Stedentrip naar de Japanse wijk in Dusseldorf

Bij een stedentrip naar een Duitse stad wordt niet altijd meteen aan Düsseldorf gedacht, toch is deze stad het bezoeken zeker meer dan waard. Düsseldorf is mooi gelegen aan de Rijn met een relaxte boulevard en ook een fijne stad om te winkelen. Voor ieder wat wils; grote warenhuizen, chique winkelstraten én ook kleine boetiekjes en trendy shops.

Maar daarnaast staat Düsseldorf ook erg bekend omdat zij als enige stad in Europa over een echte Japanse wijk heeft, oftewel Little Tokyo. In deze wijk wonen veel Japanners en is ook een echte Japanse samenleving ontstaan. Zo zul je in de wijk bijvoorbeeld een Japanse school, een mooie Japanse tuin en uiteraard restaurantjes waar je heerlijk Japans kunt eten vinden..

Na aankomst in Düsseldorf kun je inchecken in het middenklassenhotel, dat gelegen is nabij de Japanse Wijk. Hierna ga je de stad in en wordt je ontvangen in een restaurant dat we voor je gereserveerd hebben. Je eet vanavond uit de Aziatische keuken. Na afloop van het diner kun je in de avond de stad Düsseldorf op eigen gelegenheid verder verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een typische Japanse karaokebar. Of aan de gezellige altstad nabij de rivier.

Op de tweede dag van de stedentrip ga je samen met een gids de Japanse wijk verder ontdekken. Je bezoekt onder andere een boekhandel en een bakkerij. Daarnaast leer je meer over de Japanse keuken en proef je een sushi gerecht. Tijdens de tour leer je ook meer over de mangastrips en over de bereiding van Japanse thee. Je maakt echt kennis met de Japanse gewoontes, soms een beetje gek maar daardoor juist erg leuk.

Na afloop van de wandeling door de Japanse wijk kun je de middag lekker verder zelf invullen. In de avond laten we je nog een keer kennis maken met de Aziatische keuken in een leuk restaurant dat we speciaal voor je uitzochten.

Na het ontbijt op dag 3 eindigt je programma. Je hebt de rest van de dag vandaag vrij om te besteden in Düsseldorf. Je kunt een bezoek brengen aan de Rheintrum of het historische centrum van Düsseldorf bezoeken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Lambertus kerk.

Tijd voor een 4 daags arrangement? Laat het ons weten want als je nog meer wilt ontdekken van de Japanse cultuur in Dusseldorf kun je ook nog een bezoek brengen aan het Eko-Haus. Düsseldorf heefteen prachtig museum met moderne kunst en we breiden je arrangement graag voor je uit met een extra dag.. je hebt dan een echte mini vakantie. De keuze is aan jou!

Arrangement van drie dagen: vanaf €285,- p.p.

Hebben wij je al enthousiast gemaakt? Stuur ons een mail met onderstaande informatie en wij gaan voor je aan de slag!

- keuze arrangement
- datum
- aantal personen
- eventuele extra wensen

Vraag hier eenvoudig je arrangement aan!

Voorwaarden stedentrip Dusseldorf

De stedentrip is inclusief:
- Singha Reizen cadeaubon van 150 euro (zie voorwaarden hieronder)
- 2 overnachtingen in een prima middenklasse hotel nabij de Japanse Wijk
- 2 x ontbijt in het hotel
- 2 diners in een Aziatisch restaurant
- Excursie met een gids door de Japanse wijk van Düsseldorf
- Enkele heerlijke versnaperingen tijdens de wandeling door de Japanse wijk

Voorwaarden cadeaubon
- Per 4 reizigers is 1 cadeaubon inwisselbaar
- Cadeaubon in te wisselen bij Singha, Mekong, Indus en Sakura Reizen
- Cadeaubon is geldig op reizen die worden omgeboekt vanwege het Coronavirus*
- Cadeaubon is geldig op nieuwe reizen geboekt voor 31/12/2020
- Cadeaubon is geldig op reizen bij een voucher inwisseling voor 31/12/2020
- De cadeaubon is overdraagbaar

* Boek je een nieuwe reis in 2021, boek je jouw beoogde reis in 2020 om naar 2021 of zet je de reisvoucher in deze periode om naar een nieuwe datum in 2021 en doe je dit tussen 15 juli en 31 december dan kun je de cadeaubon die je ontvangt bij het reserveren van één van onze Azië arrangementen dicht bij huis gebruiken om extra korting te krijgen op je nieuwe reis in 2021. Je mag ook iemand anders blij maken met de cadeaubon!

Toch liever een ander uitje? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.