Sri Lanka van noord naar zuid 2024

Met deze zomeraanbieding verken je Sri Lanka van noord naar zuid en verblijf je in leuke middenklasse en budget hotels. Je bezoekt het onontdekte noorden, verkent de oude koningsstad Anuradhapura en gaat op safari in het minder bekende Wasgamuwa national park.

- Verblijf in goede middenklasse en budget hotels
- Je bezoekt de belangrijkste highlights
- Twee keer tropisch strandverblijf
- Je bezoekt Jaffna in het noorden

De route van je rondreis door Sri Lanka
De route van je rondreis door Sri Lanka

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je vertrekt vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo. Laat je ons weten naar welke luchthaven je voorkeur uit gaat? We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Sri Lanka.

Dag 2 Hartelijk ontvangst op de luchthaven en naar je hotel

Je wordt op de luchthaven hartelijk verwelkomt door de chauffeur. Hij staat met een naambordje op je te wachten. Het valt niet te missen. Samen reizen jullie naar het eerste hotel. In de middag verken je het dorp Negombo tijdens een rondrit met je chauffeur/gids. Negombo heeft een levendige vismarkt en een klein Nederlands sterfort. Ook zijn er enkele interessante kerken en een leuke markthal. Je maakt een leuke boottocht op de laguna achter de vissershaven van Negombo.

Dag 3 Via een mooie tempel in Chilaw ga je naar Anuradhapura

Na het ontbijt vertrek je naar de oude koningsstad Anuradhapura. Het is ongeveer 4 uur rijden naar de stad en onderweg stop je bij een tempel in Chilaw. Het is een oude Hindu tempel die nog dagelijks wordt bezocht door de lokale bevolking. De tempel laat je kennismaken met het Hindoeïsme in het verder overwegend Boeddhistische Sri Lanka.

Bij de tempel in Chilaw<br>
Bij de tempel in Chilaw

Dag 4 Je bezoekt Anuradhapura en Mihinthale (incl. lunch)

Je maakt een sightseeing tour door de oude koningsstad en bezoekt enkele stupa’s en tempels. Naast tempels waar nog veel mensen komen mediteren en bidden zijn er in de oude stad veel overblijfselen van het oude koninkrijk te vinden. Vaak is er in een van de tempels een dienst gaande. Je bezoekt de bodhi boom die gepland is met een loot van de boom waar onder Boeddha verlichting vond. Hierna rijden we in ongeveer een half uur naar Mihinthale. Mihinthale is een heilige berg en bovenop de berg ligt een klooster dat nog steeds in gebruik is. Het is een bijzondere plek want hier is het boeddhisme in Sri Lanka geïntroduceerd.

Dag 5 Met de lokale trein naar het noorden, je verblijft in Jaffna

Met de lokale trein reis je vandaag naar het noorden van Sri Lanka. De treinreis duurt ongeveer 4 uur en onderweg passeer je veel dorpjes en landerijen. De chauffeur neemt de bagage mee en staat in Jaffna op het treinstation op jullie te wachten. Je zult merken dat je in het Noorden in een heel ander Sri Lanka bent aangekomen. De bevolking hier is overwegend Tamil en spreekt ook een andere taal. Dit gebied wordt door toeristen nog niet veel bezocht.


Je bezoekt in Jaffna prachtige Hindoe tempels<br>
Je bezoekt in Jaffna prachtige Hindoe tempels

Dag 6 Sightseeing tour in Jaffna en omgeving (incl. lokaal diner)

Je bezoekt vandaag Point Pedro, de meest noordelijk gelegen stad in Sri Lanka. Deze streek staat bekend om de katoen productie en de enorme zandduinen langs de kust. In Jaffna bezoek je de Nagadipa Vihara. Een heilige boeddhistische plek waarvan er zestien zijn Sri Lanka. Ook bezoek je Jaffna fort dat door de Portugezen is gebouwd en later door de Nederlanders is gerenoveerd. Het diner is vanavond inbegrepen en je dineert bij een Sri Lankaans gezin.

Dag 7 Met de boot naar het eiland Delft Island

Per boot breng je een bezoek aan Delft eiland. Je gaat met de Ferry en de overtocht duurt ongeveer 1 uur. Op Delft eiland zijn diverse herinneringen aan de bezetting door Portugal en Nederland. Er zijn twee forten die je kunt bezoeken. Op het eiland leven veel wilde paarden die vroeger daarheen zijn gebracht door de Portugezen.


Je verblijft aan het strand in Nilaveli<br>
Je verblijft aan het strand in Nilaveli

Dag 8 Transfer naar Nilaveli waar je aan het strand verblijft

Je vervolgt de rondreis met de transfer naar de oostkust. Je verblijft twee nachten aan het strand in Nilaveli. Het hotel ligt direct aan het strand en het is een leuke locatie voor een paar ontspannen dagen.

