Sri Lanka rondreis: Ontmoet het Boeddhisme

Je bezoekt de meest heilige tempels tijdens deze Sri Lanka rondreis
Je bezoekt de meest heilige tempels tijdens deze Sri Lanka rondreis

Mediteren met een boeddhistische monnik? Tijdens deze bijzondere rondreis in Sri Lanka die ook de minder toeristische plaatsen aandoet ervaar je het boeddhisme in Sri Lanka echt! Dit onder meer tijdens een meditatie in lokale tempel onder leiding van de plaatselijke monnik. Ook bezoek je veel bijzondere tempels. Je reist met een eigen chauffeur en hebt daardoor veel ruimte om in je eigen tempo dit bijzondere land te ervaren.

Verblijf op basis van half pension en inclusief alle entreegelden

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Sri Lanka

Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf voor je vlucht naar Sri Lanka waar we een mooie rondreis in Sri Lanka voor je hebben samengesteld.

Dag 2 Aankomst en transfer naar het hotel in Negombo

Op de luchthaven verwelkomt onze chauffeur je hartelijk. Na een korte transfer naar de vissersplaats Negombo kun je rustig bijkomen van de reis in je eerste hotel. In Negombo is de aanwezigheid van de VOC nog steeds zichtbaar. The Nederlandse kanalen zijn een voorbeeld hiervan. Je verblijft in een prachtige koloniale villa in het binnenland van Negombo

Een Negombo Vissersboot in Sri Lanka
Een Negombo Vissersboot in Sri Lanka

Boeddha's in kleine tempel langs de weg in Sri Lanka
Boeddha's in kleine tempel langs de weg in Sri Lanka

Dag 3 Transfer naar Yapahuwa

Na het ontbijt vertrek je naar Yapahuwa, Je maakt kennis met het groene binnenland en rijdt door kleine dorpjes met ieder hun eigen dorps tempel waar het dagelijkse leven haar gang gaat. In de middag breng je een bezoek aan het bijzondere Yapahuwa Rock Fortress, een door toeristen minder aangedane bestemming. Een beklimming van de stijle trappen van deze citadel uit de oudheid is meer dan de moeite waard. De trap is zo stijl omdat daardoor het fort beter te bewaken was. In de periode na de bouw in 1272 is het geruime tijd een toevluchtsoord geweest voor monniken.

Dag 4 Via de heilige berg Mihinthale naar Anuradhapura

Ja rit vandaag voert naar Anuradhapura, een oude koningsstad en de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg bezoeken we Aukana. In de namiddag een bezoek aan Mihintale, een stevige klim brengt je bij een rustig en mystiek tempelcomplex. Hier werd koning Tissa in 247 tot het boeddhisme bekeert. Ook nu nog is Mihintale één van de heiligste plaatsen van Sri Lanka. In mei en juni zijn hier tienduizenden pelgrims te vinden.Mooie stupa's in Anuradhapura - Sri Lanka
Mooie stupa's in Anuradhapura - Sri Lanka

Dag 5 Anuradhapura

Vandaag bezoek je de belangrijkste tempels, stupa's en oudheden van Anuradhapura, waaronder uiteraard een bezoek aan de heilige Bodhi boom. In de uitgebreide tempelcomplexen kun je te midden van de lokale bevolking plaatsnemen om net als zij te mediteren. Vaak kun je bij één van de monniken een zegening halen. Enkele stupa's zijn al geheel uitgegraven anderen nog niet. De zwembaden van de koning zijn eveneens een bezoek meer dan waard.

Dag 6 Je bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa

Een rit door het mooie Sri Lankaanse landschap voert je naar de andere koningsstad Polonnaruwa waar je de oude tempels bezoekt. Hier tref je diverse goed bewaarde en prachtige in de rotsen uitgehakte beelden aan. Een hele grote is die van een reclining Boeddha. Op het laatste deel van je route is er een kans dat je wilde olifanten bij de weg tegenkomt. Rondom de overblijfselen van veelal goed bewaard gebleven paleizen en beelden deel je het gras met de apen. Pollonaruwa ligt aan de grootste watertank van Sri Lanka, deze meren zijn gebouwd door de oude koningen als irrigatietanks.

Reclining Boeddha in Polonnaruwa
Reclining Boeddha in Polonnaruwa

Dag 7 Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya

je bezoekt Sigiriya tijdens je rondreis in Sri Lanka

Tijdens deze rondreis in Sri Lanka zul je ook af en toe moeten klimmen. De eeuwenoude fresco's (5e eeuw) halverwege de Sigiriya leeuwenrots met afbeeldingen van danseressen zullen zeker indruk maken. Hierna is het nog een klein stukje klimmen naar de gigantische leeuwenpoten die het laatste en meest uitdagende deel van de beklimming van de rots inluiden. Boven op de rots tref je de restanten aan van het fort van koning Kassapa. Sigiriya wordt vaak als één van de hoogtepunten van een Sri Lanka bezoek gezien.

