Drie weken actief en net anders

Tijdens deze actieve Sri Lanka rondreis laten we je in drie weken de highlights van Sri Lanka zien. Je maakt een paar keer een trekking en gaat raften in de jungle. Kortom een reis voor mensen die van een actieve vakantie houden!

- Deze reis heeft een vaste prijs in de zomer!
- Voor de actieve Sri Lanka rondreiziger
- Trekking met lunch bij een lokale familie
- Raften in de jungle bij Kitulgala
- Met een gids verken je het tropische regenwoud
- Verblijf in een Ayuverdisch centrum
- Enkele verblijven in koloniale villa's

De route van je avontuurlijke drie weekse Sri Lanka rondreis
De route van je avontuurlijke drie weekse Sri Lanka rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met je vlucht

Vandaag begint je Sri Lanka rondreis met je vlucht erheen. Dit kan op sommige dagen rechtstreeks. Iedere dag gaan er meerdere vluchten met één tussenstop. Wij boeken graag de vlucht voor je maar je mag je vlucht naar Sri lanka ook zelf boeken. Hou je er rekening mee dat je pas de volgende dag aankomt?

Dag 2 Je rondreis in Sri Lanka begint in Negombo

Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals.
Negombo is bekend vanwege de Dutch Canals.

Negombo ligt lekker dicht bij de luchthaven. Na aankomst hoef je dus niet nog eerst lang in de auto te zitten maar ben je snel in je eerste hotel. Wij boeken in Negombo een leuk eenvoudig guesthouse voor je. Het guesthouse ligt een stukje buiten Negombo in het groen binnenland. Hier kun je de eerste twee nachten heerlijk tot rust komen.

Dag 3 Ontspannen dag in je guesthouse bij Negombo

Vandaag kun je heerlijk relaxen bij het zwembad van je hotel. In zo'n 10 minuten ben je met een tuk tuk (de lokale driewieler) bij het strand. Het centrum van Negombo met winkeltjes ligt eveneens op zo'n 10 minuten van je guesthouse.

Dag 4 Onderweg naar Habarana bezoek je bij Pinnawela het olifanten weeshuis

Onderweg naar Habarana waar je overnacht in een leuk Hotel met een mooie groene tuin. In Pinnawela brengen we een bezoek aan het olifanten weeshuis. Tee keer per dag worden de olifanten in de nabij gelegen rivier gewassen. Je kunt dit als bezoeker bekijken. Het is een leuk gezicht om te zien hoe de olifanten soms helemaal naar de overkant van de rivier de jungle in lopen en weer terugkomen om met elkaar te ravotten.

Aan olifanten geen gebrek:)
Aan olifanten geen gebrek:)

Dag 5 Je bezoekt Polonnaruwa en gaat in de namiddag op jeepsafari

Polonnaruwa - Sri Lanka
Polonnaruwa - Sri Lanka

De oude koningsstad Polonnaruwa bezoek je in de ochtend. Als je eerst het museum bezoekt krijg je een goede indruk van de omvang van deze oude koningsstad. Verspreid over het enorme terrein liggen de tempels, het koninklijk paleis en de Boeddha beelden. Mineriya national park is één van de natuurparken waar je een goede kans maakt om olifanten te spotten. Reis je in augustus en september is er de 'great Elephant migration'. Enorme kuddes trekken dan door het park op zoek naar voedsel en water. Verblijf in Habarana.

Dag 6 Sigiriya beklim je het beste in de ochtend

We vertrekken naar het dichtbij gelegen Sigiriya. Je bezoekt daar de leeuwenrots. Halverwege de rots tref je 5e eeuwse fresco's aan. Het laatste stuk van de beklimming is best uitdagend! Bovenop tref je de restanten van het kasteel en zwembad van koning Kassapa. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de groene jungle. Je verblijft nog een laatste nacht in Habarana.

Sigiriya leeuwenrots zie je al van ver liggen
Sigiriya leeuwenrots zie je al van ver liggen

Dag 7 We rijden je naar je eco lodge in Digana

Je chalet ligt hier midden in de jungle
Je chalet ligt hier midden in de jungle

In de buurt van je hotel ligt in Dambulla de rotstempel. Je bezoekt de tempel waar je in de diverse grotten zo'n 150 Boeddhabeelden en veel rotsschilderingen aantreft. Vervolgens rijden we door naar Digana waar je in de loop van de middag aankomt. Morgen ga je met een gids van het hotel op pad om de omgeving te verkennen.

