Op vrijdag vertrokken we voor twee weken als gezin met twee zonen van 15 en 17 naar Sri Lanka. We hadden een rondreis geboekt, waarbij we de kinderen wilden laten ervaren wat Sri Lanka heeft te bieden en hoe anders dat is, dan men gewend is in Nederland. Van vertrek tot het einde kunnen we vaststellen dat dat volledig is gelukt.

Al vanaf de aankomst en de kennismaking met de chauffeur, die ons twee weken zou rond leiden, verliep alles soepel. Onderweg naar het eerste hotel in Unawatuna stopte de chauffeur bij een eigenaar, die zijn olifant een bad liet nemen in het meer bij de weg.

We wilden eerst drie dagen uitrusten, maar konden ook met een tuktuk naar Galle. Daar konden we zien wat de Nederlandse VOC heeft neer gezet en welke invloed dat nog in de huidige tijd heeft. Verder vooral gezwommen in de Indische Oceaan en genoten van de gastvrijheid van het hotel.

Daarna begon de rondreis pas echt. We hebben het wildpark Yala bezocht, waar we "uiteraard" olifanten, krokodillen en buffels hebben gezien. Maar aan het einde hebben we ook nog een luipaard gespot. Daarna via een prachtige treinrit door de bergen met theeplantages, rijstvelden en tropisch regenwoud richting Kandy, waar we uiteraard een bezoek hebben gebracht aan de Kandy dancers en de tempel van de tand (een van de heiligste plaatsen van de Boeddhisten). Tussendoor ook nog naar een weeshuis voor olifanten geweest en dan weer verder naar oude cultuur in Sigirya, waar we de Lion Rock hebben beklommen en gezien hoe koningen 1600 jaar geleden een enorm paleis hadden gebouwd met allerlei ingenieuze watersystemen, boven en rondom een berg.

Daarna nog richting Trincamolee, waar we de vakantie afsloten met zwemmen, snorkelen en door een gastvrije Tamil gezin werden verrast op de lekkerste jumbo garnalen. In dit gebied zijn nog sporen te vinden van de jarenlange oorlog, waarbij door de Tamiltijgers werd gestreefd naar een vrije staat. Deze oorlog is twee jaar geleden beëindigd en nu doet men in dit gebied alles er aan om dit gebied weer op de toeristische kaart te zetten. En dat verdiend dit gebied meer nog dan elders. Allereerst is het er prachtig en de bevolking heeft er enorm geleden en wil nu niets liever dan samen leven in vrede.

Ons doel was deze laatste "familievakantie" een bijzondere ervaring te laten zijn, waar we nog heel lang over praten en terugdenken. Van begin tot het einde is dit gelukt, doordat we een reis kregen, die volledig op ons verzoek was samengesteld en voldeed aan elke wens die we hadden. Ik kan het iedereen aanraden. Wil je nog meer weten, kijk dan op www.look2.nl.

We willen André hartelijk bedanken voor het welslagen van deze reis.

Singha Reizen