Sri Lanka ontdekken per trein

Tijdens deze bijzondere Sri Lanka rondreis leg je in twee weken verschillende trajecten af per trein. Een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking van Sri Lanka en je ziet het land van een heel andere kant. Je privé chauffeur wacht je steeds op het station weer op en brengt je vandaar naar je hotel. Ook voor je bagagevervoer is gezorgd. Dit is een complete Sri Lanka rondreis die reizen per trein combineert met de prachtige cultuur en natuur. Zo ontdek je Sri Lanka op een heel andere manier!

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Vertrek voor je vlucht naar Sri Lanka. Daar begint je rondreis pas echt.

Dag 2 Aankomst in Sri Lanka

Je chauffeur/gids wacht je op de luchthaven van Sri Lanka op. Je kunt hem niet missen want hij heeft een bordje met je naam. Op weg naar het hotel in de hoofdstad Colombo maak je direct kennis met het drukke straatleven van Sri Lanka. Je hotel in Colombo is direct aan zee gelegen en is een begrip in Sri Lanka, Het Galle Face hotel. De boulevard waaraan het hotel ligt is met name op zondag een verzamelplaats voor bewoners uit de stad.

Altijd wel vrolijke gezichten tijdens je rondreis in Sri Lanka
Altijd wel vrolijke gezichten tijdens je rondreis in Sri Lanka

Dag 3 Met de trein naar Kandy

Met je chauffeur rij je naar het station en hij zorgt dat je op de juiste trein komt. De trein naar Kandy! Deze culturele hoofdstad van Sri Lanka ligt in het bergachtige hart van het eiland. Onderweg rijdt de trein door kleine dorpen en klimt gestaag omhoog naar Kandy. Op het station staat je chauffeur. Hij brengt je naar het hotel. In de vroege avond bezoek je de belangrijkste tempel van Sri Lanka De Tempel van de Tand, waar volgens de overlevering onder een gouden piramide een tand van Boeddha ligt.

Dag 4 Sightseeing in Kandy

Je bezoekt de botanische tuin in de voorstad Peradiniya. Deze tuinen die nog uit de tijd van de Engelsen stammen zijn wonderschoon. Je hebt er orchideeën, palmbomen, enorme bamboe bossen en bomen die vol hangen met enorme vleermuizen. Bij het theehuis zitten vaak gezinnen gezellig op het gras te picknicken. De rest van de dag kun je zelf Kandy verder verkennen.

De prachtige botanische tuin bij Kandy
De prachtige botanische tuin bij Kandy
In Polonnaruwa in Sri Lanka tref je deze enorme reclining Buddha aan!
In Polonnaruwa in Sri Lanka tref je deze enorme reclining Buddha aan!

Dag 5 Via Polonnaruwa naar Habarana

Je rijdt met je chauffeur naar Polonnaruwa, één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Daar aangekomen bezoek je de verschillende sites met in rotsen uitgehakte Boeddhabeelden en diverse oude stupas. Rondom en tussen de sites lopen de apen. In het museum krijg je een complete indruk van de rijkdom van dit oude koninkrijk. Je verblijft vandaag in een kleinschalig hotel in Habarana.

Dag 6 Via de leeuwenrots terug naar Kandy

Dicht bij Habarana ligt de monoliet Sigiriya in het verder vlakke landschap. Halverwege je klim omhoog tref je in een grot fresco's uit de 5e eeuw aan. De werkelijke uitdaging begint tussen twee enorme stenen leeuwenpoten, dit is de steile klim naar het hoogste punt. Het uitzicht bovenop is werkelijk prachtig. Eenmaal terug op de begane grond vervolgen we onze weg terug naar Kandy. Je rijdt, met een stop in Matale bij een spicegarden, terug naar Kandy. Wellicht is er nog wat tijd om het centrum in te lopen en een bezoek aan de markt te brengen.

De Tempel van de tand aan het stadsmeer
De Tempel van de tand aan het stadsmeer

Dag 7 Met de trein de bergen in naar Nuwara Eliya

Met de trein tussen de theeplantages!
Met de trein tussen de theeplantages!

Met de trein verlaat je de drukke stad Kandy. Nadat de stops bij de diverse voorstadjes geweest zijn rijdt de trein het theegebied in. Op enig moment zie je enkel nog theeplantages om je heen. We rijden naar Nuwara Eliya, een hoog in de bergen gelegen plaatsje waar vroeger Engelse theeplantage eigenaren de warme zomers ontvluchten. Die sfeer is ook nu nog aanwezig. Tijdens een stadsrondrit maak je kennis met dit bijzondere centrum van de theehandel.

