10 Days of Your Life: Sri Lanka - een uniek rally avontuur

10 Days of Your Life: Sri Lanka - een uniek rally avontuur

Stelt je voor: Een 10 daags tropisch avontuur in een 4x4 waarbij we je op een comfortabele maar oh zo unieke wijze laten kennismaken met Sri Lanka. En niet zomaar Sri Lanka maar het onontdekte en niet toeristische Sri Lanka. Onderweg laten wij je op een bijzondere en avontuurlijke manier kennismaken met culinaire verrassingen, bijzondere verblijfsplekken, het prachtige niet toeristische Sri Lanka én de mensen die er wonen. Het mooie van dit avontuur is dat je zelf gaat rijden in een 4x4 door het groene binnenland en onontdekte noorden en oosten.

Genieten van de zonsondergang na een eerste dag vol met avontuur<br>
Genieten van de zonsondergang na een eerste dag vol met avontuur

Bij aankomst in Sri Lanka staan onze 4x4’s al op je te wachten. Een paar uur later stop je bij een Hindutempel en rijd je midden in tropisch Sri Lanka over de kleine binnenweggetjes naar het eerste verblijf. Daar laat je de dag nog eens aan u voorbijgaan terwijl je met de voeten in het zand geniet van heerlijk koel drankje en een culinaire maaltijd. De ideale plek om de eerste ervaringen te delen met de andere deelnemers en te genieten van een zonsondergang achter de palmen.


In Jaffna geen stupa's maar Kovils waar de Hindi hun geloof uitbundig vieren<br>
In Jaffna geen stupa's maar Kovils waar de Hindi hun geloof uitbundig vieren

Je rijdt zelf een uitdagende route in het mooie Sri Lanka

Wij zorgen ervoor dat je ervaringen divers zullen zijn. Iedere morgen krijg je een dag beschrijving van de route naast het routeboek van Sri Lanka die je bij aanvang van ons ontvangt. Je GPS of mobiel gebruikt u niet toch? Dat zou te gemakkelijk zijn immers.Om je echt te laten kennismaken met Sri Lanka en de vriendelijke bevolking krijg je onderweg ook enkele opdrachten van ons mee. Hoewel het een rally is gaat het uitdrukkelijk niet om de snelste tijd. Een onvergetelijk self-drive avontuur en een bijzondere kennismaking met Sri Lanka en de mensen staat centraal.

En natuurlijk het echte "10 days of your life" genieten van luxe verblijven, heerlijke diners, verrassende lunches en onvergetelijke kennismakingen.

Het landschap van Sri Lanka is erg divers. Het noorden kenmerkt zich door ongerepte duinlandschappen, de wildparken door enorme meren en groene vlakten, de kust kent parelwitte stranden zover het oog kan waarnemen en in het midden van Sri Lanka maak je kennis met de bergen en de uitgestrekte theeplantages.

Zo rijden we op de ochtend van dag twee al off-road door een wildpark naar het noorden terwijl je 's middags door duinlandschappen rijdt. In Jaffna ga je toch zeker wel een kijkje nemen in de Nalur Kandaswamy tempel? De kleine plattelands wegen zijn voor de beste chauffeurs nog uitdagend en de grotere wegen... die vermijden we het liefst. Via de meest noordelijke punt van Sri Lanka rijden we naar de oostkust waar we weer verblijven aan het strand.


Lekker eten bij een lokale familie

Op eigenlijk alle plekken in Sri Lanka kun je heerlijk eten. Maar zeg nou zelf.. waar eet je het allerlekkerst. Bij een lokaal gezin. Ga er maar vanuit dat je ergens onderweg in de gelegenheid wordt gesteld om te genieten van deze lokale gastvrijheid. Wellicht zelfs wel op een manier die je nooit had voorzien.. het is maar één van de verrassingen onderweg.

Verwacht geen "haut cuisine" maar een heerlijke authentieke maaltijd. Lunch je in het binnenland dan zul je vast en zeker heerlijke Sri Lankaanse rice and curry krijgen. Dit gerecht kun je gerust het nationale gerecht noemen en het is heerlijk.


Je wordt onderweg soms onverwacht hartelijk welkom geheten.<br>
Je wordt onderweg soms onverwacht hartelijk welkom geheten.

Je maakt niet alleen kennis met dit heerlijke gerecht maar ook met de ongekende gastvrijheid van de Sri Lankaanse bevolking. De gebieden waar wij komen liggen lang niet allemaal op de toeristische routes en je zult er met je 4x4 vast bekijks hebben en met handen en voeten een praatje maken. Soms is er net een familiebijeenkomst bezig. Een trouwerij of een herdenking. Het is niet ongebruikelijk dat je hiervoor wordt uitgenodigd en mee kunt eten.


