Dit was het toppunt van een ontspannen vakantie! Er was geen enkele tijdsdruk en chauffeur/gids Amal deed meer dan redelijkerwijs van hem verlangd mocht worden om aan mijn wensen te voldoen: de auto heeft in Anuradhapura tot aan zijn assen in de modder gestaan om een site te bezoeken waar nooit iemand komt en in Polonnaruwa heeft hij dankzij zijn contacten de best denkbare gids in kunnen huren: onder de deskundige leiding van de voormalig directeur van de archeologische dienst de oude koningsstad verkennen was onvergetelijk.

De hotels waren comfortabel en de meeste hadden een heerlijke koloniale sfeer. Bij het inchecken zorgde Amal ervoor dat ik de best mogelijk kamer kreeg, zoals uitzicht op de Leeuwenrots in Sigiria en lake view in Kandy.
De buffetten waren ruim voldoende tot uitstekend. Onderweg zorgde Amal regelmatig voor een lokale snack: dan aten we een heerlijke home cooked lunch of samosa's direct uit de krantenverpakking..
Door de goede voorbereiding van André en de persoonlijke benadering van Amal hoefde ik alleen maar te genieten van al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft.

Singha Reizen