Sri Lanka rondreis in stijl en rust

16 dagen luxe Sri Lanka rondreis
16 dagen luxe Sri Lanka rondreis

Tijdens deze luxe Sri Lanka rondreis van 16 dagen laten wij je alle hoogtepunten van het eiland zien. Deze reis is een topper voor iedereen die van luxe hotels houdt. Het is een rondreis met veel cultuur, natuur en met als afsluiting enkele dagen aan een palmen strand in het zuiden van Sri Lanka. Zo kun je op niveau kennis maken met de tropische parel Sri Lanka!

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Vertrek naar Sri Lanka van een luchthaven naar je keuze. Dat kan Amsterdam zijn maar bijvoorbeeld ook Brussel of Düsseldorf.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Je wordt op de luchthaven hartelijk en fleurig ontvangen door je chauffeur. Hij zal ook je gids zijn tijdens de komende twee weken. Een korte transfer brengt je in Negombo. Negombo is het hart van de vissersindustrie. Het heeft mooie stranden en is een ideale plek om je eerste indrukken van dit mooie land op te doen. Het moderne luxe hotel ligt hier direct aan de kust en behoort tot de small luxery hotel keten. In de namiddag maken jullie een korte tour door het stadje en een leuke boottocht op de lagoon.

Dag 3 Negombo

Je verblijft vandaag een tweede dag in Negombo. Je luxe hotel ligt hier zoals al gezegd direct aan het strand. Het heeft een zeer goede keuken en een luxe moderne uitstraling. Het zwembad grenst aan het strand en onder de palmen kun je even uit de zon gaan. Geniet van een drankje, terwijl je met de voeten in het zwembad zit, en kijk uit over de zee. In de avond pik je wellicht een mooie zonsondergang mee.

Prachtige zonsondergang in Sri Lanka
Prachtige zonsondergang in Sri Lanka

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 4 Het binnenland in naar Anuradhapura

Vandaag bezoek je Mihinthale
Vandaag bezoek je Mihinthale

Vandaag start je Sri Lanka rondreis. We rijden je door het groene binnenland van Sri Lanka naar Anuradhapura. Onderweg rijden we door kleine dorpjes, langs rubberplantages en langs rijstvelden. Dichter bij Anuradhapura wordt het landschap weer vlakker en droger. We bezoeken onderweg in de namiddag de heilige berg nabij Mihinthale. Daarna is het nog slechts een klein stukje naar je luxe resort in het groen. Het is een bijzonder resort gebouwd rondom een Wallawa, dit is een oude koloniale woning. Vrijwel alle kamers (Bungalows) hebben hier een eigen zwembad.

Dag 5 Anuradhapura

Tijdens een uitgebreide rondrit laten wij je alle sites, pagodes en tempels zien in de oude stad van Anuradhapura. Deze voormalige koningsstad heeft veel te bieden. Naast belangrijke en mooie voorbeelden van het oude boeddhisme zijn er vaak in de tempels diensten gaande of zitten mensen te mediteren. Je kunt er makkelijk een groot deel van de dag doorbrengen. Terug in het resort zal het je wederom aan niets ontbreken. Het resort omvat een groot natuurgebied en is luxe ingericht. Heb je geen zin om in het restaurant in Wallawa te gaan dineren, dan brengt men met liefde het diner naar je bungalow. Die is voorzien van een zithoek en een eettafel.

De tempels in Anuradhapura worden goed schoon gehouden
De tempels in Anuradhapura worden goed schoon gehouden
De fresco's van Sigiriya
De fresco's van Sigiriya

Dag 6 Transfer naar Sigiriya

We rijden je in een goed uur naar Sigiriya waar je in de middag de beroemde leeuwenrots bezoekt. Halverwege tref je fresco's uit de 5e eeuw aan en bovenop de rots liggen restanten van het kasteel en het zwembad van koning Kassapa. In het nabijgelegen plaatsje Habarana ligt nabij een groot meer het mooie Cinnamon lodge hotel. Hier verblijven jullie de komende twee nachten.

