De smaak van Zuid-India en Sri Lanka

Voor de liefhebber van bijzondere rondreizen combineren we de highlights van Kerala in Zuid-India en Sri Lanka. Wil je ook nog even relaxen dan verleng je jouw reis met enkele dagen oostkust strand in Sri Lanka. Zo krijg je wel een héél goede indruk van dit deel van zuidoost Azië!

- Start je rondreis in Zuid-India, sluit af in Sri Lanka
- Ontdek de Nederlandse invloeden in beide landen
- Overnachting op de Backwaters van Kerala
- Beleef het Hindoeïsme en Boeddhisme
- Overnachting in goede middenklasse hotels

De route van je rondreis door zuid-India en Sri Lanka<br>
De route van je rondreis door zuid-India en Sri Lanka

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 1 Je Zuid-India en Sri Lanka rondreis gaat beginnen

Je Zuid-India en Sri Lanka rondreis begint met vertrek vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Je vliegt naar Kochi in Zuid-India, het startpunt van je reis. Hier kom je altijd pas de volgende dag aan. Je tickets kun je zelf boeken of het door ons laten doen, die keus is aan jou. Wij bieden je graag een voordelig tarief aan.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

Op de luchthaven van Kochi (Cochin in vroeger dagen) wordt je verwelkomt en we rijden je naar je eerste hotel. In Kochi zul je je verbazen over de vele buitenlandse invloeden. Door de ligging aan zee is er een aangename mix van invloeden opgetreden. Al veel langer zagen ook niet Indiers de schoonheid van Kochi dat ligt tussen de zee en de wateren van Kerala. Men noemt het niet voor niets 'De Koningin van de Aziatische zee', de wijk Fort kent veel koloniale invloeden.

Kochi 'Chinese visnetten' bij zonsondergang
Kochi 'Chinese visnetten' bij zonsondergang

Dag 3 De highlights van Kochi en transfer naar de backwaters

St. Francis Chrurch in Kochi
St. Francis Chrurch in Kochi

We bezoeken de highlights van Kochi. Op het programma staat o.a. het Nederlandse paleis. Hoewel Nederlands, het werd oorspronkelijk door de Portugezen gebouwd, de Nederlanders verbouwden het! Een bijzondere mix van stijlen tref je aan in de Joodse Synagoge. Chinees aardewerk en Belgische kandelaars en de zeer oude geschriften zijn de moeite waard. In de St. Francis Church is het graf van Vasco da Gama te vinden. Althans de herinnering eraan, de Portugezen hebben hem later verplaatst naar Portugal. Nadat we ook de bijzondere Chineese vissersnetten hebben bezocht rijden we je naar de backwaters waar je op je houseboot stapt.

Dag 4 Je bezoekt het Periyar national park

De bergen in met theeplantages. In 1895 werd er een dam aangelegd in de Periyar. Hierdoor is een enorm stuwmeer ontstaan dat nu het hart vormt van het Periyar National park. Het park ligt in de heuvels van de Ghats. Vaak zie je nog oude boomstronken boven het water uitkomen. Het mooiste aan het park is dat je een kans hebt om in het hoge gras langs het meer olifanten te spotten. Nadat we een specerijentuin hebben bezocht rijden we naar je hotel in Periyar.

Morgen verken je het park op een boot
Morgen verken je het park op een boot
Iedere avond worden de goden naar bed gebracht
Iedere avond worden de goden naar bed gebracht

Dag 5 Je maakt een boottocht en we rijden naar Madurai.

Je maakt een boottocht op het stuwmeer. De omgeving is hier prachtig en hoewel het niet heel gebruikelijk is zal er ook altijd de kans zijn dat je olifanten, herten of zwijnen kunt zien langs de kant van het water. We verlaten de bergen en rijden naar Madurai waar je een bijzonder ceremonie meemaakt in de tempel. Je gaat de goden naar bed brengen. Overnachting in Madurai

Dag 6 Madurai tempel en bezoek aan Chettinad

In de Madurai tempel kun je je laten zegenen door een olifant. Je bezoekt de tempel ook nog een keer bij daglicht. Vervolgens rijden we je naar Chettinad waar je in de avond een lokale markt bezoekt. Chettinad is een klein plaatsje, het is er stil en de attractie zijn de enorme paleizen gebouwd door rijke handelaren. Je overnacht in één van de paleizen.

