Best of Sri Lanka 2024

Wil je voordelig op rondreis naar Sri Lanka, verblijven in goede middenklasse hotels en wil je de highlights absoluut zien? Kies deze aanbieding dan als rondreis! Je bezoekt de culturele driehoek, maakt een mooie treinreis en een safari. Je kunt ook nog uitbreiden met enkele stranddagen in Nilaveli aan de oostkust.

- Verblijf in goede kleinschalige hotels
- Unieke Singha dorpsverkenning
- Mooie treinreis naar Ella
- Tropisch verblijf op het strand
- Slapen en wandeling in Galle sterfort
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

Best of Sri Lanka<br>
Best of Sri Lanka

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Sri Lanka rondreis begint met vertrek vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. In Sri Lanka kom je altijd pas de volgende dag aan. Je ticket kun je zelf boeken of het door ons laten doen, die keus is aan jou.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

Je chauffeur verwelkomt je op de luchthaven Bandaranaike en op een half uur rijden ligt Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een echt vissersdorpje. Nadat je je opgefrist hebt ga je met de chauffeur het centrum van Negombo bekijken en bezoek je de levendige winkelstraatjes. Je maakt een boottocht op de lagune achter de haven van Negombo. Je verblijft in een hotel dat direct aan het strand ligt. Vanuit het hotel heb je iedere ochtend direct zicht op de vissers op het water.

De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo op het strand voor je hotel
De kenmerkende vissersboten liggen in Negombo op het strand voor je hotel

Een high five van je gids bovenop Sigiriya leeuwenrots!
Een high five van je gids bovenop Sigiriya leeuwenrots!

Dag 3 Wat is een Sri Lanka rondreis zonder Sigiriya?

Mocht je gisteren niet alles hebben kunnen doen vanwege je aankomsttijd dan staat dat voor deze ochtend gepland. We rijden je het groene binnenland in op weg naar Sigiriya, een rit van zo'n vier uur. Onderweg is er voldoende te zien en er is genoeg tijd om te stoppen voor een foto of een korte wandeling. In de namiddag, als de zon al begint te zakken, bezoek je de UNESCO leeuwenrots Sigiriya. De beklimming is best een uitdaging! Onderweg naar boven is al voldoende te zien, wat dacht je van Fresco's uit de 5e eeuw?

Dag 4 Je bezoekt de koningsstad Polonnaruwa met een tuk tuk

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Tijdens deze Sri Lanka rondreis bezoek je de oude de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad en is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is een bijzonder door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.

Polonnaruwa<br>
Polonnaruwa

Dag 5 Op weg naar je boutique hotel in het groene binnenland

Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka
Je bezoekt de grootste groente en fruit markt in Sri Lanka

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka en een rotstempel met een enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en vele honderden boeddha beelden aan. In de buurt van Kandy ligt een kleinschalig boutique hotel met zwembad. Je verblijft deze Sri Lanka rondreis drie nachten in dit gezellig onderkomen. Het is je uitvalsbasis om morgen een klein plattelandsdorpje te gaan bezoeken waar Singha Reizen een exclusieve rondleiding aanbiedt.

Dag 6 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je bezoekt het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking.

Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de bijzondere ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen
Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen

Dag 7 Het is maar een halfuur rijden naar Kandy. Je bezoekt de botanische tuin en de Tempel van de Tand

De bijzondere Tempel van de Tand
De bijzondere Tempel van de Tand

Illukgoda ligt dicht bij Kandy. Je hebt daardoor vandaag tijdens je Sri Lanka rondreis een groot deel van de dag om zelf te bepalen hoe je die in wilt vullen. Lekker bij het zwembad of vast het centrum verkennen. Onderweg naar Kandy breng je een bezoek aan de botanische tuin. Bij de Tempel van de tand liggen de straatjes met de winkels. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. Aan het eind van de middag neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We zullen daar op tijd zijn voor de avondceremonie.

Dag 8 Via een theefabriek naar Nuwara Eliya

Je rijdt door naar Nuwara Eliya waar je in de middag aankomt. Je zult merken dat het landschap snel veranderd in een landschap met alleen plantages. Op één van de plantages bezoek je ook een theefabriek en leer je er veel over de verschillende theesoorten. Op zondagen zijn de fabrieken gesloten. Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen en er zijn diverse plekken die aan de Engelse stichters doet denken. Zo zijn er een Engels postkantoor, een renbaan, het Victoria park en een stadsmeer om bootje te varen. Neem je een trui of wind-jack mee? Hier kan het fris zijn!

