Sri Lanka rondreis in prachtige villas

Wil je op rondreis naar Sri Lanka en altijd al gedroomd om in een privé villa met eigen zwembad te verblijven? Kies dan deze rondreis! Je bezoekt de culturele driehoek, maakt een mooie treinreis en een safari.

- Verblijf in privé villas en bungalows
- Boottocht door mangroven
- Safari in Mineriya
- Kanoën bij Sigiriya
- Tropisch verblijf aan een strand aan de oostkust

De route van deze rondreis
De route van deze rondreis

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

De Sri Lanka rondreis begint met de vlucht vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Vaak vlieg je met één overstap naar Sri Lanka. We boeken graag de vlucht voor je maar je mag de Sri Lanka vlucht ook zelf boeken. Hou je er rekening mee dat je de volgende dag aankomt?

Dag 2 Je rondreis begint met een luxe overnachting in Sri Villas

De chauffeur verwelkomt je op de luchthaven Bandaranaike. Na de kennismaking brengt de chauffeur je naar het leuke Sri Villas in Bentota waar je kan bijkomen van de vlucht. Als je lekker bent opgefrist kan je hier langs het mooie strand lopen of een duik nemen in het zwembad dat bij Sri Villas hoort.

Dag 3 Boottocht door de mangroven van de Madhu Ganga Rivier

De mangroven van de Madhu Ganga rivier
De mangroven van de Madhu Ganga rivier

Je maakt een boottocht op de bekende Madhu Ganga Rivier. Dit is het gebied waar je mangrove bossen hebt en waar veel tropische vogels leven. Tijdens de boottocht vaar je door de bossen heen en langs kleine dorpjes. Vergeet je fototoestel niet, want je hebt kans om bijzondere watervogels te zien.

Dag 4 Via het Nederlandse sterfort in Galle naar Tangalle

Onderweg naar Tangalle bezoek je het Nederlandse Sterfort in Galle. Het is een bijzondere plek met een prettige sfeer. Straatnamen en het oude Nederlandse Kerkje laten oude VOC-tijden herleven. Via straatjes met Oudhollandse namen struin je naar de oceaan. Na het bezoek aan Galle rijden we verder naar de luxe villa in Tangalle met privé zwembad! In Tangalle leggen op Rekawa Beach al eeuwen zeeschildpadden hun eieren op het strand. In de avond ga je met een gids het strand op. Stil wacht je tot de schilpad geheel in trance de eieren legt en je er dicht bij kunt komen. Vaak heb je geluk en maak je dit spektakel mee.


Ga jij ook een luipaard spotten?
Ga jij ook een luipaard spotten?

Dag 5 Yala National Park

Het Yala National Park is één van de grootste nationale parken van het eiland. Het park grenst aan de oceaan en is overwegend laag begroeid. Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht. Het is een van de parken in Sri Lanka waar luipaarden te spotten zijn maar ze laten zich niet makkelijk zien. Olifanten kom je hier regelmatig tegen maar ook waterbuffels, beren, krokodillen en herten kan je hier spotten.

Dag 6 De bergen in naar Bandarawela

We verlaten de zuidkust en rijden de bergen in naar Bandarawela. In het begin zie je enkele theeplantages en op een gegeven moment zie je alleen nog maar theeplantages. Onderweg naar Little Adams Peak passeren we Ravana Falls. Een van de bekenste watervallen van Sri Lanka. Je maakt een mooie wandeling naar de top van Little Adams Peak. Je wandelt door de theeplantages heen en langs kleine dorpjes. Het is een korte maar steile klim naar de top waar het uizicht fantastisch is. Je verblijft in Bandarawela in een koloniale bungalow.

Indrukwekkende uitzicht bij Bandarawela<br>
Indrukwekkende uitzicht bij Bandarawela

Dag 7 Een tuk tuk rit door de theeplantages en bezoek Liptons Seat

Een spannende rit met de tuk tuk door de theeplantages heen. Je bezoek onder andere een Tamil dorpje en hebt de mogelijkheid om theeplukkers te ontmoeten. Natuurlijk mag het zelf plukken van thee niet ontbreken. Hierna wandel je door de theeplantages heen naar Lipton's Seat. Een mooie wandeling in het (redelijk) koele klimaat van de Sri Lankaanse bergen.