Dag 8 Trekking met gids inclusief lunch bij een lokale familie

Je vertrekt vanaf het resort en loopt over jungle paden via het nabijgelegen dorpje door de prachtige groene natuur. Je gids kan je veel vertellen over de planten en de dieren. Met de prachtige vergezichten op het meer en rijstvelden zul je je niet snel vervelen. Als de school in het dorpje open is kunnen we kijken of het te bezoeken is. Lunchen doen we bij een lokale familie. In de loop van de middag ben je weer in het resort.

Je loopt door de groene Sri Lankaanse natuur
Je loopt door de groene Sri Lankaanse natuur

Dag 9 We bezoeken in Kandy de Tempel van de tand

In de tempel kom je vaak monniken tegen die er bidden
In de tempel kom je vaak monniken tegen die er bidden

We rijden je vervolgens tijdens je Sri Lanka rondreis naar een Ayuverdisch centrum een stukje buiten Kandy. Eigenlijk ligt het niet eens zo ver van de eco lodge waar je verbleef vandaan. In Kandy bezoek je de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Dagelijks is er een ceremonie ter gelegenheid van de tand. van Boeddha. Het centrum waar je verblijf is een oase van rust in de natuur. Dit is geen standaard hotel maar een Ayuverdisch centrum waar rust en relaxen voorop staat.

Dag 10 Je gaat op trekking in het Knuckles gebergte, een uniek gebied

Het Knuckles gebergte is een ruw natuurgebied met aan de rand bergen (de Knuckles), maar ook met kleine dorpjes en theeplantages. Zelfs zagen we er jakhalzen lopen en vossen. Met een gids verken je de ruige vlakte. Je bent hier midden in de stille natuur van Sri Lanka.

Het is een gebied dat zeker niet door iedere tour wordt aangedaan. Veel toeristen zul je hier dan ook niet tegenkomen. We laten je 'het andere Sri Lanka' zien.

Het indrukwekkende Knuckles gebergte
Het indrukwekkende Knuckles gebergte

Dag 11 Vandaag maak je de rit naar Kitulgala, morgen ga je raften

Vandaag heb je een reisdag, hoewel de afstand eigenlijk best meevalt. Je bent dan ook in de loop van de middag al in Kitulgala. Hier verblijf je in een eco resort direct naast de rivier. Soms in een boomhut soms in een houten chalet. Dit is een basic accommodatie en de kamers zijn soms deels in open verbinding met de natuur. Uiteraard is er een goede klamboe aanwezig. Maar wie wil nou niet in slaap vallen met het ruisen van de rivier als achtergrond geluid.

Dag 12 's Ochtends ga je raften waarna we je naar Ratnapura rijden

Bij Kitulgala ga je raften op de rivier
Bij Kitulgala ga je raften op de rivier

Het raften is voor iedereen met een goede gezondheid prima te doen. Afhankelijk van de waterstand is het ontspannend of uitdagend! We rijden je vervolgens naar de omgeving van het Sinharaja regenwoud waar je in een leuk boutique hotel aan een meer verblijft. Morgen ga je tijdens deze Sri Lanka rondreis ook echt Sri Lankaans leren koken.

Dag 13 Bij een lokale familie leer je Rice and Curry koken

Deze ochtend ga je bij een lokale familie op bezoek en leer je hoe de traditionele Rice and Curry wordt bereid. Sterker nog! Je gaat helpen om je eigen lunch te bereiden. Na de lunch vertrekken jullie weer en kun je nog een deel van de dag relaxen bij het zwembad van je hotel. De kamers van het hotel liggen verspreid in een mooie tuin nabij het meer.

Dag 14 Je bezoekt een theeplantage tijdens de rit naar Sinharaja

Dat theeplantages niet alleen hoog in de bergen liggen kun je hier bewezen zien. Je bezoekt een theeplantage op weg naar het Sinharaja regenwoud. Je hebt low, mid en high tea plantages. De beste thee komot uit de hoogste plantages, de silvertips is top of the bill.

