Sri Lanka en Malediven on a budget

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Sri Lanka en de Malediven? Dan is dit de aanbieding die je vast aanspreekt. Je bezoekt o.a. de culturele driehoek en maakt een mooie trek door het platteland. Tijdens de budgetreis verblijf je in prima budget hotels.

Op de Malediven verblijf je op een prachtig atol. Eerst de nodige actie en vervolgens heerlijk relaxen, ideaal toch?

- Verblijf in leuke avontuurlijke hotels
- Unieke plattelands wandeling
- Jeep safari in het Yala national park
- Overnachting in een echt sterfort
- 3 nachten op de Malediven verblijven

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd pas de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Na je vlucht is het nog 20 minuten rijden naar Negombo

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar Negombo.
Nadat je je opgefrist hebt ga je met de chauffeur Negombo verkennen en bezoek je de levendige winkelstraatjes in het centrum. Ook maak je een boottocht op de lagune achter Negombo. Je hotel ligt vlak bij het Dutch canal, grachten door de Nederlanders gegraven. Het strand, de winkels en restaurants liggen op loopafstand.

Negombo centrum

Dag 3 Je bezoekt het Dutch Village en Sigiriya

De imposante leeuwenrots Sigiriya
De imposante leeuwenrots Sigiriya

Via het bijzondere Dutch Village rijden we het binnenland in naar de culturele driehoek. De Dutch Welcome village geeft je een vertederende blik in de zorg voor ouderen in Sri Lanka. De leeuwenrots Sigiriya zie je al van ver. Het is best een stevige klim maar gelukkig is er voldoende te zien op weg naar de top. Wat dacht je van een grot met muurschilderingen uit de 5e eeuw en een trap langs de rotswand die tussen twee leeuwenpoten begint. Je gezellige familie hotel ligt op korte afstand van de rots in Sigiriya.

Dag 4 Je maakt een uitstap naar de koningsstad Polonnaruwa

Vandaag bezoek je tijdens deze Sri lanka rondreis de koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude stad in een tuk tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en is stamt uit de 11e en 12e eeuw. Het is een werelderfgoed.

Polonnaruwa

Dag 5 op weg naar je eco lodge nabij het dorpje Digana

Bijzondere muurschilderingen in Dambulla
Bijzondere muurschilderingen in Dambulla

In Dambulla ligt een rotstempel met enorme Boeddhabeelden en imposante rotsschilderingen. De grotten liggen hier dankzij koning Walagambahu. In de grotten kun je beelden en muurschilderingen bewonderen. Het ligt vlak bij de grootste fruit en groente markt van Sri Lanka en ook die bezoek je. In de buurt van Digana ligt het leuke eco resort waar je de komende twee nachten verblijft. Je ervaart hier hoe het leven in een plattelands dorpje is. Uiteraard mag daarbij rice and curry als traditioneel Sri Lankaanse maaltijd niet ontbreken.

Dag 6 Met een gids maak je een wandeling op het platteland

Je gaat vandaag met een gids op stap en verkent de omgeving. Digana ligt in de buurt van het Knuckles gebergte, ook wel Misty Mountains, genoemd. In dit gebied tref je afwisselend ruig gebergte, kleine dorpjes en theeplantages aan. We lopen een groot deel van de dag. Lunchen doen we onderweg, daar zorgen wij voor vandaag! Vaak neemt de gids aan het einde van de dag een lokale bus terug naar het resort. Je zit dan tussen de theepluksters en schoolkinderen die ook op weg naar huis zijn. Altijd goed voor vrolijke gezichten!

Vrolijke vrienden in de bus tijdens je Digana trekking
Vrolijke vrienden in de bus tijdens je Digana trekking

Dag 7 Vandaag de tijd aan jezelf in Kandy

De belangrijke tempel van de tand

Digana ligt niet zo ver van Kandy vandaan. We komen er bijtijds aan en je hebt vandaag een groot deel van de dag om zelf de stad te verkennen. Op loopafstand van je hotel tref je bij de Tempel straatjes met leuke winkeltjes. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. In de vooravond neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We proberen daar op tijd te zijn voor de bijzondere avondceremonie.

