Sri Lanka rondreis in luxe boutique hotels

Door Sri Lanka reizen en verblijven in de mooiste boutique hotels. Uiteraard doe je de highlights van Sri Lanka aan. Tot de highlights behoren een vlucht per watervliegtuig, met een oldtimer door het Galle Fort, een jeepsafari in het Yala national park en een bezoek aan Liptons Seat met de tuk tuk.

- Je verblijft in mooie boutique hotels
- Relaxed rondreis tempo
- Lokale gerechten proeven tijdens een stadswandeling in Colombo
- Met een oldtimer verken je het sterfort in Galle
- Lipton seat met wandeling en tuk tuk door plantages
- luxe strandverblijf aan de oostkust
- Binnenlandse vlucht in een klein vliegtuigje

De route van de luxe rondreis<br>
De route van de luxe rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat van start

Vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel vlieg je vaak met één overstap naar Sri Lanka. Vanaf Amsterdam is op vaste dagen ook een vlucht zonder overstap mogelijk. Wij adviseren je graag en je kunt ook zelf je ticket boeken als je dat liever doet.

Dag 2 Naar Colombo is vanaf de luchthaven maar een uur

Je chauffeur brengt je naar het eerste hotel. Je kleinschalige boutique hotel ligt dichtbij het strand en de bezienswaardigheden. Je kunt vandaag heerlijk relaxen, je hebt geen verder programma en treft je chauffeur morgen weer als hij je komt ophalen om samen op pad te gaan. Je Sri Lanka rondreis is begonnen.

Dag 3 Lokale gerechten proeven tijdens een stadswandeling in Colombo

Met een lokale gids ga je vandaag Colombo verkennen. Je bezoekt de oude koloniale buurten en kunt de prachtige architectuur bewonderen uit de Nederlandse en Engelse periode. In de wijk Pettah zul je de handelaren aantreffen. Tijdens de wandeling bezoek je o.a. het Dutch Museum. Onderweg stop je bij verschillende kraampjes waar je kennis maakt met verschillende traditionele Sri Lankaanse gerechten.


Pettah is de handelswijk van de stad, hier ligt ook het Dutch museum
Pettah is de handelswijk van de stad, hier ligt ook het Dutch museum

Dag 4 Met een oldtimer het Nederlandse fort verkennen

Je kunt in alle rust je dag beginnen. Vandaag rijden we je via de westkust route naar het naar Galle. In Galle ligt het Nederlandse sterfort en je verblijft hier in een prachtige koloniale villa op loopafstand van de vuurtoren. In een oldtimer ga je samen met een gids het fort en de omgeving verkennen. Kunst, culinaire mogelijkheden en geschiedenis van het fort komen hierbij vaak aan de orde.

Dag 5 Op naar Tissamaharama

We rijden je tijdens deze Sri Lanka rondreis naar Tissamaharama in de buurt van het Yala national park. De route gaat grotendeels langs de zuidkust van Sri Lanka. Yala is één van de grootste nationale parken van het eiland. Veel gasten zien hier olifanten, zwijnen en krokodillen. De geluksvogels zien ook het luipaard. Aan je jeep chauffeur en de ranger zal het niet liggen, zij zullen vast hun best doen om je zoveel mogelijk te laten zien tijdens je namiddag safari.


Met een beetje geluk tref je ook een klein olifantje
Met een beetje geluk tref je ook een klein olifantje
Budurawagala wordt door de meeste toeristen niet bezocht en dat is jammer
Budurawagala wordt door de meeste toeristen niet bezocht en dat is jammer

Dag 6 Op weg naar Bandarawela bezoek je Budurawagala

Budurawagala wordt in veel tours overgeslagen en dat is jammer want het is een prachtige mystieke plek midden in de jungle. Het heeft ook voordelen want soms heb je deze plek bijna voor je alleen. Na je bezoek aan Budurawgala rijden we al snel de bergen in. We rijden naar Bandarawela. Je verblijft hier in een koloniale bungalow. De bungalow heeft een tropische tuin met een prachtig uitzicht op de bergen

Dag 7 In een tuk tuk bezoek je Lipton Seats

We rijden je in een tuk tuk tussen theeplantages naar Lipton's Seat, het uitzicht hier is zeker zo mooi als dat van World's end op Horton Plains maar het is aanmerkelijk minder druk. Het is een trek van zo'n 7 kilometer vanaf de theefabriek naar het uitzichtpunt. Je wandelt door de theeplantages. Vaak is het ook mogelijk dat je zelf meedoet met het theeplukken. Op de terugweg loop je vaak tussen de theepluksters die weer naar huis gaan. Reken op een wandeling van zo'n drie uur.

