Avontuurlijk ontspannen in Sri Lanka

Deze Sri Lanka rondreis is ideaal voor het actieve gezin! Drie weken avontuur in Sri Lanka. We laten je de highlights zien en je neemt deel aan veel leuke excursies. Negombo en Polonnaruwa verken je op de fiets. Je gaat raften en op jeepsafari in het onontdekte Maduru Oya park. Je bezoekt ons 'Singha dorpje' op het platteland en maakt een trekking in het regenwoud.

- Verken Negombo op de fiets
- Slapen in Nederlands sterfort Galle
- Trekking door het tropisch regenwoud
- Raften in Kitulgala
- Prachtige rit per trein door berggebied
- Jeepsafari in het Maduru Oya park
- Unieke Singha dorpsverkenning

De route van de deze Sri Lanka rondreis<br>
De route van de deze Sri Lanka rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen. Je kunt kiezen van welke luchthaven je het liefst vertrekt. Wij zorgen altijd dat je een fijne aansluiting hebt als je overstapt. Je hoeft dus nooit erg lang op het volgende vliegtuig te wachten. Vaak stap je over in het midden oosten, dat is al een avontuur op zich.

Dag 2 Je eerste hotel ligt dicht in de buurt van de luchthaven

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een vissersplaats. Je verblijft hier je eerste twee nachten in een hotel dat direct aan het strand ligt. Je Sri Lanka rondreis is nu echt begonnen!

In de buurt van het hotel liggen leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is een levendig badplaatsje.

Dag 3 Verken Negombo op de fiets

Vandaag verken je Negombo op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de 'Dutch canals' en het Nederlands fort. Op de fiets leer je Negombo anders kennen! De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 4 Vannacht slaap je in het sterfort van Galle!

We rijden richting het zuiden naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven. In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Onder begeleiding van een gids verkennen jullie het fort. Je overnacht binnen de muren van het fort. Met een beetje geluk is er ook net een cricket wedstrijd aan de gang in het stadion net buiten de muren van het fort of heb je net zo'n mooie zonsondergang als wij hadden.

Het koloniale fort Galle, lekker koffie!
Het koloniale fort Galle, lekker koffie!

Dag 5 Rit naar Sinharaja en met een gids ga je het regenwoud in

De Blue Magpie is de naam van deze vogel die in Sinharaja leeft
De Blue Magpie is de naam van deze vogel die in Sinharaja leeft

Nadat je bent aangekomen in Sinharaja, dat op enkele uren rijden van Galle ligt, vertrek je in de loop van de namiddag voor je trekking door het tropisch regenwoud. Je hebt dan de meeste kans om de dieren te spotten in het regenwoud. Je hebt hier een veelvoud aan vogelsoorten zitten. De meeste gidsen kennen ze uit hun hoofd en zien ze nog voordat jij maar iets gezien hebt. Ook reptielen zijn hier vaak gezien.

Tijdens de trekking is het handig om dichte schoenen aan te hebben, het is hier vochtig en dichte schoenen geven meer bescherming.

Dag 6 Sinharaja - Kitulgala

The bridge over the river Kwai ken je wellicht nog, de film is niet in Thailand maar hier in Sri Lanka bij Kitulgala opgenomen. Het is een groene omgeving bekent om de outdoor mogelijkheden. In de omgeving van de brug ga je de rivier op voor de white water raft. Deze is ook goed te doen voor gezinnen met kinderen. Je overnacht in Kitulgala.

Je eco resort ligt hier direct aan de rivier. Je kunt hier overigens heerlijke rice and curry eten. De enige klacht die we wel eens krijgen is dat de rivier zoveel kabaal maakte:) Je slaapt hier namelijk op enkele plekken in open hutten dicht bij de rivier.

Raften in Kitulgala, leuk voor het hele gezin!<br>
Raften in Kitulgala, leuk voor het hele gezin!

Dag 7 Transfer naar Nanu Oya. Vanaf hier maak je een prachtige treinreis naar Ella

Je neemt vandaag de trein. De treinreis door de bergen wordt door veel gasten als een hoogtepunt van hun Sri Lanka rondreis genoemd. Het is de manier om contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking. De treinreis voert door het ruige berggebied. Afwisselend ziet je bergen, alleen maar theeplantages en enkele watervallen. In Ella stap je uit en wacht je chauffeur je weer op met de bagage. Na een korte verkenning van de omgeving brengen wij je naar je hotel dat prachtig is gelegen.

Dag 8 Trekking Ella Rock

Vandaag staat het beklimmen van Ella Rock op het programma. Het uitzicht tijdens de klim naar boven is prachtig. Maar bovenop wordt je pas echt beloond met een nog grandiozer uitzicht! Ella Rock is bekend om de Cave of Ravana, de grot die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. Volgens sommigen zou Sita hier door de demonenkoning Ravana gevangen zijn gehouden.

Rest van de dag ter vrije besteding in Ella.


Dag 9 Transfer Mahiyanganaya

Je resort ligt hier prachtig aan het meer
Je resort ligt hier prachtig aan het meer

We rijden je naar Mahiyanganaya zo'n zeventig kilometer ten oosten van Kandy waar je net buiten het plaatsje in een resort aan een meer verblijft. Dit is een deel van Sri Lanka dat niet op de 'hoofdroutes' ligt. Mahiyanganaya is bij de locals bekend vanwege de Maha Raja Vihara, een heilige tempel. Je verblijft hier twee nachten.

