Sri Lanka rondreis zomer's budget

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Sri Lanka? Dan is dit de Sri Lanka budget rondreis die je vast aanspreekt. Je bezoekt o.a. de culturele driehoek en maakt een mooie trek door het platteland. Tijdens de budgetreis verblijf je in prima budget hotels. De reis kun je uitbreiden naar 18 dagen met enkele stranddagen in Nilavelli aan de oostkust.

- Je betaalt de prijs die op de website staat!
- Verblijf in keurige budgethotels
- Inclusief Avontuurlijke plattelands wandeling
- Inclusief Negombo fietstocht met gids
- Jeep safari in het Yala national park
- Overnachting in het Galle fort
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van de rondreis <br>
De route van de rondreis

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd pas de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Na je vlucht is het nog 20 minuten rijden naar Negombo

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een vissersplaats. Je verblijft hier je eerste nacht in een kleinschalig hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Je hotel ligt vlak naast de beroemde Dutch canals. De kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd in Negombo. Je Sri Lanka rondreis is nu echt begonnen!


Het centrum van Negombo<br>
Het centrum van Negombo
De imposante leeuwenrots in Sigiriya
De imposante leeuwenrots in Sigiriya

Dag 3 Verken Negombo op de fiets en transfer naar Sigiriya

's Ochtends verken je Negombo op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de 'Dutch canals' en het Nederlands fort. Op de fiets leer je Negombo anders kennen! Vervolgens brengt je chauffeur je naar Sigiriya. Je verblijft hier in een gezellig kleinschalig familiehotel met zicht op de leeuwenrots. Wie wil dat nou niet!

Dag 4 Je maakt een uitstap naar de koningsstad Polonnaruwa

Vandaag bezoek je tijdens deze Sri lanka rondreis de koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en de oude stad in een tuk tuk, dit is de lokale drie-wieltaxi. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en is stamt uit de 11e en 12e eeuw.

Polonnaruwa
Polonnaruwa
De homestay waar je verblijft<br>
De homestay waar je verblijft

Dag 5 De leeuwenrots en transfer naar Mawanella

's Ochtends beklim je de leeuwenrots. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. Na de klim kun je even uitrusten in de auto, want de chauffeur brengt je in ongeveer 4 uur naar Mawanella. Je verblijft hier in een leuke homestay in de natuur. Kies je voor het entreepakket dan is een ayurvedische massage inbegrepen

Dag 6 Je verkent het platteland op de fiets en lopend

Je gaat vandaag de omgeving van Mawanella verkennen op de fiets. Je fietst ongeveer 2,5 uur door een prachtige groene omgeving. Hierna ga je terug naar de homestay waar je meehelpt met het bereiden van de traditionele lunch. In de middag maak je een wandeling waarbij je het eerste stuk door de rijstvelden loopt. Onderweg zie je rubber en thee plantages. De gids verteld tijdens de wandeling hoe de thee en rubber wordt gemaakt. We sluiten de dag af bij de dorps tempel en vanaf hier word je met de tuk tuk terug naar de homestay gebracht.

Dit is een Singha reizen special! Een unieke plattelands ervaring die we samen met de eigenaar van de homestay hebben samengesteld. Zo weet je zeker dat je het nog niet ontdekte Sri Lanka verkent.

Het platteland in Sri Lanka <br>
Het platteland in Sri Lanka
Tempel van de Tand<br>
Tempel van de Tand

Dag 7 Tijd voor jezelf in Kandy

Mawanella ligt niet zo ver van Kandy vandaan. We komen er bijtijds aan en je hebt vandaag een groot deel van de dag om zelf de stad te verkennen. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. In de vooravond neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We proberen daar op tijd te zijn voor de bijzondere avondceremonie.

Dag 8 Tussen de theeplantages

Je gaat vandaag naar Nuwara Eliya. Onderweg is voldoende te zien. Je zult merken dat het landschap veranderd in één enorme theetuin met plantages. Op één van deze plantages bezoek je ook een theefabriek en leert er alles over de verschillende soorten thee en hoe ze gemaakt worden. In Nuwara Eliya's zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer de highlights.

Theepluksters
Theepluksters

Dag 9 Vroeg op voor wandelen en een treinreis op één dag

Onderweg heb je mooie vergezichten
Onderweg heb je mooie vergezichten

Voor de vroege vogels bieden wij de optie om Horton Plains te bezoeken. Je wordt dan naar de hoogvlakte gebracht waar je al vroeg een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Vroeg zodat je de meeste kans hebt vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben. Vanaf Nanu Oya vertrekt je trein naar Ella. Het is een populaire rit zowel van toeristen als locals en het kan zijn dat je tussen de gezellige bevolking moet staan tijdens de rit langs theeplantages, watervallen en door ruig berggebied. Je chauffeur neemt de bagage mee en wacht je in Ella weer op.

Dag 10 Op zoek naar luipaarden en olifanten in Yala

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grootste deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen
Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen
Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai
Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai

Dag 11 Transfer naar de stranden van Tangalle

Je leuke strand resort ligt aan de zuidkust pal aan een baai een stukje buiten Tangalle. Het hotel ligt gescheiden door een lagoon direct aan de zee. In Tangalle heb je de stranden waar zeeschildpadden het strand op komen om eieren te leggen. Wist je dat ze altijd terug op het strand waar ze ook geboren zijn? Je zult zeker genieten van je verblijf!

Dag 12 Strandverblijf in Tangalle

Strandverblijf in Tangalle.

Dag 13 Vannacht slaap je in het sterfort van Galle!

We rijden langs de zuidkust naar Galle waar een oud Nederlands sterfort direct aan zee ligt.
 Onderweg komen we langs de visser op palen in de zee, de zogenaamde steltvissers. In Galle laten straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje oude VOC-tijden herleven.
 In de kerk loop je letterlijk over Nederlands verleden. Je hebt alle tijd om de sfeer te proeven in Galle. Je overnacht namelijk in het fort. Met een beetje geluk is er ook net een cricket wedstrijd aan de gang in het stadion net buiten de muren van het fort of zo'n mooie zonsondergang als wij hadden.

Het Galle fort in de avondzon
Het Galle fort in de avondzon

Dag 14 Op weg naar Negombo

Via het Telwatta tsunami fotomuseum rijden we terug naar Negombo. Ook bezoek je onderweg een zeeschildpad opvang, eieren worden hier uitgebroed en jonge schildpadden weer teruggezet. Aan de doorgaande kustweg is het Tsunami project te vinden. Het kleine museum (eigenlijk niet meer dan twee houten hutjes) geeft je een indrukwekkend beeld van deze gebeurtenis en laat het herstel erna zien aan de hand van foto’s van hulpverleners en tekeningen van dorpskinderen. Je overnacht in Negombo in hetzelfde hotel als toen je aankwam.


Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta
Vrolijk meisje uit het dorpje Telwatta

Dag 15 Je Sri Lanka rondreis zit er helaas op.

Je stapt nog één keer in bij je chauffeur. Op de luchthaven van Sri Lanka nemen jullie afscheid en begin je aan je terugvlucht.

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende de zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er rond Pigeon Island snorkelen en duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> De voordeligste Sri Lanka rondreis verblijft in guesthouses!
De tropische stranden aan de oostkust van Sri Lanka zijn prachtig
De tropische stranden aan de oostkust van Sri Lanka zijn prachtig