Op 16 oktober 2010 begon onze reis. eerst 3 uur in de auto van Roermond naar Frankfurt. Maar dit scheelde behoorlijk in kosten. Lekker rustig aan gedaan, want de vlucht vertrok om 20:30 uur. Heerlijk een nachtvlucht, dan heb je niet zoveel last van een jet-lag. Het tijdsverschil viel ons trouwens wel mee (3,5 uur). Maar goed, lekker gevlogen, directe vlucht.... En dan de aankomst... Zou de chauffeur er staan of niet? Alles is dan wel heel fijn geregeld, maar toch kriebelt het of hetgeen je geboekt hebt of dit nu ook werkelijkheid wordt.... Jawel hoor...daar stond hij! Hij stelde zich voor als Vipula, maar we mogen Vip zeggen (hebben we hele reis als Wiep geschreven in ons reisboekje, haha! Zijn we pas op het einde vd vakantie achter gekomen...). 

We hadden meteen een goed en vertrouwd gevoel bij de reis zou komen. In ieder geval zijn we goed opgevangen op de luchthaven. Vip ging meteen de bus halen, wat een luxe. Een bus voor 6 personen of zo met airco.. erg comfortabel. Op nog geen 20 minuten waren we al bij het eerste hotel en zijn meteen met een biertje in de zon gaan liggen. In de dagen die volgden hebben we enorm veel gezien en geleerd. De reis was mooi opgebouwd... eerst veel cultuur (boeddha's, boeddha tempels, hindoe tempels, ruïnes en daarna langzaam het binnenland in naar de mooie natuur van Sri Lanka. Wat een heerlijke uitzichten, wandelingen en het weer was geweldig! 

Onderweg veel uitleg gekregen van Vip over de verschillende godsdiensten, gebouwen, steden, dorpen, theeplantages, mijnen, rijstvelden, dieren en veel meer. Ook heeft hij ons veel tips gegeven over leuke wandelingen en bezienswaardigheden. We hebben tijdens onze reis dan ook kleine wijzigingen aangebracht aan ons programma. Zo hebben we de tempel of the Tooth in Kandy gewijzigd naar een show van Kandy dansers, omdat je de tand in de tempel toch niet ziet. Ook hebben we een nacht Camelot Beach Negombo geruild voor een extra nacht in de natuur. En dit was niet zomaar een locatie, het was een TOP locatie! We hebben geslapen in een open boomhut aan een rivier. wat een ervaring, puur natuur! Sri Lanka is echt een zeer gevarieerd land. Wat een geschiedenis hangt er achter de ruïnes die nog staan. Het mooiste was voor ons wel Sirigiya (The Lion's Rock), Pollonaruwa, de watervallen, de natuur, de uitzichten, de wandelingen (Horten Plains - World's End en Little Adam's Peak). Qua accomodaties waren Ella, Kandy, Mt Lavinia en de boomhutten in Kitulgala het mooist. 

Uiteindelijk na 11 dagen zijn we weer door Vip op de luchthaven afgezet. We zijn vanaf hier doorgevlogen naar Male- Malediven. Vanuit Male zijn we met een watervliegtuig doorgevlogen naar Kuramathi Island. Alleen de vlucht is al een ervaring. Je ziet de Atols gewoon onder je door gaan. Super! en dan kom je aan in een paradijs! Wat een mooie witte stranden en wat een blauwe zee. We hebben hier nog drie nachten mogen ontspannen en mogen zonnen en snorkelen. Wat een leven in de zee! Schildpadden, haaien en dolfijne gezien en natuurlijk heel veel kleurige vissen, groot en klein. 

We hebben nog een sunset cruise gemaakt met champagne. Wat een mooie kleuren als de zon achter het eiland onder gaan! Erg mooi allemaal. Uiteindelijk weer terug naar huis, jammer, maar de herinneringen blijven. Net het fotoboek af met al het moois dat we gezien hebben. Echt een aanrader, deze combinatiereis. Er valt zoveel te vertellen, maar dan zijn we nog wel even bezig. André, wij willen je heel erg bedanken voor de fijne samenstelling van de reis. Wat erg fijn is is dat de reis al inclusief de excursies en Halfpension op Sri Lanka en All Inclusive op de Malediven. Dit scheelde veel met kosten daar. We hebben per persoon nog geen 150 euro uitgegeven. Dank je wel voor alles en zeer waarschijnlijk tot nog eens!

Singha Reizen