Laat je zegenen door de tempelolifant
Laat je zegenen door de tempelolifant

Een bijzondere tempel in de buurt van Chettinad
Een bijzondere tempel in de buurt van Chettinad

Dag 7 Vandaag rijden we je naar Thanjavur waar je het fort en paleis bezoekt

Vlak bij Chettinad ligt een kleine niet toeristische tempel die geheel in het teken van een legende rondom paarden staat, de hele weg naar de kleine bostempel staat er vol mee. In Thanjavur bezoek je het fort en het paleis. Thanjavur is ook bekend onder de naam Tanjore. Rondom de stad liggen de hoogtepunten van het Chola tijdperk.


Dag 8 Voor je vlucht bezoek je nog twee tempels

We rijden je naar Trichi waar je op je vlucht naar Sri Lanka stapt. Voordat je de middagvlucht neemt bezoek je nog de Rots tempel en Sri Ragnathaswamy tempel. Vervolgens naar de luchthaven en vlucht naar Sri Lanka. Je chauffeur verwelkomt je op de luchthaven en op een half uur rijden ligt Negombo. Je verblijft in een hotel dat direct aan het strand ligt. Vanuit je hotel heb je in de ochtend direct zicht op de vissers op het water.

Met de Sri Ragnathaswamy tempel neem je afscheid van Tamil Nadu
Met de Sri Ragnathaswamy tempel neem je afscheid van Tamil Nadu

Je beklimt de Sigiriya leeuwenrots
Je beklimt de Sigiriya leeuwenrots

Dag 9 Naar Sigiriya leeuwenrots

We rijden je in enkele uren het binnenland in. In de namiddag, als de zon al begint te zakken, bezoek je de leeuwenrots in Sigiriya. De beklimming is best een uitdaging! Gelukkig is er ook onderweg naar boven al voldoende te zien.


Dag 10 Je bezoekt Polonnaruwa

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Je bezoekt de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad. Het is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is al enige jaren een door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.

Verspreid in de oude stad liggen de prachtigste tempelruines
Verspreid in de oude stad liggen de prachtigste tempelruines

Dag 11 Via Dambulla rijden we je naar je homestay in de jungle

De grootste groente en fruit markt<br>
De grootste groente en fruit markt

In Dambulla ligt de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka en een rotstempel met een enorme hoeveelheid Boeddhabeelden en bijzondere rotsschilderingen. Je treft in de grotten meer dan 150 muurschilderingen en vele honderden boeddha beelden aan. In de buurt van Pinnawela ligt een leuke home-stay midden in het groen. Het is je uitvalsbasis om morgen een klein plattelandsdorpje te gaan bezoeken. Je verblijft deze Sri Lanka rondreis twee nachten in deze gezellige homestay.

Dag 12 Een bijzondere Singha reizen dorpsverkenning

Je gaat kennismaken met het kleine dorpje Illukgoda midden in de groene natuur. Onder leiding van gids Kumara maak je kennis met het dagelijkse leven van de vriendelijke bevolking. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van het dorp. Je loopt langs de eenvoudige huisjes van de vriendelijke bevolking en vaak is er wel de gelegenheid om verse kokosnoot te proeven. Een ontmoeting met de kinderen of de monnik van de dorpskenner is ook een mogelijkheid. Het programma kan wisselen, het gaat om de (bijzondere) ontmoeting. Ook je traditionele lunch is inbegrepen. Vaak langs de rivier dus neem je je zwempak mee?

Kies jij ook voor de rivier als lunchplek?
Kies jij ook voor de rivier als lunchplek?

Dag 13 Het is maar een uurtje rijden naar Kandy

Tempel van de tand in Kandy

Illukgoda ligt dicht bij Kandy. Je hebt daardoor vandaag tijdens je Sri Lanka rondreis een groot deel van de dag om zelf te bepalen hoe je die in wilt vullen. Lekker bij het zwembad of vast het centrum verkennen. Bij de Tempel de liggen de straatjes met de winkels. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. Aan het eind van de middag neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We zullen daar op tijd te zijn voor de avondceremonie.