Sir Lipton's favoriete uitkijkpunt
Sir Lipton's favoriete uitkijkpunt

Dag 8 Je maakt een treinreis naar Nanu Oya en via Nuwara Eliya rijden we je naar Kandy

A pool with a view<br>
A pool with a view

Je gaat met de trein naar Nanu Oya, het station dat bij Nuwara Eliya ligt. Je zit dan inmiddels op zo'n 2000 meter hoogte en zult merken dat Nuwara Eliya veel Engelse invloeden kent. Na Nuwara Eliya kronkelt de weg tussen theeplantages naar beneden richting Kandy. Je verblijft in alle rust buiten de stad in een luxe koloniale villa met historie. De ligging van het zwembad hier is onovertroffen.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Bezoek de botanische tuin, de tempel van de tand en high tea

We rijden je naar Kandy stad waar je in de voorstad Perediniya de botanische tuin bezoekt. Hier tref je een enorme hoeveelheid planten en bomen aan van over de gehele wereld. Het is ook een plek voor verliefde stelletjes om onder een paraplu wat verder kennis te maken met elkaar. Na het bezoek aan de botanische tuin reis je terug naar het hotel waar je kunt genieten van het heerlijke zwembad. We organiseren in de koloniale bungalow een high tea.

Later op de dag (in de vooravond) de ceremonie in de tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en iedere avond is er een ceremonie die veel bedevaartgangers trekt. Tijdens de ceremonie gaat korte tijd het luik open waardoor je zicht hebt op de gouden pyramide waaronder zich de heilige tand van Boeddha bevindt.

Je kunt een donatie geven voor 'good luck'
Je kunt een donatie geven voor 'good luck'

Dag 10 Op weg naar je hotel in Sigiriya bezoek je Dambulla

Je bezoek de grotten van de rotstempel<br>
Je bezoek de grotten van de rotstempel

Je verlaat de grote stad Kandy en reist verder naar de culturele driehoek. Bij Dambulla ligt een heilige rotstempel met in de vele grotten een keur aan Boeddha beelden en muurfresco's. Je zult je schouders moeten bedekken want ook dit is een heilige tempel. De klim maak je samen met de vele apen die hier hun stek hebben, let je op je spullen? Eenmaal boven heb je naast een prachtig uitzicht een vijftal grotten met werkelijk prachtige beelden en muurschilderingen. Hierna is het nog een half uur rijden naar je hotel in Sigiriya.

Dag 11 Je bezoekt Polonnaruwa en de leeuwenrots Sigiriya

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Trek gerust een halve dag uit voor het bezoek aan het museum en de oude stad. Er is genoeg te zien.

In de namiddag bezoek je Sigiriya. Je beklimt de leeuwenrots. Eerst via een eeuwenoude trap door de rotsen en het laatste stuk op een ijzeren trap die aan de rots hangt. Het laatste stuk is best uitdagend en de beloning is een prachtig uitzicht vanaf de rots.

Vanuit het zwembad van je hotel kijk je recht op Sigiriya leeuwenrots
Vanuit het zwembad van je hotel kijk je recht op Sigiriya leeuwenrots

Dag 12 Op naar Passikudah voor een paar dagen aan het strand

De chauffeur brengt je vandaag naar de oostkust waar je een paar dagen aan het strand verblijft. Passikudah is een rustig plaatsje en in de baai liggen een aantal hotels.De zee is hier kalm en het is de perfecte plek voor een ontspannen strandverblijf. Je verblijft hier in een luxe resort.

Dag 13 en 14 Strandverblijf Passikudah

Strandverblijf Passikudah

Het luxe resort waar je verblijft <br>
Het luxe resort waar je verblijft
Waters Edge, de plek in Colombo waar je watervliegtuig land
Waters Edge, de plek in Colombo waar je watervliegtuig land

Dag 15 Je vliegt vanaf Batticaloa naar Colombo

De chauffeur brengt je in een klein uurtje naar de luchthaven van Batticaloa. Je vliegt vandaag met een vliegtuig naar Colombo. In Colombo land je op het water of op het land, dat kan verschillen. Vervolgens rijden we je naar Negombo waar we een leuke villa voor je boeken buiten de drukte van de stad. Hier verblijf je de laatste nacht in Sri Lanka

Dag 16 Je Sri Lanka rondreis is helaas voorbij, vandaag vlieg je terug

Je Sri Lanka rondreis zit er op! Je chauffeur brengt je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa.