Luxe golf en natuur rondreis

Wil je ontspannen spelen op drie prachtige tropische banen combineren met avontuurlijke indrukken van de Sri Lankaanse natuur dan is deze Sri Lanka rondreis echt iets voor jou. Je verblijft in luxe en mooi gelegen hotels en speelt op alle drie de golfbanen die het eiland rijk is.
Daarnaast verblijf je enkele dagen tussen de theeplantages en sluit luxe af aan het strand.

Dag 1

Op de eerste dag begint je vakantie met je reis vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Je wordt op Bandaranaike Airport ontvangen door onze chauffeur waarna je naar het onderkomen voor de eerste nacht wordt gebracht in Negombo. De rest van de dag kun je invullen naar eigen wens. Negombo heeft een aantal mooie kerkjes, een leuk centrum en een door de Nederlanders aangelegd kanaal. Je overnacht in Negombo in een luxe en modern vijf sterren hotel direct aan het strand.

Dag 3 Negombo - Kandy

Stadsmeer met de Tempel van de Tand
Stadsmeer met de Tempel van de Tand

Je reis gaat verder naar Kandy waar je een aantal dagen verblijft om te spelen op de Victoria Golf Club. De weg richting Kandy voert je steeds verder het Sri Lankaanse hoogland in. Je maakt een stop bij het Pinnewela olifanten opvanghuis. In dit door de overheid opgerichte weeshuis worden zo'n 70 olifanten verzorgt. Kandy is de tweede stad van Sri Lanka en het centrum van de traditionele cultuur. De stad ligt tussen de bergen en midden in de stad ligt een prachtig meer met de daaraan de "Tempel van de Tand". Naast de tempel liggen de winkeltjes met benodigdheden voor boeddhisten. Ook de markt is een bezoek waard. Je overnacht in Kandy.

Dag 4 en 5 Kandy golf course

De Victoria Golf Club is in 1999 geopend en is daarmee en relatief jonge baan in een land met een 'onverwacht' lange golfcultuur. De Sri Lankaanse Amateur golf kampioenschappen zijn na de Engelse de oudste ter wereld. Deze door Donald Steel ontworpen baan is in 2005 als beste baan in Azië gekozen door the Azian Golf monthly. De Golf course ligt ongeveer 20 km buiten Kandy in de prachtige bergen van de Knuckles Range en biedt op veel plaatsen een prachtig uitzicht op het nabijgelegen meer. Je caddy zal je met alle egards met raad en daad bijstaan. Naast genieten van het spel zul je zeker genieten van de bijzondere omgeving waarin je speelt. Verblijf in Kandy.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Kandy - Nuwara Eliya

Als je Kandy nog maar net goed achter je hebt gelaten merk je dat het landschap snel veranderd in een zee van theeplantages. We brengen een bezoek aan een theefabriek en je krijgt uitleg over de verschillende soorten en bereidingswijzen. Vervolgens gaat de reis verder naar Nuwara Eliya, de stad van het licht, op zo'n kleine 2000 meter hoogte. Dit mooie Britse kuuroord herinnerd in alles aan de tijd dat de Engelsen het op het toenmalige Ceylon voor het zeggen hadden. Bekijk zeker het postkantoor dat aan deze tijd herinnerd en waan je in een klein Engels dorp. Je overnacht de komende dagen in Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya postkantoor
Nuwara Eliya postkantoor

Dag 7 en 8 Nuwara Eliya golf

Je speelt op de Nuwara Eliya golf club. Prachtige vergezichten en door bomen begrensde fairways bieden een mooie uitdaging voor zowel de minder als zeer geoefende spelers. Je Caddy zal je met raad en daad bijstaan tijdens je ronde over deze prachtige (par 73) baan. De traditie van deze club gaat terug tot 1891 toen ze werd opgericht door rijke Engelse theeplanters, hun motto spero meliora, "ik hoop op beter" zegt wellicht meer over hun insteek dan over de ligging van de baan. Deze is prachtig. Het is een hoog gelegen baan met een rijke historie. In de nabijgelegen Hill Club kun je nog veel proeven van deze oud Victoriaanse sfeer.