Dag 7 De oude koningsstad Polonnaruwa en jeepsafari in Minneriya

Vandaag staat de andere koningsstad Polonnaruwa op het programma. Het is duidelijk te zien dat deze koningsstad uit een andere periode stamt dan het eerder bezochte Anuradhapura. Bijzondere beelden en de daar tussendoor lopende apen bepalen hier het beeld. In het museum doe je een goede indruk op van de rijkdom die hier eens was. Nabij Habarana zijn enkele natuurparken met elkaar verbonden en vormen zo een enorm park met veel wild. Minneriya is er één van. Je gaat in de namiddag met een ervaren ranger in zijn jeep één van de parken bezoeken. Eerder zagen gasten van ons hier in augustus tijdens de grote trek een kudde van meer dan honderd olifanten.

Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya
Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya

Dag 8 Via Dambulla rijden we je naar Kandy

De Tempel van de Tand
De Tempel van de Tand

Onderweg naar Kandy brengen we in Dambulla een bezoek aan de heilige rotstempel. In diverse grotten zijn hier honderden boeddha beelden en muurschilderingen te bezichtigen. Nabij Matala liggen de spicegardens van Sri Lanka. Hier leer je alles over specerijen en kruiden. Daarnaast is deze groene omgeving ideaal om te stoppen voor een heerlijke lunch. Kandy is een mooi tussen de bergen gelegen stad. Het is de tweede stad van Sri Lanka. Hier bezoek je in de namiddag als de ceremonie aan de gang is de belangrijkste tempel van het land: De tempel van de Tand. Ook hier verblijf je twee nachten in een luxe hotel.

Dag 9 Kandy

Vandaag een vrije dag in Kandy. In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden. Met een tuk tuk ben je zo in de botanische tuin. Hier kun je wel enkele uren verblijven!

Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya

De rit de bergen in naar Nuwara Eliya wordt onderbroken door een bezoek aan een theefabriek. Je rijdt dan al in een omgeving waarbij de theeplantages het landschap domineren. Je zult er zeker de traditionele theepluksters aantreffen. In Nuwara Eliya bezoek je met de gids de highlights van het stadje en rijdt door naar een bijzonder landhuis dat op zo'n 30 minuten van Nuwara Eliya prachtig en rustig te midden van de natuur ligt.


Always smiling Sri Lanka
Always smiling Sri Lanka

Dag 11 Nuwara Eliya

Boven Nuwara Eliya ligt de hoogvlakte Horton Plains. Vroeger werd er hier door de rijke Engelse theeplanters op luipaard geschoten. Daarvan zitten er nog maar enkele, ze laten zich zelden zien. Je maakt een mooie wandeling naar World's End waar je bij helder weer zicht tot aan de zuidelijk gelegen Indische oceaan hebt. ook wandel je in zo'n drie uur langs Bakers Fall's een mooie waterval.

Dag 12 Nuwara Eliya - Galle

Vandaag een stevige reisdag met een bijzonder einddoel. We rijden je naar de tropische zuidwest punt van Sri Lanka. Hier verblijft je nabij het Nederlandse sterfort van Galle aan de rand van de stad. Het Galle Lighthouse hotel ligt hier op een rots direct aan het strand en is een mooi en luxe hotel. Voor we naar het hotel gaan bezoeken we uiteraard eerst het fort in Galle. Het fort is door de Nederlanders gebouwd als tussenstop op de vele VOC routes naar de Oost. De Nederlandse invloeden zijn ook nu nog duidelijk aanwezig.

Even een kop koffie in koloniaal fort Galle
Even een kop koffie in koloniaal fort Galle

Dag 13 t/m 15 Je verblijft in Galle

Je verblijft deze 3 dagen ook in het luxe hotel in Galle.

Dag 16 Galle - Luchthaven

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.