Actief Sri Lanka en de Malediven

Dit is de route van je Sri Lanka rondreis
Dit is de route van je Sri Lanka rondreis

De eerste week van de actieve Sri Lanka rondreis staat in het teken van de natuur met regenwoud, safari en raften daarna ligt de nadruk meer op de indrukwekkende cultuur.

Op de Malediven verblijf je op een prachtig atol. Eerst de nodige actie en vervolgens heerlijk relaxen op de Malediven, ideaal toch?

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je vertrekt voor je actieve rondreis in Sri Lanka en de Malediven en komt de volgende dag aan op het eiland. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat?

Dag 2 Aankomst en transfer naar Unawatuna

Aankomst in Sri Lanka. Na een hartelijke ontvangst door je chauffeur op naar het hotel in Unawatuna. Unawatuna is gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka en is een levendige badplaats met een prachtig strand. Het is er goed landen na de lange vlucht naar Sri Lanka. Je kleinschalige hotel ligt hier direct aan zee. Direct al prachtig strand voor je deur.

Sri Lanka, land van de tropische stranden
Sri Lanka, land van de tropische stranden
Galle fort in de avond<br>
Galle fort in de avond

Dag 3 Je bezoekt Galle

Je bezoekt vandaag het Nederlandse fort in Galle. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen loop je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan. In de middag kun je zelf nog op verkenning gaan in het fort of heerlijk genieten van de prachtige zee bij je hotel.

Dag 4 Wandelen in het tropische regenwoud Sinharaja

Vandaag laten wij je kennismaken met een geheel ander aspect van Sri Lanka: het tropische regenwoud van Sinharaja. We rijden het groene binnenland in en aan het einde van de dag ga je met een gids het regenwoud in. Hij kan je veel vertellen over de natuur in dit UNESCO natuurpark. Je overnacht midden tussen het groen in een prachtige koloniale bungalow.

Unesco erkent regenwoud Sinharaja
Unesco erkent regenwoud Sinharaja

Dag 5 Transfer naar het Yala national park

Na het ontbijt reis je verder naar het Yala national park en je komt hier in de middag aan. Je verblijft hier op een mooie plek in de natuur en het hotel heeft een fijn zwembad. Morgen ochtend vroeg ga je op safari in het national park!

Dag 6 Op safari in het Yala national park en transfer naar Ella

Luipaarden in het Yala national park <br>
Luipaarden in het Yala national park

Vroeg op voor de safari in het Yala national park. Het Yala national park is één van de grootste parken in Sri Lanka. Het grenst grotendeels aan de oceaan en de randen van het park kenmerken zich dan ook door duinlandschap. Het overige deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergoot de kans om wild te spotten! Olifanten kom je hier vaak wel tegen, vaak ook wel wild zwijn, krokodillen, beren en herten. Het is één van de parken waar je luipaard kunt spotten. Na de safari reis je naar Ella. In Ella heb je veel guesthouse en er starten diverse wandeltochten. Je hebt er enkel lokale eethuisjes waar je heerlijke rijst en curry kunt eten.

Dag 7 Met de tuk tuk door de theeplantages naar Liptons Seat

We rijden je in een tuk tuk tussen theeplantages naar Lipton's Seat, het uitzicht hier is zeker zo mooi als dat van World's end op Horton Plains maar het is aanmerkelijk minder druk. Het is een trek van zo'n 7 kilometer vanaf de theefabriek naar het uitzichtpunt. Je wandelt door de theeplantages. Vaak is het ook mogelijk dat je zelf meedoet met het theeplukken. Op de terugweg loop je vaak tussen de theepluksters die weer naar huis gaan.

Dag 8 Met de trein naar het koloniale Nuwara Eliya

Prachtig uitzicht tijdens de treinreis!<br>
Prachtig uitzicht tijdens de treinreis!

Nuwara Eliya<br>
Nuwara Eliya

Je maakt een rit door prachtige landschap met de trein. De mooie tocht voert je door theeplantages, langs watervallen en altijd prachtige berglandschappen. Je maakt deze tocht samen met de lokale bevolking volgens de normale dienstregeling. Tijdens de rit zul je zeker contact leggen met een vriendelijke medereiziger. Soms wordt er door Sri Lankaanse reizigers muziek gemaakt, kijk niet raar op als men vraagt of je ook mee wilt doen. Jullie chauffeur wacht weer op het station om je naar het hotel voor de komende nacht te brengen. Je verblijft in de omgeving van Nuwara Eliya te midden van prachtige berg natuur. In Nuwara Eliya bezoek je zelf waarschijnlijk de avond bazaar waar winter- en skikleding gemaakt in Sri Lankaanse ateliers verkocht wordt. De meeste bekende merken kom je er tegen. Best handig als je geen trui hebt meegenomen want het kan door de hoge ligging soms koud worden in Nuwara Eliya. Nuwara Eliya was ooit de buitenplaats voor de rijke Engelse magistraten die behoefte aan rust hadden en de warmte aan de kust wilden ontvluchten. De invloed van de Engelsen is tot op de dag van vandaag nog terug te vinden.