Het theegebied bij Nuwara Eliya <br>
Het theegebied bij Nuwara Eliya

Dag 9 Nuwara Eliya - Horton Plains (optioneel) - Ella

Treinreis naar Ella door prachtig berggebied
Treinreis naar Ella door prachtig berggebied

Kies je ervoor om naar de hoogvlakte Horton Plains te gaan dan sta je heel vroeg op. Deze excursie is optioneel*. Op Horton plains maak je een wandeling langs World's End en Bakers Fall's. De eerste is een uitzichtpunt en de tweede een waterval.

Je gaat vandaag met de trein vanaf Nanu Oya naar Ella. Deze avontuurlijke treinreis gaat door theeplantages, langs watervallen en door groen berggebied. Het is vaak druk in de trein en soms sta je gezellig tussen de lokale bevolking.

* Kies je niet voor Horton Plains dan proberen we je op de ochtendtrein naar Ella te boeken zodat je nog op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen.

Dag 10 Op weg naar het Yala national park

Het Yala National Park is één van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het ligt dicht bij de oceaan en het overgrote deel van het park is veelal laag begroeid. Dat maakt de kans om wild te spotten lekker groot! Je gaat met een jeep het park in en maakt een mooie safari. Het is één van de parken in Sri Lanka waar je luipaarden kunt zien. Luipaarden laten zich niet makkelijk spotten maar we horen toch regelmatig dat gasten een luipaard zagen tijdens hun Sri Lanka rondreis.

Op jeep safari in Sri Lanka
Op jeep safari in Sri Lanka

Het tropische strand van Mirissa<br>
Het tropische strand van Mirissa

Dag 11 Relaxen aan het strand

We rijden je vandaag naar Mirissa aan de mooie zuidkust van Sri Lanka. Mirissa is een klein vissersdorpje. Direct aan de zee liggen hier een paar kleinschalige accommodaties. Op het strand staan houten hutjes die verbouwd zijn tot restaurants en heerlijke verse vis aanbieden! Als je denkt aan een tropische baai dan beantwoordt Mirissa aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee. Je hotel hier is één van de grotere hotels met veel voorzieningen.

Dag 12 Mirissa stranddag

Ontspannen dag aan het strand in Mirissa

Dag 13 Een verkenning van het sterfort in Galle met gids

Het Galle fort wordt ook veel door Sri Lankaanse scholen bezocht
Het Galle fort wordt ook veel door Sri Lankaanse scholen bezocht

Begin van de middag kom je aan bij het Nederlandse sterfort in Galle. Daar wacht de gids op je en ga je wandelend het fort verkennen. In juli en augustus is dit vaak een Nederlands sprekende gids die Galle goed kent. Een bijzondere excursie en ook handig want zo weet je direct waar de leukste restaurantjes zitten. Je verblijft namelijk een nacht in het sterfort in een luxe koloniale villa met zicht op de vuurtoren! Zo heb je ook daarna nog alle tijd om ook de leuke winkeltjes te verkennen en de bijzonder sfeer van het fort te proeven.

Dag 14 Via het Tsunami foto musuem en een zeeschildpadden opvang terug naar Negombo

We rijden terug naar Negombo waar je de laatste nacht verblijft. Met o.a. Nederlandse steun is in Telwatta, dicht bij Galle, na de Tsunami van 2004 veel werk verricht. Het kleine tsunami museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een goed beeld en laat het herstel zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van kinderen. Na het bezoek aan het museum ga je op familiebezoek bij een vissersfamilie. Je luncht mee en de vriendelijke gastvrouw zal je graag haar huis en keuken laten zien. Na de rijst en curry lunch bezoek je een zeeschildpadden opvang project. In de middag kom je aan bij het hotel waar ook je reis is begonnen.


Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum
Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum

Dag 15 Negombo - Luchthaven

Je stapt de laatste keer in bij je chauffeur tijdens deze Sri Lanka rondreis. Op de luchthaven nemen jullie afscheid en vangt je terugtocht aan.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Verlenging aan de oostkust

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> Verblijf je liever in budget hotels? Je vindt die hier
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka