Reizen met een doel in Sri Lanka

Naast al het mooie dat een Sri Lanka rondreis je te bieden heeft is het ook een land waar je hulp van harte welkom is. Door een rondreis naar Sri Lanka te boeken met Singha reizen draag je bij aan projecten op het eiland. Wij richten ons hierbij met name op kinderen, onderwijs en de opvang en verzorging van mensen met een handicap.

Singha reizen is een in 2008 door André Ladenius gestart internet reisbureau. Nadat hij met zijn gezin naar Sri Lanka op vakantie was geweest zijn zij het jaar erna terug gegaan om hulp te bieden bij de wederopbouw na de Tsunami. Er werden huizen gebouwd in Telwatta en mensen werden voorzien van middelen om weer een bestaan op te bouwen. Telwatta is dorpje aan de zuid-west kust vlak bij de plek waar de trein door de golven werd meegesleurd. Het werk daar leverde vrienden voor het leven en extra familie op! Bij terugkomst werd besloten dat er 'iets' met projecten gedaan zou gaan worden. Dat werd een reisbureau om ook middelen te behouden om dat te doen. Het fotomuseum in Telwatta geeft een goed beeld van de periode na de tsunami en de wederopbouw.

In 2014 is Singha reizen een bestemming van "Reizen met een doel" geworden. André heeft ook een reclamebureau waarmee uitdagende concepten bedacht worden en hij helpt bedrijven bij hun positionering met concepten, vormgeving, trainingen en workshops. Ook daar neemt hij dus mensen mee op reis en dat is zijn passie. Met reizen met een doel worden ook enkele andere landen in zuid-oost Azie aangedaan. In april 2016 ziet Mekong reizen het licht voor rondreizen naar Vietnam, Cambodja en Laos. Je draagt op het moment dat je gast bent van Reizen met een doel altijd een beetje aan projecten in het land zelf bij.

In 2016 steunen wij in Sri Lanka het CBR project van de stichting Sarvodaya. Het doel is om 300 mensen uit arme dorpen fysiotherapie te bieden en het gezin te ondersteunen om beter om te gaan met de vaak ernstige fysieke handicap. Daarnaast betalen wij in het Metta day care centre van Care Lanka dagelijks alle maaltijden voor de kinderen die er verblijven en de staff die hen iedere dag begeleid.

Een deel van onze bedrijfsopbrengst gaat naar deze doelen. Het overige deel is voor ontwikkeling nieuwe reizen, reserveringen, bureaukosten en een deel winst voor de onderneming. Voor jou een garantie dat je met een gezond bedrijf afspraken maakt en dat je er van op aan kunt dat de gemaakte afspraken keurig worden nagekomen. Wij zijn daarom ook aangesloten bij de VvKR en de SGR. Dan ga je zeker op reis!

Mocht u na het lezen van bovenstaande toelichting nog vragen hebben dan zullen wij deze graag beantwoorden.