Fietsen, kajakken en wandelen in Sri Lanka

Wil je een avontuurlijke rondreis maken naar Sri Lanka in combinatie met de highlights van het land? Kies dan voor deze avontuurlijke rondreis! Je gaat wandelen, fietsen en kajakken door de prachtige natuur van Sri Lanka.

- Vaste prijs, je betaalt de website prijs!
- Verblijf in goede budget hotels
- Tropisch verblijf op het strand

Je gaat onder andere raften tijdens deze reis!

Dag 1 Je rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Vertrek naar Sri Lanka voor een avontuurlijke rondreis!

Dag 2 Je eerste hotel ligt dicht in de buurt van de luchthaven

Bij aankomst op de luchthaven Bandaranaike wacht de chauffeur je op. De chauffeur brengt je na een korte rit naar je hotel in Negombo. Je kunt in Negombo uitrusten van de vlucht en de stad verkennen. Daarnaast kan je ook genieten van de zonsondergang op het strand. (diner)

Dag 3 Negombo - Pallepola

Vandaag fiets je van Negombo naar het midden van Sri Lanka. Je fiets door verschillende dorpjes, de rijstvelden en kokosnootplantage. Halverwege de wissel je de fiets in voor de auto, de resterende rit brengt de chauffeur je naar je hotel voor deze nacht. Het hotel is gelegen op een boerderij, waar je nog een rondleiding kan krijgen indien gewenst (ontbijt en diner)

Fietsen in Sri Lanka<br>
Fietsen in Sri Lanka
Locals
Locals

Dag 4 Wandelen naar het onbekende Andawala

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt vertrek je naar Andawala. Vanuit daar maak je een wandeling over kleine dorpspaden langs kleine rijstvelden, door het bos en naar een plantagebungalow. De overnachting zal plaats vinden in deze plantagebungalow. In de middag kun je op eigen gelegenheid de theevelden in de omgeving bekijken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Op naar de stad Kandy!

Vandaag vervolgt de reis zich weer per fiets, via verschillende heuvelachtige wegen met mooi uitzicht op de omgeving kom je uiteindelijk uit in Kandy.
Buiten de stad wissel je de fiets om voor de auto met chauffeur, om niet zelf door het hectische verkeer van Kandy te komen. Indien je al eerder wil wisselen is dit ook mogelijk, de chauffeur volgt je de gehele reis. De overnachting vind plaats in het centrum van Kandy. (ontbijt)

Het meer van Kandy<br>
Het meer van Kandy

Tempel van de Tand in Kandy
Tempel van de Tand in Kandy

Dag 6 Kandy

In de ochtend bezoek je samen met een gids de markt in Kandy, Samen maak je een culinaire wandeling over de markt. Na de wandeling over de markt breng je een bezoek aan Bikkuni, een vrouwelijk klooster.

De rest van de dag is ter vrije besteding, je kunt een bezoek brengen aan de ‘ Tempel van de Tand’ hier woont volgens de overlevering een tand van Boeddha. Overnachting ook deze nacht in Kandy. (ontbijt en diner)

Dag 7 Van Kandy reis je verder naar Kitulgala

We laten vandaag Kandy achter ons en vertrekken richting Kitulgala, onderweg stop je bij het nog wat onbekende Ambulawana. Je kunt hier de toren beklimmen, vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de omliggende valleien. Daarna vervolgen we de tocht naar Kitulgala, hier zal de overnachting ook plaats vinden.(ontbijt en diner)

Dag 8 Je gaat raften in Kitulgala

Vandaag staat er een actieve dag op de planning. In de ochtend ga je wildwatervaren, halverwege wissel je het vlot om een stuk verder te gaan op de kano, het einde van de tocht over water doe je weer op het vlot. Wanneer je weer op het land bent fiets je verder naar Nuwara Eliya.(ontbijt en diner)

Raften op de rivier<br>
Raften op de rivier

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail
Landschap in Nuwara Eliya<br>
Landschap in Nuwara Eliya

Dag 9 Fietsen door de landelijke omgeving

Vandaag is een fietsdag door het prachtige landschap. Onderweg kom je langs grasvelden met melkkoeien, verschillende boerderijen. Daarna rijdt je naar Horton Plains. De fietstocht zal eindigen in Bandarawela.(ontbijt)

Dag 10 Fietsen door het theegebied

Vandaag stappen we ook weer op de fiets, onderweg rijdt je op wegen door theeplantages, terwijl je uitzicht hebt op de omliggende valleien. De fietstocht eindigt in het vlakke Wellawaya, waarnaar de chauffeur je brengt naar Ratnapura, het eindpunt van vandaag.(ontbijt en diner)


Theegebied <br>
Theegebied
Theefabriek<br>
Theefabriek

Dag 11 Bezoek aan een theefabriek en waterval

Vandaag wandelen we rondom de theeplantages, waarvan je er ook een bezoekt. Tijdens dit bezoek leer je meer over het proces en kun je de thee ook proeven. We vervolgen de weg naar een waterval waar het ook mogelijk is om te zwemmen. De overnachting is deze nacht ook in Ratnapura. (ontbijt en diner)

Dag 12 Kajakken naar het onbekende Kiriella

Vandaag maken de fietsen plaats voor kajaks. Met de kajak kom je langs Kalu Ganga, hier kun je vanaf het water het dorpsleven bekijken. (ontbijt en diner)

Schoolkinderen in Sri Lanka<br>
Schoolkinderen in Sri Lanka

Dag 13 Kajakken op de rvier

Vandaag gaan we verder kajakken over een rivier. Onderweg kun je zwaaien naar schoolgaande kinderen. Daarnaast kun je tijdens deze tocht ook nog genieten van de veel verschillende volgens en fruitbomen aan de oever.(ontbijt en diner)

Dag 14 Bezoek aan het regenwoud Sinharaja

Vandaag staat er nog een korte kajak route op de planning. Daarna vervolgen we de weg naar Sinharaja, een regenwoud waarbij veel volgens verblijven. Je overnacht dicht bij de ingang van het bos. (ontbijt en diner)

Natuur in Sinharaja<br>
Natuur in Sinharaja

Dag 15 Wandeling door het regenwoud en op naar het strand!

In de ochtend maak je een wandeling door het bos van Sinharaja. Waar je nog kunt genieten van de vele vogels in het natuurgebied. Daarna staat een transfer naar Unawatuna gepland, waar je kunt genieten van het strand. (ontbijt)

Strand in Unawatuna<br>
Strand in Unawatuna

Dag 16 en 17 - Unawatuna

Deze twee dagen kun je genieten van een ontspannen strandverblijf in Unawatuna.(ontbijt)

Dag 18 Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis. (ontbijt)