Onderweg is er tijdens de bergachtige route genoeg te zien!

Dag 10 Op safari in het niet zo drukke Maduru Oya national park

We rijden je naar de ingang van het Maduru Oya national park. Dat is nog best even een stukje rijden door prachtige natuur voordat we daar zijn. We bezoeken dit park omdat we je ook een natuurpark willen laten zien waar niet alle rondreizen standaard al heen gaan. Je hebt in Maduru Oya de o.a. kans om olifanten te spotten. Omdat het een rustig nog niet zo toeristisch park is zullen de dieren nog niet zo gewent zijn aan jeeps etc. Regelmatig wordt er melding gemaakt van zo'n dertig tot zestig olifanten die gezien zijn.

In het Maduru Oya park heb je goede kans olifanten te spotten
In het Maduru Oya park heb je goede kans olifanten te spotten

Dag 11 Transfer naar Kandy, hier bezoek je de Tempel van de tand

Kandyan Manor guesthouse
Kandyan Manor guesthouse

We rijden je vervolgens tijdens je Sri Lanka rondreis naar een guesthouse een stukje buiten het centrum van Kandy. In Kandy bezoek je de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Dagelijks is er een ceremonie ter gelegenheid van de tand. van Boeddha. Het guesthouse waar je verblijf is een oase van rust in de natuur.

* Het guesthouse heeft een kleine pool voor verfrissing. Deze is echter niet voor de kinderen bedacht! Wil je een echt zwembad dienen we een ander hotel voor je te reserveren. We doen je graag een suggestie.

Dag 12 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je gaat kennismaken met het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking.

Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de bijzondere ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen
Het is ook mogelijk om met de dorpsmonnik een meditatie te doen

Dag 13 Dag ter vrije besteding

Omdat we je gisteren naar een klein bungalow parkje midden in de natuur bij Kandy brachten zit je nu op een heerlijke en stille plek om te relaxen. Vandaag heb je een hele dag ter vrije besteding. Je verblijf heeft een zwembad dus je kunt je hier prima vermaken, ohh ja, de keuken is er ook erg goed..

Dag 14 Naar Sigiriya, hier bezoek je de leeuwenrots

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

We brengen je eerst naar je hotel in Sigiriya. Hiervandaan bezoek je de leeuwenrots. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw. Bovenop de rots liggen de restanten van het kasteel van de koning die hier eens zijn kasteel had; koning Kassapa. Je hebt dan een stevige klim achter de rug, waarvan het laatste stuk start tussen twee enorme stenen leeuwenpoten. Het uitzicht bovenop is prachtig.

Dag 15 Je bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa

We brengen je naar de koningsstad Polonnaruwa. Daar leg je de afstand tussen de verschillende bijzondere gebouwen, stupa's en enorme rotsbeelden af op de fiets, ze liggen niet zo ver van elkaar verwijderd. Polonnaruwa is één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Je fietst langs de watertank, tussen stupa's door en moet ondertussen uitkijken voor overtekende apen. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om deze bijzondere plek te bezoeken. Je bezoekt zeker de enorme in de rots uitgehakte Boeddha figuren.

Enorme in rots gehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa
Enorme in rots gehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa

Dag 16 We rijden naar het tropische strand van Nilaveli

Tropisch strand in Sri Lanka
Tropisch strand in Sri Lanka

Vandaag rijden we door naar de oostkust. Een Sri Lanka rondreis is natuurlijk pas compleet met een paar dagen aan een tropisch strand.

Geef je het de chauffeur aan als je op weg ook nog even Trincomalee wilt bezoeken? Er ligt een Nederlands fort en een prachtige Hindu tempel.

Dag 17 en 18 Relaxdagen aan het strand van Nilaveli

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli aan de oostkust van Sri Lanka ideaal. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Een prima plek om een paar dagen te relaxen. Als je je laat varen naar het natuurpark bij Pigeon Island (toegang verplicht) kun je daar snorkelen en duiken. Ook kun je er voor kiezen om een walvis excursie te boeken, in de zomer kun je ze hier aantreffen, net als dolfijnen trouwens.

Dag 19

Vanaf de oostkust rijden we weer terug richting het westen. Met als eindbestemming Anuradhapura. Je bezoekt de oude koningsstad per tuk tuk. Je maakt een sightseeing tour door de oude stad. Je bezoekt enkele tempels en oude stupa's. Soms al uitgegraven, soms nog niet. Hier ervaar je goed de beleving van het Boeddhisme van vroeger en ook zoals het nu nog beleeft wordt. Vaak is er in een tempel een dienst gaande. Tussen de sites lopen apen. Bezoek zeker de bodhi-boom, gepland met een loot van de boom waaronder Boeddha verlichting vond. Een heilige plek in Sri Lanka.

Dag 20 Via Chilaw brengen we je terug naar Negombo

Via Chilaw rijden we je terug naar Negombo, waar ook je rondreis in Sri Lanka begon. In Chilaw maak je kennis met de Hindu cultuur, je bezoekt er een oude Kovil. Je verblijft je laatste nacht in Sri Lanka in hetzelfde hotel als waar je reis begon.

Dag 21 Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.