Sri Lanka ontdekken per trein

Delen van de route leg je met de trein af. Zo ontdek je Sri Lanka op een heel andere manier!
Delen van de route leg je met de trein af. Zo ontdek je Sri Lanka op een heel andere manier!

Tijdens deze bijzondere Sri Lanka rondreis leg je in twee weken verschillende trajecten af per trein. Een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking van Sri Lanka en je ziet het land van een heel andere kant. Je privé chauffeur wacht je steeds op het station weer op en brengt je vandaar naar je hotel. Ook voor je bagagevervoer is gezorgd. Dit is een complete Sri Lanka rondreis die reizen per trein combineert met de prachtige cultuur en natuur van Sri Lanka.

Dag 1

Vertrek voor je vlucht naar Sri Lanka. Daar begint je rondreis pas echt.

Dag 2 Luchthaven - Colombo

Je chauffeur/gids wacht je op de luchthaven van Sri Lanka op. Je kunt hem niet missen want hij heeft een bordje met je naam. Op weg naar het hotel in de hoofdstad Colombo maak je direct kennis met het drukke straatleven van Sri Lanka. Je hotel in Colombo is direct aan zee gelegen en is een begrip in Sri Lanka, Het Galle face hotel. De boulevard waaraan het hotel ligt is met name op zondag een verzamelplaats voor bewoners uit de stad. Je verblijft hier in de Classic wing.

Dag 3 Treinreis Colombo - Kandy

Altijd wel vrolijke gezichten tijdens je rondreis in Sri Lanka
Altijd wel vrolijke gezichten tijdens je rondreis in Sri Lanka

Met je chauffeur rij je naar het station en hij zorgt dat je op de juiste trein komt. De trein naar Kandy! Deze culturele hoofdstad van Sri Lanka ligt in het bergachtige hart van het eiland. Onderweg rijdt de trein door kleine dorpen en klimt gestaag omhoog naar Kandy stad. Op het station ontmoet je de chauffeur weer. Hij brengt je naar het hotel. Dit hotel ligt in de rust boven de stad en biedt een mooi zicht op de stad. In de vroege avond bezoek je de belangrijkste tempel van Sri Lanka De Tempel van de Tand, waar volgens de overlevering onder een gouden piramide een tand van Boeddha ligt. Ook is er een dansvoorstelling van Kandyan dancers en uiteindelijk diner en overnachting in je hotel.

Dag 4 Kandy

Op ongeveer een uur rijden buiten de stad ligt nabij het plaatsje Pinnawella het gelijknamige olifantenweeshuis. We gaan er tijdig heen zodat je op tijd bent voor het baden van de dieren in de nabijgelegen rivier. Vergeet je fototoestel niet, het is een spektakel. Terug in de stad nemen wij je mee naar nog een bezienswaardigheid. Je bezoekt zeker de botanische tuin en is een bezoek aan de markt eveneens erg leuk. Verblijf in Kandy.

De prachtige botanische tuin bij Kandy
De prachtige botanische tuin bij Kandy

Dag 5 Kandy - Giritale

Je rijdt met je chauffeur naar Polonnaruwa, één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Daar aangekomen bezoek je de verschillende sites met in rotsen uitgehakte boeddhabeelden en diverse oude stupas. Rondom en tussen de sites lopen de apen. In het museum krijg je een complete indruk van de rijkdom van dit oude koninkrijk. Aan het enorme meer waar ook Polonnaruwa bij ligt (een waterreservoir, In Sri Lanka tank geheten) ligt het plaatsje Giritale. Je verblijft hier in een hotel met uitzicht op het enorme meer.

In Polonnaruwa in Sri Lanka tref je deze enorme reclining Buddha aan!
In Polonnaruwa in Sri Lanka tref je deze enorme reclining Buddha aan!

Dag 6 Giritale - Kandy

De Tempel van de tand aan het stadsmeer in Kandy
De Tempel van de tand aan het stadsmeer in Kandy

Dicht bij Giritale ligt de monoliet Sigiriya in het verder vlakke landschap. Halverwege je klim omhoog trefuje in een grot fresco's uit de 5e eeuw aan. De werkelijke uitdaging begint tussen twee enorme stenen leeuwenpoten, dit is de stijle klim naar het hoogste punt. Het uitzicht bovenop is werkelijk prachtig. Eenmaal terug op de begane grond vervolgen we onze weg terug naar Kandy. Je rijdt, met een stop in Matale bij een spicegarden, terug naar Kandy. Wellicht is er nog wat tijd om het centrum in te lopen en een bezoek aan de markt te brengen. Verblijf Kandy. Je hotel ligt dicht bij het stadsmeer en de Tempel.

Dag 7 Treinreis Kandy - Nuwara Eliya

Met de trein rijden wij je Kandy uit. Nadat de stops bij de diverse voorstadjes geweest zijn rijdt de trein het theegebied van het eiland binnen. Op enig moment zie je enkel nog theeplantages om je heen. We rijden naar Nuwara Eliya, een hoog in de bergen gelegen plaatsje waar vroeger Engelse theeplantage eigenaren de warme zomers ontvluchten. Die sfeer is ook nu nog aanwezig. Tijdens een stadsrondrit maak je kennis met dit bijzondere centrum van de theehandel. Je overnachting is in koloniale stijl in Nuwara Eliya op loopafstand van het centrum van het plaatsje.

