Budget rondreis door Sri Lanka in de winter

Wil je op Sri Lanka rondreis deze winter en heb je een beperkt budget? Dan is deze rondreis jouw reis! Je verblijft in leuke hotels en bezoekt de highlights van Sri Lanka. Wil je het gemak van inbegrepen diners en entrees, dan boek je het pakket hiervoor. Je bent dan verzekerd van weinig lokale kosten. Wil je juist optimale vrijheid dan reserveer je alleen de budget Sri Lanka rondreis. Met de budget Sri Lanka rondreis ga je voordelig naar Sri Lanka en verblijf je in leuke hotels die speciaal door ons zijn geselecteerd

De Sri Lanka budget winter rondreis<br>
De Sri Lanka budget winter rondreis

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd de volgende dag aan. De meeste van onze gasten uit Nederland en Belgie vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Wij bieden je graag een voordelig vliegticket aan maar je kan het ook zelf online kopen.

Dag 2 Hartelijk ontvangst op de luchthaven en een korte transfer naar Negombo

In de ontvangsthal staat de chauffeur op je te wachten, je kunt hem niet missen. De chauffeur heeft een naambordje met je naam erop bij zich. Negombo is ongeveer een half uurtje rijden van het vliegveld en ligt direct aan de zee. Je verblijft hier één nacht in een kleinschalig hotel met een zwembad, waar je heerlijk kan relaxen na de lange reis. De rest van de dag kan je naar eigen zin invullen

Dag 3 Je verkent Negombo op de fiets en verblijft aan het onontdekte strand van Kalpitiya

Na het ontbijt verken je met een lokale gids de omgeving van Negombo. Tijdens de fietstocht bezoek je het centrum, een boeddhistische tempel, de vismarkt en de groente en fruitmarkt. Het proeven van de verschillende soorten vruchten hoort hier natuurlijk ook bij. Na de fietstocht rijden we naar het bijzondere schiereiland Kalpitiya. Het wordt van het vasteland gescheiden door een enorme lagoon. Het is nog heerlijk rustig op het schiereiland Kalpitiya.

Prachtige zonsondergang in Sri Lanka<br>
Prachtige zonsondergang in Sri Lanka

Dag 4 Dolfijnen spotten bij Kalpitiya

Gedurende de wintermaanden leven er enorme hoeveelheden dolfijnen voor de kust van Kalpitiya. Je gaat vandaag vroeg de zee op om deze te spotten. Met een beetje geluk kom je zelfs de blauwe walvis tegen! Je maakt vandaag ook kennis met de Hindu cultuur tijdens een bezoek aan een Shiwa tempel.

Dag 5 Kalpitiya - Sigiriya

Je verlaat Kalpitiya en in ongeveer 3 uur rijden we je naar je hotel in de omgeving van Dambulla. Onderweg bezoek je het Buddahbeeld van Aukana. Je zit nu in het centrum van wat men in Sri Lanka de culturele driehoek noemt. Een gebied met veel prachtige oude bezienswaardigheden. Apen zal je waarschijnlijk onderweg al langs de weg gezien hebben! Let je wel op dat je niets buiten op je balkon laat liggen, ze zijn er dol op.

Dag 6 Beklimmen leeuwenrots Sigiriya en sightseeing Polonnaruwa op de fiets

De leeuwenrots in Sigiriya zie je tijdens je Sri Lanka rondreis al van ver liggen
De leeuwenrots in Sigiriya zie je tijdens je Sri Lanka rondreis al van ver liggen

We zeiden het al, je zit hier dicht in de buurt van enkele prachtige oude plekken. Vandaag staat een bezoek aan Polonnaruwa en Sigiriya op het programma. In de ochtend beklim je de leeuwenrots in Sigiriya als het nog niet zo heel warm is. Tijdens de klim naar boven kan je prachtige fresco’s bewonderen en vanaf de top is het uitzicht spectaculair. Later op de dag rijden we verder naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Hier tref je mooie tempels aan en boeddhabeelden die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehakt. Om het extra leuk te maken bezoek je de oude koningsstad op de fiets.

