Luxe golf en cultuur Sri Lanka rondreis

Tijdens deze 16 daagse Sri Lanka rondreis combineer je het spelen op de mooiste banen van Sri Lanka met een bezoek aan enkele van de culturele highlights het eiland. Je bezoekt de culturele driehoek van het eiland en ook de belangrijkste tempel van het land. De tempel van de Tand in Kandy. Ook sla je het Nederlandse sterfort in Galle niet over. Golfen doen we op de mooie banen van Kandy en Nuwara Eliya.

Dag 1 Je vertrekt naar Sri Lanka

Op je eerste dag begint je Sri Lanka rondreis met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Sri Lanka.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Na aankomst op de luchthaven wordt je naar het hotel in Negombo gereden. Je wordt opgehaald door de chauffeur voor je Sri Lanka rondreis. Het hotel in Negombo ligt direct aan het strand en is onderdeel van de keten small luxury hotels. Een prima plek om te landen op tropisch Sri Lanka.

Dag 3 Negombo - Sigiriya

Je vertrekt al vroeg richting Sigiriya. De beroemde leeuwenrots van Sigiriya, met bovenop de hemelburcht, zie je al een tijdje in het landschap liggen voordat je deze bereikt. Om de rots heen lagen vroeger de woonwijken voor het gewone volk, de koning woonde bovenop in een kasteel. Halverwege je beklimming naar boven kom je langs oude fresco's uit de 5e eeuw. Via een trap die aan de rots hangt kom je uiteindelijk bij de ruïne van het kasteel en is je beloning een prachtig vergezicht over de omgeving. Daarna brengen wij je naar je hotel in Dambulla.

Sigiriya's fresco's tref je aan in de culturele driehoek van Sri Lanka
Sigiriya's fresco's tref je aan in de culturele driehoek van Sri Lanka

Dag 4 Dambulla - Polonnaruwa - Dambulla

Soms is het even zoeken, maar dan ineens...
Soms is het even zoeken, maar dan ineens...

Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van Sri Lanka geweest en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus. Het is een werelderfgoed. Je bezoekt hier onder andere de overblijfselen van het koninklijke paleis, The Gal Viharaya. Uiteraard breng je ook een bezoek aan het museum waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van het koninkrijk. Tussen de verschillende sites zul je zeker gezelschap krijgen van de vele apen die hier leven. Pas je wel op met eten, ze kunnen soms wat brutaal zijn! Je maakt een jeepsafari in het Mineriya National Park. Dit is een natuurpark met wetlands aan de rand van een watertank. Wilde olifanten, jakhalzen, apen, heel veel vogels en een variëteit aan andere dieren leven hier in drie met elkaar verbonden natuurparken, Mineriya, Ecco en Kaudula.

Dag 5 Dambulla - Kandy

We bezoeken voor vertrek uit Dambulla de rotstempel. Binnen tref je een enorme hoeveelheid beelden en imposante muurschilderingen aan. Aan het einde van de middag komt u aan in Kandy. Kandy is het centrum van de traditionele cultuur. In de stad ligt een prachtig meer met de daaraan gelegen de "Tempel van de Tand". Deze tempel, waar volgens de overlevering een tand van Boeddha bewaard wordt, is de heiligste tempel van Sri Lanka en een bezoek zeker waard. Kandy wordt door velen genoemd als één van de mooist gelegen Aziatische steden. Ook de markt van Kandy, gelegen bij het busstation is een bezienswaardigheid. Een wandeling rond het meer van de stad levert een mooi gezicht op de tempel op. Je overnacht 3 nachten in Kandy.

De Dambulla rotstempel is één van de hoogtepunten tijdens deze Sri Lanka rondreis
De Dambulla rotstempel is één van de hoogtepunten tijdens deze Sri Lanka rondreis

Dag 6 en 7 Kandy

Victoria Golf Club in Kandy
Victoria Golf Club in Kandy

De Victoria Golf Club is in 1999 geopend. De Engelsen introduceerde het golfspel op Sri Lanka. Niet voor niets zijn de Sri Lankaanse Amateur golf kampioenschappen bijna de oudste ter wereld. De Golf course ligt ongeveer 20 km buiten Kandy in de prachtige bergen van de Knuckles Range en biedt op veel plaatsen een prachtig uitzicht op het nabijgelegen meer. De tocht er naar toe duurt ruim een half uur. Vervolgens speelt je dan op een baan prachtig gelegen tussen rotsen, water, palm-, en coconut bomen. Je hebt de gehele 18 holes de beschikking over je eigen caddie, hij zal je met goede raad bijstaan bij het spelen van de baan. Op de golfclub zijn eveneens mogelijkheden om te zwemmen, te wandelen of om paard te rijden. Verblijf in Kandy.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 8 Kandy - Nuwara Eliya

