Sri Lanka highlights in een week

In één week de cultuur en natuur highlights? Natuurlijk kunnen we je niet alles laten zien maar wel veel. Dat kan omdat de afstanden in Sri Lanka te overzien zijn. Deze reis kiezen gasten vaak om te combineren met een week strand op Sri Lanka of de Malediven.

Als je dat doet dan heb je in twee weken een ideale combinatie van een rondreis langs de highlights can Sri Lanka en een week strand of duiken op de Malediven.

Dag 1

Als je op dag één vertrekt kom je altijd de dag daarna aan in Sri Lanka.

Dag 2 Luchthaven - Negombo

Vissersboot op het strand
Vissersboot op het strand

Je komt aan op de luchthaven Bandaranaike. Deze ligt tussen de hoofdstad Colombo en de vissersplaats Negombo vlak achter de kustlijn. Je chauffeur wacht je op de luchthaven op en zal je hartelijk verwelkomen in zijn land. De transfer naar je hotel in Negombo duurt nog geen half uur. Je hebt de rest van de dag om Negombo verder te verkennen te verkennen en bij te komen van je reis. Als je vroeg land zie je op zee nog de catamarans van de vele vissers uit Negombo.

Dag 3 Negombo - Mineriya - Sigiriya

Je vertrekt vandaag naar de omgeving van de koningsstad Polonnaruwa. Onderweg passeer je prachtige rijstvelden en doet de eerste indrukken op van paradijselijk Sri Lanka. In de buurt van Polonnaruwa ligt het Minneriya national park. In de vroege ochtend en de namiddag heb je de meeste kans om wilde olifanten te spotten. In augustus en september heb je hier de grote olifanten trek naar de kunstmatige meren, de watertanks. Zo'n tank is één van de vele historische "tanks" van Sri Lanka en het hart van het Minnerya national park. Je gaat samen met een parkgids in een jeep op zoek naar wild. Je overnacht in Sigiriya.

Olifanten in Mineriya national park
Olifanten in Mineriya national park

Dag 4 Polonnaruwa

Vandaag bezoek je Polonnaruwa één van de eeuwenoude koningssteden in Sri Lanka. Het is een door UNESCO erkende oudheidkundige plek. De vier uit rots uitgehakte beelden van Gil Vihara zullen zeker veel indruk maken. Tussen de tempelcomplexen door lopen de apen. Het beeldenhuis Vatadage heeft een prachtige maansteen en een cirkel met allemaal boeddha beelden. Je overnacht wederom in Sigiriya.

Dag 5 Sigiriya - Kandy

Op de weg naar Kandy bezoek je de beroemde leeuwenrots van Sigiriya, met boven op de hemelburcht, zie je al van ver liggen. Rondom de rots lagen, toen het hier een levendig centrum van activiteiten was, de woonwijken voor het volk, de koning zelf woonde bovenop in een kasteel en liet zich altijd naar boven dragen. De tocht werd onderbroken door een bezoek aan een grot met fresco's van halfnaakte danseressen. Het meest steile deel van je klim begint tussen twee leeuwenpoten. Ook bezoek je in de omgeving van Kandy een kruidentuin en 's avonds breng je een bezoek aan de dagelijkse ceremonie in de Temple of the Tooth in Kandy.

Bidden in de tempel doe je in het wit..
Bidden in de tempel doe je in het wit..

Dag 6 Kandy - Pinawella - Kandy

Deze ochtend breng je een bezoek aan het wereldberoemde olifantenweeshuis Pinnawela. De middag kun je zelf op verkenning in Kandy. Het stadsbeeld wordt bepaald door het kunstmatige meer en de daarnaast gelegen Tempel met de Tand, de belangrijkste tempel van Sri Lanka. Geniet verder van de levendige Aziatische sfeer in de winkelstraatjes tegenover de tempel of maak een wandeling rondom het stadsmeer. Ook de markt bij het station, ook op loopafstand in het centrum is een leuke plek om te vertoeven.

Dag 7 Kandy - Nuwara Eliya

Prachtige vergezichten en theeplantages
Prachtige vergezichten en theeplantages

Vandaag gaat de reis verder de Sri Lankaanse bergen in naar Nuwara Eliya (1889 m). Op je route maak je een stop bij een mooi gelegen theeplantage waar je ziet hoe deze groeit en verwerkt wordt in een theefabriek. In Nuwara Eliya bezoek je de bazaar waar winter- en skikleding van de bekende merken verkocht wordt. Best handig want het kan door de hoge ligging soms koud worden in Nuwara Eliya. Nuwara Eliya was ooit het buiten voor de rijke engelse theeplanters die behoefte aan rust hadden.

Dag 8 Nuwara Eliya - Negombo

Vandaag verlaat je het hoogland en rijden we je terug naar de kust. Onderweg paseren we Kitulgala, bekend van de brug over de river Kwai. Als er tijd over is kun je hier deelnemen aan een raft op de rivier. (optioneel). We dalen af naar de kust en je overnacht in Negombo in het hotel waar je ook de eerste nacht sliep. Je vertrekt hier vanuit naar de luchthaven voor je vlucht terug of naar de Malediven. Als je deze reis wilt verlengen met een strandverblijf in Sri Lanka dan rijden we je naar het hotel van je keuze.

Dag 9 Negombo - Luchthaven

Met een koffer vol indrukken vertrek je naar de luchthaven en begint de reis terug.