Sri Lanka olifanten spotten met de kids

Een topper voor avontuurlijke families! De Sri Lanka rondreis staat in het teken van olifanten en safari's. Verblijf o.b.v half pension en ALLE entreegelden zijn inbegrepen. Je bezoekt tijdens de reis een opvangcentrum voor olifanten en bezoekt verschillende wildparken. Uiteraard doen we de culturele hoogtepunten aan en ook maak je op bijzondere wijze kennis met het leven in een klein plattelands dorp. De meeste hotels hebben een zwembad en je verblijft vaker langer in één hotel zonder weer direct door te reizen. Er is goede kans dat je in de hotels meer kinderen tegenkomt. En je sluit af op een tropisch strand in Sri Lanka.

De route van onze rondreis 'Sri Lanka olifanten spotten met de kids'<br>
De route van onze rondreis 'Sri Lanka olifanten spotten met de kids'

Dag 1

Vertrek voor je rondreis in Sri Lanka.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Aankomst en hartelijke ontvangst op de luchthaven, transfer naar en verblijf in Negombo. Negombo ligt in het hart van de Sri Lankaanse vissersindustrie. Een volle zee met vissers in catamarans behoort standaard tot je ochtend uitzicht. In Negombo laten we je de lagune zien tijdens een boottocht. Verder bezoek je tijdens een stadsrondrit de vismarkt, het Nederlandse fort en de oude katholieke kerk.

Dag 3 Het groene binnenland in op weg naar Sigiriya

We rijden het groene binnenland in op weg naar Sigiriya. De reis duurt ongeveer 4 uur en je komt rond de lunch in je hotel aan. In de middag kun je alvast de omgeving verkennen of heerlijk genieten van het zwembad.

Langs de weg zul je veel kraampjes zien<br>
Langs de weg zul je veel kraampjes zien
Zo zeef je de rijst dus!
Zo zeef je de rijst dus!

Dag 4 Je verkent het platteland met de ossenkar

Je maakt een rit op een ossenkar, dit is een door waterbuffels voortgetrokken kar. Je rijdt door het platteland naar een meer waar je overstapt op een bootje dat je naar een boerenhut brengt waar je uitleg krijgt over de manier van leven. Terug met het bootje naar een dorpje waar je na een dorpswandeling smult van een authentieke kleipot lunch en kennismaakt met hoe men leeft op het platteland.

Dag 5 Avontuurlijke safari en cultuur snuiven in Polonnaruwa

Vroeg op vandaag voor een safari in het Minneriya national park. Minneriya national park is een natuurpark met uitgestrekte wetlands. Ze zijn belangrijk voor de flora en fauna in deze omgeving. Wilde olifanten, jackhalzen, apen, veel vogels en een variëteit aan andere dieren hebben hier hun habitat. Zo leven er ongeveer 25 reptielensoorten, zo'n 160 vogelsoorten en 78 vlindersoorten. Regelmatig spotten Singha gasten hier een kudde olifanten. In de middag ga je de oude koningsstad Polonnaruwa bezoeken. Polonnaruwa is de 2e hoofdstad van Sri Lanka geweest. Je bezoekt hier de overblijfselen van het koninklijke paleis met een bijzondere maansteen en enorme in de rots uitgehakte boeddha beelden.

Olifanten in het Mineriya national park in Sri Lanka
Olifanten in het Mineriya national park in Sri Lanka

Dag 6 Leeuwenrots en transfer naar Kandy

We beginnen in Sigiriya, hier ligt een rotsfort uit de 5e eeuw. Het is gebouwd door Koning Kassapa tussen 477-495 a.d. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning en de woningen van het volk. Je beklimt de rots het eerste stuk via een eeuwenoude trap. Halverwege tref je fresco's van mysterieuze meisjes aan en een spiegelmuur. Aangekomen op een groot plateau start je tussen twee enorme stenen leeuwenpoten aan het meest avontuurlijke deel van de tocht. Na het bezoek aan Sigiriya reis je verder naar Kandy. Je bezoekt in de avond tijdens de ceremonie de tempel van de tand.

