Vogels en koningssteden reis

Je bezoekt de beste plekken om prachtige vogels te spotten
Je bezoekt de beste plekken om prachtige vogels te spotten

Deze eco reis is de reis voor vogelaars. Je bezoekt diverse plekken in Sri Lanka waar je gegarandeerd prachtige vogels gaat spotten. Je verblijft in een mix van luxe en eco hotels. Tijdens deze Sri Lanka rondreizen laten we je uiteraard ook de culturele highlights zien.

Dag 1

Vertrek naar Sri Lanka voor een groene vakantie met verblijf in luxe hotels op prachtige plekken en leuke eco hotels.

Dag 2 Luchthaven - Talangama

Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar een koloniale villa net buiten Colombo. Je zit hier direct in de natuur en in de middag maak je een wandeling rondom het Talangama meer. In de villa zal het je aan weinig tot niets ontbreken. De service wordt geroemd.

Dag 3 Talangama - Sigiriya

Sigiriya leeuwenrots
Sigiriya leeuwenrots

We rijden je het groene binnenland in van Sri Lanka. In de namiddag bezoek je Sigiriya leeuwenrots in de buurt van je luxe eco hotel. De beklimming van de rots is best wel pittig maar er is voldoende te zien op weg naar boven. Je verblijft midden tussen de rijstvelden in de natuur.

Dag 4 Sigriya

Met Sigiriya als basis maak je een excursie naar Polonaruwa. Hier bezoek je de oude koningsstad met de vele stupa’s en in de rots uitgehakte Boeddhabeelden. Onderdeel van deze oude stad is ook de oudste watertank (kunstmatig meer) van rond 1100 na Christus. Rondom het meer een enorme rijkdom aan vogels. In de namiddag bezoek je Mineriya park waar je met een jeep op zoek gaat naar wild. De kans dat je hier olifanten spot is zeer aanwezig. Verblijf Sigiriya.

Is dat een adelaar daar?
Is dat een adelaar daar?

Dag 5 Sigiriya - Kandy

Prachtige muurschilderingen in Dambulla tempel
Prachtige muurschilderingen in Dambulla tempel

Op weg naar Kandy bezoek je bij Dambulla de bijzondere rotstempel met een enorme hoeveelheid beelden en muurschilderingen. Vervolgens rijden we je door het groene binnenland naar de jongste van de koningssteden. Je hotel in Kandy ligt rustig prachtig te midden van het groen.

Dag 6 Kandy

’s Morgens bezoek je de Tempel van de Tand, de belangrijkste tempel van het land. In de middag nemen we je mee naar de groene omgeving van Kandy waar we zeker zijn van een enorme hoeveelheid vogelsoorten. Het ijsvogeltje is er uiteraard één van, daarnaast diverse parkiet soorten en papegaaien. Verblijf Kandy

Het hotel in Kandy heeft een mooi uitzicht<br>
Het hotel in Kandy heeft een mooi uitzicht

Dag 7 Kandy - Kitulgala

We rijden je naar Kitulgala. Dit is echt het groene hart van het eiland. Je maakt bij Kitulgala een kanotocht naar de Kelani vallei, hier leven veel bijzondere vogelsoorten. Je gaat hier vast de Blue magpie zien. Je overnacht in eenvoudige kamers of hutten nabij de rivier en midden in de natuur. Wel even wennen na al die luxe hotels waarschijnlijk maar een wezenlijk onderdeel van een verblijf midden in de natuur.

Blue Magpie
Blue Magpie

Dag 8 Kitulgala

We nemen je vandaag de hele dag mee het bos in op zoek naar prachtige vogels. Verblijf Kitulgala

Dag 9 Kitulgala - Nuwara Eliya

Theeplantages rondom Nuwara Eliya
Theeplantages rondom Nuwara Eliya

We rijden verder de bergen in naar Nuwara Eliya dat op 2000 meter hoogte ligt. Hier bezoek je in de middag de botanische tuin waar diverse vogelsoorten leven. Rond het grote stadsmeer heb je kans op watervogels. Rondom de stad liggen de theeplantages. Je verblijft in één van de koloniale juweeltjes van Nuwara Eliya. Het St. Andrews Hotel. neem je wel een dikke trui mee, het kan door de hoogte kouder worden 's avonds.

Dag 10 Nuwara Eliya

We verlaten Nuwara Eliya al vroeg voor een bezoek aan de Horton Plains hoogvlakte. In dit natuurpark maak je een wandeling naar het uitzichtpunt World’s End en je komt langs de waterval Bakers Fall’s. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om vogels te spotten. Verblijf Nuwara Eliya.

Het ruige landschap van Horton Plains
Het ruige landschap van Horton Plains

Dag 11 Nuwara Eliya - Yala

Yala is het park met de meeste kans op luipaard
Yala is het park met de meeste kans op luipaard

We rijden je naar het Yala natuurpark waar je verblijft in een mooi modern hotel met prachtig zicht op de oceaan en de omliggende natuur. In de middag bezoek je de nog niet door de massa ontdekte bronnen en tempel van Sithulpahuwa Hermitage. Je verblijft twee nachten in Yala, het zal je hier zeker bevallen. Het moderne hotel is luxe en ligt erg mooi. Morgen ga je naar het National park.

Dag 12 Yala

Je maakt zowel een vroege ochtend als een namiddag safari in het Yala national park. Er is meer dan voldoende te zien tijdens de twee safari’s. Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan en de randen kenmerking zich door uitgestrekte duinlandschappen. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in, onder begeleiding van een park erkende ranger en maakt een uitgebreide tocht door het park. Verblijf in het luxe Jetwing Yala

Olifant met jong in Sri Lanka
Olifant met jong in Sri Lanka

Dag 13 Yala - Sinharaja

Sinharaja regenwoud&nbsp;
Sinharaja regenwoud 

Transfer naar Sinharaja regenwoud waar je in de loop van de middag aankomt. In Sinharaja heb je de meeste kans om veel vogels te spotten als je midden in de natuur zit. Je slaapt in Jansen's Bungalow in het UNESCO Sinharaja regenwoud. Je hebt hier echt een enorme hoeveelheid aan soorten vogels en met de hulp van de gids zul je er vele gaan ontdekken.

Dag 14 Sinharaja - Negombo

Transfer naar Negombo waar we je naar je laatste hotel tijdens deze tour in Sri Lanka brengen. Je hebt nog één keer de kans om de zon achter de palmen te zien ondergaan voor je vertrek naar Nederland. Een mooi moment om op een geslaagde vakantie terug te blikken!

Mooie avondzon in Sri Lanka
Mooie avondzon in Sri Lanka

Dag 15

Transfer naar Bandaranaike voor je terugvlucht.