Sri Lanka en Malediven All Luxery

De route in Sri Lanka
De route in Sri Lanka

Tijdens deze luxe rondreis op Sri Lanka en de Malediven laten wij je de hoogtepunten van Sri Lanka zien. Het is een rondreis met veel cultuur, natuur en met als afsluiting enkele dagen luxe Malediven aan een palmen strand. Je verblijft in luxe hotels. Deze reis is een topper voor iedereen die van luxe hotels houdt. Zo kun je op niveau kennis maken met deze tropische parels!

Dag 1 De rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Vertrek naar Sri Lanka van een luchthaven naar je keuze. Dat kan Amsterdam zijn maar bijvoorbeeld ook Brussel of Dusseldorf. Als je wilt boeken we een business class ticket voor je.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Je wordt op de luchthaven hartelijk en fleurig ontvangen door je chauffeur. Hij zal ook je gids zijn tijdens de komende weken in Sri Lanka. Een korte transfer brengt je bij je hotel. Negombo heeft mooie stranden en is een ideale plek om de eerste indrukken van het mooie Sri Lanka op te doen. Het moderne en luxe hotel ligt hier direct aan het strand en behoort tot de small luxery hotel keten. In de namiddag maken jullie een korte tour door het stadje en een leuke boottocht op de lagoon.

Dag 3 Vrije dag in Negombo

Je verblijft vandaag een tweede dag in Negombo. Je luxe hotel ligt hier zoals al gezegd direct aan het strand. Het heeft een zeer goede keuken en een luxe moderne uitstraling. Het zwembad grenst aan het strand en onder de palmen kun je even uit de zon gaan liggen. Geniet van een drankje terwijl je met de voeten in het zwembad over de zee zit te turen. 's Avonds ligt er hier en daar een traditionele vissersboot op het strand.

Traditionele vissersboot in Negombo
Traditionele vissersboot in Negombo

Dag 4 Via Chilaw naar Anuradhapura

We rijden je door het groene binnenland van Sri Lanka naar Anuradhapura. Onderweg rijden we door kleine dorpjes, langs rubberplantages en langs mooie rijstvelden. We stoppen onderweg bij een dorpstempel in Chilaw. Je verblijft in een luxe resort in het groen. Het is een bijzonder resort gebouwd rondom een Wallawa, dit is een oude koloniale woning. Ze zijn vaak erg fraai. Onder deze is een mooie wijnkelder gebouwd, je kunt 'm zien als je voor de bar staat. Vrijwel alle kamers (Bungalows) hebben hier een eigen pool in een besloten tuin of veranda.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 5 Anuradhapura en Mihinthale

Tijdens een uitgebreide rondrit laten wij je alle sites, pagodes en tempels zien in de oude stad van Anuradhapura. Deze voormalige koningsstad heeft veel te bieden. Naast belangrijke en mooie voorbeelden van het oude boeddhisme zijn er vaak in de tempels diensten gaande of zitten mensen te mediteren. Je kunt er makkelijk een groot deel van de dag doorbrengen. In de middag bezoek je de heilige berg Mihintale en de lunch is vandaag inbegrepen. Terug in het resort zal het je wederom aan niets ontbreken. Het resort omvat een groot natuurgebied en is luxe ingericht. Heb je geen zin om in het restaurant in de Wallawa te gaan dineren brengt men met liefde het diner naar je bungalow.

Prachtig verlichte stupa in de avond
Prachtig verlichte stupa in de avond

Dag 6 Je beklimt de leeuwenrots in Sigiriya

De vijfde eeuwse fresco's van Sigiriya
De vijfde eeuwse fresco's van Sigiriya

We kunnen rustig aan doen vandaag en rijden je in een goed uur naar Sigiriya waar je in de middag de beroemde leeuwenrots bezoekt. Halverwege tref je fresco's uit de 5e eeuw aan en bovenop de liggen restanten van het kasteel en het zwembad van koning Kassapa. In het nabijgelegen plaatsje Habarana ligt nabij een groot meer het mooie Cinnamon lodge hotel. Hier verblijf je de komende twee nachten. Het is een mooi hotel met een prachtige tuin met zwembad. Een ander voordeel is dat het lekker centraal gelegen is t.o.v. de bezienswaardigheden in de culturele driehoek.

Dag 7 Polonnaruwa en op safari in het Minneriya national park

Vandaag staat de andere koningsstad Polonnaruwa op het programma. Het is duidelijk te zien dat deze koningsstad uit een andere periode stamt dan het eerder bezochte Anuradhapura. Bijzondere beelden en de daar tussen door lopende apen bepalen hier het beeld. In het museum doe je een goede indruk op van de rijkdom die hier eens was. Nabij Habarana zijn enkele natuurparken met elkaar verbonden en vormen zo een enorm park met veel wild. Minneriya is er één van. Je gaat in de namiddag met een ervaren ranger in zijn jeep één van de parken in. De rangers sluiten onderling kort waar het meeste wild te spotten is. Eerder zagen gasten van ons hier in augustus tijdens de grote trek een kudde van meer dan honderd olifanten.

Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya tijden de "great elephant trek" in september
Soms zie je nog veel meer olifanten in Mineriya tijden de "great elephant trek" in september

Dag 8 Via de heilige rotstempel in Dambulla naar Kandy

Elke avond een ceremonie in de Tempel van de Tand
Elke avond een ceremonie in de Tempel van de Tand

Onderweg naar Kandy brengen we in Dambulla een bezoek aan de heilige rotstempel. In diverse grotten zijn hier honderden boeddha beelden en muurschilderingen te bezichtigen. Nabij Matala liggen de spicegardens van Sri Lanka. Hier leer je alles over specerijen en kruiden. Daarnaast is deze groene omgeving ideaal om te stoppen voor een heerlijke lunch. Kandy is een mooi tussen de bergen gelegen stad. Het is de tweede stad van Sri Lanka. Hier bezoek je in de namiddag als de ceremonie aan de gang is de belangrijkste tempel van het land: De tempel van de Tand. Ook hier twee nachten verblijf in een luxe hotel.

Dag 9 Een vrije dag in Kandy

In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden. Met een tuk tuk ben je zo in de botanische tuin. Hier kun je wel enkele uren verblijven! In augustus is er voorafgaand aan de volle maan altijd een processie optocht. Niet zomaar één trouwens maar de grootste van heel Azie. Gedurende tien dagen trekt er een alsmaar groter wordende optocht door de stad. Olifanten, dansers, muziek en vuur! Iedere avond is er veel te zien.

Dag 10 Met de trein naar Nuwara Eliya

Vandaag niet met de auto maar met de trein. De treinreis naar Nuwara Eliya vinden veel van onze gasten een hoogtepunt van de reis. Als snel zie je het stedelijk landschap veranderen en op een gegeven moment zie je alleen nog maar theeplantages. Je passeert kleine dorpjes, ziet de theepluksters en watervallen. In Nanu Oya staat de chauffeur op je te wachten en samen reis je verder naar Nuwara Eliya. Onderweg stop je nog bij een werkende theefabriek. In Nuwara Eliya bezoek je met de gids de highlights van het stadje en rijdt door naar een bijzonder landhuis dat op zo'n 30 minuten van Nuwara Eliya prachtig en rustig te midden van de natuur ligt.

Always smiling Sri Lanka
Always smiling Sri Lanka

Dag 11 Wandeling naar Horton Plains

Boven Nuwara Eliya ligt de hoogvlakte Horton Plains. Vroeger werd er hier door de rijke Engelse theeplanters op luipaard gejaagd. Daarvan zitten er nog maar enkele, ze laten zich nog maar zelden zien. Je maakt een wandeling naar World's End. Hier vandaan heb je bij helder weer zicht tot aan de zuidelijk gelegen Indische oceaan. Ook wandel je in de tocht die zo'n drie uur duurt langs Bakers Fall's, een mooie waterval.

Koloniale sfeer in Galle<br>
Koloniale sfeer in Galle

Dag 12 Transfer naar Galle

Vandaag een stevige reisdag met een bijzonder einddoel. We rijden je naar de tropische zuidwest punt van Sri Lanka. Hier verblijft je nabij het Nederlandse sterfort van Galle aan de rand van de stad. Het Galle Lighthouse hotel ligt hier direct op een rots aan het strand en is een mooi en luxe hotel.

Dag 13 Sightseeing in het fort

Je bezoekt in Galle het oude Nederlandse sterfort. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen loop je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan. In de middag ben je weer terug bij het hotel.

Dag 14 Transfer naar Colombo

We rijden je langs de westkust naar Colombo. Onderweg bezoek je bij Telwatta het tsunami foto museum. Een Nederlands initiatief in een dorp dat ernstig te leiden heeft gehad onder de tsunami van 2004. In de middag laten we je de highlights zien van de hoofdstad. je verblijft in een luxe hotel direct aan de boulevard vlak naast het Dutch Hospital, ook al zo'n juweel dat herinnerd aan vervlogen VOC tijden.

Dag 15 Tropisch genieten in een waterbungalow op de Malediven

We rijden je naar de luchthaven en je vliegt naar Male, het hoofdeiland van de Malediven. Daar wordt je naar Adaaran Rannalhi Resort gebracht. Je verblijft hier vier nachten in een waterbungalow obv all inclusive.

Prachtige zonsondergang op de malediven
Prachtige zonsondergang op de malediven

Dag 16, 17, 18 Rannalhi

Tropisch genieten op de Malediven.

Dag 19 Terugvlucht

De vakantie is voorbij! Met de speedboot vaar je terug naar Male eiland voor de terugvlucht.