Drie weken Sri Lanka avontuur in het groen

Tijdens deze bijzondere en actieve Sri Lanka rondreis laten we je in drie weken de highlights van Sri Lanka zien en nog veel meer! Je maakt een trekking en gaat 2 keer op jeep safari. Ook vlieg je over de theeplantages naar de zuidkust. Kortom een reis voor mensen die van een bijzondere 'off the beaten track' Sri Lanka vakantie houden!

- Deze reis heeft een vaste prijs in de zomer!
- Prijs is inclusief binnenlandse vlucht
- Voor de actieve Sri Lanka rondreiziger
- Trekking met lunch bij een lokale familie
- Watervliegtuig vanaf bergmeer naar de zuidkust
- Met een gids verken je het tropische regenwoud
- Marktbezoek, kookles en zelf thee plukken
- Twee jeep safari's in twee parken
- Slapen en wandeling met gids in Galle sterfort


Sri Lanka rondreis drie weken avontuur in het groen
Sri Lanka rondreis drie weken avontuur in het groen

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met je vlucht

Vandaag begint je Sri Lanka rondreis met je vlucht. Dit kan op enkele dagen rechtstreeks. Iedere dag gaan er meerdere vluchten met één of meerdere tussenstop(s). Wij boeken graag de vlucht voor je maar je mag je vlucht naar Sri Lanka ook zelf boeken. Hou je er rekening mee dat je pas de volgende dag aankomt?

Dag 2 Je rondreis in Sri Lanka begint in Negombo

Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals.
Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals.

Negombo ligt lekker dicht bij de luchthaven waar de chauffeur op je staat te wachten. Na aankomst hoef je dus niet nog eerst een stuk in de auto te zitten maar ben je snel in je eerste hotel. Wij boeken in Negombo een leuk en eenvoudig guesthouse voor je. Het guesthouse ligt een stukje buiten de toeristenstrip van Negombo in het groen binnenland. Hier kun je de eerste twee nachten heerlijk tot rust komen. Het centrum is met de lokale driewieltaxi (tuktuk) eenvoudig te bereiken.

Dag 3 Ontspannen dag in je guesthouse bij Negombo

Vandaag kun je heerlijk relaxen bij het zwembad van je guesthouse. In zo'n 10 minuten ben je met een tuk tuk bij het strand. Het centrum van Negombo met winkeltjes ligt eveneens op zo'n 10 minuten afstand. Je verkent Negombo eenvoudig zelf. Op de vismarkt is in de vroege ochtend de meeste activiteit.

Dag 4 Onderweg naar Habarana bezoek je bij Pinnawela het olifanten weeshuis

Je Sri Lanka rondreis gaat nu echt beginnen. Onderweg naar Habarana waar je de komende nachten overnacht in een leuk hotel met een mooie groene tuin. In Pinnawela brengen we een bezoek aan het olifanten weeshuis. Twee keer per dag worden de olifanten in de nabij gelegen rivier gewassen. Je kunt dit als bezoeker bekijken. Het is een leuk gezicht om te zien hoe de olifanten soms helemaal naar de overkant van de rivier de jungle in lopen en weer terugkomen om met elkaar te ravotten. Je komt in de namiddag aan in het hotel.

Aan olifanten geen gebrek in Pinnawela
Aan olifanten geen gebrek in Pinnawela

Dag 5 Je bezoekt Polonnaruwa en in de namiddag Sigiriya leeuwenrots

De oude koningsstad Polonnaruwa - Sri Lanka
De oude koningsstad Polonnaruwa - Sri Lanka

De oude koningsstad Polonnaruwa bezoek je in de ochtend. Als je eerst het museum bezoekt krijg je een goede indruk van de omvang van deze oude koningsstad. Verspreid over het enorme terrein liggen de tempels, het koninklijk paleis en de Boeddha beelden. Vervolgens rijden we je naar Sigiriya. Je bezoekt daar de leeuwenrots. Halverwege de rots tref je 5e eeuwse fresco's aan. Het laatste stuk van de beklimming is best uitdagend! Bovenop tref je de restanten van het kasteel en zwembad van koning Kassapa. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de groene jungle.Verblijf in Habarana.

Dag 6 We rijden je naar je eco lodge in Digana

Je bezoekt de Dambulla rotstempel
Je bezoekt de Dambulla rotstempel

In de buurt van je hotel ligt in Dambulla een prachtige rotstempel. Je bezoekt de tempel waar je in de diverse grotten zo'n 150 Boeddhabeelden en veel rotsschilderingen aantreft. Vervolgens rijden we door naar Digana waar je in de loop van de middag aankomt. Maak eventueel nog een wandeling in de omgeving of pak een boek en geniet van de natuur. Morgen ga je met een gids van het eco resort op pad om de omgeving verder te verkennen.

