Twee dagen na onze bruiloft mochten we starten met onze honeymoon: drie weken Sri Lanka en een week Malediven om 'uit te rusten'. Onze keus was op Singha reizen gevallen omdat het heel fijn overleggen was over onze wensen. Normaal gesproken reizen we altijd heel basic: dit was dan ook onze eerste luxere reis met privéchauffeur.

Deze manier van reizen zorgde ervoor dat we echt nérgens meer aan hoefde te denken: als bijvoorbeeld alleen de gedachte aan trek al bij ons op kwam, had Abey, onze chauffeur, alweer wat te eten voor ons klaarstaan in de auto. Ook onze wens om om 05.30 uur in de ochtend de ceremonie bij te wonen in de Tempel van de tand was geen enkel probleem (dit was dan ook meteen een van onze hoogtepunten). Het was soms ook wat wennen aan de luxe en de vele locals die constant voor je klaar staan, maar met de drukte van een bruiloft voorafgaand aan de reis was het heel fijn. Toen één van onze hotels (in Kandy) waterproblemen bleek te hebben, kregen we prompt drie nachten lang een upgrade naar een vijf-sterren hotel. Zo'n luxe en nieuw hotel zullen we waarschijnlijk nooit meer zien! Het contrast met de armoede die we ook zagen kon niet groter zijn.

We hebben genoten van de prachtige natuur (in het bijzonder het Sinharaja regenwoud) en bijzondere vogels, insecten en andere dieren die we overal spotte. Ook de levendige mix van boeddhisten, hindoeïsten en moslims vonden we heel mooi en bijzonder. Vol verbazing keken we onze ogen uit aan de oostkust: paradijselijke stranden, helder water en geen kip te zien. Mijn kersverse man was ook niet weg te slaan bij de olifanten in de Pinnawela opvang. Maar een gigantische wilde olifant die zomaar de bosjes uit komt en rakelings langs je auto wandelt, dat zullen we helemaal nooit vergeten.

De laatste dagen op de Malediven (Adaaran club Ranalhi) waren heerlijk: we hebben praktisch zes dagen onder water doorgebracht, en als we boven kwamen was dat voornamelijk om te genieten van het heerlijke en vele eten. Het uitzoeken van de foto's wordt nog een flinke, maar leuke klus!

Bedankt voor het meedenken over onze reis en het regelen van als die bijzondere slaapplekken,

Hans en Marrit

Singha Reizen