Groepsreis Sri Lanka reismaatje gezocht 60+

Deze Sri Lanka groepsreis ga je op pad in een kleine groep. Vertrek op 14 juni (€1960,00 p.p.),
5 juli (€2440,00 p.p.)
en op 20 september (€2140,00 p.p.) vanaf Amsterdam. Deze reis is voor maximaal 16 personen, inclusief ontbijt en diners en met Nederlands sprekende reisbegeleider. Je bent van harte welkom!

- Je reist in een kleine groep met gelijk gestemden
- Inclusief comfortabele vlucht met Turkish airlines
- Eigen kamer tegen een kleine meerprijs
- INCLUSIEF ontbijt en diners en twee maal lunch
- Rustig reizen, vaak meerdere nachten op 1 plek
- Je verkent de belangrijkste highlights

Ook op soort groepsreis... maar geen 60+ Een Sri Lankaanse schoolbus met vrolijke gezichten.
Ook op soort groepsreis... maar geen 60+ Een Sri Lankaanse schoolbus met vrolijke gezichten.

Dag 1 Je groepsreis begint, vertrek naar Sri Lanka

Je vertrekt vandaag naar Sri Lanka vanaf Amsterdam vertrekken. Je komt altijd pas de volgende dag in Sri Lanka aan.

Dag 2 Aankomst Sri Lanka en transfer naar de dichtbij de luchthaven gelegen kustplaats Negombo

Zonsondergang op het strand van Negombo
Zonsondergang op het strand van Negombo

Op de luchthaven wordt je verwelkomt door je Nederlands sprekende gids. We kiezen ervoor om je direct naar de kust te rijden. De transfer naar Negombo duurt ongeveer een half uur. Onderweg kunnen we stoppen zodat je voor de eerste keer kunt pinnen. Dat kan in Sri Lanka heel makkelijk en eigenlijk wel in iedere plaats die we aandoen. In dit eerste hotel verblijven we twee nachten zodat je kunt acclimatiseren en kunt genieten van je eigen kamer. Op de eerste avond is het welkomstdiner inbegrepen zo kunnen we aangenaam kennis maken met elkaar.

Dag 3 We gaan Negombo verkennen en maken een boottocht op de laguna

In de ochtend brengen we een bezoek aan de highlights van Negombo. We bezoeken uiteraard de vismarkt waar deze plaats in geheel Sri Lanka bekend om is. In Negombo heb je een aantal katholieke kerken en de Nederlanders groeven er tijdens de VOC periode kanalen die ze gebruikten om specerijen van het binnenland naar de kust te vervoeren. Ook gaan we vandaag een boottocht maken op de laguna die bij Negombo ligt. We varen langs groene eilandjes en langs de huizen van de bewoners. De zee arend is vaak gespot tijdens deze tour.

De Nederlandse kanalen van Negombo
De Nederlandse kanalen van Negombo

Dag 4 We verlaten de kust en rijden het binnenland in waar op meerdere plekken UNESCO world heritage sites liggen

De beroemde leeuwenrots van Sigiriya
De beroemde leeuwenrots van Sigiriya

We verblijven twee nachten in de buurt van de beroemde leeuwenrots Sigiriya. Uiteraard gaan we deze ook bezoeken. Het is best een uitdagende klim over de eeuwenoude trappen die belopen zijn door koning Kassapa. Je hotel ligt hier midden in de groene omgeving met palmbomen en olifanten in de dichtbij gelegen wildparken. Soms zien we ze zelfs al op de weg als we onderweg zijn van of naar de leeuwenrots.

Dag 5 We bezoeken de oude koningsstad Polonnaruwa

Polonnaruwa is één van de koningssteden van Sri Lanka. Hier bewoonde, ten tijde van onze middeleeuwen, de toenmalig koning van Sri Lanka een enorm paleis. Ook liet hij tempels bouwen en een bibliotheek. in de rotsen dichtbij zijn paleis werden enorme Boeddha beelden uitgehakt. Een dagdeel rondlopen tussen al deze oudheden is voor veel van onze gasten een hoogtepunt van hun reis.