Dag 7 Trekking met gids inclusief lunch bij een lokale familie

Je vertrekt vanaf het resort en loopt over jungle paden via het nabijgelegen dorpje door de prachtige groene natuur. Je gids kan je veel vertellen over de planten en de dieren. Met de prachtige vergezichten op het meer en rijstvelden zul je je niet snel vervelen. Als de school in het dorpje open is kunnen we kijken of het te bezoeken is. Lunchen doen we bij een lokale familie. Soms nemen we een duik bij de waterval of kiest de gids voor een lokale busrit terug naar het resort. In de loop van de middag ben je weer in je eco resort.

Je loopt met een gids door de groene Sri Lankaanse natuur
Je loopt met een gids door de groene Sri Lankaanse natuur

Dag 8 Transfer Mahiyanganaya en een tocht op het meer bij je hotel

Je resort ligt hier prachtig aan het meer
Je resort ligt hier prachtig aan het meer

We rijden je naar Mahiyanganaya zo'n zeventig kilometer ten oosten van Kandy waar je net buiten het plaatsje in een resort aan een meer verblijft. DIt is een deel van Sri Lanka dat niet op de 'hoofdroutes' ligt. Mahiyanganaya is bij de locals bekend vanwege de Maha Raja Vihara, een heilige tempel. In de middag maak je een ontspannen boottochtje op het meer bij je hotel. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 9 Op safari in het niet zo drukke Maduru Oya national park

We rijden je naar de ingang van het Maduru Oya national park. Dat is nog best even een stukje rijden door prachtige natuur voordat we daar zijn. We bezoeken dit park omdat we je ook een natuurpark willen laten zien waar niet alle rondreizen standaard al heen gaan. Je hebt in Maduru Oya de o.a. kans om olifanten te spotten. Omdat het een rustig nog niet zo toeristisch park is zullen de dieren nog niet zo gewent zijn aan jeeps etc. Regelmatig wordt er melding gemaakt van zo'n dertig tot zestig olifanten die gezien zijn. 's Middags relaxen in je hotel.

In het Maduru Oya park heb je goede kans olifanten te spotten
In het Maduru Oya park heb je goede kans olifanten te spotten

Dag 10 We rijden je de bergen in op weg naar Ella

We rijden je naar Ella, een bergplaatsje op zo'n 1000 meter hoogte met prachtige vergezichten. Ella is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een echt backpackers dorpje. Je treft er dan ook vrijwel geen luxere hotels aan maar wel veel knusse guesthouses en leuke restaurantjes. Wij zelf zijn fan van Café Chill in het centrum van het plaatsje. Ke verblijft twee nachten in deze groene omgeving.

Dag 11 Wandeling naar Ella rock en verblijf in Ella

Theeplantage werkster bij Ella little Adam's peak
Theeplantage werkster bij Ella little Adam's peak

Je guesthouse Flower garden ligt dicht in de buurt van Little Adam's peak een rots met uitzicht op Ella rock aan de andere kant van de valei. Je maakt een wandeling (trek) van meerdere uren naar Ella rock. Te voet leer je de groene omgeving van Ella het beste kennen. Uiteraard kun je ook lekker met een boek relaxen in het hotel. De keus is aan jou.

De omgeving van Ella is ideaal om te relaxen. Onze gasten waarderen dit bergdorp altijd erg om de relaxte sfeer en de prachtige groene omgeving.

Dag 12 Treinreis door de bergen naar Nuwara Eliya waar je 's middags zelf thee gaat plukken

Met de trein reis je van Ella naar Nanu Oya, een bergstationnetje nabij Nuwara Eliya. Hier ga je in de middag zelf thee plukken. Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen. Hou je er rekening mee dat het hier s' avonds fris kan worden en een trui of een windjack goed van pas komt. In Nuwara Eliya heb je ook een avondmarkt waar je voordelig sportkleding kunt kopen. Diverse gebouwen doen je herinneren dat dit de plek was waar de Engelsen hun zomers doorbrachten.

Zelf je thee plukken hoog in de Sri Lankaanse bergen
Zelf je thee plukken hoog in de Sri Lankaanse bergen

Dag 13 De bergen uit en bezoek in Kandy de Tempel van de tand

In de tempel kom je vaak mediterende monniken tegen
In de tempel kom je vaak mediterende monniken tegen

We rijden je vervolgens tijdens je Sri Lanka rondreis naar een guesthouse een stukje buiten het centrum van Kandy. In Kandy bezoek je de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Dagelijks is er een ceremonie ter gelegenheid van de tand. van Boeddha. Het guesthouse waar je verblijf is een oase van rust in de natuur.

* Het guesthouse heeft een kleine pool voor verfrissing. Deze is echter niet voor kinderen! Wil je een echt zwembad dienen we een ander hotel voor je te reserveren.

Dag 14 Je gaat naar de markt en krijgt een kookles in je guesthouse

Je gaat naar een in de buurt gelegen lokale markt om inkopen te doen. Eenmaal terug in het guesthouse krijg je uitleg over het bereiden van een Sri Lankaanse Rice and Curry. Deze eet je uiteraard zelf op. De middag is ter vrije besteding. Met de tuk tuk naar het centrum. Je chauffeur zal niet in dit guesthouse verblijven en de lokale tuk tuk zou een prima middel zijn om nog even de winkeltjes nabij de tempel te verkennen.