Dag 8 Slapen tussen de theeplantages

Een bezoek aan de Botanische tuin van Kandy hoort bij een Sri Lanka rondreis. Het is je eerste stop vandaag. Vervolgens rijden we door naar Nuwara Eliya waar we in de loop van de middag aankomen. Onderweg is voldoende te zien. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek en leert er alles over de verschillende soorten thee en hoe ze gemaakt worden. In Nuwara Eliya's zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer de niet te missen highlights. Je kleine guesthouse ligt op loopafstand van het centrum.

theepluksters Sri Lanka

Dag 9 Vroeg op voor wandelen en trein op één dag

Onderweg heb je mooie vergezichten
Onderweg heb je mooie vergezichten

Vroeg op vandaag, je hebt een drukke dag voor de boeg! Je wordt naar de hoogvlakte Horton Plains gebracht waar je al vroeg een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Vroeg zodat je de meeste kans hebt vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vanaf Nanu Oya vertrekt je trein naar Ella. Het is een populaire rit zowel van toeristen als locals en het kan zijn dat je tussen de gezellige bevolking moet staan tijdens de rit langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Je chauffeur neemt de bagage mee en wacht je in Ella weer op.

Dag 10 Op zoek naar luipaarden in Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grootste deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen
Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen

Dag 11 De rit naar de stranden van Tangalla duurt ongeveer twee uur

Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai
Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai

Je leuke strand resort ligt aan de zuidkust pal aan een baai een stukje buiten Tangalla. Het is een mooie plek om te verblijven en eigenlijk heb je hier een privé strand!. in Tangalla heb je de stranden waar zeeschildpadden het strand op komen om eieren te leggen. Wist je dat ze altijd terug op het strand waar ze ook geboren zijn? Je zult zeker genieten van je verblijf in je resort dat ruime kamers en een fijn zwembad heeft.

Dag 12 Strandverblijf in Tangalla

Strandverblijf in Tangalla.

Dag 13 Vannacht slaap je in het sterfort van Galle!

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Onderweg komen we langs de visser op palen in de zee, de zogenaamde steltvissers. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Je hebt alle tijd om de sfeer te proeven in Galle. Je overnacht namelijk in het fort. Met een beetje geluk is er ook net een cricket wedstrijd aan de gang in het stadion net buiten de muren van het fort of heb je net zo'n mooie zonsondergang als wij hadden.

Het Galle fort in de avondzon
Het Galle fort in de avondzon

Dag 14 Op weg naar Negombo voor je laatste avond in Sri Lanka

Via het Telwatta tsunami fotomuseum rijden we terug naar Negombo. Ook bezoek je onderweg een zeeschildpad opvang, eieren worden hier uitgebroed en jonge schildpadden weer teruggezet. Aan de doorgaande kustweg is het Tsunami project te vinden. Het kleine museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een indrukwekkend beeld van deze gebeurtenis en laat het herstel erna zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van dorpskinderen. Je overnacht in Negombo in hetzelfde hotel als toen je aankwam.

Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta
Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Male

Je chauffeur haalt je weer op bij het hotel en brengt je tijdig naar de luchthaven voor je vlucht naar Male. Daar wordt je verwelkomt en ga je met een speedboot naar het resort waar je enkele dagen verblijft. Omdat wij niet van verrassingen houden is je transfer met de speedboot uiteraard in de prijs inbegrepen, zowel heen als terug naar Male.

Dag 16 Bandos Island

Je verblijft twee hele dagen op Bandos Island. We reserveren hier de standaard kamer voor je, het is een prima kamer vlak bij het strand. Op Bandos kun je prima duiken, snorkelen of relaxen. Wil je een upgrade naar een Deluxe kamer is dat uiteraard mogelijk. Ook een upgrade naar All inclusive is mogelijk. Het is hier paradijselijk!

Traditionele boot op de Malediven
Traditionele boot op de Malediven

Dag 17 Bandos Island

Een tweede dag op je tropische eiland.

Dag 18 Bandos Island - Luchthaven

Vandaag neem je de boot terug naar Male en vangt je terugreis naar Nederland aan.