Sri Lanka voor levensgenieters

Tijdens een mooie Sri Lanka rondreis in ontspannen tempo maak je kennis met de culturele hoogtepunten en natuur van het prachtige Sri Lanka. Je verblijft in luxe en boutique hotels waar het aan weinig tot niets zal ontbreken. In Kandy kunnen we optioneel een dag golfen voor je reserveren. Je maakt op een wel heel comfortabele manier kennis met de cultuur, natuur en de overheerlijke keuken van Sri Lanka.

De route van een levensgenieter in Sri Lanka <br>
De route van een levensgenieter in Sri Lanka

Dag 1

Vertrek naar Sri Lanka voor een luxe rondreis met culinaire verassingen.

Dag 2 Luchthaven - Waikal

Hartelijke ontvangst op de luchthaven en transfer naar het eerste hotel. Het luxe hotel ligt rustig en iets ten noorden van Negombo. In Negombo bezoek je de stad tijdens een rondrit met jullie chauffeur en je maakt een leuke tocht per boot op de lagune. Het moderne en luxe hotel direct aan het prachtige strand en zal zeker bevallen. Verblijf Waikal.

Dag 3 Waikal

Vandaag een ontspannen dag om in alle rust de bijzondere sfeer van Sri Lanka op je in te laten werken. Ook deze dag verblijf je in het luxe hotel in Waikal.

Dag 4 Waikal

Wederom een ontspannen dag in het luxe hotel in Waikal.

Dag 5 Waikal - Anuradhapura

Mystiek Mihinthale
Mystiek Mihinthale

We verlaten het hotel in noordelijke richting. In Chilaw bezoek je een interessante hindu tempel. Vervolgens rijden we land inwaarts, nog steeds in noordelijke richting op weg naar Anuradhapura. Daar bezoek je in de namiddag het heilige bergklooster Mihinthale. Verblijf in een bijzonder hotel in Anuradhapura waar je kennismaakt met een typisch Sri Lankaanse en geheel vegetarische keuken. Verblijf Anuradhapura.

Dag 6 Anuradhapura - Kandalama

We bezoeken de oude koningsstad Anuradhapura waar je kennis maakt met de rijke cultuur en hoe intens ook vandaag de dag nog het boeddhisme beleeft wordt. Vervolgens rijden we naar Kandalama met onderweg een bezoek aan het bijzondere buddhabeeld bij Aukana. Je verblijft in een kleinschalig boutique hotel met zicht op het meer van Kandalama.

Dag 7 Kandalama - Sigiriya - Kandalama

Vandaag staat de leeuwenrots Sigiriya op het programma. Het is best een hele klim naar het plateau bovenop de rots. Het uitzicht bovenop en wat je onderweg ziet maakt alles goed. Halverwege tref je in een grot fresco's uit de 5e eeuw aan. Boven op de rots lag het kasteel van koning Kassapa. Het is vervolgens goed thuiskomen in de rust van jullie aangename hotel. Verblijf Kandalama.

Dag 8 Kandalama - Polonnaruwa - Kandalama

Vandaag staat een excursie naar Polonnaruwa en Sigiriya op het programma. In Polonnaruwa bezoek je de oude koningsstad. Je zult je blijven verbazen over de rijkdom die hier ooit heerste in de verschillende koninkrijken.

Prachtige in de rots uitgehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa
Prachtige in de rots uitgehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa

Dag 9 Kandalama - Kandy

De rots tempel in Dambulla is een heilige plek
De rots tempel in Dambulla is een heilige plek

Voor je afreist naar Kandy bezoek je in Dambulla de rotstempel. Hier treft je in enkele enorme grotten honderden beelden en muurschilderingen aan. De ene grot nog mooier dan de andere. Eenmaal aangekomen in Kandy staat de ceremonie in de Tempel van de Tand op het programma. Nog zo'n spektakel. Verblijf Kandy.

Dag 10 Kandy

Dag ter vrije besteding in Kandy. Indien je wilt reserveren we graag 18 holes voor je op de Kandy Golf and Country club waar het prachtig spelen is.

Dag 11 Kandy - Nuwara Eliya

We rijden de bergen in naar de omgeving van het plaatsje Nuwara Eliya. Je verblijft hier in een tot luxe hotel omgebouwde theefabriek. In de middag leer je actief alles over het proces van theeplukken en maken. Een speciaal culinair diner kun je ter plaatse reserveren in een luxe treinstel (beperkte beschikbaarheid van de zitplaatsen) met zicht op de plantage.

Bijzondere vergezichten in het hoogland
Bijzondere vergezichten in het hoogland

Dag 12 Nuwara Eliya - Ella

Met de trein door het berggebied<br>
Met de trein door het berggebied

Vandaag een vroege verkenning van de hoogvlakte Horton Plains. We rijden je er in alle vroegte heen om zoveel mogelijk zicht te hebben op het laagland. Je maakt een wandeling naar het uitzichtpunt World's End en de waterval Bakers Falls. In de middag staat een avontuurlijke treinreis door prachtig bergachtig gebied naar Ella op het programma. Daar wacht de chauffeur jullie weer op en brengt je naar het hotel. Verblijf Ella.

Dag 13 Ella - Yala

Je verlaat de bergen en rijdt naar het zuid oosten om daar in de namiddag een jeepsafari te maken in het Yala national park. In dit park heb je kans om olifanten en luipaarden te spotten. Omdat het hotel waar je verblijft aan de rand van het park ligt kan het voorkomen dat je wakker wordt en een olifant langs je chalet wandelt. Verblijf nabij het Yala park.

Kijk daar zag  ik 'm...
Kijk daar zag ik 'm...

Dag 14 Yala - Galle

Gezellige drukte en trendy winkeltjes in het Nederlandse sterfort van Galle
Gezellige drukte en trendy winkeltjes in het Nederlandse sterfort van Galle

Via de zuidkust rijden we naar Galle waar je het Nederlandse sterfort bezoeken. In het sterfort tref je nog namen aan uit de tijd dat de Nederlanders hier hun VOC versterkingspunt hadden. Ook de bouwstijl zal enige herkenning oproepen. Het is heerlijk om al wandelend door deze straatjes te mijmeren over lang vervlogen tijden. Op diverse plekken staan de lokale driewiel taxi drivers je geduldig op te wachten. Je verblijft in een luxe hotel net buiten het fort.

Dag 15 Galle - Mount Lavinia

We vervolgen de route noordwaards en rijden naar Mt. Lavinia waar je twee nachten verblijft in een luxe koloniaal hotel met zicht op de skyline van Colombo.

Dag 16 Mount Lavinia

Vandaag is de keuze aan jullie. Relaxen op het mooie privé strand van het hotel en een visje happen in het gezellige visrestaurant of Colombo verkennen. Het diner is ook deze avond op een terras met een view. Het hotel serveert een heerlijk buffet. Nog een keer rice and curry? Je plek zullen wij tijdig voor je reserveren. Verblijf Mt. Lavinia Hotel.

Koloniale grandeur in het Mount Lavinia hotel
Koloniale grandeur in het Mount Lavinia hotel

Dag 17 Mount Lavinia - Luchthaven

Via Colombo naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.