Sri Lanka mix en de Malediven

De route in Sri Lanka
De route in Sri Lanka

In twee weken zie je in een ontspannen tempo alle highlights van het eiland Sri Lanka. Met deze Sri Lanka rondreis in combinatie met de Malediven boek je een reis met een goede mix van cultuur en natuur. In Sri Lanka tref je deze highlights op een korte afstand van elkaar. Ideaal!

Je sluit je reis af met enkele ontspannen dagen op de Malediven en komt uitgerust weer terug.

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

De Sri Lanka en Malediven rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Je kunt vertrekken vanaf verschillende luchthaven zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat?

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en een korte transfer naar het vissersdorpje Negombo

Je komt vandaag aan in tropisch Sri Lanka. De chauffeur staat op je te wachten met een naambordje. Hij is niet te missen! De chauffeur is tevens je gids en onderweg naar het eerste hotel zal hij je al wat vertellen over het land. Het is een korte transfer de rest van de dag kun je zelf inplannen. Ga je direct Negombo verkennen of neem je de eerste duik in het verkwikkende zwembad? Aan jou de keuze.

Ook het dagelijkse leven gaat door

Dag 3 Negombo

Negombo ligt in het hart van de vissers industrie. Elke ochtend kijk je uit over een zee met catamarans. In Negombo is een bezoek aan de lagoon en de vismarkt aan te raden. Ook het Nederlandse fort en de oude katholieke kerk zijn de moeite waard. De gids laat je vandaag de verschillende bezienswaardigheden zien en je maakt een boottocht op de lagoon.

Dag 4 Transfer naar Sigiriya

Op weg naar je hotel bij Habarana krijg je een eerste indruk van het leven in het binnenland van Sri Lanka. Je passeert kleine dorpjes, levendige grotere plaatsen en prachtige rijstvelden met vaak waterbuffels. Na de lunch breng je een bezoek aan een van de bekendste bezienswaardigheden van Sri Lanka, de leeuwenrots in Sigiriya! Halverwege je beklimming kom je langs 5e eeuwse fresco's. Het uitzicht boven op de rots is weids en erg mooi.


Sigiriya lionrock

Dag 5 Cultuur snuiven in Polonnaruwa

Liggende Boeddha in Polonnaruwa
Liggende Boeddha in Polonnaruwa

Een culturele dag vandaag. Je bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa. Hier zie je veel stupa's en overblijfselen van een eeuwenoude en rijke cultuur. In de rotsen zijn enorme beelden uitgehakt, zittend, staand of liggend. Let op je spullen, er lopen hier apen rond en sommige zijn brutaal. In de Vatadage heb je een prachtige maansteen en een enorme kring met boeddha beelden. Vol met indrukken rijden we je terug naar het hotel in Habarana.

Dag 6 Via de Dambulla rotstempel naar Kandy

Onderweg naar een koloniale homestay in Kandy breng je een bezoek aan de rotstempel Dambulla. Hier tref je in de rotsgrotten meer dan 100 beelden, en muurschilderingen waarvan de oudste meer dan 2000 jaar oud zijn. Kijk ook omhoog, het plafond is versiert met schilderingen. Je komt in de middag aan in Kandy.

Dambulla rotstempel is een indrukwekkend
Dambulla rotstempel is een indrukwekkend

Dag 7 Rijst en curry maken bij de homestay

In de ochtend ga je op stap met de eigenaar van de homestay en ontdek je hoe een Sri Lankaans dorp ontwaakt. Je gaat mee naar de markt om de inkopen te doen voor de traditionele Sri Lankaanse rijst en curry, die je ook helpt te bereiden. 's Middags laten we je de stad zien en breng je een bezoek aan de dagelijkse ceremonie in de Tempel van de Tand. Dat is een waar spektakel. Je verblijft ook deze nacht in Kandy.

Pinnawela olifanten spelen in de rivier

Dag 8 Olifanten spotten

Het Pinnawela Elephant Orphanage is opgericht halverwege de jaren zeventig en telde destijds maar 7 olifanten. Tegenwoordig zijn het er wel zo'n 60. Er zijn altijd wel jonge olifanten en het baden van de olifanten in de rivier is een spektakel. De dieren spelen met elkaar en duiken de jungle aan de andere zijde van de rivier in. Je zult merken, de tijd vliegt om. In de middag komen we terug in de stad.

Dag 9 Met de trein de bergen in naar Nuwara Eliya

Vandaag niet met de auto maar met de trein! De chauffeur brengt je naar het treinstation in Kandy. De treinreis gaat eerst langs de vele voorstadjes van Kandy maar dan vervolgens de bergen in. Op enig moment zul je zien dat je alleen nog maar theeplantages om je heen ziet. De dames die de thee plukken staan soms letterlijk op het spoor. Vanuit de trein heb je mooi uitzicht op de plantages en enkele mooie watervallen die we passeren. Op het station van Nanu oya, dat dicht bij Nuwara Eliya ligt, staat je chauffeur op je te wachten. Samen rijden jullie naar je hotel in Nuwara Eliya.

Dag 10 Op safari in het Udawalawe national park

Udawalawe olifanten komen soms best dichtbij

Je reist vandaag door prachtig berggebied naar het Udawalawe national park. Onderweg zie je veel theeplantages, watervallen en dorpjes. In Ella stoppen we voor de lunch en vanaf hier ga je dalen en kom je in een heuvelachtig landschap. In de namiddag word je bij het hotel opgehaald door een ranger en samen met hem ga je in zijn jeep op safari in het Uduwalawe park. Dit is het wildpark waar je de meeste kans hebt om olifanten in het wild te spotten.

Dag 11 Transfer naar Tissamaharama

We rijden naar Tissamaharama waar je hotel ligt. In de middag rijden we door naar Kataragama. Dit is een bedevaartsplaats. Pelgrims uit het noorden eindigen hier in augustus hun bedevaart en boetedoening. Je bezoekt de bijzondere Skanda tempel. Als je de gelegenheid hebt om hier de bel ceremonie mee te maken moet je dat zeker doen! Het is bijzonder om mee te maken.

Prachtige tempels in Sri Lanka
Prachtige tempels in Sri Lanka

Dag 12 Schildpadden spotten in Tangalle

Da's echt genieten in Tangalla!

Je reist vandaag naar Tangalle waar je een nachtje aan het strand verblijft. We boeken hier in een prachtige cabana op het strand. Tangalle is een plaatsje aan de zuidkust. Hier leggen op Rekawa beach al eeuwen zeeschildpadden hun eieren op het strand. Met een tuk tuk kun je er 's avonds eenvoudig heen en ga je vervolgens met een gids mee het strand op. Stil wacht je tot de schildpad geheel in trance de eieren legt en je er dicht bij kunt komen. Vaak heb je geluk en maak je dit spektakel mee. Een andere plaatselijke bijzonderheid is een plek waar de zee het water hoog de lucht in werkt tot wel een hoogte van 12 meter.

Dag 13 Via het Nederlandse fort in Galle naar Mount Lavinia

Onderweg bezoek je Galle met het prachtige Nederlandse sterfort. Op de 'rampart' (de muur van het fort) lopen Sri Lankaanse gezinnen en toeristen door elkaar heen. Verkopers bieden hier oud gemaakte VOC munten aan, een dagje in het zand begraven en ze lijken al oud... dus niet doen! Een bezoek aan de oud Nederlands hervormde kerk in het fort laat zien welke landgenoten hier leefden. Via het Tsunami foto museum rijden we naar Mount Lavinia. In de namiddag kom je aan in je hotel waar je de komende dagen kunt nagenieten van je rondreis.

Boeddhisme in Sri Lanka

Dag 14 Je brengt een bezoek aan Colombo

Je brengt een bezoek aan het dichtbij gelegen Colombo. In Colombo heb je het Nederlandse museum met overblijfselen uit de VOC tijd. Mount Lavinia zelf heeft de levendigheid van de stad en de rust van de aangrenzende oceaan. Het Mount Lavinia hotel is een oude villa van een Engelse gouverneur. Het ligt hier op een rots in de zee. Het uitzicht vanaf het terras op de skyline van de hoofdstad is 's avonds prachtig. Diner op het terras is dan ook een begrip in Sri Lanka. Ook heeft het hotel aan de andere zijde een fijn privé strand waar het goed toeven is. Daar ligt ook een goed visrestaurant op het strand met dagelijks verse aanvoer!

Het Mount Lavinia Hotel is een prachtig hotel dat op een rots in zee ligt<br>
Het Mount Lavinia Hotel is een prachtig hotel dat op een rots in zee ligt

Dag 15 Vlucht naar de Malediven voor een ontspannen strandverblijf

Je chauffeur haalt je weer op bij het hotel en brengt je tijdig naar de luchthaven voor je vlucht naar Male. Daar wordt je verwelkomt en ga je met een speedboot naar het resort waar je enkele dagen verblijft. Omdat wij niet van verrassingen houden is je transfer met de speedboot uiteraard in de prijs inbegrepen, zowel heen als terug.

Traditionele boot op de Malediven
Traditionele boot op de Malediven

Dag 16 en 17 Bandos Island

Je verblijft twee hele dagen op Bandos Island. We reserveren hier de DLX kamer voor je, het is een prima kamer vlak bij het strand. Op Bandos kun je prima duiken, snorkelen of relaxen. Wil je een upgrade naar de Jacuzzi beach villa of een watervilla is dat mogelijk. Ook een upgrade naar All inclusive is mogelijk. Het is hier paradijselijk!

Dag 18 Bandos Island - Luchthaven

Vandaag neem je de boot terug naar Male en vangt je terugreis naar Nederland aan.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail