Luxe Sri Lanka rondreis in de winter

Wil je op luxe Sri Lanka rondreis deze winter en kies je voor een verblijf in de mooiste hotels? Dan is onze winter luxe Sri Lanka rondreis de reis voor jou! Je gaat 16 dagen op reis en verblijft in prachtige luxe hotels. Wil je optimale vrijheid? Je reserveert dan alleen de Sri Lanka rondreis en je gaat zelf op zoek naar een goed restaurant. Met de Sri Lanka rondreis aanbieding voor deze winter ga je voordelig naar Sri Lanka en verblijf je in mooie en luxe hotels die speciaal door ons voor jou zijn geselecteerd. Wil je het gemak van inbegrepen diners en entrees? Boek dan eenvoudig het pakket hiervoor.

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka voor een luxe rondreis langs de hoogtepunten van het eiland

Je luxe rondreis in Sri Lanka begint vanaf de luchthaven die jij kiest. Vanuit Nederland en België vertrekken de vluchten vanaf Amsterdam, Brussel maar ook Düsseldorf is een goede optie als je in het oosten van het land woont. Wij bieden je graag een voordelig ticket naar Sri Lanka aan maar je kunt het ook zelf kopen. Dan boek je alleen het luxe landarrangement bij ons.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en een korte transfer naar het vissersdorpje Negombo.

Je ziet het al tijdens je landing, je gaat een rondreis maken in tropisch Sri Lanka. De palmbomen staan hier vrijwel tot op de landingsbaan. In de ontvangsthal van de luchthaven staat je chauffeur al op je te wachten. Je kunt hem niet missen, hij heeft een naambordje met je naam erop bij zich. Waikkal ligt zo'n half uur van de luchthaven direct aan de zee. Je vijf sterren hotel ligt hier direct aan het strand, waar je heerlijk kan relaxen na de lange reis.

Dag 3 Negombo - Kalpitiya

Je verkent in de ochtend met een lokale gids de omgeving van Negombo op de fiets. Tijdens de fietstocht bezoek je het centrum, een boeddhistische tempel, de vismarkt en de groente en fruitmarkt. Het proeven van de verschillende soorten vruchten hoort hier natuurlijk ook bij. Na de fietstocht rijden we naar het bijzondere schiereiland Kalpitiya. Kalpitiya ligt ten noorden van de hoofdstad Colombo. Door een enorme laguna wordt het gescheiden van het vasteland. Het luxe strandhotel ligt bij de zee en het is een mooie plek om te verblijven.

Negombo verkennen op de fiets<br>
Negombo verkennen op de fiets

Dag 4 Dolfijnen spotten in Kalpitiya

Gedurende de wintermaanden leven er enorme hoeveelheden dolfijnen voor de kust van Kalpitiya. Je gaat vandaag vroeg de zee op om deze te spotten. Met een beetje geluk kom je zelfs de blauwe walvis tegen! Je maakt vandaag ook kennis met de Hindu cultuur tijdens een bezoek aan een Shiwa tempel.

Dag 5 Op naar de culturele driehoek

De volgende stop tijdens de Sri Lanka rondreis is Sigiriya en is vanaf Kalpitiya ongeveer drie uur rijden. Het hotel is gelegen in het hart van wat in Sri Lanka de culturele driehoek heet. Het gebied staat bekend om de eeuwen oude bezienswaardigheden. Onderweg naar het hotel bezoek je ook het bijzondere Boeddahbeeld van Aukana. In dit gebied zie je ook veel apen! Let je wel op dat je niets buiten je kamer laat liggen, het is weg voordat je het weet.

Dag 6 Je verkent Polonnaruwa op de fiets en beklimt de bijzondere leeuwenrots Sigiriya.

In de grot van Sigiriya leeuwenrots in Sri Lanka tref je deze fresco's aan
In de grot van Sigiriya leeuwenrots in Sri Lanka tref je deze fresco's aan

Je brengt vandaag een bezoek aan de eeuwenoude stad Polonnaruwa en de leeuwenrots in Sigiriya. In de ochtend beklim je de leeuwenrots van Sigiriya als het nog niet zo heel warm is. Tijdens de klim naar boven kan je prachtige fresco’s bewonderen en vanaf de top is het uitzicht spectaculair. Veel gasten zien dit als een hoogtepunt van hun Sri Lanka rondreis. Later op de dag rijden we verder naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Polonnaruwa staat bekend om de bijzondere tempels en de boeddhabeelden die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehakt. Om het extra leuk te maken bezoek je deze oude koningsstad op de fiets.