Dag 7 Kandy

Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koning. Veel van de oude legenden en gebruiken worden hier nog levend gehouden. De Botanische tuin is ontworpen als een siertuin voor een Singhalese koning en is tijdens de Engelse koloniale tijd uitgebreid. Langs één van de lanen staan bat trees; bomen waarin bij daglicht enkele honderden vliegende honden hangen. De bomen zien er zwart van! Ook bezoek je vandaag het Pinnawela olifanten weeshuis!

Pinnawela olifanten spelen in de rivier
Pinnawela olifanten spelen in de rivier

Dag 8 Kandy

Vandaag een vrije dag in Kandy. In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden. In augustus is er voorafgaand aan de volle maan altijd een processie optocht. Niet zomaar één trouwens maar de grootste van heel Azie. Gedurende tien dagen trekt er een alsmaar groter wordende optocht door de stad. Olifanten, dansers, muziek en vuur! Iedere avond is er veel te zien.

Dag 9 De bergen in naar Nuwara Eliya

Je verlaat de drukke stad en reist vandaag de bergen in naar het koloniale Nuwara Eliya. Op een gegeven moment zie je alleen nog maar theeplantages om je heen! We stoppen bij een plantage waar je een werkende theefabriek bezoekt. 's Avonds kan het frisser worden vanwege de hoge ligging. Neem je ook een (dunne) trui mee?

Nuwara Eliya<br>
Nuwara Eliya

Dag 10 Wandeling op de hoogvlakte Horton Plains

We brengen je naar het hoger gelegen Horton Plains. Je maakt een uitgebreide wandeling over de hoogvlakte. De wandelroute voert naar World's End, hier houdt de berg ineens op en kijkt je zo'n 800 meter recht omlaag. Het mooiste uitzicht heb je als je vroeg vertrekt. De route komt ook langs de waterval Bakers Fall's. In de middag brengen wij je weer naar Nuwara Eliya. In de avond is daar een markt waar men voordelig in Sri Lanka gemaakte sportkleding verkoopt. In Nuwara Eliya ligt ook een mooie golfbaan, er is een groot meer waar je een bootje kunt huren en er is een levendig centrum.

Little Adam's Peak in Ella
Little Adam's Peak in Ella

Dag 11 Treinreis naar Ella

De treinreis door de bergen die je vandaag maakt wordt door veel gasten als een hoogtepunt van hun reis genoemd. Het is de manier om contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Afwisselend zie je ruige bergen, theeplantages en watervallen. In Ella stap je uit en wacht onze chauffeur je weer op, hij heeft ook jullie bagage vervoert. Het is dan nog maar een korte rit naar je leuke guesthouse met zicht op little Adam's Peak.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 12 Op safari in het Udawalawe national park

Je rijdt de bergen weer uit naar het Udawalawe national park. Je verblijft hier in een leuk tentenkamp met zwembad. Na het inchecken vertrek je met de jeep naar het Udawalawe national park en maak je een avontuurlijke safari. Je hebt hier veel kans om olifanten te spotten. In de avond wordt er vaak bij het tentenkamp een barbeque georganiseerd.

Dag 13 Udawalawe

Een tweede dag in Udawalawe natuurpark met een bezoek aan het Elephant Transit Centre. De Sri Lanka wildlife foundation werkt hier aan het in stand houden van de kuddes en habitat. Er worden hier ook weesolifanten opgevangen. Je maakt een tweede safari in het Udawalawe national park.

Best groot zo'n olifant in Udawalawe...
Best groot zo'n olifant in Udawalawe...

Dag 14 Via het Nederlandse fort naar Bentota

tropisch strand in Sri Lanka
tropisch strand in Sri Lanka

Transfer naar de westkust voor een mooie strandafsluiting. We rijden via Galle en Telwatta naar het hotel. In Galle bezoek je het Nederlandse sterfort en in Telwatta het tsunami foto museum. Het is indrukwekkend om de foto's van deze natuurramp en de hulpverlening daarna te zien in de omgeving waar het water tot zo'n kilometer land in waard is gekomen. We rijden door naar je strandhotel dat in Bentota, een levendige plaats aan de westkust, ligt.

Dag 15 Bentota

Ontspannen dag in je strandhotel.

Dag 16 Bentota - Luchthaven

Transfer naar Bandaranaike airport en terugvlucht.