Met de trein in Sri Lanka tussen de theeplantages door!
Met de trein in Sri Lanka tussen de theeplantages door!

Dag 8 Nuwara Eliya

Horton Plains<br>
Horton Plains

Vandaag willen we vroeg met je op pad.Je wordt vroeg bij het hotel opgehaald en we gaan naar de hoogvlakte Horton Plains. Deze hoogvlakte die hoog in de bergen boven Nuwara Eliya ligt. De weg is niet al te best en stijl en het is een uur rijden naar de ingang van het national park. In het natuurpark wandel je over duidelijk aangegeven paden naar het uitzicht punt World's End, hier gaat de berg bijna een kilometer loodrecht naar beneden. Bij helder weer heb je zicht tot aan de Indische oceaan in het zuiden. je wandelt terug via Bakers Fall's, een waterval, en vervolgens brengen wij je weer naar het hotel. In de avond is er een leuke markt in Nuwara Eliya.

Dag 9 Treinreis Nuwara Eliya - Ella

Vanaf het station van Nanu Oya, hier ben je ook aangekomen vertrekken we met de trein naar het plaatsje Ella. De rit voert door het hooggebergte, langs en door theeplantages, over houten bruggetjes en stopt op pittoreske bergstationnetjes. Daar heeft de stationschef soms het perron opgeleukt met planten. Het uitzicht laat zich maar op één manier beschrijven, prachtig! In Ella wacht je chauffeur je weer op het station op en hij brengt je naar het vriendelijke guesthouse. In Ella hebben de meeste guesthouses een prachtig uitzicht.

Bergstation hoog in de Sri Lankaanse bergen
Bergstation hoog in de Sri Lankaanse bergen

Dag 10 Ella

Wij schreven het al, Ella ligt erg mooi. Vandaag heb je de keuze hoe de dag in te vullen. Wij hebben gasten die dit moment aangrijpen om op het terras, met uitzicht op de bergen, een boek te lezen. Anderen besluiten de omgeving te voet te verkennen. Wandelen kun je hier goed in deze mooie groene omgeving. De wandeling naar Little Adam's Peak wordt vaak gemaakt. Je loopt langs theeplantages en na een kleine klim heb je een mooi uitzicht over het dal.

Dag 11 Ella - Tissamaharama

Olifanten spotten in Yala
Olifanten spotten in Yala

Met de auto rijden we het berggebied uit naar het vlakke zuid-oosten van Sri Lanka. We brengen je naar Tissamaharama, dicht bij het national park Yala. Hibiscus garden is een fijn hotel met zwembad midden tussen het groen. Het is je pleisterplaats om met een jeep het bekendste natuurpark van Sri Lanka, Yala, in te rijden. Regelmatig zien gasten van Singha hier een kudde olifanten. Soms ook een luipaard en vaak jakhalzen, beren en krokodillen. Diner en verblijf in je hotel Hibiscus Garden.

Dag 12 Tissamaharama - Mirissa

We verlaten Tissamaharama en rijden al vrij snel langs de zuidkust. In de zuidwestelijke hoek van Sri Lanka ligt de mooie baai van Mirissa. Alles wat een tropische baai zou moeten hebben is hier vertegenwoordigd, palmen, strand en ook nog leuke restaurantjes op het strand. Je hotel ligt hier direct aan zee.

Dag 13 Mirissa - Galle

Deze dag kun je heerlijk luieren. het hotel ligt aan het strand en heeft een zwembad. In de namiddag vertrek je en brengen we een bezoek aan Galle dat nog geen half uur hier vandaan . Hier bezoek je het sterfort dat Nederlanders hier bouwden tijdens de hoogtij VOC tijden. Om je de bijzondere sfeer van het fort goed te laten proven verblijf je een nacht binnen de muren van het sterfort in Galle. Loop gerust nog een rondje en kies voor het diner vanavond zelf uit de vele kleine restaurantjes in het fort.

Je verblijft tijdens deze Sri Lanka rondreis in het Galle fort en je bent vast niet alleen
Je verblijft tijdens deze Sri Lanka rondreis in het Galle fort en je bent vast niet alleen

Dag 14 Treinreis Galle _ Mount Lavinia

We rijden met je naar het station van Galle. Naast het station is het busstation waar het vaak druk is met markt kooplui. Je neemt daar de trein naar Mt. Lavinia, een voorstad van Colombo. Dit stuk van je Sri Lanka treinreis voert je langs de westkust van het eiland. In Mt. Lavinia stap je uit en wordt door onze chauffeur naar het luxe Mt. Lavinia hotel gebracht. Bij een statig vervoersmiddel als de trein hoort ook een afsluiting in stijl. Het Mt. Lavinia hotel is een oud gouverneurshuis en die koloniale sfeer is ook nu nog voelbaar. Het diner op het terras met zicht op de skyline van Colombo zal je zeker bevallen. Een mooi moment om je vakantie in Sri Lanka nogmaals de revue te laten passeren.

Dag 15 Mount Lavinia - Luchthaven

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht (afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht eventueel al een transfer op de avond van dag 14). Je rondreis in Sri Lanka zit er helaas op!