombo. Negombo ligt op zo'n half uur van de luchthaven direct aan de zee. Je verblijft hier in een leuk hotel direct aan het strand. Hier kan je heerlijk relaxen na de lange reis. De rest van de dag kan je naar eigen zin invullen.

Dag 3 Negombo op de fiets en verblijft aan het strand van Kalpitiya

Na het ontbijt verken je met een lokale gids de omgeving van Negombo. Tijdens de fietstocht bezoek je het centrum, een boeddhistische tempel, de vismarkt en de groente en fruitmarkt. Het proeven van de verschillende soorten vruchten hoort hier natuurlijk ook bij. Na de fietstocht rijden we in ongeveer drie uur naar het bijzondere schiereiland Kalpitiya. Kalpitiya ligt ten noorden van de hoofdstad Colombo. Door een enorme laguna wordt het gescheiden van het vasteland. Het hotel ligt bij de zee direct aan het strand en het is een mooie plek om te verblijven.

Strand in Kalpitiya<br>
Strand in Kalpitiya

Dag 4 Dolfijnen spotten in Kalpitiya

Voor de kust van Kalpitiya leven tijdens de wintermaanden grote groepen dolfijnen. Deze kan je spotten tijdens een bootexcursie die vandaag vroeg op de planning staat. Met een beetje geluk spot je de blauwe walvis! Je maakt vandaag ook kennis met de Hindu cultuur tijdens een bezoek aan een Shiwa tempel.

Dag 5 Wilpattu jeepsafari en naar Anuradhapura

Wilpattu NP <br>
Wilpattu NP

Vandaag breng je een bezoek aan het Wilpattu national park. Een park bekend vanwege de vele waterpartijen en meren, het zijn er zo'n 60. Het is het grootste en oudste natuurpark van Sri Lanka. Het is tezamen met het Yala national park in het zuiden één van de parken waar luipaard in het wild waargenomen kan worden. Je rijdt na het bezoek door naar de oude koningstad Anuradhapura.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Je verkent Anuradhapura met de tuk tuk en naar Sigiriya

Je bezoekt vandaag de oude koningsstad Anuradhapura met de tuk tuk.Tijdens de sightseeing tour bezoek je de oude stad, enkele tempels en stupa’s. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt zeker de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond.

Anuradhapura
Anuradhapura

Dag 7 Na het beklimmen van de leeuwenrots in Sigiriya verken je de oude stad Polonnaruwa op de fiets

De leeuwenrots zie je al van verre liggen<br>
De leeuwenrots zie je al van verre liggen

We zeiden het al, je zit hier dicht in de buurt van een aantal bijzondere oude plekken. Een bezoek aan aan Polonnaruwa en Sigiriya staat vandaag op het programma. In de ochtend bezoek je de leeuwenrots in Sigiriya als het nog niet zo heel warm is. Tijdens de klim naar boven kan je prachtige fresco’s bewonderen en vanaf de top is het uitzicht spectaculair. In de middag rijden we verder naar de tweede koningsstad Polonnaruwa. Polonnaruwa staat bekend om de mooie tempels en de boeddhabeelden die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehakt. Om het extra leuk te maken bezoek je de oude koningsstad op de fiets.

Dag 8 Transfer naar Kandy waar je de tempel van de tand bezoekt

We verlaten deze bijzondere plek en rijden door naar Kandy. Kandy wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg naar Kandy brengen we een bezoek aan de rotstempel in Dambulla. Het is een flinke klim, maar het uitzicht over de jungle is spectaculair. In de rotstempel bevinden zich enorme hoeveelheden Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen aan.De chauffeur neemt je in de avond mee naar de Tempel van de Tand. Volgens de verhalen wordt hier een tand van Boeddha bewaard en het is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. We zijn hier op tijd voor de avond ceremonie.

Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen<br>
Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen

Dag 9 Je verkent het plattelandsdorpje Illukgoda

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het plattelandsdorpje Illukgoda. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijks leven van de vriendelijke bevolking. Je loopt langs de eenvoudige huisjes en er is vaak de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dag 10 We rijden de bergen in naar Nuwara Eliya

Na het ontbijt rijden we de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg bezoek je op een werkende plantage een theefabriek. Hier krijg je uitleg over de verschillende soorten en het hele proces van thee maken. Wist je dat de thee in Sri Lanka ooit als vervanging voor koffie is gekomen? Na een allesverwoestende ziekte in de koffieplanten zocht men een vervanging. Het werd thee! Een kopje thee proeven tijdens het bezoek aan de theefabriek hoort er ook bij.

Dag 11 Met de trein het theegebied in naar Ella

In de ochtend neem je de trein naar Ella. De treinreis wordt door veel van onze gasten als een hoogtepunt van de rondreis gezien. Het is een mooie treinreis en het is erg leuk om tussen de lokale bevolking de reis te maken. Je verblijft vannacht in Ella.

Olifanten kunnen dicht in je buurt komen<br>
Olifanten kunnen dicht in je buurt komen

Dag 12 Ella - Udawalawe

We verlaten Ella en rijden de bergen uit naar het heuvelachtige Udawalawe. Dat verlaten van de bergen gaat overigens vrij abrupt, ineens zit je in een vlak landschap met veel rijstvelden. In Udawalawe word je in de namiddag bij het hotel opgehaald door een ranger. Samen met hem ga je in de jeep op safari in het Udawalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten te spotten.

Dag 13 Bezoek Galle en naar Unawatuna

Je bezoekt in Galle het oude Nederlandse sterfort. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen loop je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan. Na het bezoek aan Galle rijden we door naar Unawatuna voor een strandverblijf.

Dag 14 en 15 Relaxen bij het tropische strand van Unawatuna

Een ontspannen strandverblijf in Unawatuna.

Dag 16 Transfer naar de Luchthaven

Je Sri Lanka rondreis zit er op en we rijden je vandaag naar de luchthaven terug. Vertrekt de vlucht later op de dag dan is het mogelijk om de hoofdstad Colombo te bezoeken.

Speciale toeslagen in december

Tussen 15 december en 15 januari hanteren een aantal hotels speciale toeslagen. Ook zijn er extra toeslagen voor het kerstdiner en nieuwjaarsavond. De verschillende toeslagen voor de kerstperiode worden verder beschreven in het reisvoorstel.

Je kunt deze speciale winteraanbieding ook boeken met verblijf in de goede budget hotels of in luxe hotels.