Dag 7 Via de Dambulla rotstempel naar Kandy

Onderweg naar Kandy brengen we een bezoek aan de rotstempel in Dambulla. Het is even klimmen maar het uitzicht op de jungle is spectaculair. In deze rotstempel bevinden zich enorme hoeveelheden Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen aan. In de loop van de dag kom je in Kandy aan. Kandy wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Sri Lanka. In de avond neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. Volgens de verhalen wordt hier een tand van Boeddha bewaard en het is de belangrijkste religieuze tempel van Sri Lanka. We zijn hier op tijd voor de avond ceremonie.

De bijzondere grotten van de Dambulla rotstempel<br>
De bijzondere grotten van de Dambulla rotstempel

Dag 8 Een bijzondere dorpsverkenning

Wandeling door het plattelandsdorpje Illukgoda<br>
Wandeling door het plattelandsdorpje Illukgoda

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijks leven van de vriendelijke bevolking. Je neem een kijkje in de keuken van het dorp. Tijdens de wandeling loop je langs de eenvoudige huisjes en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Vaak is de traditionele lunch naast de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dag 9 Je verblijft vannacht in het koloniale Nuwara Eliya.

Na het ontbijt rijden we de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg bezoek je op een werkende plantage een theefabriek. Hier krijg je uitleg over de verschillende soorten en het hele proces van thee maken. Wist je dat de thee in Sri Lanka ooit als vervanging voor koffie is
gekomen. Na een allesverwoestende ziekte in de koffieplanten zocht men een vervanging. Het werd thee! Een kopje thee proeven tijdens het
bezoek aan de theefabriek hoort er ook bij.

Dag 10 Vandaag vroeg op voor een mooie wandeling op Horton Plains. Hierna met de trein naar Ella.

Vroeg op vandaag! Je brengt een bezoek aan de hoogvlakte Horton Plains. Op deze ongerepte hoogvlakte is het landschap anders dan in de rest van het land. Je maakt hier een mooie wandeling langs World’s End en Bakers Falls. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans om vanaf World’s End een onbewolkt vergezicht te hebben. In de middag neem je de trein naar Ella. Daar kom je in de namiddag aan.

Treinreis naar Ella <br>
Treinreis naar Ella

Dag 11 Vandaag kun je naar eigen zin invullen in Ella.

Vandaag is de keuze aan jou! Relaxen met een boek of ga je de omgeving verkennen. Het is hier heel groen met afwisselend bergen en theeplantages. Bezoek Ella Rock, Ravanna Caves of maak een mooie wandeling naar Little Adams Peak.

Dag 12 Ella - Udawalawe

We verlaten Ella en rijden de bergen uit naar het heuvelachtige Udawalawe. Dat verlaten van de bergen gaat overigens vrij abrupt, ineens zit je in een vlak landschap met veel rijstvelden. In Udawalawe word je in de namiddag bij het hotel opgehaald door een ranger. Samen met hem ga je in de jeep op safari in het Udawalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten te spotten.

Met een beetje geluk komen de olifanten in Udawalawe dicht in je buurt
Met een beetje geluk komen de olifanten in Udawalawe dicht in je buurt

Dag 13 Op naar de zuidkust voor een paar ontspannen dagen aan het strand.

We rijden verder naar de zuidkust waar je de laatste nachten in Sri Lanka verblijft. Onderweg naar het strandhotel bezoek je Galle. In Galle ligt een van de mooist bewaard gebleven Nederlandse sterforten. De sfeer binnen het fort is bijzonder. De Nederlands Hervormde kerk geeft je een goed beeld van de Nederlanders die hier leefden.

Dag 14 Genieten aan het tropische strand van Unawatuna

Tropisch strand in Sri Lanka<br>
Tropisch strand in Sri Lanka

Een ontspannen strandverblijf in Unawatuna.

Dag 15 Stranddag in Unawatuna.

Een tweede ontspannen stranddag in Unawatuna

Dag 16 Transfer naar de Luchthaven voor de terugvlucht.

Je Sri Lanka rondreis zit er op en we rijden je vandaag naar de luchthaven terug. Vertrekt de vlucht later op de dag dan is het mogelijk om de hoofdstad Colombo te bezoeken.

Speciale toeslagen in december

Tussen 15 december en 15 januari hanteren een aantal hotels speciale toeslagen. Ook zijn er extra toeslagen voor het kerstdiner en nieuwjaarsavond. De verschillende toeslagen voor de kerstperiode worden verder beschreven in het reisvoorstel.

Je kunt deze speciale winteraanbieding ook boeken met verblijf in de betere middenklasse hotels of in luxe hotels.