Een belangrijke tempel in polonnaruwa
Een belangrijke tempel in polonnaruwa

Dag 6 Kandy is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land en een dorpsbezoek

We rijden naar Kandy, prachtig gelegen tussen de bergen rondom de stad. Onderweg bezoeken we nog de rotstempel van Dambulla. We zijn zo'n vier uur onderweg vandaag inclusief stops. In de namiddag bezoeken we de tempel van de tand van Boeddha. Deze tempel is voor Boeddhisten van over de gehele wereld erg belangrijk. Onder een gouden stupa wordt de tand van Boeddha bewaard.

De tempel van de tand ligt aan het stadsmeer in Kandy
De tempel van de tand ligt aan het stadsmeer in Kandy

Dag 7 We gaan een klein dorpje bezoeken waar we ook de school bezoeken

Ontmoeting met de monniken in 'ons' dorpje
Ontmoeting met de monniken in 'ons' dorpje

We bezoeken het kleine plattelands dorpje waar Singha reizen een school sponsort. Dit dorpje wordt niet door andere toeristen bezocht. We gaan op stap met dorpsbewoner Kumara die hier ook ons project begeleid. Vaak ontmoeten we ook de Monniken. Ze maken graag wat tijd vrij als het past in hun dagelijkse werkzaamheden. Als dat zo is dan geven ze je ook graag de beste wensen mee tijdens een traditionele gebedsceremonie. Je gaat Sri Lanka zien op een niet toeristische wijze.

Dag 8 Steeds verder rijden we de bergen met theeplantages in naar Nuwara Eliya

Voordat we de bergen inrijden bezoeken we in Kandy de botanische tuinen. Deze enorme tuin heeft lanen met enorme bamboe of met battrees, bomen waarin enorme vleermuizen op de dag rusten. vervolgens rijden we de bergen in en bezoeken onderweg een werkende theefabriek. (gesloten op zondag). In Nuwara Eliya zie je dat ook in Sri Lanka mutsen gedragen worden, we zitten hoog in de bergen en dit is de enige plek waar je een trui lekker zult vinden. Het plaatsje zelf heeft een avondmarkt waar je goedkoop sportkleding kunt kopen en een wat Engelse uitstraling.

Theeplantages en nog eens theeplantages...
Theeplantages en nog eens theeplantages...

Dag 9 Met de trein naar Ella, wow wat een prachtige rit is dat zeg!

Vandaag reizen we met de trein door de bergen naar Ella, een leuk backpackers dorpje met veel leuke restaurantjes en barretjes. De treinrit zelf is een belevenis, onderweg rijden we dwars door plantages en langs watervallen. De kleine stationnetjes hoog in de bergen zijn pittoresk en de lokale bevolking zal vast een praatje met je willen maken terwijl we onderweg zijn naar Ella. We verblijven twee nachten in Ella.


Met de trein door theeplantages op weg naar Ella
Met de trein door theeplantages op weg naar Ella

Dag 10 Met een tuk tuk de omgeving verkennen

Sir Lipton, ja die van de thee.. wie wil er op de foto?
Sir Lipton, ja die van de thee.. wie wil er op de foto?

We gaan met tuktuks de omgeving verkennen. Iedere tuktuk heeft z'n eigen chauffeur en we rijden door het gebied met theeplantages. Vaak komen we ook pluksters tegen die graag met je op de foto gaan en soms ook heel even de tijd maken om je te laten plukken. Ook bezoeken we Lipton's seats, de plek war Sir Lipton graag ging zitten om over zijn plantages uit te kijken.

Dag 11 Vanmiddag gaan we in jeeps op safari in het Yala national park

We verlaten de bergen en rijden je naar het zuid oosten waar aan de oceaan het Yala national park ligt. Dit uitgestrekte park bezoeken we later vandaag als het minder warm wordt zodat we de meeste kans hebben om wilde dieren te spotten. In het park kun je olifanten, buffels, lippenbeer, veel vogels en zelfs luipaard spotten. We huren open jeeps zodat je de echte safari ervaring hebt.

Op pad om wild te spotten

Dag 12 Natuurlijk is er ook nog even tijd voor tropisch strand

Aan de zuidkust heb je prachtige tropische stranden
Aan de zuidkust heb je prachtige tropische stranden

We rijden je in zo'n drie uur naar de zuidkust. We verblijven in Mirissa direct aan het strand om even lekker te relaxen na het reizen. Mirissa heeft een mooie baai met leuke restaurantjes en ook surfers paradise Weligama met een al even mooie baai ligt op korte tuktuk afstand.

