Avontuurlijk ontspannen in Sri Lanka

Deze Sri Lanka rondreis is ideaal voor het actieve gezin! Drie weken avontuur in Sri Lanka. We laten je de highlights zien en je neemt deel aan veel leuke excursies. Negombo en Polonnaruwa verken je op de fiets. Je gaat raften en op jeepsafari in het minder bekende Wasgamuwa national park. Je bezoekt ons 'Singha dorpje' op het platteland en maakt een trekking in het regenwoud.

- Verken Negombo op de fiets
- Slapen in Nederlands sterfort Galle
- Trekking door het tropisch regenwoud
- Raften in Kitulgala
- Prachtige rit per trein door berggebied
- Jeepsafari in het Wasgamuwa national park
- Unieke Singha dorpsverkenning

De route van de rondreis door Sri Lanka
De route van de rondreis door Sri Lanka

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Sri Lanka rondreis gaat beginnen. Je kunt kiezen van welke luchthaven je het liefst vertrekt. Wij zorgen altijd dat je een fijne aansluiting hebt als je overstapt. Je hoeft dus nooit erg lang op het volgende vliegtuig te wachten. Vaak stap je over in het midden oosten, dat is al een avontuur op zich.

Dag 2 Je eerste hotel ligt dicht in de buurt van de luchthaven

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar de vissersplaats Negombo dat direct aan zee ligt. Je verblijft hier je eerste twee nachten in een hotel met uitzicht op de Negombo lagune. Je Sri Lanka rondreis is nu echt begonnen! In de buurt van het hotel liggen leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is een levendig badplaats.

Dag 3 Vandaag verken je Negombo op de fiets

Vandaag verken je Negombo op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de 'Dutch canals' en het Nederlands fort. Op de fiets leer je Negombo anders kennen! De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 4 Vannacht slaap je in het sterfort van Galle!

We rijden richting het zuiden naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven. In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Onder begeleiding van een gids verkennen jullie het fort. Je overnacht binnen de muren van het fort. Met een beetje geluk is er ook net een cricket wedstrijd aan de gang in het stadion net buiten de muren van het fort.


Het koloniale fort Galle, lekker koffie!
Het koloniale fort Galle, lekker koffie!

Dag 5 Rit naar Sinharaja en met een gids ga je het regenwoud in

De Blue Magpie komt voor in Sinharaja<br>
De Blue Magpie komt voor in Sinharaja

Nadat je bent aangekomen in Sinharaja, dat op enkele uren rijden van Galle ligt, vertrek je in de loop van de namiddag voor je trekking door het tropisch regenwoud. Je hebt dan de meeste kans om de dieren te spotten in het regenwoud. Je hebt hier een veelvoud aan vogelsoorten zitten. De meeste gidsen kennen ze uit hun hoofd en zien ze nog voordat jij maar iets gezien hebt. Ook reptielen zijn hier vaak gezien.

Tijdens de trekking is het handig om dichte schoenen aan te hebben, het is hier vochtig en dichte schoenen geven meer bescherming.

Dag 6 Naar het backpackersdorp Ella

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het backpackers dorp Ella. Ella is een klein dorpje gelegen in de bergen. Je hebt in hier een prachtig weids uitzicht, er heerst een relaxte sfeer en je hebt leuke restaurants. Je komt in de middag aan en kunt de rest van de dag zelf invullen.

Uitzicht in Ella <br>
Uitzicht in Ella
Tijdens de wandeling zul je zeker de lokale bevolking tegen komen<br>
Tijdens de wandeling zul je zeker de lokale bevolking tegen komen

Dag 7 Ella Rock

Vandaag staat het beklimmen van Ella Rock op het programma. Het uitzicht tijdens de klim naar boven is prachtig. Maar bovenop wordt je pas echt beloond met een nog grandiozer uitzicht! Ella Rock is bekend om de Cave of Ravana, de grot die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. Volgens sommigen zou Sita hier door de demonenkoning Ravana gevangen zijn gehouden. Rest van de dag ter vrije besteding in Ella.

Dag 8 Met de trein naar Nanu Oya en dan met de auto naar Kitulgala

Je neemt vandaag de trein. De treinreis door de bergen wordt door veel gasten als een hoogtepunt van hun Sri Lanka rondreis genoemd. Het is de manier om contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking. De treinreis voert door het ruige berggebied. Afwisselend zie je bergen, alleen maar theeplantages en enkele watervallen. In Nanu Oya stap je uit en wacht je chauffeur je weer op met de bagage. De chauffeur brengt je naar Kitulgala.

Met de trein door Sri Lanka<br>
Met de trein door Sri Lanka

Raften op de rivier in Kitulgala<br>
Raften op de rivier in Kitulgala

Dag 9 Raften op de rivier

The bridge over the river Kwai ken je wellicht nog, de film is niet in Thailand maar hier in Sri Lanka bij Kitulgala opgenomen. Het is een groene omgeving, bekent om de outdoor mogelijkheden. In de omgeving van de brug ga je de rivier op voor de white water raft. Deze is ook goed te doen voor gezinnen met kinderen. Na het raften brengt de chauffeur je naar Kandy. Je verblijft 3 nachten in een mooie bungalow buiten de stad.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 10 Een bijzondere plattelandsverkenning

Je verkent het kleine plattelandsdorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpstempel is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de bijzondere ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak is deze langs de rivier dus neem je je zwemspullen mee?