In het Knuckles gebergte verblijven we in een Glamping site midden in de natuur<br>
In het Knuckles gebergte verblijven we in een Glamping site midden in de natuur

Unesco sites, wild spotten en luxe in de natuur

Sri Lanka kent diverse oudheidkundige UNESCO sites. Je bezoekt twee belangrijke: Polonnaruwa rij je tot aan de ingang en je bezoekt de in de natuur verspreid liggende oudheden in de lokale driewiel-taxi: de tuktuk. Naar de leeuwenrots Sigiriya rij je door de groene jungle met je eigen 4x4 terrein wagen. Ook staat er een wildsafari per 4x4 gepland. Vervolgens duiken we het ruige Knuckles gebergte in waar we op een unieke plek midden in de natuur verblijven. 's Avonds heerlijk genieten bij het kampvuur van het lokale drankje Arak?


Vervolgens rijden we naar het op bijna 2000 m. hoog gelegen Nuwara Eliya, onderweg staat een bijzondere uitdaging te wachten in een afgelegen theefabriek ver van de gebaande paden. Na een luxe koloniaal verblijf hoog in de bergen dalen we af naar de bruisende hoofdstad Colombo. Daar sluiten we af in een iconisch hotel middenin de stad en direct aan zee. Het echte vuurwerk moet dan nog komen!


Je 10 days of your life in het kort

- 10 dagen uit en thuis
- Inclusief comfortabele vlucht met Emirates
- 4x4 huur ter plaatse
- Technische ondersteuning van een lokaal team
- Nederlandse reisbegeleiding
- Ontvangst op de luchthaven en aankomst en vertrek transfers
- Goede en bijzondere hotels op prachtige plekken in Sri Lanka
- Inclusief diners op alle avonden
- entrees van meerdere sites en wildpark
- Inclusief leuke en uitdagende opdrachten onderweg
- Routeboek en dagelijkse bespreking van de route
- Een exclusief avontuur (maximaal 10 teams)
- Reizen in tropisch en veilig Sri LankaVrolijke dame op de lokale markt<br>
Vrolijke dame op de lokale markt

Op weg naar de leeuwenrots Sigriya door groene jungle en kleine dorpjes<br>
Op weg naar de leeuwenrots Sigriya door groene jungle en kleine dorpjes


Enkele highlights op de route

- Rijden door twee wildparken waar olifanten en luipaarden leven
- Alle dagen heerlijke diners in luxe hotels
- In de woeste Knuckles bijzonder glamping verblijf met kampvuur
- Rit door oud Nederlands VOC fort aan de kust
- Verrassende lunch (het vraagt eigen inspanning) bij locals thuis
- Bezoek aan de UNESCO sites Polonnaruwa en Sigiriya
- Theepluk wedstrijd met lunch in theefabriek hoog in de bergen
- Bijzondere lunch in Sigiriya
- Stijlvol afsluitend diner in Colombo met vuurwerk


Het reisschema

21/3/22 Vertrek naar Sri Lanka
22/3/22 Aankomst, briefing en rijden naar Kalpitiya. Diner met de voeten in het zand
23/3/22 Op naar het hoge noorden. De Hindu kovils van Jaffna verwacht je
24/3/22 Over de olifantenpas langs de oostkust naar de palmkust van Trincomalee
25/3/22 Via een oud VOC fort op weg naar een eeuwenoude koningsstad
26/3/22 Jeepsafari tussen de olifanten en beklimming van de leeuwenrots Sigiriya
27/3/22 Ongerept berglandschap en luxe Glamping tussen de ruige berghellingen
28/3/22 Theeplantages, bergweggetjes en koloniale Engelse sferen hoog in de bergen
29/3/22 De bruisende hoofdstad Colombo is de laatste stop, we sluiten af in stijl
30/3/22 Transfer naar de luchthaven, vlucht en aankomst in Nederland

Kosten € 4850,00 p.p.
VROEGBOEKPRIJS VÓÓR 15 JANUARI 2022 € 4350,00 p.p.

De route van dit bijzondere avontuur<br>
De route van dit bijzondere avontuur


Heb je vragen of wil je je aanmelden voor deze unieke 10 daagse ervaring?

Dat je enthousiast bent kunnen wij ons goed voorstellen, het is ook een 'once in a lifetime 10 days' ervaring! We kunnen ook begrijpen als nog niet al je vragen beantwoord zijn. Hoe veilig is Sri Lanka bijvoorbeeld momenteel,? Om die maar direct te beantwoorden... veel veiliger dan in Nederland en België, maar ook welke garanties heb ik, welke instructies krijg ik, hoe gaat het rijden in Sri Lanka en hoeveel andere deelnemers (teams van 2) zijn er al. Vanaf zes teams gaat de reis al door trouwens! Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder. Wacht niet te lang want de deelname is beperkt om het exclusieve karakter te bewaren. Bel 085 - 2737244 Mail: info@singhareizen.nl