Maar ook de thee uit de lagere gebieden is van goede kwaliteit. misschien kun je zelf wel even aan het plukken slaan. In de middag arriveer je bij Jansen's bungalow midden in het regenwoud.

Misschien mag jij ook wel even zelf thee plukken
Misschien mag jij ook wel even zelf thee plukken

Dag 15 Met een gids ga je het regenwoud verkennen

De Blue Magpie is de naam van deze vogel 
De Blue Magpie is de naam van deze vogel 

De meeste gidsen vertrekken vroeg of in de loop van de middag. Je hebt dan de meeste kans om de dieren te spotten in het regenwoud. Je hebt hier een veelvoud aan vogelsoorten zitten. De meeste gidsen kennen ze uit hun hoofd en zien ze nog voordat jij maar iets gezien hebt. Ook reptielen zijn hier vaak gezien.

Tijdens de trekking is het handig om dichte schoenen aan te hebben, het is hier vochtig en dat geeft meer bescherming. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 16 Op weg naar het Nederlandse sterfort van Galle

Je Sri Lanka rondreis vervolgt met je rit naar de zuidkust. Daar bezoek je in Galle het Nederlandse sterfort. Het is een bijzondere plek dit oude fort. Mooie boutique hotels, restaurantjes, een oude Nederlandse kerk, Nederlandse straatnamen en leuke kleine winkeltjes zorgen voor een aangename sfeer. Je verblijft aan de rand van Galle in een koloniaal hotel met eveneens een Nederlandse link.

De enorme vestingwal van het Nederlandse sterfort in Galle
De enorme vestingwal van het Nederlandse sterfort in Galle

Dag 17 Vandaag kies je zelf uit wat je gaat doen

Boeddha shop in Galle
Boeddha shop in Galle

Je hotel ligt tussen Galle en de prachtige baai van Unawatuna in. Je kunt eenvoudig met een tuk tuk nog een keer het Galle fort bezoeken, je bent daar in zo'n 10 minuten. Om de hoek van je hotel ligt de prachtige tropische baai van Unawatuna. Hier heerst een relaxte sfeer. Je kunt er heerlijk een dagje van het strand genieten en kun er prima met je voeten in het zand een visje gaan eten. Da's nog eens vakantie.

Dag 18 Onderweg naar Bentota maak je een boottocht

In Bentota verblijf je in koloniale luxe in een oase van rust
In Bentota verblijf je in koloniale luxe in een oase van rust

Je verlaat Galle en we rijden je langs de wetkust naar Bentota. Onderweg passeren we de enorme Madu ganga rivier. We stoppen hier en je maakt een boottocht op de rivier en door de vele vertakkingen ervan. DIt is ook het gebied waar je mangrove bossen hebt. Er zitten veel prachtige vogels.

In de loop van de middag komen we aan bij je leuke boutique hotel in Bentota.

Dag 19 Relaxdag in Bentota

Dit is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en je de tijd hebt om de foto's van je Sri Lanka rondreis nog eens rustig bekijken.

Dag 20 Een Sri Lanka rondreis sluit je natuurlijk af aan het strand

Je Sri Lanka rondreis sluit je natuurlijk af aan het strand! We rijden je vandaag naar Negombo waar je hotel direct aan het strand ligt. Je bent hier begin van de middag dus hebt nog heerlijk de tijd om ook je laatste dagen te ontspannen en uitgerust weer terug te vliegen naar Nederland.

Morgen heb je de gehele dag ter vrije invulling.

in Negombo ligt je hotel direct aan het strand
in Negombo ligt je hotel direct aan het strand

Dag 21 Relaxdag in Negombo

Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo
Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo

Als je niet de hele dag aan het strand of zwembad wilt liggen is Negombo een ideale plek. Je bent met een tuk tuk zo in het levendige stadje waar je veel winkeltjes hebt en een kleine groenten markt. Negombo heeft veel goud handelaren, de winkels liggen letterlijk zij aan zijn in één straat. Als je vroeg opstaat is het leuk om een bezoek te brengen aan de vismarkt. Je ziet hier hoe de vis gedroogd wordt op het strand.

Dag 22 Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag, je chauffeur rijdt je naar de luchthaven waar jullie afscheid nemen.

> We hebben nog een drie weekse Sri Lanka rondreis die ideaal is voor de zomerperiode, lees verder..