Voordelig Sri Lanka in de zomer 2024

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Sri Lanka? Dan is dit de rondreis die je vast aanspreekt. Je bezoekt o.a. de culturele driehoek en maakt een mooie trek door het platteland. Tijdens de reis verblijf je in prima budget hotels vaak met zwembad. De reis kun je uitbreiden naar 18 dagen met enkele stranddagen in Nilavelli aan de oostkust.

- Verblijf in leuke budgethotels
- Inclusief avontuurlijke plattelands wandeling
- Inclusief Negombo fietstocht met gids
- Jeep safari in het Yala national park
- Overnachting in het Galle fort
- Oostkust strandverlenging (optioneel)

De route van de rondreis <br>
De route van de rondreis

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 1 Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd pas de volgende dag aan. Vliegen kan vanaf Amsterdam maar ook voordelig vanaf Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel maar zelf een leuke aanbieding opzoeken kan natuurlijk ook.

Dag 2 Na je vlucht is het nog 20 minuten rijden naar Negombo

Je chauffeur wacht op de luchthaven Bandaranaike en brengt je vervolgens naar Negombo. Negombo ligt direct aan zee en is een vissersplaats. Je verblijft hier je eerste nacht in een hotel op loopafstand van het strand, de winkeltjes en de restaurants. Je hotel ligt vlak naast de beroemde Dutch canals. De kanalen zijn door de Nederlanders ten tijde van de VOC aangelegd. Je Sri Lanka rondreis is nu echt begonnen!


Het centrum van Negombo<br>
Het centrum van Negombo
De vuurtoren in Galle fort<br>
De vuurtoren in Galle fort

Dag 3 Verken Negombo op de fiets en transfer naar Galle

's Ochtends verken je Negombo op de fiets. Onder begeleiding van een gids bezoek je een tempel, de vismarkt, de 'Dutch canals' en het Nederlands fort. Op de fiets leer je Negombo op een avontuurlijke manier kennen! Vervolgens brengt je chauffeur je naar Galle, je verblijft hier in een gezellig kleinschalig hotel midden in het Nederlandse sterfort.

Dag 4 Via de zuidkust naar Tangalle

Vandaag bezoek je tijdens deze Sri Lanka rondreis een zeeschildpaddenopvang. Tijdens het bezoek leer je meer over het proces van het uitbroeden van de eieren tot aan het terugzetten van jonge schildpadden in de natuur. Je verblijft in Tangalle aan het strand in een resort met een fijn zwembad in een houten cabana omgeven door een tropische tuin.

Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai<br>
Het strand voor je hotel in een mooie tropische baai

Dag 5 Strandverblijf in Tangalle

Strandverblijf in Tangalle.

Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen<br>
Soms lukt het om dicht bij de olifanten te komen

Dag 6 Op safari in het Yala Nationaal Park

Het Yala National Park is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grootste deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide safari. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaarden te spotten zijn. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Dag 7 De bergen in naar Ella

Je laat de zuidkust achter je en reist de bergen in naar Ella. Onderweg zul je merken dat het vlakke landschap langzaam veranderd in een spectaculair berglandschap met mooie vergezichten. Ella is een klein plaatsje in de bergen en heeft een ontspannen sfeer. Je kunt een wandeling maken naar Little Adam's Peak of naar de Nine Arch brug.

Het spectaculaire berglandschap bij Ella<br>
Het spectaculaire berglandschap bij Ella

Dag 8 Avontuurlijke treinreis naar koloniaal Nuwara Eliya

Je gaat vandaag met de trein naar Nuwara Eliya. Onderweg is voldoende te zien. Vaak reis je gezellig tussen de lokale bevolking en toeristen in de tweede of derde klas. Je chauffeur neemt de bagage mee en wacht op het station in Nanu Oya. Voordat je naar het hotel gaat bezoek je samen met de gids de highlights van Nuwara Eliya, dit zijn het Engelse postkantoor, de renbaan, Victoria park en het stadsmeer.


Onderweg heb je een mooi uitzicht<br>
Onderweg heb je een mooi uitzicht

Dag 9 Vroeg op voor wandelen en richting de culturele driehoek

Theepluksters
Theepluksters

Voor de vroege vogels bieden wij de optie om Horton Plains te bezoeken. Je wordt dan naar de hoogvlakte gebracht waar je al vroeg een mooie wandeling maakt langs World's End en Bakers Fall's; een uitzichtpunt en een waterval. Je vertrekt vroeg zodat je de meeste kans hebt om vanaf World's End een onbewolkt vergezicht te hebben.