Dag 7 Sigiriya - Kandy

We rijden je vandaag naar Kandy. We passeren al vrij snel Dambulla en brengen een bezoek aan de rotstempel. Het is even klimmen maar het uitzicht op de jungle is spectaculair. In de rotstempel bevinden zich enorme hoeveelheden Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen aan. In de loop van de middag kom je in Kandy aan. Het is de tweede stand van het land en wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Tijdens de avond ceremonie bezoek je de Tempel van de Tand. Volgens de verhalen wordt hier een tand
van Boeddha bewaard en het is de belangrijkste religieuze tempel van Sri Lanka.

De tempel van de tand in Kandy ligt aan het meer midden in de stad
De tempel van de tand in Kandy ligt aan het meer midden in de stad

Dag 8 Je verkent vandaag het platteland

Op weg naar de lunch<br>
Op weg naar de lunch

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijks leven van de vriendelijke bewoners. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je wandelt langs de eenvoudige huisjes en vaak is er de gelegenheid om een verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de monnik of de kinderen is ook een mogelijkheid. De lunch is vaak langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dag 9 De bergen in naar het Engelse Nuwara Eliya

Na het ontbijt rijden we de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Onderweg bezoek je op een werkende plantage een theefabriek. Hier krijg
je uitleg over de verschillende soorten en het hele proces van thee maken. Wist je dat de thee in Sri Lanka ooit als vervanging voor koffie is gekomen. Na een allesverwoestende ziekte in de koffieplanten zocht men een vervanging. Het werd thee! Een kopje thee proeven tijdens het bezoek aan de theefabriek hoort er ook bij.

Dag 10 Met de trein de bergen in naar Ella.

Op de ongerepte hoogvlakte Horton Plains is het landschap anders dan in de rest van het land. Je maakt hier een mooie wandeling langs het uitzichtpunt World’s End en de waterval Bakers Falls. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans om vanaf World’s End een onbewolkt vergezicht te hebben. In de middag ga je met de trein verder de bergen in. Het is een prachtige treinreis en het is ook leuk om tussen de lokale bevolking de reis te maken. Zelf reizen we daarom het liefst 2e klasse of 3e klasse, je heb dan al snel contact met de vriendelijke Sri Lankaanse medereizigers.

Op de theevelden van Sri Lanka zie je de dames plukken
Op de theevelden van Sri Lanka zie je de dames plukken

Dag 11 Een vrije dag in Ella

Vandaag is de keuze aan jou! Relaxen met een boek of ga je de omgeving verkennen. Het is hier heel groen met afwisselend bergen en theeplantages. Bezoek Ella Rock, Ravanna Caves of maak een mooie wandeling naar Little Adams Peak.

Dag 12 Ella - Udawalawe

We verlaten de bergen en rijden naar het heuvelachtige Udawalawe. je naar het zuid oosten van het eiland. In Udawalawe word je in de namiddag bij het hotel opgehaald door een ranger. Samen met hem ga je in de jeep op safari in het Udawalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten te spotten.

Deze foto namen we zelf in Yala tijdens één van onze bezoeken aan Sri Lanka
Deze foto namen we zelf in Yala tijdens één van onze bezoeken aan Sri Lanka

Dag 13 Op naar de zuidkust waar je het Nederlandse fort bezoekt.

We rijden naar de zuidkust waar je het plaatsje Galle Bezoekt. In Galle ligt een van de mooist bewaard gebleven Nederlandse sterforten. De sfeer binnen het fort is bijzonder. De Nederlands Hervormde kerk geeft je een goed beeld van de Nederlanders die hier leefden. Je verblijft in Unawatuna in een luxe strandhotel.

Dag 14 en 15 Relaxen aan een tropisch strand in Sri Lanka.

Een ontspannen strandverblijf in Unawatuna.

Dag 16 Transfer naar de Luchthaven

Je Sri Lanka rondreis zit er op en we rijden je vandaag naar de luchthaven terug. Vertrekt de vlucht later op de dag dan is het mogelijk om de hoofdstad Colombo te bezoeken.

Speciale toeslagen in december

Tussen 15 december en 15 januari hanteren een aantal hotels speciale toeslagen. Ook zijn er extra toeslagen voor het kerstdiner en nieuwjaarsavond. De verschillende toeslagen voor de kerstperiode worden verder beschreven in het reisvoorstel.

Je kunt deze speciale winteraanbieding ook boeken met verblijf in budget hotels of in middenklasse hotels.