Dag 14 Via de botanische tuin op weg naar Nuwara Eliya

Je bezoekt de Botanische tuin. Je rijdt door naar Nuwara Eliya waar je in de middag aankomt. Onderweg is veel te zien. Je zult merken dat het landschap snel veranderd in een landschap met alleen plantages. Op één van de plantages bezoek je ook een theefabriek en leer je er veel over de verschillende theesoorten. Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen en er zijn diverse plekken die aan de Engelse stichters doet denken zo zijn er een Engels postkantoor, een renbaan en het Victoria park.


Nuwara Eliya post office <br>
Nuwara Eliya post office

Dag 15 Bezoekt Horton Plains (optioneel) en pakt de trein naar Ella

Treinreis naar Ella

In de ochtend kun je optioneel Horton Plains bezoeken. Je staat dan vroeg op voor de transfer naar Horton Plans. Je maakt een wandeling langs World's End en Bakers Fall's. De eerste is een uitzichtpunt en de tweede een waterval. Bij vroeg vertrek heb je de meeste kans om vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vervolgens vanaf Nanu Oya met de trein naar Ella. De rit gaat door theeplantages, langs watervallen en door groen berggebied. Stel je in op een volle dag vandaag.

Dag 16 Op weg naar Yala

Het Yala National Park is één van de twee grootste natuurparken in Sri Lanka. Het ligt dicht bij de oceaan en het overgrote deel van het park is veelal laag begroeid. Dat maakt de kans om wild te spotten lekker groot! Je gaat met een jeep het park. Het is één van de parken in Sri Lanka waar je luipaarden kunt zien. Luipaarden zijn helaas lastiger te vinden, ze laten zich niet makkelijk spotten maar we horen regelmatig dat gasten toch één hebben gespot!

Op jeep safari in Sri lanka met in Yala kans op luipaard
Op jeep safari in Sri lanka met in Yala kans op luipaard

Dag 17 Lekker relaxen

We rijden je vandaag naar Mirissa aan de mooie zuidkust van Sri Lanka. Mirissa is een klein vissersdorpje. Direct aan de zee liggen hier een paar kleinschalige accommodaties. Op het strand staan houten hutjes die verbouwd zijn tot restaurants en die heerlijke verse vis aanbieden! Als je denkt aan een tropische baai dan beantwoordt Mirissa aan dat beeld. Palmbomen lopen hier door tot aan het goudgele strand met een blauwe zee. Je hotel hier is één van de grotere hotels met veel voorzieningen.

Dag 18 Mirissa stranddag

Strandverblijf in Mirissa.

Dag 19 Een verkenning van het sterfort in Galle

Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht
Het Galle fort wordt ook veel door scholen bezocht

Aan het einde van de ochtend kom je aan bij het Nederlandse sterfort in Galle. Daar wacht je gids op je en ga je wandelend het fort verkennen. In juli en augustus is dit vaak een Nederlands sprekende gids die Galle goed kent. Een bijzondere excursie en ook handig want zo weet je direct waar de leukste restaurantjes zitten. Je verblijft namelijk een nacht in het sterfort in een luxe koloniale villa met zicht op de vuurtoren! Zo heb je ook daarna nog alle tijd om ook de leuke winkeltjes te verkennen en de bijzonder sfeer van het fort te proeven.

Dag 20 Terug naar Negombo

We rijden je terug naar Negombo waar je de laatste nacht verblijft. Met o.a. Nederlandse steun is in Telwatta veel werk verricht. Het kleine tsunami museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een goed beeld van de post tsunami periode en laat het herstel zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van kinderen. Ook bezoek je een zeeschildpad opvang project. In de middag kom je aan bij je hotel.

Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum
Klein maar indrukwekkend, het tsunami foto museum

Dag 21 Negombo - Luchthaven

Je stapt de laatste keer in bij je chauffeur tijdens deze Sri Lanka rondreis. Op de luchthaven nemen jullie afscheid en vangt je terugtocht aan.

Verlenging aan de oostkust van Sri Lanka

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende onze zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er snorkelen en rond Pigeon Island zelfs duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 11 t/m 14 We rijden je na dag 10 naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 11.

> Combineer Tamil Nadu met Sri Lanka. Lees hier meer!
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka
Prachtige zonsondergangen in Sri Lanka