Sri Lanka en Malediven All Luxery

Je Sri Lanka rondreis maak je in een luxe auto of minibus met chauffeur
Je Sri Lanka rondreis maak je in een luxe auto of minibus met chauffeur

Tijdens deze luxe rondreis op Sri Lanka en de Malediven laten wij je de hoogtepunten van Sri Lanka zien. Het is een rondreis met veel cultuur, natuur en met als afsluiting enkele dagen luxe Malediven aan een palmen strand.
Je verblijft in luxe hotels. Deze reis is een topper voor iedereen die van luxe hotels houdt. Zo kun je op niveau kennis maken met deze tropische parels!

Dag 1

Vertrek naar Sri Lanka van een luchthaven naar je keuze. Dat kan Amsterdam zijn maar bijvoorbeeld ook Brussel of Dusseldorf. Als je wilt boeken we een business class ticket voor je.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Je wordt op de luchthaven hartelijk en fleurig ontvangen door je chauffeur. Hij zal ook je gids zijn tijdens de komende weken in Sri Lanka. Een korte transfer brengt je bij je hotel. Negombo heeft mooie stranden en is een ideale plek om de eerste indrukken van het mooie Sri Lanka op te doen. Het moderne en luxe hotel ligt hier direct aan het strand en behoort tot de small luxery hotel keten. In de namiddag maken jullie een korte tour door het stadje en een leuke boottocht op de lagoon. Verblijf op basis van half pension.


Dag 3 Negombo

Je verblijft vandaag een tweede dag in Negombo. Je luxe hotel ligt hier zoals al gezegd direct aan het strand. Het heeft een zeer goede keuken en een luxe moderne uitstraling. Het zwembad grenst aan het strand en onder de palmen kun je even uit de zon gaan liggen. Geniet van een drankje terwijl je met de voeten in het zwembad over de zee zit te turen. 's Avonds ligt er hier en daar een traditionele vissersboot op het strand. Verblijf op basis van half pension.


Traditionele vissersboot in Negombo
Traditionele vissersboot in Negombo

Dag 4 Negombo - Mihinthale - Anuradhapura

Vandaag bezoek je het heilige klooster van Mihinthale
Vandaag bezoek je het heilige klooster van Mihinthale

We rijden je door het groene binnenland van Sri Lanka naar Anuradhapura. Onderweg rijden we door kleine dorpjes, langs rubberplantages en langs mooie rijstvelden. We bezoeken onderweg naar Anuradhapura in de namiddag de heilige berg nabij Mihinthale. Daarna is het nog een klein stukje naar je luxe resort in het groen. Het is een bijzonder resort gebouwd rondom een Wallawa, dit is een oude koloniale woning. Ze zijn vaak erg fraai. Onder deze is een mooie wijnkelder gebouwd, je kunt 'm zien als je voor de bar staat. Vrijwel alle kamers (Bungalows) hebben hier een eigen pool in een besloten tuin of veranda. Verblijf op basis van half pension.


Dag 5 Anuradhapura

Tijdens een uitgebreide rondrit laten wij je alle sites, pagodes en tempels zien in de oude stad van Anuradhapura. Deze voormalige koningsstad heeft veel te bieden. Naast belangrijke en mooie voorbeelden van het oude boeddhisme zijn er vaak in de tempels diensten gaande of zitten mensen te mediteren. Je kunt er makkelijk een groot deel van de dag doorbrengen. Terug in het resort zal het je wederom aan niets ontbreken. Het resort omvat een groot natuurgebied en is luxe ingericht. Heb je geen zin om in het restaurant in de Wallawa te gaan dineren brengt men met liefde het diner naar je bungalow. Die is voorzien van een zithoek en een eettafel. Verblijf op basis van half pension.


Prachtig verlichte stupa in de avond
Prachtig verlichte stupa in de avond

Dag 6 Anuradhapura - Sigiriya - Habarana

De vijfde eeuwse fresco's van Sigiriya
De vijfde eeuwse fresco's van Sigiriya

We kunnen rustig aan doen vandaag en rijden wij je in een goed uur naar Sigiriya waar je in de middag de beroemde leeuwenrots bezoekt. Halverwege tref je fresco's uit de 5e eeuw aan en bovenop de liggen restanten van het kasteel en het zwembad van koning Kassapa. In het nabijgelegen plaatsje Habarana ligt nabij een groot meer het mooie Cinnamon lodge hotel. Hier verblijf je de komende twee nachten. Het is een mooi hotel met een prachtige tuin met zwembad. Een ander voordeel is dat het lekker centraal gelegen is t.o.v. de bezienswaardigheden in de culturele driehoek. Verblijf op basis van half pension.


Dag 7 Habarana - Polonnaruwa - Habarana

Vandaag staat de andere koningsstad Polonnaruwa op het programma. Het is duidelijk te zien dat deze koningsstad uit een andere periode stamt dan het eerder bezochte Anuradhapura. Bijzondere beelden en de daar tussen door lopende apen bepalen hier het beeld. In het museum doe je een goede indruk op van de rijkdom die hier eens was. Nabij Habarana zijn enkele natuurparken met elkaar verbonden en vormen zo een enorm park met veel wild. Mineriya is er één van. Je gaat in de namiddag met een ervaren ranger in zijn jeep één van de parken in. De rangers sluiten onderling kort waar het meeste wild te spotten is. Eerder zagen gasten van ons hier in augustus tijdens de grote trek een kudde van meer dan honderd olifanten. Verblijf wederom in Habarana. Verblijf op basis van half pension.


Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya tijden de "great elephant trek" in september
Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya tijden de "great elephant trek" in september

Dag 8 Habarana - Kandy

Elke avond een ceremonie in de Tempel van de Tand
Elke avond een ceremonie in de Tempel van de Tand

Onderweg naar Kandy brengen we in Dambulla een bezoek aan de heilige rotstempel. In diverse grotten zijn hier honderden boeddha beelden en muurschilderingen te bezichtigen. Nabij Matala liggen de spicegardens van Sri Lanka. Hier leer je alles over specerijen en kruiden. Daarnaast is deze groene omgeving ideaal om te stoppen voor een heerlijke lunch. Kandy is een mooi tussen de bergen gelegen stad. Het is de tweede stad van Sri Lanka. Hier bezoek je in de namiddag als de ceremonie aan de gang is de belangrijkste tempel van het land: De tempel van de Tand. Ook hier twee nachten verblijf in een luxe hotel. Verblijf op basis van half pension.


Dag 9 Kandy

In de ochtend bezoeken we het op een uurtje van Kandy gelegen Pinnawela. In dit olifantenweeshuis worden sinds vele jaren olifanten opgevangen. Er zijn meestal zo'n 60 a 70 olifanten in het weeshuis. Het baden van de dieren in de nabijgelegen rivier is een waar spektakel. Terug in Kandy vervolgen we de verkenning van de stad met een sightseeing tour door de stad waarbij we ook de hogere delen bezoeken. Je hebt dan een goed overzicht over de stad. Verblijf op basis van half pension.


Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya

De rit de bergen in naar Nuwara Eliya wordt onderbroken door een bezoek aan een theefabriek. Je rijdt dan al in een omgeving waarbij de theeplantages het landschap domineren. je zult er zeker de traditionele theepluksters aantreffen. Jawel theeplukken is een klus voor de dames. In Nuwara Eliya bezoek je met de gids de highlights van het stadje en rijdt door naar een bijzonder landhuis dat op zo'n 30 minuten van Nuwara Eliya prachtig en rustig temidden van de natuur ligt. Verblijf op basis van half pension.


Always smiling Sri Lanka<br>
Always smiling Sri Lanka

Dag 11 Nuwara Eliya

Boven Nuwara Eliya ligt de hoogvlakte Horton Plains. Vroeger werd er hier door de rijke Engelse theeplanters op luipaard gejaagd. Daarvan zitten er nog maar enkele, ze laten zich nog maar zelden zien. Je maakt een wandeling naar World's End. Hier vandaan heb je bij helder weer zicht tot aan de zuidelijk gelegen Indische oceaan. Ook wandel je in de tocht die zo'n drie uur duurt langs Bakers Fall's, een mooie waterval. In de middag staat er overigens nog een heerlijke high tea voor je klaar in het mooie landhuis waar je ook deze nacht verblijft. Verblijf op basis van half pension.


Dag 12 Nuwara Eliya - Galle

De straatjes in het fort ademen koloniale sfeer uit
De straatjes in het fort ademen koloniale sfeer uit

Vandaag een stevige reisdag met een bijzonder einddoel. We rijden u naar de tropische zuidwest punt van Sri Lanka. Hier verblijft je nabij het Nederlandse sterfort van Galle aan de rand van de stad. Het Galle Lighthouse hotel ligt hier direct op een rots aan het strand en is een mooi en luxe hotel. Voor we naar het hotel gaan bezoeken we uiteraard eerst het fort in de stad. Het fort is door de Nederlanders gebouwd als tussenstop op de vele VOC routes naar de Oost. De Nederlandse invloeden zijn ook nu nog duidelijk aanwezig. Verblijf op basis van half pension.


Dag 13 Galle

Verblijf in Galle. Verblijf op basis van half pension.


Dag 14 Galle - Colombo

We rijden je langs de westkust naar Colombo. Onderweg bezoek je bij Telwatta het tsunami foto museum. Een Nederlands initiatief in een dorp dat ernstig te leiden heeft gehad onder de tsunami van 2004. In de middag laten we je de highlights zien van de hoofdstad. je verblijft in een luxe hotel direct aan de boulevard vlak naast het Dutch Hospital, ook al zo'n juweel dat herinnerd aan vervlogen VOC tijden. Verblijf Colombo. Verblijf op basis van half pension.

Dag 15 Colombo - Luchthaven - Male - Rannalhi

We rijden je naar de luchthaven en je vliegt naar Male, het hoofdeiland van de Malediven. Daar wordt je naar Rannalhi Island gebracht. Hier wordt je met alle egards ontvangen en verblijf je in een water villa.

Dag 16, 17, 18 Rannalhi

Prachtige zonsondergang op de malediven
Prachtige zonsondergang op de malediven

Op Rannalhi verblijf je in een water villa Verblijf op basis van All inclusive.

Dag 19

Transfer naar Male en terugvlucht