Sri Lanka net even anders

Tijdens deze actieve Sri Lanka rondreis laten we je in 18 dagen de highlights van Sri Lanka zien. Je gaat op safari in het onontdekte Maduru Oya park, verkent het Nederlandse sterfort op de fiets en gaat thee plukken in Nuwara Eliya. Je verblijft bovendien enkele nachten aan de mooie oostkust.

De Sri Lanka net even anders rondreis
De Sri Lanka net even anders rondreis

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

Je Sri Lanka rondreis begint met de vlucht naar Sri Lanka. Daar kom je trouwens altijd de volgende dag aan. De meeste van onze gasten uit Nederland en Belgie vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Wij bieden je graag een voordelig vliegticket aan maar je kan het ook zelf online kopen.

Dag 2 Je chauffeur ontmoet je op de luchthaven

Je chauffeur tref je op de luchthaven, hij heeft een bordje bij zich met je naam erop. Je chauffeur brengt je naar Colombo. We laten je de highlights van de stad zien tijdens een stadsrondrit. In Wellawatta, één van de levendige wijken in Colombo, ligt nabij het centrum en het strand je eerste hotel.

Pettah Colombo - Singha reizen
Een bezoek aan het Telwatta Tsunami foto museum
Een bezoek aan het Telwatta Tsunami foto museum

Dag 3 We rijden naar Galle

Je kunt in alle rust je dag beginnen. Vandaag rijden we je via de westkust route naar het zuidwesten naar Galle. Hier ligt het Nederlandse sterfort. Onderweg bezoek je het Tsunami foto museum. Twee kleine hutjes met foto's en tekeningen van het herstel na de Tsunami. Aansluitend maak je een boottocht in het Mangrove bos. Je verblijft de aankomende 2 nachten binnen de muren van het Nederlands sterfort in Galle.

Dag 4 Verken Galle op de fiets

Vandaag ga je Galle verkennen op de fiets. Straatnamen, een bord boven de poort en het oude Nederlands Hervormde kerkje laten oude VOC tijden herleven. In de kerk wandel je letterlijk over de Nederlandse geschiedenis. Via straten met oud Hollandse namen fiets je naar de vestingwal waar je uitzicht hebt over de oceaan.

Het Galle fort in de avondzon
Het Galle fort in de avondzon

Dag 5 Op naar Tissamaharama, je uitvalsbasis voor je Yala safari

Soms lukt het om heel dichtbij te komen
Soms lukt het om heel dichtbij te komen

We rijden je tijdens deze Sri Lanka rondreis naar Tissamaharama in de buurt van het Yala national park. De route gaat grotendeels langs de zuidkust van Sri Lanka. Yala is één van de grootste natuurparken in Sri Lanka. Het grootste deel van het park is overwegend laag begroeid. Dat vergroot de kans op wild spotten! Je gaat met een jeep het park in en maakt een uitgebreide tocht door Yala. Het is één van de parken in Sri Lanka waar luipaard te spotten is. Die zijn helaas doorgaans lastiger te vinden. Pas geleden zagen gasten van ons er toch weer enkele.

Dag 6 Naar de oostkust voor een ontspannen strandverblijf

Je strandverblijf is in Arugambay. Arugambay is een van de beste plekken ter wereld voor surfen. Dit is een prima badplaats om te vertoeven. Vanuit het zwembad van je hotel kijk je uit over de zee.

Dag 7 en 8 Strandverblijf in Arugambay

Strandverblijf in Arugambay

Ella - Singha reizen - Sri Lanka

Dag 9 We rijden je de bergen in op weg naar Ella

We rijden de bergen in op weg naar Ella. De omgeving van Ella is ideaal om te relaxen. Het terras van je hotel ligt geweldig mooi met een prachtig uitzicht. Onze gasten waarderen dit bergdorp altijd erg om de relaxte sfeer en de prachtige groene omgeving. Wat dacht je van een drankje en een hapje bij Chill Café, onze favoriet in Ella.