Dag 9 Nuwara Eliya - Ella

Altijd wel een vriendelijke lach in de trein
Altijd wel een vriendelijke lach in de trein

De één noemt het bijzondere contact met de lokale bevolking en de ander roemt de prachtige vergezichten. Altijd weer wordt deze reisdag als een hoogtepunt genoemd. Je maakt een treinreis langs theeplantages, bijzondere bergstations en watervallen. Je maakt deze reis samen met de lokale bevolking. Je zult merken dat men graag met je in gesprek gaat, wat te eten aanbied of lachend aankijkt. Op het station van aankomst wacht je chauffeur die de bagage heeft vervoert. Je overnacht in Ella.

Dag 10 Ella - Dickoya

Vandaag rijden we je naar Dickoya, een omgeving met heuvels met theeplantages en prachtige natuur. Je verblijft in een luxe koloniale bungalow op een werkende tea-estate in Dickoya. Een ideale omgeving om heerlijk te relaxen of om een wandeling te kiezen uit het aanbod van het hotel. Ook is er de mogelijkheid om mountainbikes te huren. verblijf Dickoya. Jullie verblijf in Dickoya is op basis van vol pension.

Dag 11 Dickoya

In overleg kies je vandaag of je een halve dag of een hele dag een wandeltocht door de omliggende theeplantages wilt maken. Je loopt midden tussen de theevelden door waar je de vrouwen de thee ziet plukken die wij hier zo waarderen onder de naam Ceylon thee. Uiteraard is het geheel aan jezelf hoe je de dag wilt invullen in deze rustige groene omgeving. Je overnacht wederom in Dikoya. Jullie verblijf in Dickoya is op basis van vol pension.

Dag 12 Dickoya - Mount Lavinia

De entree van het Mount Lavinia hotel
De entree van het Mount Lavinia hotel

Je verlaat vandaag het hogere middengedeelte van het eiland en maakt de 'afdaling' naar de hoofdstad Colombo, gelegen aan de kust. Je komt in de middag aan in het onderkomen in de buurt van de golfclub van Colombo. Je verblijft de komende dagen in Mount Lavinia in het gelijknamige hotel. Dit was vroeger het buiten van een Engelse gouverneur die ook de spoorlijn liet aanleggen om bij zijn buitenhuis te kunnen komen. Het hotel ligt op een rots in de zee. Vanaf het terras heb je uitzicht op de skyline van Colombo. Het is een hotel met koloniale grandeur.

Dag 13 Colombo golf course

De Royal Colombo Golf Club bestaat al vanaf 1879 en is daarmee de oudste in Sri Lanka en de op 3 na oudste club in de wereld. Komende uit de rustige banen in de bergen zul je wellicht in eerste instantie opkijken van de ligging van deze (par 71) baan, dicht bij het hectische colombo. Je zult merken dat er op de banen zelf een prettige rust heerst en dat het spelen in de nabijheid van een grote Aziatische stad ook speciale charmes met zich meebrengt. Zo loopt direct langs de 6e hole de spoorweg en niet zelden vallen je de nieuwsgierige blikken van de uit de trein hangende Sri Lankanen ten deel. Zeker bijzonder aan deze baan is de uitdaging die de vele waterpartijen met zich meebrengen, al vanaf de eerste hole speelt water een rol in het spel. Je overnacht in mount Lavinia.

Dag 14 Mount Lavinia - Waikal

In de ochtend maakt je de rit van Colombo terug naar Negombo dat je nog kent van de eerste overnachting. We rijden iets verder door naar het noordelijk van Negombo gelegen Waikal. Hier ligt direct aan zee het luxe hotel waar je nog heerlijk kunt relaxen voor de terugreis te beginnen.

Dag 15 Waikal

Vandaag een dag ter vrije besteding. In de vroege ochtenduren is de vismarkt nabij het oude Nederlandse fort van Negombo een bezoek waard als je van een authentieke ervaring houdt Hier wordt de verse vis verhandeld in alle soorten en maten. Verblijf in Waikal.

Dag 16

Vandaag neem je afscheid van Sri Lanka, je chauffeur brengt je naar de luchthaven waar je terugreis begint.