Dag 9 Tropisch strandverblijf Nilaveli

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli de beste keuze voor paar dagen strand. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Met de boot kun je naar Pigeon Island waar je kunt snorkelen en duiken. Walvissen en dolfijnen spotten kun je in onze zomer ook doen.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 10 Transfer naar Sigiriya waar je de leeuwenrots beklimt

Een culturele en actieve dag vandaag! Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya. De beklimming naar de top van de rots wordt beloond door een prachtig weids uitzicht op de omgeving. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel van koning Kassapa. Na het bezoek aan de leeuwenrots ga je naar het hotel in Habarana.

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

Dag 11 Je bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa op de fiets

Na het ontbijt rijden we naar de andere koningsstad Polonnaruwa. Dit UNESCO werelderfgoed dateert uit de 11e en 12e eeuw na Christus. Je bezoek de diverse gebouwen zoals de Gal Vihara op de fiets. Deze heeft een unieke maansteen en diverse uit de rots gehakte Boeddha beelden. Je bezoekt ook het museum dat een goed beeld geeft over het koninkrijk en de gedane vondsten

Dag 12 Safari in het Wasgamuwa national park

De chauffeur brengt je naar het Wasgamuwa national park waar je in de namiddag een avontuurlijke jeepsafari markt. Het Wasgamuwa national park is nog niet zo bekend bij de toeristen en je zult zien dat het hier een stuk minder druk is. Je hebt kans om olifanten, beren, luipaarden en buffels te spotten. Je verblijft vannacht in een hotel in de buurt van het park

Dag 13 Je bezoekt de Tempel van de Tand

De chauffeur brengt je naar een van de bekendste steden van het land, Kandy. In de avond bezoek je de Tempel van de Tand tijdens de avondceremonie. De dagelijkse ceremonie is een spektakel om te zien en je kunt tijdens de ceremonie de gouden piramide bewonderen waar de tand van Boeddha in ligt.

Bij de Tempel van de Tand<br>
Bij de Tempel van de Tand

Dag 14 Een vrije dag in Kandy

Genoeg tijd om vandaag Kandy zelf te verkennen. Het hotel waar je in verblijft ligt in het levendige centrum bij het meer en op loopafstand van de Tempel van de Tand. Het centrum heeft veel kleine straatjes en leuke winkeltjes. Een bezoek aan de markt is ook zeker aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souvenirtjes kopen. Vergeet je niet af te dingen? Met de tuk tuk ben je ook snel bij de botanische tuin waar je makkelijk uren kunt rondlopen.

Dag 15 Transfer naar Nanu Oya en vanaf hier met de trein naar Ella

Met de trein naar Ella<br>
Met de trein naar Ella

Je rijdt vandaag het berggebied in en op een gegeven moment zie je alleen nog maar theeplantages. In het bergdorpje Nanu Oya stap je op de trein voor de reis naar Ella. De treinreis wordt vaak genoemd als een hoogtepunt van de vakantie. Je reist door theeplantages, over oude houten bruggen en door spoorwegtunneltjes door de bergen. Je komt op een klein station hoog in de bergen en hebt prachtige vergezichten. Wij reizen zelf het liefste in de 3e of 2e klasse. Het contact met de lokale bevolking is open en leuk. Vaak wordt muziek gemaakt of wordt eten met elkaar gedeeld.

Dag 16 Via Buduruwagala naar het Yala national park

Je bezoekt het minder bekende Buduruwagala. Budurawagala is een plek in de jungle waar zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 9e en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. De weg naar het mystieke tempelcomplex voer door kleine dorpjes en rijstvelden. In de middag kom je aan bij het Yala national park. Het Yala national park is een van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grenst aan de oceaan en het overgrote deel is laag begroeid. Je gaat met een jeep het park in onder begeleiding van een erkende ranger. Olifanten, beren, krokodillen en herten kun je hier tegenkomen. Het is ook een van de parken waar je luipaarden kan spotten.

Op safari in Sri Lanka<br>
Op safari in Sri Lanka

Dag 17 Via het Nederlandse fort in Galle naar je hotel in Unawatuna

Het Nederlandse fort in Galle<br>
Het Nederlandse fort in Galle

Transfer naar de zuidkust van Sri Lanka voor een mooie afsluiting aan het strand. Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort met een lokale gids. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlandsch Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven in Galle. Via straten met Oudhollandse namen loop je naar de wal waar je uitzicht hebt op de Indische oceaan. Vanaf het Nederlandse fort is het nog een kwartiertje rijden naar het strandhotel waar je de laatste 2 nachten verblijft.

Dag 18 Vrije dag aan het strand

Ontspannen dagen aan het strand in Unawatuna. Unawatuna ligt een prachtige tropische baai. Er heerst een ontspannen sfeer en er zijn veel leuke restaurants en winkels. Met de tuk tuk ben je snel in het fort van Galle.

Unawatuna
Unawatuna

Dag 19 Transfer naar de Luchthaven voor de terugvlucht.

De vakantie is voorbij. De chauffeur brengt je in ongeveer 2,5 uur naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.