Dag 10 Treinreis door de bergen naar Nuwara Eliya waar je in de middag zelf thee gaat plukken

Met de trein reis je van Ella naar Nanu Oya, een bergstationnetje nabij Nuwara Eliya. Hier ga je in de middag zelf thee plukken. Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen. Hou je er rekening mee dat het hier s' avonds fris kan worden en een trui of een windjack goed van pas komt. In Nuwara Eliya heb je ook een avondmarkt waar je voordelig sportkleding kunt kopen. Diverse gebouwen doen je herinneren dat dit de plek was waar de Engelsen hun zomers doorbrachten.

Zelf je thee plukken hoog in de bergen
Zelf je thee plukken hoog in de bergen

Dag 11 We rijden vandaag naar Mahiyanganaya

Het Mapakada Village hotel is gelegen aan het Mapagama meer. Vanuit de tropische tuin heb je een prachtig uitzicht over het meer. Het hotel is een prima uitvalsbasis voor het onbekende Madura Oya national park. Morgen ga je hier op safari.

Dag 12 Je gaat op safari in het onontdekte Maduru Oya park

Het Maduru Oya national park is een van de onbekendste wildparken in Sri Lanka. Gelegen in de provincie Uva hoort het park bij het droge gebied van het land. Tijdens de jeepsafari heb je de mogelijkheid om verschillende soorten wilde dieren te spotten.Dit park is een paradijs voor olifanten vanwege het omringende meer Maduru Oya. Naast olifanten heb je de kans om hagedissen, luipaarden, beren en apen te spotten. Er zijn ook nog vele exotische planten die alleen maar te zien zijn in dit park.

Na de safari rijden we naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka.

Dag 13 Vandaag kun je zelf Kandy verkennen

De Tempel van de Tand in Kandy
De Tempel van de Tand in Kandy

In Kandy is genoeg te beleven. Je zult je er niet snel vervelen. Het levendige centrum rondom de tempel met de vele kleine straatjes en winkeltjes is op zich al een beleving. Ook een bezoek aan de markt is zeker aan te raden. Met een tuk tuk ben je zo in de botanische tuin. Hier kun je wel enkele uren verblijven! Uiteraard mag een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land, de Tempel van de Tand, niet ontbreken.

Dag 14 Op weg naar Sigiriya

Bij Dambulla ligt een heilige rotstempel met in de vele grotten een keur aan Boeddha beelden en muurfresco's. Je zult je schouders moeten bedekken want ook dit is een heilige tempel. De klim maak je samen met de vele apen die hier hun stek hebben, let je op je spullen? Eenmaal boven heb je naast een prachtig uitzicht een vijftal grotten met werkelijk prachtige beelden en muurschilderingen. Hierna is het nog een half uur rijden naar je hotel in Sigiriya.


Je bezoekt de rotstempel bij Dambulla
Je bezoekt de rotstempel bij Dambulla

Dag 15 Je bezoekt de oude koningsstad Polonnaruwa

We vervolgen je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan Polonnaruwa. Tijdens je bezoek beschik je over fietsen om de oude koningsstad goed te bekijken. In de oude stad liggen verspreid de bibliotheek, het koninklijk paleis en de rechtbank. Daaromheen lagen de kloosters en werd handel gedreven. Neem de tijd voor het bezoek aan het museum en de oude stad. Er is genoeg te zien.

Dag 16 Transfer naar Negombo

Je Sri Lanka rondreis sluit je natuurlijk af aan het strand! We rijden je vandaag naar Negombo. Je komt in de middag aan, dus hebt nog heerlijk de tijd om ook je laatste dagen te ontspannen en uitgerust weer terug te vliegen naar Nederland.

Morgen heb je de gehele dag ter vrije invulling.


Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo
Kleurige vissersnetten op het strand van Negombo

Dag 17 Relaxdag in Negombo

Als je niet de hele dag aan het strand of zwembad wilt liggen is Negombo een ideale plek. Je bent met een tuk tuk zo in het levendige stadje waar je veel winkeltjes hebt en een kleine groenten markt. Negombo heeft veel goud handelaren, de winkels liggen letterlijk zij aan zijn in één straat. Als je vroeg opstaat is het leuk om een bezoek te brengen aan de vismarkt. Je ziet hier hoe de vis gedroogd wordt op het strand.

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag

Je Sri Lanka rondreis eindigt helaas vandaag, je chauffeur rijdt je naar de luchthaven waar jullie afscheid nemen.