Wandelen in Illukgoda<br>
Wandelen in Illukgoda

Dag 11 Je bezoekt de tempel van de tand

Je bezoekt de Tempel van de Tand<br>
Je bezoekt de Tempel van de Tand

Vandaag kun je de stad Kandy zelf verkennen. Het centrum heeft veel kleine straatjes en leuke winkeltjes. Een bezoek aan de markt is ook zeker aan te raden. Hier kun je redelijk goedkoop souvenirtjes kopen. Vergeet je niet af te dingen? Lekker relaxen bij het zwembad van het hotel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je bezoekt in de avond de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Dagelijks is er een ceremonie ter gelegenheid van de tand van Boeddha.

Dag 12 Op naar het Wasgamuwa national park

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het minder bekende Wasgamuwa national park. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar het het hotel en onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Knuckles gebergte. Je hotel ligt dichtbij het Wasgamuwa national park en heeft een fijn zwembad.

De weg naar het Wasgamuwa national park <br>
De weg naar het Wasgamuwa national park

Dag 13 Safari in het Wasgamuwa national park

De chauffeur brengt je naar de ingang van het Wasgamuwa national park waar je een avontuurlijke jeepsafari maakt. Het Wasgamuwa national park is nog niet zo bekend bij de toeristen en je zult zien dat het hier een stuk minder druk is. Je hebt kans om olifanten, beren en buffels te spotten. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 14 Naar Sigiriya, hier bezoek je de leeuwenrots

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

We brengen je eerst naar je hotel in Sigiriya. Hiervandaan bezoek je de leeuwenrots. Tijdens de beklimming kom je langs een grot met fresco’s uit de 5e eeuw. Bovenop de rots liggen de restanten van het kasteel van de koning die hier eens zijn kasteel had; koning Kassapa. Je hebt dan een stevige klim achter de rug, waarvan het laatste stuk start tussen twee enorme stenen leeuwenpoten. Het uitzicht bovenop is prachtig.

Dag 15 Je bezoekt Polonnaruwa

We brengen je naar de koningsstad Polonnaruwa. Daar leg je de afstand tussen de verschillende bijzondere gebouwen, stupa's en enorme rotsbeelden af op de fiets, ze liggen niet zo ver van elkaar verwijderd. Polonnaruwa is één van de oude koningssteden van Sri Lanka. Je fietst langs de watertank, tussen stupa's door en moet ondertussen uitkijken voor overtekende apen. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om deze bijzondere plek te bezoeken. Je bezoekt zeker de enorme in de rots uitgehakte Boeddha figuren.


Enorme in rots gehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa
Enorme in rots gehakte Boeddha beelden in Polonnaruwa

Dag 16 We rijden naar het tropische strand van Nilaveli

Tropisch strand in Sri Lanka
Tropisch strand in Sri Lanka

Voordat je vertrekt naar de oostkust bezoek je de rotstempel in Dambulla. Je kunt hier meer dan 150 muurschilderingen in uitstekende kwaliteit bewonderen. Ook vindt je er vele Boeddha beelden in uiteenlopende formaten, tot aan enorme afmetingen aan toe. Het is een echte tempel en een heilige plek, hier trek je de schoenen uit en zorg je dat knieën en schouders bedekt zijn.

Een Sri Lanka rondreis is natuurlijk pas compleet met een paar dagen aan een tropisch strand.

Dag 17 en 18 Relaxdagen aan het strand van Nilaveli

In onze zomer is een verblijf in Nilaveli aan de oostkust van Sri Lanka ideaal. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Een prima plek om een paar dagen te relaxen. Als je je laat varen naar het natuurpark bij Pigeon Island (toegang verplicht) kun je daar snorkelen en duiken. Ook kun je er voor kiezen om een walvis excursie te boeken, in de zomer kun je ze hier aantreffen, net als dolfijnen trouwens.

Dag 19 Je bezoekt de koningsstad Anuradhapura met de tuk tuk

Vanaf de oostkust rijden we weer terug richting het westen. Met als eindbestemming Anuradhapura. Je bezoekt de oude koningsstad per tuk tuk. Je maakt een sightseeing tour door de oude stad. Je bezoekt enkele tempels en oude stupa's. Soms al uitgegraven, soms nog niet. Hier ervaar je goed de beleving van het Boeddhisme van vroeger en ook zoals het nu nog beleeft wordt. Vaak is er in een tempel een dienst gaande. Tussen de sites lopen apen. Bezoek zeker de bodhi-boom, gepland met een loot van de boom waaronder Boeddha verlichting vond. Een heilige plek in Sri Lanka.


Dag 20 Op Safari in het Wilpattu national park en transfer terug naar Negombo

Je gaat vandaag vroeg in de ochtend op safari in het Wilpattu national park. Het Wilpattu national park is één van de twee parken in Sri Lanka waar je kans hebt om luipaard in het wild te spotten. Een safari in het park is een belevenis. Je verblijft je laatste nacht in Sri Lanka in hetzelfde hotel als waar je reis begon.

Dag 21 Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis

Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.