* Het guesthouse heeft een kleine pool voor verfrissing. Deze is echter niet voor kinderen! Wil je een echt zwembad dienen we een ander hotel voor je te reserveren.

Kandyan Manor guesthouse, je slaapt in een oud familiehuis
Kandyan Manor guesthouse, je slaapt in een oud familiehuis

Dag 15 Met het watervliegtuig naar het zuiden. Middag Yala jeepsafari

Vandaag vlieg je per binnenlandse watervliegtuig vlucht naar het zuiden. Je vliegt vanaf het Victoria stuwmeer bij Kandy naar Hambantota in het zuid-oosten. Hambantota ligt dicht in de buurt van het Yala national park waar je in de namiddag op jeep safari gaat. Het vliegen in het kleine water vliegtuigje over het berglandschap van Sri Lanka is een prachtige en bijzondere manier om Sri Lanka te beleven. Singha reizen heeft in twee van haar zomeraanbiedingen een binnenlandse vlucht inbegrepen. Het is een unieke beleving die zeker toevoegt aan je Sri Lanka beleving.

Je vliegt naar de zuidkust van Sri Lanka
Je vliegt naar de zuidkust van Sri Lanka
In Yala heb je kans om luipaarden te spotten
In Yala heb je kans om luipaarden te spotten

Dag 16 Op naar Galle waar je met een gids het sterfort verkent

Prachtige Nederlandse koloniale villa in Galle fort
Prachtige Nederlandse koloniale villa in Galle fort

Je rijdt langs de zuidkust naar Galle. Hier ontmoet je in het sterfort je gids die je meeneemt door het fort. In juli en augustus is dat een Nederlands sprekende gids die het fort goed kent. Uiteindelijk kom je uit bij de koloniale villa waar je deze nacht verblijft. De kleinschalige luxe villa ligt binnen de muren dan het fort. Zwemmen kan samen met de locals in de zee tegenover het huis. Vanaf het dakterras heb je prachtig zicht op de oceaan en de vuurtoren. In het fort zijn meerdere prachtige villa's, we vinden er altijd een die bij je past. In Galle verblijf je altijd op basis van logies en ontbijt er zijn veel leuke restaurantjes in het fort..

Dag 17 Rit naar Sinharaja en met een gids ga je het regenwoud verkennen

De Blue Magpie is de naam van deze vogel die in Sinharaja leeft
De Blue Magpie is de naam van deze vogel die in Sinharaja leeft

Voor je trekking vertrekken je in de loop van de middag nadat je bent aangekomen in Sinharaja dat op enkele uren rijden van Galle ligt. Je hebt dan de meeste kans om de dieren te spotten in het regenwoud. Je hebt hier een veelvoud aan vogelsoorten zitten. De meeste gidsen kennen ze uit hun hoofd en zien ze nog voordat jij maar iets gezien hebt. Ook reptielen zijn hier vaak gezien.

Tijdens de trekking is het handig om dichte schoenen aan te hebben, het is hier vochtig en dat geeft meer bescherming.

Dag 18 Onderweg naar Bentota

In Bentota verblijf je in koloniale luxe in een oase van rust
In Bentota verblijf je in koloniale luxe in een oase van rust

Je verlaat Sinharaja en we rijden je naar Bentota. In de middag komen we aan bij je mooie boutique hotel in de buurt van Bentota. Hier kun je heerlijk relaxen.
We kiezen deze dagen voor een rustig verblijf buiten het plaatsje gelegen hotel. Je volgende bestemming zorgt voor voldoende levendigheid, daar verblijf je in een prachtig strandhotel temidden van restaurantjes en leuke winkeltjes.

Dag 19 Relaxdag in Bentota en boottocht

Dit is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en je de tijd hebt om de foto's van je Sri Lanka rondreis nog eens rustig bekijken. Wil je nog een activiteit dan organiseren we hier een boottocht op de mangrove bij de Madu ganga rivier.

Dag 20 Een Sri Lanka rondreis sluit je natuurlijk af aan het strand

Je Sri Lanka rondreis sluit je natuurlijk af aan het strand! We rijden je vandaag naar Negombo waar je hotel direct aan het strand ligt. Je bent hier begin van de middag dus hebt nog heerlijk de tijd om ook je laatste dagen te ontspannen en uitgerust weer terug te vliegen naar Nederland.

Morgen heb je de gehele dag ter vrije invulling.

in Negombo ligt je hotel direct aan het strand
in Negombo ligt je hotel direct aan het strand

Dag 21 Relaxdag in Negombo

Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo
Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo

Als je niet de hele dag aan het strand of zwembad wilt liggen is Negombo een ideale plek. Je bent met een tuk tuk zo in het levendige stadje waar je veel winkeltjes hebt en een kleine groenten markt. Negombo heeft veel goud handelaren, de winkels liggen letterlijk zij aan zijn in één straat. Als je vroeg opstaat is het leuk om een bezoek te brengen aan de vismarkt. Je ziet hier hoe de vis gedroogd wordt op het strand.

Dag 22 Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag, je chauffeur rijdt je naar de luchthaven waar jullie afscheid nemen.