Dag 9 Je reist verder naar Kitulgala

Vandaag ga je naar de hoogvlakte Horton Plains. Horton Plains is een geïsoleerde hoogvlakte op 2000 meter hoogte. Britse jagers gingen vroeger vanuit Nuwara Eliya naar Horton Plains om daar te jagen op wilde olifanten en luipaarden. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de natuur, de genoemde wilde dieren zul je er helaas niet meer aantreffen. Er is een mooie wandeling uitgezet naar World's end, een mooi uitzichtpunt waar je uitkijkt over het laagland van Sri Lanka. In de middag reis je verder naar Kitulgala. The bridge over the river Kwai ken je wellicht nog, de film is niet in Thailand maar hier in Sri Lanka bij Kitulgala opgenomen. Het is een groene omgeving bekent vanwege de film maar ook vanwege de outdoor mogelijkheden. Je overnacht vannacht in een houten kamer naast de rivier.

Een avontuurlijke ochtend in Kitulgala <br>
Een avontuurlijke ochtend in Kitulgala

Dag 10 Raften op de rivier

In de ochtend ga je raften op de rivier. Het raften is goed te doen voor gezinnen en het ligt aan de waterstand hoe wild het water is. Na het raften reis je verder naar Kandy, de tweede stad van Sri Lanka. Kandy is het centrum van de traditionele cultuur op Sri Lanka. Het ligt midden tussen de bergen op een hoogte van zo'n 525 meter. Op één van de bergen houdt een enorme witte Boeddha zicht op de stad.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Kandy

Vandaag verken je Kandy in al haar facetten. Je brengt een bezoek aan de mooie botanische tuin en uiteraard breng je een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land, de Tempel van de Tand. Kandy is prachtig gelegen op 525 meter hoogte in een kom tussen de omliggende bergen en heeft een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celcius. Het is een aangename Aziatische stad om sfeer te proeven. Het in midden van de stad gelegen mooie stadsmeer en de levendige markt liggen op loopafstand van elkaar.

De Tempel van de Tand ligt aan het stadsmeer in Kandy
De Tempel van de Tand ligt aan het stadsmeer in Kandy

Dag 12 Via de Dambulla rotstempel naar Sigiriya

Vandaag breng je op weg naar Sigiriya een bezoek aan de rotstempel Dambulla. Hier bevinden zich in de uitgehakte grotten beelden, en muur-, en plafondschilderingen waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn. Naast zittende, liggende en staande beelden van Singhalese koningen en hindoegoden tref je hier vooral veel felgekleurde boeddha beelden aan. Omdat de grotten zich op ongeveer 350 meter hoogte bevinden heb je een prachtig weids uitzicht op de omgeving. De grotten en ruïnes van Ritigale laten je zien hoe monniken afzondering zochten van het aardse zonder de gebruikelijke rituelen en Boeddha beelden. Je overnacht in Sigiriya.

Eén van de grotten van de Dambulla rotstempel
Eén van de grotten van de Dambulla rotstempel

Dag 13 De oude koningsstad Pollonaruwa en op safari in het Minneriya national park

Je bezoekt de koningsstad Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede, jongere, koningsstad van Sri Lanka. Gil Vihara met vier uit rots uitgehakte beelden is zo'n plek waar je uren kunt blijven zitten en mijmeren, zittend op de rotsen tegenover de beelden. Het ronde beeldenhuis Vatadage heeft prachtige maanstenen en zittende boeddha beelden. In de namiddag maak je een safari in het Minneriya national park. Hier kun je veel olifanten spotten!

Dag 14 Je beklimt Sigiriya leeuwenrots vandaag

De leeuwenrots in Sigiriya<br>
De leeuwenrots in Sigiriya

Je brengt een bezoek aan de beroemde leeuwenrots van Sigiriya, je ziet de rots al van verre. Om de rots heen lagen vroeger de woonwijken voor het gewone volk en de koning woonde boven op de rots in zijn kasteel. Halverwege je beklimming naar de top passeer je prachtige fresco's uit de 5e eeuw. De echte beklimming begin je tussen twee enorme leeuwenpoten, de beloning is een prachtig uitzicht over de omgeving. De rest van de dag kun je zelf nog op verkenning gaan of uitrusten bij het hotel.

Dag 15 Transfer naar Negombo

Je vertrekt vandaag naar Negombo gelegen aan de westkust voor je laatste overnachting in Sri Lanka. Morgen vlieg je in een uurtje naar de Malediven.

Dag 16 Vlucht naar de Malediven voor een ontspannen strandverblijf

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Male. Daar word je verwelkomt en vanaf de luchthaven wandel je in veel gevallen zo naar de speedboot die je naar je resort brengt. Je verblijft op Bandos Island in een DLX bungalow.

de onderwater pracht van de Malediven
de onderwater pracht van de Malediven

Dag 17 t/m 20 Bandos Island

Je verblijft vier hele dagen op Bandos Island. We reserveren hier de DLX kamer voor je, het is een prima kamer vlak bij het strand. Op Bandos kun je prima duiken, snorkelen of relaxen. Wil je een upgrade naar de Jacuzzi beach villa of een watervilla is dat mogelijk. Ook een upgrade naar All inclusive is mogelijk. Het is hier paradijselijk! Op maar enkele stappen verwijderd ligt een prachtige zee vol met de mooiste vissen.

Dag 21 Terugvlucht

Vandaag wordt je met de speedboot teruggebracht naar Male en vlieg je terug naar Europa.