Dag 13 Genieten van de zuidkust

Heerlijk ontspannen aan het strand

Dag 14 Vandaag een reisdag terug naar de omgeving van de luchthaven, we bezoeken Galle en gaan lokaal lunchen

Op bezoek bij Chooty
Op bezoek bij Chooty

De rit van de zuidkust terug naar de westkust onderbreken we met een bezoek aan het Nederlandse sterfort van Galle. Hier gaan we met lokale bewoner Chirath op pad. Hij kan je veel over het fort vertellen. Na nog een half uurtje rijden gaan we in een klein kustplaatsje lokaal lunchen bij Chooty thuis. Chooty is een kleine sri Lankaanse dame die honderduit praat en je graag verteld over haar leven. In de loop van de middag komen we aan in Negombo waar je nog een laatste nacht verblijft.

Dag 15 Je groepsreis Sri Lanka zit erop

We rijden je naar de luchthaven waar je aan de terugreis gaat beginnen


Minimum aantal deelnemers 10 - maximum aantal deelnemers 16

De genoemde prijs* is inclusief vluchten met Turkish airlines en inclusief diners voor een gedeelde twee persoons-kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 280,00 berekend. (momenteel beschikbaarheid voor de gehele groep) De entree-gelden onderweg voldoe je vooraf met het entreepakket, zo besparen we tijd onderweg en heb je vooraf al vrijwel al je kosten voldaan.Wij vragen je op de eerste dag een bijdrage te doen in de fooien pot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens, eventuele gidsen en rangers tippen. Wat er overblijft aan kosten? Alleen nog je lunches, drankjes en persoonlijke uitgaves.

* Past de vlucht zoals we deze voor ogen hebben niet bij je (wil je langer blijven of vlieg je ergens anders vandaan) dan is het mogelijk om in bepaalde gevallen daarvan af te wijken. we overleggen dit graag met je.


Vertrek op 14 juni € 1960,00 p.p. *
Vertrek op 5 juli € 2440,00 p.p.
Vertrek op 20 september € 2140,00 p.p.

*Vertrek op 5 juli en 20 september kennen een meerprijs t.o.v. de genoemde prijs van €1960,00 in het prijsblok op de website.
Vlucht en enkele verblijven kennen een hogere prijs.

Inclusief:
- Vlucht met Turkish airlines
- We vervoeren je airconditioned
- Nederlands sprekende reisbegeleiding
- Logies in goede middenklasse hotels
- Verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met iemand van hetzelfde geslacht
- Welkoms diner op de eerste avond
- Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 14
- Alle diners vanaf dag 3 (dag 2 is welkoms diner) tot en met dag 14
- Negombo sightseeing en laguna boot tour
- Bezoek aan plattelandsdorpje met Gids Kumara incl. lunch
- Treinkaartje voor Nanu Oya naar Ella
- Galle VOC fort bezoeken met lokale gids Chirath
- Lokale lunch bij moeder Chooty thuis

Verplichte bijdrage:
Overige huur, entrees, parkgelden, gidshuur etc. € 150,00 (wordt op de factuur berekend)*
Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds € 7,50
Administratiekosten € 0,00

* Entreepakket bestaat uit:
- Sigiriya leeuwenrots entree
- Polonnaruwa ancient Unesco city entree
- Dambulla rotstempel entree
- Tempel van de tand van Boeddha
- Botanische tuin Kandy
- Tuk Tuk excursie naar Lipton Seats
- Yala National park entree
- Yala jeephuur

Vrijwillige extra bijdrage:
Keuze éénpersoonskamer i.p.v. gedeelde tweepersoonskamer € 294,00 p.p. (Momenteel voldoende beschikbaar)

Belangrijke informatie
Voor inentingen verwijzen wij naar de GGD
Op al onze reizen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing
Voor een bezoek aan Sri Lanka is een visum verplicht (€50,00) dat je eenvoudig online aanvraagt
Wij adviseren een annuleringsverzekering en verwachten van onze gasten dat ze een voldoende reisverzekering hebben afgesloten