Een terugblik op 2020 en op naar een mooi 2021!

We tellen af naar een nieuw jaar en staan op het punt om dat gekke jaar 2020 achter ons te laten. WOW, want wat een raar jaar was dit voor ons allemaal. Een jaar dat zo mooi begon. Veel van jullie zagen we die mooie reis naar Azië reserveren en met veel plezier verwelkomden we jullie met de woorden: ‘welkom als onze gasten!’. … En ineens kon die droomreis niet doorgaan, wat een teleurstelling zal dat geweest zijn.

Ook wij moesten de bakens verzetten en zijn tot aan vandaag alleen nog maar bezig met annuleren, vouchers en omboeken. Maart 2020 stond daarnaast ook in het teken van het repatriëren van onze gasten die op reis waren. Iedereen is veilig thuisgekomen! Hoewel wij na half maart geen enkele reis meer hebben kunnen verzorgen zijn wij, zeker in de eerste maanden, drukker dan ooit geweest met organiseren en informeren van onze gasten. We zijn blij met de vele hartverwarmende reacties en het begrip van het leeuwendeel van onze gasten. Het hielp ons de onvriendelijke reacties weer naar de achtergrond te plaatsen.

Maar een jaar met vrijwel geen omzet, doorlopende en zelfs extra kosten, gaat bij geen enkele organisatie ongemerkt voorbij. We zijn blij met de overheidssteun maar het heeft niet kunnen voorkomen dat wij helaas afscheid hebben moeten nemen van meerdere fijne collega’s. We gaan door met een kleiner team van gemotiveerde reisadviseurs en hopen zo door deze voor de reisbranche ongekende crisis heen te komen. Wel zijn we in 2020 (met de hulp van gasten) doorgegaan met het steunen van ons schoolproject in Sri Lanka, tenslotte reserveer je bij ons een ‘Reis met een doel”. Nu wij zelf van een gezond tot kwetsbaar bedrijf zijn verworden, hebben we mogen ervaren hoe waardevol het dan is om geholpen te worden.

Ook hebben we in 2020 enkele nieuwe activiteiten opgestart.

Op Wereldse uitstapjes reserveer je reizen of weekendjes weg waarbij je dicht bij huis toch een wereldse ervaring hebt. Een safari, een Aziatisch diner, een wijnproeverij van Afrikaanse wijnen of een Japanse ervaring in Duitsland. Dicht in de buurt en toch een verre reiservaring.

Rondreis dichtbij brengt de rondreis zoals wij die in Azië verzorgen dichtbij. Een route langs de Hanzesteden in Europa, een treinreis door Europa, een culinaire verkenning in Nederland of Eilandhoppen in eigen land. Inclusief excursies en verzorging. Voor als je in 2021 nog even niet ver weg wilt!

We kijken uit naar volgend jaar en laten 2020 graag achter ons. Het nieuwe jaar is ook het jaar waarin Singha Reizen 15 jaar bestaat! We kijken vooruit in wat nog steeds spannende tijden zijn! Met de start van het vaccineren en het weer openen van de grenzen van diverse landen in Azië zien wij een stip aan de horizon. We kunnen niet wachten en reizen zeker zelf snel af als het weer kan. Wij hopen dat jullie het ook nog even volhouden en zijn blij met de vele blijken van vertrouwen die we mochten ontvangen. Daarmee helpen jullie ons enorm, dank daarvoor.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar.
Op naar een reislustig 2021 en graag tot ziens!


Andre Ladenius
Eigenaar Singha Reizen