Dag 8 Met de trein naar Kandy

De tempel van de tand<br>
De tempel van de tand

Je rijdt verder het theegebied in naar Nanu Oya. Nanu Oya ligt dichtbij koloniale Nuwara Eliya en als er genoeg tijd is dan is een bezoekje aan te raden. Vaak wordt de treinreis van Nanu Oya naar Kandy als een van de hoogtepunten benoemd. Je rijdt door theeplantages, over houten bruggen, door tunnels, langs watervallen en passeert verlaten stations. Het is de plek om met de vriendelijke lokale bevolking in gesprek te gaan. In Kandy bezoek je in de avond tijdens een ceremonie de tempel van de tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka waar dagelijks veel Sri Lankanen naar toe gaan. Je verblijft in Kandy in je eigen villa met privé zwembad.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Sightseeing in Kandy

In Perediniya, bij Kandy, breng je een bezoek aan de Botanische tuin. In de botanische tuin vind je meer dan 4000 verschillende soorten planten. Het ligt naast de grootste rivier van Sri lanka, the Mahaweli river. Je kan zelf bepalen hoe je de rest van de middag invult. Misschien een bezoekje aan de overdekte markt of lekker relaxen bij het privé zwembad?

Dag 10 Je bezoekt de rotstempels van Dambulla en maakt een spannende jeepsafari in het Minneriya Park

In Dambulla ligt een rotstempel met een enorme hoeveelheid boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. In de grotten tref je meer dan 150 muurschilderingen en vele honderden boeddhabeelden aan. Het is een mooie wandeling naar de tempel die op een berg is gelegen. Bij de tempel heb je een adembenemend uitzicht. Vervolgens rijden we door naar het Minneriya National Park. Het Minneriya National Park is één van de natuurparken waar je een goede kans hebt om olifanten te spotten. In augustus en september is er de 'great elephant migration'. Tijdens deze periode trekken enorme kuddes door het park heen op zoek naar voedsel en water.

Op safari in het Minneriya Park<br>
Op safari in het Minneriya Park

Dag 11 Een absolute highlight, de leeuwenrots in Sigiriya!

In de ochtend als het nog niet heel warm is vertrekken we naar de leeuwenrots in Sigiriya. Halverwege de beklimming van de leeuwenrots tref je 5e eeuwse fresco's aan. Het laatste stuk is best een uitdaging maar wordt beloond met een prachtig uitzicht. Bovenop de rots tref je restanten aan van het kasteel en zwembad van koning Kassapa. In de middag maak je een kano tocht op de rivier.

Dag 12 Via Polonnaruwa rijden we naar het strand van Nilaveli

Tropisch strand in Sri Lanka<br>
Tropisch strand in Sri Lanka

De oude koningsstad Polonnaruwa bezoek je in de ochtend. Als je het museum bezoekt krijg je een goede indruk van de omvang van deze oude stad. In Polonnaruwa zijn veel stupa's en overblijfselen van een eeuwenoude en rijke cultuur. In de rotsen zijn enorme Boeddhabeelden uitgehakt. Let hier wel op je spullen, er lopen hier brutale apen rond. In de Vatadage heb je een prachtige maansteen en een enorme kring met Boeddhabeelden. We rijden verder naar de luxe villa die gelegen is aan het tropische strand van Nilaveli.

Dag 13 en 14 Relaxdagen aan het strand van Nilaveli

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli aan de oostkust van Sri Lanka ideaal. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Een prima plek om een paar dagen te relaxen.

Dag 15 De Sri Lanka rondreis sluit je af in een luxe villa in Negombo

Een lange reis naar de westkust vandaag. Je verblijft de laatste nacht in Sri Lanka in het vissersdorp Negombo. Negombo is een levendige stad waar je veel winkels en restaurants hebt.

Dag 16 De Sri Lanka rondreis is voorbij, je vliegt vandaag weer terug

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag, je chauffeur rijdt je naar de luchthaven waar jullie afscheid nemen.

Reisgezelschap

Deze rondreis is geschikt voor families of vrienden die het liefst in een privé villa verblijven tijdens de vakantie. We kunnen deze rondreis aanbieden voor groepen vanaf 4 personen.