Vogels en koningssteden reis

Je bezoekt de beste plekken om prachtige vogels te spotten
Je bezoekt de beste plekken om prachtige vogels te spotten

Deze bijzondere rondreis in Sri Lanka is de reis voor vogelaars. Je bezoekt diverse plekken in Sri Lanka waar je gegarandeerd prachtige vogels gaat spotten. Je verblijft in een mix van luxe en eco hotels. Tijdens deze Sri Lanka rondreis laten we je uiteraard ook de culturele highlights zien.

Dag 1 Vlucht naar Sri Lanka

De vakantie gaat beginnen met de vlucht naar Sri Lanka!

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en transfer naar je hotel

Op de luchthaven ontmoet je de chauffeur die de gehele reis jullie rondrijdt. Hij brengt jullie naar een koloniale villa net buiten Colombo. Je zit hier direct in de natuur en in de middag maak je een wandeling rondom het Talangama meer. In de villa zal het je aan weinig tot niets ontbreken. De service wordt geroemd.

Sigiriya leeuwenrots
Sigiriya leeuwenrots

Dag 3 Het binnenland in naar de leeuwenrots in Sigiriya

We rijden je het groene binnenland in van Sri Lanka. In de namiddag beklim je de Sigiriya leeuwenrots in de buurt van je luxe eco hotel. De beklimming van de rots is best wel pittig maar er is voldoende te zien op weg naar boven. Je verblijft midden in de rijstvelden in de natuur.

Dag 4 Olifanten spotten in het Minneriya national park en cultuur snuiven in Polonnaruwa

Met Sigiriya als basis maak je een excursie naar Polonnaruwa. Hier bezoek je de oude koningsstad met de vele stupa’s en in de rots uitgehakte Boeddhabeelden. Onderdeel van deze oude stad is ook de oudste watertank (kunstmatig meer) van rond 1100 na Christus. Rondom het meer een enorme rijkdom aan vogels. In de namiddag bezoek je het Minneriya park waar je met een jeep op zoek gaat naar wild. De kans dat je hier olifanten spot is zeer aanwezig. Ook vannacht verblijf je in het luxe Jetwing Vil Uyana hotel.

Is dat een adelaar daar?
Is dat een adelaar daar?
Prachtige muurschilderingen in Dambulla tempel
Prachtige muurschilderingen in Dambulla tempel

Dag 5 Via Dambulla naar Kandy

Op weg naar Kandy bezoek je bij Dambulla de rotstempel met een enorme hoeveelheid beelden en muurschilderingen. Vervolgens rijden we je door het groene binnenland naar de jongste van de koningssteden. Je hotel in Kandy ligt een stukje buiten de stad op een prachtige locatie in de natuur.

Dag 6 Kandy

’s Morgens bezoek je de Tempel van de Tand, de belangrijkste tempel van het land. In de middag nemen we je mee naar de groene omgeving van Kandy waar we zeker zijn van een enorme hoeveelheid vogelsoorten. Het ijsvogeltje is er uiteraard één van, daarnaast diverse parkiet soorten en papegaaien.

Het hotel in Kandy heeft een mooi uitzicht<br>
Het hotel in Kandy heeft een mooi uitzicht
Blue Magpie
Blue Magpie

Dag 7 Transfer naar Kitulgala

We rijden je naar Kitulgala. Dit is echt het groene hart van het eiland. Je maakt bij Kitulgala een kanotocht naar de Kelani vallei, hier leven veel bijzondere vogelsoorten. Je gaat hier vast de Blue magpie zien. Je overnacht in eenvoudige hotel nabij de rivier en midden in de natuur. Wel even wennen na al die luxe hotels waarschijnlijk maar een wezenlijk onderdeel van een verblijf midden in de natuur.

Dag 8 Kitulgala

Je maakt vandaag een wandeltocht door de jungle op zoek naar prachtige vogels. Er gaat een gids mee die je veel kunt vertellen over de flora en fauna. De rest van de dag kun je zelf inplannen.

Dag 9 Naar Nuwara Eliya

We rijden verder de bergen in naar Nuwara Eliya dat op 2000 meter hoogte ligt. Hier bezoek je in de middag de botanische tuin waar diverse vogelsoorten leven. Rond het grote stadsmeer heb je kans op watervogels. Rondom de stad liggen de theeplantages. Je verblijft in één van de koloniale juweeltjes van Nuwara Eliya. Het St. Andrews Hotel. Neem je wel een dikke trui mee, het kan door de hoogte kouder worden 's avonds.

Theeplantages rondom Nuwara Eliya
Theeplantages rondom Nuwara Eliya
Het ruige landschap van Horton Plains
Het ruige landschap van Horton Plains

Dag 10 Nuwara Eliya

We verlaten Nuwara Eliya al vroeg voor een bezoek aan de Horton Plains hoogvlakte. In dit natuurpark maak je een wandeling naar het uitzichtpunt World’s End en je komt langs de waterval Bakers Fall’s. De rest van de middag kun je zelf inplannen. Er is nog genoeg te zien in Nuwara Eliya. In de stad vind je nog een Engels postkantoor, pub en renbaan!

Dag 11 Je reist de bergen uit naar het Yala national park

We rijden je naar het Yala natuurpark waar je verblijft in een mooi modern hotel met prachtig zicht op de oceaan en de omliggende natuur. In de middag bezoek je de nog niet door de massa ontdekte bronnen en tempel van Sithulpahuwa Hermitage. Je verblijft twee nachten in Yala, het zal je hier zeker bevallen. Het moderne hotel is luxe en ligt erg mooi.

Yala is het park met de meeste kans op luipaard
Yala is het park met de meeste kans op luipaard

Dag 12 Yala

Je maakt zowel een vroege ochtend als een namiddag safari in het Yala national park. Er is meer dan voldoende te zien tijdens de twee safari’s. Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan en de randen kenmerken zich door uitgestrekte duinlandschappen. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in, onder begeleiding van een park erkende ranger en maakt een uitgebreide tocht door het park.

Olifant met jong in Sri Lanka
Olifant met jong in Sri Lanka
Sinharaja regenwoud 
Sinharaja regenwoud 

Dag 13 Wandeltocht in het regenwoud Sinharaja

Transfer naar Sinharaja regenwoud waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt hier een enorme hoeveelheid aan soorten vogels en met de hulp van de gids zul je er vele gaan ontdekken. Je maakt in de namiddag een mooie wandeltocht in het regenwoud.

Dag 14 Transfer naar Negombo

Transfer naar Negombo waar we je naar je laatste hotel tijdens deze reis in Sri Lanka brengen. Je hebt nog één keer de kans om de zon achter de palmen te zien ondergaan voor je vertrek naar Nederland. Een mooi moment om op een geslaagde vakantie terug te blikken!

Mooie avondzon in Sri Lanka
Mooie avondzon in Sri Lanka

Dag 15 Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail