Sri Lanka en Malediven on a budget

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Sri Lanka en de Malediven? Dan is dit de aanbieding die je vast aanspreekt. Je bezoekt o.a. de culturele driehoek en maakt een mooie trek door het platteland. Tijdens de budgetreis verblijf je in prima budget hotels.
Op de Malediven verblijf je op een prachtig atol. Eerst de nodige actie en vervolgens heerlijk relaxen, ideaal toch?

- Verblijf in leuke avontuurlijke hotels
- Unieke plattelands wandeling
- Jeep safari in het Yala national park
- Overnachting in een echt sterfort
De route van de rondreis in Sri Lanka<br>
De route van de rondreis in Sri Lanka

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je Sri Lanka en de Malediven rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd pas de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Transfer naar Negombo

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een vissersplaats. Je verblijft hier je eerste nacht in een kleinschalig hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Je hotel ligt vlak naast de beroemde Dutch canals. De kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd in Negombo. Je Sri Lanka rondreis is nu echt begonnen!

Negombo
Negombo

De imposante leeuwenrots Sigiriya
De imposante leeuwenrots Sigiriya

Dag 3 Verken Negombo op de fiets en transfer naar Sigiriya

's Ochtends verken je Negombo op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de 'Dutch canals' en het Nederlands fort. Op de fiets leer je Negombo anders kennen! Vervolgens brengt je chauffeur je naar Sigiriya. Je verblijft hier in een gezellig kleinschalig familiehotel met zicht op de leeuwenrots. Wie wil dat nou niet! Het is goed toeven in dit leuke hotel.

Dag 4 Je maakt een uitstap naar de koningsstad Polonnaruwa

Vandaag bezoek je tijdens deze Sri lanka rondreis de koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude stad in een tuk tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en is stamt uit de 11e en 12e eeuw. Het is een werelderfgoed.

Aapjes bij Polonnaruwa<br>
Aapjes bij Polonnaruwa

Dag 5 op weg naar je eco lodge nabij het dorpje Digana

De homestay waar je verblijft<br>
De homestay waar je verblijft

's Ochtends beklim je de leeuwenrots. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top waar ooit het kasteel van koning Kassapa stond. Na de klim kun je even uitrusten in de auto want de chauffeur brengt je in ongeveer 4 uur naar Mawanella. Je verblijft hier in een leuke homestay in de natuur.

Kies je voor het entreepakket dan is een ayurvedische massage vandaag inbegrepen.

Dag 6 Het platteland verken je het beste met de fiets en lopend

Je gaat vandaag de omgeving van Mawanella verkennen op de fiets. Je fietst ongeveer 2,5 uur door een prachtige groene omgeving. Hierna ga je terug naar de homestay waar je meehelpt met het bereiden van de traditionele lunch. In de middag maak je een wandeling waarbij je het eerste stuk door de rijstvelden loopt. Onderweg zie je rubber en thee plantages. De gids vertelt tijdens de wandeling hoe de thee en rubber wordt gemaakt. We sluiten de dag af bij de dorps tempel en vanaf hier word je met de tuk tuk terug naar de homestay gebracht.


Vrolijke vrienden in de bus tijdens de wandeling<br>
Vrolijke vrienden in de bus tijdens de wandeling

Dag 7 Vandaag de tijd voor jezelf in Kandy

De belangrijke tempel van de tand

Mawanella ligt niet zo ver van Kandy vandaan. We komen er bijtijds aan en je hebt vandaag een groot deel van de dag om zelf de stad te verkennen. Op loopafstand van je hotel tref je bij de Tempel straatjes met leuke winkeltjes. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. In de vooravond neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We proberen daar op tijd te zijn voor de bijzondere avondceremonie.

Dag 8 Slapen tussen de theeplantages

Je gaat vandaag naar Nuwara Eliya. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek en leert er alles over de verschillende soorten thee en hoe ze gemaakt worden. In Nuwara Eliya's zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer de niet te missen highlights.


Landschap bij Nuwara Eliya<br>
Landschap bij Nuwara Eliya

Dag 9 Vroeg op voor wandelen en trein op één dag

Onderweg heb je mooie vergezichten
Onderweg heb je mooie vergezichten

Voor de vroege vogels bieden wij de optie om Horton Plains te bezoeken. Je wordt dan naar de hoogvlakte gebracht waar je al vroeg een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Vroeg zodat je de meeste kans hebt vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vanaf Nanu Oya vertrekt je trein naar Ella. Het is een populaire rit zowel van toeristen als locals en het kan zijn dat je tussen de gezellige bevolking moet staan tijdens de rit langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Je chauffeur neemt de bagage mee en wacht je in Ella weer op.

Dag 10 Op zoek naar luipaarden en olifanten in Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grootste deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen
Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen

Dag 11 Transfer naar de stranden van Tangalle

Het strand voor je hotel<br>
Het strand voor je hotel

Je leuke strand resort ligt aan de zuidkust pal aan een baai een stukje buiten Tangalle. Het hotel ligt gescheiden door een lagoon direct aan de zee. In Tangalle heb je de stranden waar zeeschildpadden het strand op komen om eieren te leggen. Wist je dat ze altijd terug op het strand waar ze ook geboren zijn? Je zult zeker genieten van je verblijf in je resort dat ruime kamers en een fijn zwembad heeft.

Dag 12 Strandverblijf in Tangalle

Strandverblijf in Tangalle.

Dag 13 Vannacht slaap je in het sterfort van Galle!

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Onderweg komen we langs de visser op palen in de zee, de zogenaamde steltvissers. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Je hebt alle tijd om de sfeer te proeven in Galle. Je overnacht namelijk in het fort. Met een beetje geluk is er net een cricket wedstrijd aan de gang in het stadion net buiten de muren van het fort.

Het Galle fort in de avondzon
Het Galle fort in de avondzon

Dag 14 Op weg naar Negombo voor je laatste avond in Sri Lanka

Via het Telwatta tsunami fotomuseum rijden we terug naar Negombo. Ook bezoek je onderweg een zeeschildpad opvang, eieren worden hier uitgebroed en jonge schildpadden weer teruggezet. Aan de doorgaande kustweg is het Tsunami project te vinden. Het kleine museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een indrukwekkend beeld van deze gebeurtenis en laat het herstel erna zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van dorpskinderen.

Je overnacht in Negombo in hetzelfde hotel als toen je aankwam.

Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta
Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Male

Je chauffeur haalt je weer op bij het hotel en brengt je tijdig naar de luchthaven voor je vlucht naar Male. Daar wordt je verwelkomt en ga je met een speedboot naar het resort waar je enkele dagen verblijft. Omdat wij niet van verrassingen houden is je transfer met de speedboot uiteraard in de prijs inbegrepen, zowel heen als terug.

Dag 16 Bandos Island

Je verblijft twee hele dagen op Bandos Island. We reserveren hier de standaard kamer voor je, het is een prima kamer vlak bij het strand. Op Bandos kun je prima duiken, snorkelen of relaxen. Wil je een upgrade naar een Deluxe kamer is dat uiteraard mogelijk. Ook een upgrade naar All inclusive is mogelijk. Het is hier paradijselijk!

Traditionele boot op de Malediven
Traditionele boot op de Malediven

Dag 17 Bandos Island

Een tweede dag op je tropische eiland.

Dag 18 Bandos Island - Luchthaven

Vandaag neem je de boot terug naar Male en vangt je terugreis naar Nederland aan.