Je wordt naar het station van Kandy gebracht alwaar de trein vertrekt richting Nuwara Eliya. Je maakt een prachtige tocht door typisch Sri Lankaanse dorpjes, over houten bruggetjes, langs watervallen en door de in aantal toenemende theeplantages heen. Nieuwsgierig zal de Sri Lankaanse bevolking proberen om een woordje engels met je te wisselen en je proberen te verleiden iets te kopen bij de verkopers op de trein. Tijdens de treinreis wisselt het ene mooie vergezicht zich af met het volgende. Een tocht die vaak als een hoogtepunt van de rondreis door Sri Lanka genoemd wordt. Je overnacht drie nachten in Nuwara Eliya.

Vergezichten tijdens je treinreis naar Nuwara Eliya
Vergezichten tijdens je treinreis naar Nuwara Eliya

Dag 9 en 10 Nuwara Eliya

Clubhuis Nuwara Eliya golf club hoog in de bergen van Sri Lanka
Clubhuis Nuwara Eliya golf club hoog in de bergen van Sri Lanka

Je hebt vandaag en morgen de kans om de prachtig gelegen Nuwara Eliya golf club te leren kennen. De club ligt verweven door het plaatsje en je kunt er zo naar toe wandelen. Deze club werd in 1891 opgericht door rijke engelse theeplanters. Hun motto was spero meliora, "ik hoop op beter". In de nabijgelegen Hill Club kun je nog proeven van de oud Victoriaanse sfeer die men hier in al haar oude glorie bewaard. Nuwara Eliya oftewel 'stad van het licht' is een hoog gelegen voormalig kuuroord voor de rijke Britse theeplanters. Deze sfeer is nog steeds te proeven en te zien aan de Engelse invloeden hier. Tijdens het spelen zul je merken dat de baan door meer dan alleen golfers gebruikt wordt.

Dag 11 Nuwara Eliya - Ella

Op je route richting het zuiden van Sri Lanka maken je een stop voor overnachting in Ella. In deze bergachtige omgeving maken we een wandeling door theeplantages naar little Adam's Peak. Je kunt bij helder weer helemaal naar het zuidelijk gelegen platteland kijken. Een prachtige omgeving waar op veel hellingen thee verbouwd wordt. Je verblijft hier in een luxe eco resort met zicht op little Adam's Peak. Verblijf Ella.

Little Adam's Peak in Ella gezien vanuit het hotel
Little Adam's Peak in Ella gezien vanuit het hotel

Dag 12 Ella - Galle

De beroemde paalvissers van Sri Lanka
De beroemde paalvissers van Sri Lanka

Deze dag maken we de lange tocht naar Galle in het zuiden van Sri Lanka. We dalen af uit het hooggebergte op een slingerende weg naar de kust met regelmatig watervallen met badende bevolking. Daarna komen we in het vlakke gebied achter de kuststrook. Via Matara (met ook een Nederlands sterfort) rijden we de drukke weg langs de kust tot we in de namiddag arriveren bij je hotel in Galle. Onderweg kom je langs de plek waar de beroemde paalvisser langs de kust vissen. Je bezoekt hier niet alleen het Nederlandse sterfort maar verblijft er eveneens een nacht binnen de muren van het sterfort. Je hebt alle tijd om door de kleine straatjes te wandelen en de Nederlandsch Hervormde Kerk te bezoeken.

Dag 13 Galle - Bentota

Via een bezoek aan het tsunami museum rijden we je vandaag naar Bentota aan de westkust. Hier ligt op een landtong het luxe hotel waar je enkele dagen afsluit aan zee.

Dag 14 en 15 Bentota

De laatste dagen Sri Lanka: tropisch strand
De laatste dagen Sri Lanka: tropisch strand

Je verblijft tijdens je rondreis in Sri Lanka in een luxe hotel in Bentota. In Bentota heb je een smalle landtong die tussen de zee en een grote lagune ligt waar de rivier in uitkomt alvorens de zee in te stromen. De meeste hotels op de landtong hebben ook een bootdienst over de lagune naar het vasteland maar er zijn ook tuktuks die je naar het plaatsje aan de andere kant van de lagune kunnen brengen. Bentota zelf is een levendige Sri Lankaanse plaats met winkeltjes en een druk busstation. Een prima plek voor een tweetal stranddagen voor vertrek.

Dag 16 Bentota - Luchthaven

Vandaag helaas alweer je terugvlucht. De chauffeur brengt je naar de luchthaven waar de terugreis echt begint.