Dag 8 Via de Dambulla rotstempel naar Kandy

We beginnen de dag met een bezoek aan de Dambulla rotstempel. Onderweg naar Kandy breng je een bezoek aan de Aluvihara Rock Monastery, hier worden de oude boeddhistische geschriften bewaard. In Kandy bezoek je de belangrijkste boeddhistische tempel, de 'De tempel van de tand' aan het einde van de middag. We proberen er te zijn tijdens de dagelijkse ceremonie. Ook maakt je kennis met de specifieke dans van Kandy.

Dambulla rotstempel is een heilige tempel in Sri Lanka
Dambulla rotstempel is een heilige tempel in Sri Lanka

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Mediteren in een lokale tempel en dorpsverkenning

Mediterende dames in Sri Lanka
Mediterende dames in Sri Lanka

Een rit van een klein uur brengt je naar een klein plaatsje Mawanella waar je aan een individueel meditatieprogramma deelneemt in de plaatselijke tempel. In de meditatie word je bijgestaan door de monnik van deze tempel. Er zijn vast ook nog wel lokale bewoners die je mediterend aantreft in het tempeltje. Met de lokale gids loop je langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Dag 10 De bergen in naar Ella

De rit vandaag gaat vandaag steeds verder de bergen in. Op enig moment word je nog slechts omgeven door prachtige theeplantages. Je brengt een bezoek aan een theefabriek en bezoekt eveneens het Engels ogende plaatsje Nuwara Eliya. In het kleine plaatsje Ella verblijf je in een eenvoudig maar keurig guesthouse met een prachtig uitzicht op de bergachtige groene omgeving.

We konden het niet laten om te proberen zelf thee te plukken in Sri Lanka
We konden het niet laten om te proberen zelf thee te plukken in Sri Lanka

Dag 11 Je reist verder naar Kataragama

Je bezoekt mystiek Budurawagala - Sri Lanka
Je bezoekt mystiek Budurawagala - Sri Lanka

Je verlaat vandaag het hoogland van Sri Lanka en verblijft de nacht in Tissamaharama. Onderweg bezoek je de mooie watervallen van Ravana falls en Buduruwagala. Budurawagala is een plek in de jungle waar te midden van het groen zeven enorme beelden in de rotsen zijn uitgehakt. De beelden stammen uit de 9e en/of 10e eeuw en waren eens zeer kleurrijk. Het grootste beeld is 16 meter hoog. Door zijn ligging en het feit dat de meeste tours het links laten liggen is het een mystieke plek gebleven waar je soms alleen bent. De weg erheen voert je door kleine dorpjes en rijstvelden. Vanuit Tissamahara bezoek je de Skanda tempel van Kataragama. Een heel bijzondere tempel voor zowel de hindoe bevolking als Boeddhisten.

Dag 12 Naar Mirissa voor een ontspannen strandverblijf

Niet ver van de kust ligt in het plaatsje Dickwella de Wewurukannala Vihara tempel. je treft er een zittend beeld van boeddha van enorme omvang. Je bezoekt het op weg naar Mirissa. De route gaat grotendeels langs de mooie zuidkust. Mirissa ligt in een prachtige baai aan deze zuidkust. Je verblijft hier direct aan de kust in een keurig en vriendelijk gerund hotel met een zwembad. Palmen lopen hier door tot op het strand. Da's een mooie plek om de zon onder te zien gaan!


Zonsondergang in Sri Lanka
Zonsondergang in Sri Lanka

Dag 13 Mirissa

Een ontspannen dag tijdens deze rondreis in Sri Lanka in dit kleinschalige hotel gelegen aan de mooie met palmen begroeide baai.

Dag 14 Via het Nederlandse fort in Galle naar Mount Lavinia

Ook veel scholen doen het sterfort in Galle aan tijdens hun reis door Sri Lanka
Ook veel scholen doen het sterfort in Galle aan tijdens hun reis door Sri Lanka

Je brengt een bezoek aan Galle met het oud Nederlandse sterfort en de Nederlands hervormde kerk in het fort. Langs de westkust rijden we naar Mount Lavinia. Onderweg bezoek je het tsunami foto museum in Telwatta. In Mount Lavinia ligt je laatste hotel van deze reis op een rots in de zee. Het Mount Lavinia hotel is in Sri Lanka een instituut. Je dineert hier met uitzicht op zee, strand en de skyline van de stad Colombo. Een mooie plek om de komende twee nachten te verblijven.

Dag 15 Je bezoekt de Bellanwila Rajamaha Vihara tempel

Deze dag nemen wij je mee naar de Bellanwila Rajamaha Vihara tempel nabij de hoofdstad Colombo. De bodhi boom in deze tempel heeft een directe relatie met de bodhi boom in Annuradhapura. Om die reden is het voor de omwonende bevolking een belangrijke tempel. Je kunt een bloemenoffer brengt aan de tempel. Als je wilt kunnen we je de highlights van de stad laten zien. Je hebt er enkele mooie tempels en oude koloniale gebouwen. Je dineert en overnacht wederom in Mount Lavinia.


Tempel in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka
Tempel in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka

Dag 16 Mount Lavinia - Luchthaven

Vertrek naar de luchthaven voor je reis terug. In enkele gevallen al op de avond van de 15e dag i.v.m. je vluchtschema. Je rondreis in Sri Lanka zit er op!