Met de auto reis je door het berglandschap naar een klein plaatsje in de buurt van Kandy. Onderweg bezoek je een theefabriek, hier leer je alles over de verschillende soorten thee en hoe ze gemaakt worden.

In de avond kunnen we een ayuverdische massage voor je regelen. Laat je het ons weten als je hier interesse in hebt?

Dag 10 Je verkent het platteland op de fiets en lopend

Je gaat vandaag de omgeving van Mawanella verkennen op de fiets. Je fietst ongeveer 2,5 uur door een prachtige groene omgeving. Hierna ga je terug naar de homestay waar je meehelpt met het bereiden van de traditionele lunch. In de middag maak je een wandeling waarbij je het eerste stuk door de rijstvelden loopt. Onderweg zie je rubber en thee plantages. De gids verteld tijdens de wandeling hoe de thee en rubber wordt gemaakt. We sluiten de dag af bij de dorps tempel en vanaf hier word je met de tuk tuk terug naar een kleinschalig hotel bij een olifantenweeshuis in Pinnawala, gebracht.

Dit is een Singha reizen special! Een unieke plattelands ervaring die we voor jou hebben samengesteld. Zo weet je zeker dat je het nog niet ontdekte Sri Lanka verkent

De homestay waar je verblijft<br>
De homestay waar je verblijft
Tempel van de Tand<br>
Tempel van de Tand

Dag 11 Tijd voor jezelf in Kandy

Mawanella ligt niet zo ver van Kandy vandaan. We komen er bijtijds aan en je hebt vandaag een groot deel van de dag om zelf de stad te verkennen. Dit is de plek om zo'n fleurige bloemetjes paraplu te kopen waarmee je de Sri Lankaanse dames vast al hebt zien lopen. In de vooravond neemt de chauffeur je mee naar de Tempel van de Tand. We proberen daar op tijd te zijn voor de bijzondere avondceremonie. Je verblijft vandaag in een hotel midden in het centrum op loopafstand van de tempel.

Boeddhabeelden in de Dambulla rotstempel<br>
Boeddhabeelden in de Dambulla rotstempel

Dag 11 Via Dambulla naar Sigiriya

Je verlaat de drukke stad Kandy en reist naar de culturele driehoek. In Dambulla bezoek je de heilige rotstempel, voor het bezoek aan de tempel zullen de schouders en knieën bedekt moeten zijn. De klim naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht en een vijftal grotten met bijzonder muurschilderingen. Vanaf Dambulla is het nog een halfuur rijden naar je hotel in Sigiriya.

Dag 13 Je bezoekt de koningsstad Polonnaruwa en de leeuwenrots

In de ochtend bezoek je de koningsstad Polonnaruwa. In een uitgestrekt gebied liggen de verschillende tempels en beelden van de oude stad. Polonnaruwa is één van de hoofdsteden van Sri Lanka geweest en stamt uit de 11e en 12e eeuw. In de namiddag beklim je de bekende leeuwenrots. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. Na de klim kun je heerlijk uitrusten in het hotel.

Polonnaruwa
Polonnaruwa

Dag 14 Op weg naar Negombo

Na het ontbijt staat de chauffeur voor je klaar om je terug naar Negombo te brengen. Je overnacht in hetzelfde hotel als aan het begin van je rondreis. In de namiddag is er nog tijd om Negombo te bezoeken en je laatste souvenirs te kopen.


Straatbeeld van Sri Lanka<br>
Straatbeeld van Sri Lanka

Dag 15 Je Sri Lanka rondreis zit er helaas op.

Je stapt nog één keer in bij je chauffeur. Op de luchthaven van Sri Lanka nemen jullie afscheid en begin je aan je terugvlucht.

Verlenging oostkust
Deze reis kun je verlengen met enkele dagen verblijf aan de oostkust. Gedurende de zomerperiode is de zee daar aangenaam rustig en kun je er rond Pigeon Island snorkelen en duiken. De echte avonturiers gaan de zee op met een klein bootje om de daar aanwezige walvissen te spotten.

Dag 5 t/m 8 We rijden je naar de oostkust voor enkele dagen strand (3 nachten) en vervolgen het programma als bovenstaand vermeld bij dag 5

> De voordeligste Sri Lanka rondreis verblijft in guesthouses!
De tropische stranden aan de oostkust van Sri Lanka zijn prachtig
De tropische stranden aan de oostkust van Sri Lanka zijn prachtig