Dag 8 Nuwara Eliya

Vandaag willen we vroeg met je op pad. Je wordt bij het hotel opgehaald en we gaan naar de hoogvlakte Horton Plains. De weg is niet al te best en stijl en het is een uur rijden naar de ingang van het national park. In het natuurpark wandel je over duidelijk aangegeven paden naar het uitzicht punt World's End, hier gaat de berg bijna een kilometer loodrecht naar beneden. Bij helder weer heb je zicht tot aan de Indische oceaan in het zuiden. Je wandelt terug via Bakers Fall's, een waterval, en vervolgens brengen wij je weer naar het hotel. In de avond is er een leuke markt in Nuwara Eliya.

Horton Plains<br>
Horton Plains

Bergstation hoog in de Sri Lankaanse bergen
Bergstation hoog in de Sri Lankaanse bergen

Dag 9 Treinreis naar Ella!

Vanaf het station van Nanu Oya, hier ben je ook aangekomen vertrekken we met de trein naar het plaatsje Ella. De rit voert door het hooggebergte, langs en door theeplantages, over houten bruggetjes en stopt op pittoreske bergstationnetjes. Daar heeft de stationschef soms het perron opgeleukt met planten. Het uitzicht laat zich maar op één manier beschrijven, prachtig! In Ella wacht je chauffeur je weer op het station op en hij brengt je naar het vriendelijke guesthouse. In Ella hebben de meeste guesthouses een prachtig uitzicht.

Dag 10 Ella

Wij schreven het al, Ella ligt erg mooi. Vandaag heb je de keuze hoe de dag in te vullen. Wij hebben gasten die dit moment aangrijpen om op het terras, met uitzicht op de bergen, een boek te lezen. Anderen besluiten de omgeving te voet te verkennen. Wandelen kun je hier goed in deze mooie groene omgeving. De wandeling naar Little Adam's Peak wordt vaak gemaakt. Je loopt langs theeplantages en na een kleine klim heb je een mooi uitzicht over het dal.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Op safari in het Yala national park

Met de auto rijden we het berggebied uit naar het vlakke zuid oosten van Sri Lanka. We brengen je naar Tissamaharama, dicht bij het National Park Yala. Hibiscus garden is een fijn hotel met zwembad midden tussen het groen. Het is je pleisterplaats om met een jeep het bekendste natuurpark van Sri Lanka, Yala, in te rijden. Regelmatig zien gasten van Singha hier een kudde olifanten. Soms ook een luipaard en vaak jakhalzen, beren en krokodillen.


Olifanten spotten in Yala
Olifanten spotten in Yala

Je verblijft tijdens deze Sri Lanka rondreis in het Galle fort en je bent vast niet alleen
Je verblijft tijdens deze Sri Lanka rondreis in het Galle fort en je bent vast niet alleen

Dag 12 Verkennen van het Nederlandse fort in Galle

Je reist via de zuidkust naar het Nederlandse fort in Galle. Om je de bijzondere sfeer van het fort goed te laten proven verblijf je een nacht binnen de muren van het sterfort in Galle. Loop gerust nog een rondje en kies voor het diner vanavond zelf uit de vele kleine restaurantjes in het fort.

Dag 13 Treinreis van Galle naar Mount Lavinia

We rijden met je naar het station van Galle. Naast het station is het busstation waar het vaak druk is met markt kooplui. Je neemt daar de trein naar Mount Lavinia, een voorstad van Colombo. Dit stuk van je Sri Lanka treinreis voert je langs de westkust van het eiland. In Mount Lavinia stap je uit en wordt door onze chauffeur naar het luxe Mount Lavinia hotel gebracht. Bij een statig vervoersmiddel als de trein hoort ook een afsluiting in stijl. Het Mount Lavinia hotel is een oud gouverneurshuis en die koloniale sfeer is ook nu nog voelbaar. Het diner op het terras met zicht op de skyline van Colombo zal je zeker bevallen. Een mooi moment om je vakantie in Sri Lanka nogmaals de revue te laten passeren.

Dag 14 Een vrije dag in Mount Lavinia

De laatste dag in Sri Lanka is aangebroken en kunt vandaag heerlijk relaxen bij het luxe hotel in Mount Lavinia. Nog een bezoekje aan de hoofdstad Colombo is natuurlijk ook mogelijk.

Dag 15 Mount Lavinia - Luchthaven

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht. Je rondreis in Sri Lanka zit er helaas op!